Web Analytics
More
    Reklāma

    Džeka Dorsija radītā “Twitter” alternatīva “Bluesky” beidzot pieejama arī “Android” ierīcēs

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada novembrī līdz ar laiku, kad Īlons Masks kļuva par “Twitter” bosu, bijušais platformas vadītājs Džeks Dorsijs nāca klajā ar “Twitter” alternatīvu “Bluesky”. Tas ir blokķēdē bāzēts decentralizēts sociālais tīkls, kas būtībā piedāvā līdzīgas iespējas kā “Twitter”. Jāsaka, ka lietotne ļoti pakāpeniski nonāk pie lietotājiem. Četrus mēnešus pēc izziņošanas tā kļuva pieejama ierobežotam “iOS” lietotāju lokam. Vēl pusotru mēnesi vēlāk “Bluesky” nonākusi arī līdz “Android” lietotājiem.

    “Bluesky” funkciju ziņā ir uzskatāma par “Twitter” līdzinieci. Lietotājiem ir iespēja meklēt un sekot citiem profiliem, izveidot ierakstus, pievienot tiem foto u.c. funkcijas. Solīts, ka nākotnē tās papildinās arī tiešo ziņu iespēja. Tiesa, “Bluesky” joprojām atrodas beta izstrādes stadijā, tāpēc to arī šobrīd var lietot ierobežots interesentu loks, kuru skaits pašreiz sasniedz 25 000 lietotāju.

    Reklāma

    Lai arī Dorsijs “Bluesky” izziņoja 2022. gada nogalē, lietotnei patiesībā ir mazliet garāks mūžs. Darbs pie tās sākās jau 2019. gadā, un eksistēja kā “Twitter” finansēts blakus projekts. “Bluesky” tolaik bija kā jauna veida decentralizēts standarts sociālo mediju platformām. 2021. gadā “Bluesky” atdalījās no “Twitter” un kļuva par atsevišķu uzņēmumu, par ko gan reti tika publicētas kādas ziņas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma