Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks oficiāli kļuvis par “Twitter” īpašnieku, jau paspējis atlaist iepriekšējo vadību

    Jaunākie raksti

    Tas ir noticis – pēc vairāku mēnešu ilgas juridiskas cīņas miljardieris Īlons Masks beidzot noslēdzis darījumu, par 44 miljardiem ASV dolāru iegādājoties kompāniju “Twitter”. Šķiet, ka Maskam tas bijis gadsimta darījums un viņš jau ir labi ieskrējies, no amata atlaižot iepriekšējo “Twitter” vadību, ieskaitot izpilddirektoru Paragu Agravalu, finanšu direktoru Nedu Segalu, kuri no “Twitter” galvenās ēkas izgāja apsardzes pavadībā.

    Jādomā, kā “Twitter” attīstīsies tagad, kad pie vadības grožiem atrodas Īlons Masks. Viņš ļoti bieži ir izteicies par vārda brīvību, ko “Twitter” līdz galam neievēro. Nesenā ierakstā viņš norāda, ka galvenais iemesls, kāpēc iegādājas “Twitter” – nākotnes sabiedrībai ir nepieciešama kopīga digitāla vieta, kur cilvēki ar dažādiem viedokļiem var diskutēt cieņpilni un bez emocionālas vardarbības. Pagaidām “Twitter” ir diezgan tālu no šī redzējuma, tāpēc jāskatās, kā Maskam to izdosies realizēt.

    Jāpiezīmē, ka Īlons Masks aprīlī pirmo reizi piedāvāja iegādāties “Twitter” par 44 miljardiem dolāru. Neilgi pēc tam viņš darījumu apturēja, norādot uz bažām par viltoto kontu patieso skaitu platformā. “Twitter” advokāti gan izteikušies, ka tas bijis tikai iegansts, lai Masks sev izdevīgākā ceļā varētu atteikties no darījuma. Taču oktobra sākumā miljardieris vēlreiz izteica vēlmi nopirkt “Twitter”, un vakar, dienu pirms tiesas noteiktā termiņa, arī noslēdza šo darījumu.

    Par pašreiz esošo situāciju diezgan bažīgi ir paši “Twitter” darbinieki. Masks nesen bija teicis, ka atlaidīs 75% jeb ap 5600 strādājošo, taču pirms pāris dienām mainīja savas domas. Redzēs, kā šeit vēl viss iegriezīsies.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    49 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    stm
    28.10.2022 08:13

    Gaidam Trampu atpakaļ un Baidena account suspended :)

    digitalk
    28.10.2022 08:36
    Reply to  stm

    … un nomelnošanas kampaņu no demokrātiem piederošās preses. vai Washington Post būs pirmais, kas izcelsies ar “graujošu analītiku”? ;)

    stm
    28.10.2022 08:46
    Reply to  digitalk

    Washington Post ir Bezosa pasākums … domāju,ka birs negatīvs arī no NBC,msnbc,CNN,abc,CBC … tomēr Blackrock privātie kantori … būs jautri

    digitalk
    28.10.2022 08:21

    “Twitter” advokāti gan izteikušies, ka tas bijis tikai iegansts

    nedomāju, ka tā bija advokātu pašiniciatīva, tāpēc arī CEO un CFO dabūja ar kāju pa pakaļu. tagad būs interesanti paskatīties kādi fakti izpeldēs tiesas procesā — kurš vairāk muldēja vai arī abas puses viens cimdu pāris ;)

    Kursors.lv
    28.10.2022 09:16

    Eh, slikti, slikti, slikti.

    stm
    28.10.2022 09:21

    Kas tieši slikti Kristap? Līdz šim Twitteris aktīvi bloķēja lietotājus, kuri mēģināja nest gaismā Baidena patieso politiku un viss kas ap to ( FB to dara vēl aktīvāk ) . Tā pati Baidena ( Huntera lietas Ukrainā ar enerģētikas kompānijām ) laptopa lieta tiek maksimāli slāpēta ( pāris nedēļas atpakaļ no amata nolidoja prokurors, kurš mēģināja vēl to kustināt ) … mēs dzīvojam vienos melos … skarbi, bet tā ir …

    Kursors.lv
    28.10.2022 09:31
    Reply to  stm

    Tieši par to arī baža. Masks, tusējot ar Trampu un Putinu, tiešā mērā apdraud mūs. Tuvojas nākamās ASV prezidenta vēlēšanas un šī tīkla nonākšana ķertā Maska rokās ir ļoti slikta lieta.

    pārdomas viesistabā
    28.10.2022 09:52

    Vai nekad neesi izmēģinājis tādu domu jeb novērojumu: ka tieši labējie Rietumu politiķi ir nostājušies stingrāk pret padomju varu (okupāciu) un vēlāk pret Krievijas ekspansijas vēlmēm, bet kreisējie politiķi – mēģinājuši būt draudzīgāki/miermīlīgāki pret to visu? Un kurš no abiem variantiem tad priekš mums (Austrumeiropas, Baltijas) labāks? Papēti 20. gadsimta otrās puses vēsturi.

    Kad sākās (otrais) iebrukums Ukrainā? Baidena laikā. No viņa Krievija nebaidījās.

    Tas, ka Tramps it kā draudzējas ar krieviem, varētu arī būt safabricējums, respektīvi – izpušķojums, ko izplata viņa pretinieki. ASV politika ir liela, uz spēles ir lieli resursi, tāpēc konkurenti safabricēt var ne to vien un safabricējumus var uzturēt daudzus gadus.

    Kursors.lv
    28.10.2022 09:53

    Jā, viss pareizi. Tramps ir kauna traips ASV politiskajā vēsturē un viņa vieta par pastrādātajiem noziegumiem ir cietumā.

    pārdomas viesistabā
    28.10.2022 10:22

    Bet … Trampa laikā ASV neesot uzsākušas nevienu ārēju karu. Ne tā kā citu prezidentu laikā. Ekonomika arī esot bijusi mazāk nolaista/saputrota.

    Izpušķojums (!) ir, piemēram, tas ka Tramps sevišķi sameklēja tieši krievus, lai tie palīdz viņam Feisbukā labāk sasniegt savu vēlētāju auditoriju. Varbūt tā bija sagadīšanās, viņi (ne jau Tramps personīgi, bet viņa asistenti, palīgu komanda) meklēja analītikas pakalpojumu sniedzēju, gadījās, ka krievi bija lētākie vai kaut kā tā (kurš labs kapitālists necenšas taupīt?). Savu auditoriju uzrunāt un izmantot digitālus rīkus nevajadzētu būt nekam nelegālam. Un domā, ka pretējā (kreisā) politiskā nometne mūsdienās neko tādu neizmanto? Visa lieta uzpūsta, izpušķota un neatlaidīgi skandināta no Trampa konkurentu puses, kuriem milzīgs prieks, ka reku gadījās, ka tur bija krievi.

    stm
    28.10.2022 10:42

    Es domāju ka bezjēdzīga cīņa mums sanāks :) … visi iesmej par to, ka krievi dzīvo propogandās ietekmē un ir zombēti, bet paskatoties šodien, kas notiek pasaulē, tad otra puse ir ne mazāk zombēta … laiks rādīs … es tagad ar interesi gaidu, kad Credit Suisse ( viens no ISDA memberiem … gan jau raus līdzi arī vēl kādu ) pa pieskari aizies un kā to pasniegs mūsu rietumu nezombētai sabiedrībai … eh … interesantā laikā tomēr dzīvojam :)

    esunes
    28.10.2022 11:35
    Reply to  stm

    Domāju, ka ar šīm sazvērenēm mierīgi vari doties atpakaļ uz FB. Apnikuši…. Un patiess prieks, ka tam čalim par slaktiņa sazvērenes izplatīšanu izrakstīja kārtīgu sodu. Ceru, ka pienāks arī jūsu kārta

    stm
    28.10.2022 12:00
    Reply to  esunes

    Jūs cienītais manuprāt galvu esat šorīt kaut kur spēcīgi atsitis, jo nespējat šobrīd saprast par vispār šeit tiek diskutēts vai arī esat sajaucis rakstus un ne tur iepostējis :)

