Web Analytics
More
    Reklāma

    “X” alternatīva “Bluesky” pamanījusies sasniegt miljonu lietotāju

    Jaunākie raksti

    Novembrī būs pagājis gads, kopš “Twitter” (tagad “X”) bijušais vadītājs Džeks Dorsijs paziņoja par jaunu sociālo tīklu “Bluesky”. Tas veidots kā decentralizēta mikroblogošanas platforma un ir tiešs konkurents “X”. Šī gada laikā lietotne lēnā garā sasniedza arvien plašāku lietotāju loku, kuru skaits sasniedzis apaļu miljonu.

    “Bluesky” norādījis, ka lietotne jūlijā sasniedza viena miljona lejupielāžu slieksni, taču oficiāli par šo sasniegumu paziņots 12. septembrī. Viens miljons, salīdzinot ar lielo sociālo tīklu lietotāju skaitu, protams, ir niecīgs. Taču pašam “Bluesky” tas ir iespaidīgs skaits, jo lietotne lielākai daļai cilvēku nav pieejama. Turklāt reģistrācija “Bluesky” joprojām darbojas pēc ielūgumu principa, kurus “eBay” var nopirkt pat par vairākiem simtiem dolāru.

    Reklāma

    “Bluesky” sākotnēji darbojās kā decentralizēts sociālais tīkls, ko finansēja “X” (“Twitter”) un atbalstīja “Twitter” līdzdibinātājs Džeks Dorsijs. Pērn Dorsijs par šo lietotni paziņoja plašākai sabiedrībai un palaida “Bluesky” slēgta tipa beta versijā, kas nozīmē, ka to varēja izmantot tikai atsevišķi lietotāji. Marta sākumā lietotne kļuva pieejama “App Store”, savukārt aprīlī nonāca arī pie “Android” lietotājiem. Tiesa, “Bluesky” joprojām pieejama beta versijā un ļoti ierobežotam lietotāju skaitam. Pagaidām nav zināms, kad lietotne kļūs pieejama plašākai sabiedrībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zoom-Zoom
    14.09.2023 12:44

    Džeks Dorsijs nekad nav vadījis X, lai viņu sauktu par tā bijušo vadītāju.

    Kursors.lv
    14.09.2023 13:24
    Reply to  Zoom-Zoom

    Dorsijs ir vadījis Twitteri un X ir Twitteris. Doh!

    Zoom-Zoom
    14.09.2023 13:37

    To es zinu, ka X ir bijušais Twitteris. Bet tehniski viņam nav nekāda sakara ar tagadējo X.

    Kursors.lv
    14.09.2023 13:40
    Reply to  Zoom-Zoom

    Labi, labi. Tev ir taisnība. Pielaboju raksta sākumu.

    Reklāma