Web Analytics
More
    Reklāma

    Līdz ar “Twitter” nonākšanu Maska īpašumā Džeks Dorsijs paziņo par jaunu sociālo tīklu

    Jaunākie raksti

    Daudzi varētu domāt, kāds ir Džeka Dorsija – “Twitter” dibinātāja un bijušā izpilddirektora – viedoklis par to, ka Īlons Masks iegādājās šo uzņēmumu. Iespējams, savus uzskatus par to Dorsijs paudis vairāk ar darbiem nekā vārdiem, pagājušajā nedēļā izziņojot sava jaunā sociālā tīkla “Bluesky Social” beta versiju.

    Gribas domāt, ka šī jaunā lietotne kaut kādā ziņā būs līdzīga “Twitter”, vismaz tās nosaukums liek tā manīt. Tomēr, no otras puses, daudzas lietas tajā būs diezgan atšķirīgas. Norādīts, ka “Bluesky Social” ir blokķēdē bāzēts decentralizēts sociālais tīkls un pašreiz pieejams beta versijā. Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka pirmo divu dienu laikā pēc beta versijas izziņošanas tajā reģistrējušies 30 000 lietotāju. Vienlaikus ilgi neesot jāgaida, kad lietotne būs publiski pieejama.

    Reklāma

    “Bluesky” tīmekļa vietnē teikts, ka tā ietvers jaunu sociālo tīklu standartu, kas satura veidotājiem sniegs neatkarību no platformām, izstrādātājiem – brīvību radīt un lietotājiem – pieredzes brīvību. Pēc uzņēmuma teiktā, to visu nodrošinās tehnoloģija “AT Protocol”, pie kuras “Bluesky” pašreiz strādā, un kas ļaus lietotājiem pašiem kontrolēt algoritmus.

    Jāpiezīmē, ka Dorsijs 2019. gadā teica, ka “Twitter” finansē darbu pie “atvērta un decentralizēta sociālo mediju standarta” izstrādes. Savukārt šī gada sākumā parādījās pirmās ziņas par “Bluesky Social” izstrādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ASh
    01.11.2022 11:39

    Bluesky Will Rely on a Federated Network Instead of a Blockchain
    One of the aspects that may have befuddled crypto enthusiasts is that Bluesky will not be running on top of a blockchain. This was confirmed by the head of the project, Jay Graber, who commented that the protocol is “blockchain optional and blockchain agnostic”.

    Biteme
    01.11.2022 11:46
    Reply to  ASh

    Lost in translation – laba filma.

    01.11.2022 11:49
    Reply to  ASh

    Tas ir labi un pareizi. Ar to arī atšķiras Bitcoin un “kripto” piegājieni lietām. Blokķēde ir lēna un neefektīva datubāze, ko nevajag izmantot izmantošanas pēc, tur, kur nevajag. Bitkoinistiem šobrīd topā kā alternatīvas ir Mastodon un Nostr, neviens no tiem nebalstās uz blokķēdi. Bet abi ir federēti / decentralizēti.

    Roberts
    01.11.2022 12:39

    Kuklusklanietim Kanje Vestam tur atļaus profilu ?

    Krotow
    01.11.2022 21:08
    Reply to  Roberts

    Kanje Vests – kuklusklanietis, pēc viņa vai viņa foto ieraudzīšanas, ir oksimorons :D

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    01.11.2022 14:44

    Bluesky = blus(as/ u) kāja

    Reklāma