    Pičs
    28.10.2022 13:02
    Reply to  stm

    “Galvu atsitis” arguments uzreiz parāda, kas ir kas un kurš te ir apmaldījies :D

    Roberts
    28.10.2022 12:07

    Trampa laikā tomēr tika uzsākta vienošanās ar talibiem. Tas aizveda pie haotiskas Afganistānas zaudēšanas. Un tas zināmā mērā parādīja ka USA ir vāja un varēja dot papildus stimulu putleram iebrukt UA. Tāpat trampa laikā bija šī vienošanās ar Kimu nu ko tas deva ? Neko. Kims joprojām izmēģina raķetes un tirgo tās krieviem. Trampa laikā tika izbeigta irānas kodolvienošanās un mēs redzam rezultātu Irāna pieslējās Krievijai un pārdeva dronus kas sapostija UA infrastruktūru. Kā rezultātā drīzumā būs vēl UA bēgļi eiropā un par to visu maksāsim mēs.

    Tā kā es neredzu taustāmu labumu no golfa parku īpašnieka.

    pārdomas viesistabā
    28.10.2022 19:55
    Reply to  Roberts

    It kā jā, bet no otras puses – pasaulē ir tādas konfliktu zonas, kurās ne pie kāda atrisinājuma (miera, kārtības) nav varējuši nonākt jau gadsimtiem! Piemēram: Izraēla/Palestīna, Afganistāna, Irāna/Irāka, Ziemeļkoreja; arī suverēnās valstis ap Krieviju, kuras tā ir apdraudējusi.
    Pirmais iebrukums Ukrainā bija 2014. gadā – pirms Trampa, bet 2022. gadā – jau iesāktās invāzijas turpinājums.

    Kad Masks nesen izteicās, ka okupētajās Ukrainas daļās vajagot rīkot referendumu, tas gan mani samulsināja, sarūgtināja. Viņa motivācija tā teikt droši vien bija vēlme, kaut beigtos asinsizliešana, ja nekādā citā veidā atrisinājums tuvākā laikā nav sagaidāms. Nevienam nav liegts šo Maska paudumu apstrīdēt. Iespējams, viņš to izteica vairāk kā jautājumu, kā aicinājumu uz diskusiju (un varbūt kā testu, kurā pārbauda cilvēku spēju mierīgi diskutēt, piedāvāt savus argumentus)… jo viņš jau nav politiķis, kam katrreiz jānāk klajā ar ideālu un negrozāmu kādas problēmas risināšanas priekšlikumu.

    Name*
    28.10.2022 16:56

    Statiski, kad Republikānis ir prezidents, tad dzīves līmenis nokrītas nekā kad ir Demokrāts prezidents. Visas tabulas ar datiem var skatīties dotajā linkā — https://en.m.wikipedia.org/wiki/U.S._economic_performance_under_Democratic_and_Republican_presidents

    KKTK
    28.10.2022 09:40

    kremļa propogandas lakstīgalas jau ieprasa megadirsējam atbloķēt viņu kontus jo viņš tak esot solījis vārda brīvību.

    Roberts
    28.10.2022 12:13
    Reply to  KKTK

    Nu ja masks par daudz leksies gan jau USA ir iespējas viņu nolikt pie vietas tomēr ir valsts pasūtījumi. Pentagona tak visi biji nikni ka tas nekauņa pieprasīja apmaksāt starlink interneta rēķinu UA no USA līdzekļiem.

    Kristaps
    28.10.2022 09:47

    Interesanti, ka vairums skandalozo jaunumu par un ap Masku ir ņemti no rakstiem kā oriģinālavots bijis “according to people familiar with the matter” 🤦 Neticu, ka pat viens paparacī nebūtu gribējis nobildēt tik lielu notikumu, kā apsardze pavada Paragu uz bezdarbniekiem.

    Last edited 1 year ago by Kristaps
    Nā ču
    28.10.2022 09:53

    Noskalos visus izlietnē:D

    Alberts Kviesis
    28.10.2022 12:28

    Tripper vērtība, reputācija un lietošanas prestižs pēc Maska darījuma kritīsies. Sagaidu brīvu, haotisku kritienu, bardaku un beigu beigās šī tīkla banu vairākās valstīs, līdz beidzot tas tiks pakļauts sankcijām pašā ASV. Tīklam Maskam esot pie ruļļiem sākotnēji nav skaidras stratēģijas, nav potenciāls, kas pabojās visu esošo, līdz šim šajā jomā radīto. Atlaistie CEO cerams nodibinās jaunu kompāniju un Trippers būs faktiski norakstīts, līdzīgi kāda situācija šobrīd ir kādreiz populārām, bet šobrīd nīkuļojošām lapelēm

    stm
    28.10.2022 12:37

    Par Masku taču zviedz jau pacmit gadus , ka nekas tur viņam nesanāks … bet nu būvē mašīnas , būvē internetu, būvē raķetes, būvē tuneļus … kaut ko eksperimentē ar robotiem, čipiem,utt. … kāpēc lai neuzbūvētu tīrāku sociālo platformu … domā nesanāks? Līdz šim viss viņam ir sanācis un ir bijusi skaidra vīzija uz ko ies un to nav slēpis ( Maskam ir stratēģija attiecībā uz Twitter, pameklē, ja ir interese uzzināt ) …

    Kursors.lv
    28.10.2022 12:51
    Reply to  stm

    Nē, ne tuvu tā nav. Viss viņam nav sanācis.

    digitalk
    28.10.2022 13:03

    pēc statistikas ASV feilo 75% biznesu ar resnu starta kapitālu. un tad?

    Kursors.lv
    28.10.2022 13:05
    Reply to  digitalk

    Es nerunāju par biznesu feilošanu, bet gan Maska feilošanu muldot bezjēgā.

    digitalk
    28.10.2022 13:18

    “muldēšana bezjēgā” sausajā atlikumā bez “tavas attieksmes” ir tikai nepareizi pieņemti biznesa lēmumi. viņš iekļaujas miljonāru uzsākto un pēc tam slēgto biznesu statistikas procentos. un tad?

    Kursors.lv
    28.10.2022 14:57
    Reply to  digitalk

    Tā arī nesapratu, ko tu ar šo komentāru gribēji pateikt. Mēģini vēlreiz.

    pārdomas viesistabā
    28.10.2022 19:30

    Fakti – Masks ir bagātākais cilvēks pasaulē, pat ja dažos biznesa virzienos ir bijuši kādi zaudējumi. Bet kuram viss izdodas 100% nevainojami, ar nemitīgu peļņu?
    Maskam ir laba pieredze stratēģijā, vīziju radīšanā un īstenošanā. Vai tiešām jūs ienīstat elektroauto, Paypal, pavadoņsakaru internetu, vairākkārt izmantojamos kosmosa kuģus – tikai tāpēc, ka saistīts ar Maska vārdu?
    Otrkārt (ja nu jums tas nepatiktu) Masks nemaz nav galēji labējs (politikā), viņš vairākkārt sacījis, ka mīl visu cilvēci, vēlas veicināt kopdarbību, paplašināt cilvēces dzīvotni uz Marsu. Viņš pats nedzīvo luksusa villā.
    Ja reiz Masks tik ļoti pieprasīja precizēt botu skaitu (kaut vai aptuveni) Tviterī, tad jau viņš arī sajēdz, ko vajag darīt, lai nepieļautu visas šīs vietnes saturīguma un vērtības krišanos.
    Moderns cilvēks – kopumā ņemot. Varbūt jūsu nepatika pret viņu ir mākslīgi kultivēta… nez.

    29.10.2022 04:15
    Reply to  stm

    > kāpēc lai neuzbūvētu tīrāku sociālo platformu

    Problēma ir, ka šoreiz “nebūvē”, bet kaut kādas savas aizvainotības dēļ māžojas ar izlietnēm, sperot ar kāju vaļā cita uzņēmuma durvis, ar to kaut kam kaut ko pierādīt (nu vai sitoties ar kaut kādiem iekšējiem dēmoniem). Pat Tramps mēģināja uzcept savu “labāku” variantu, kad tika apbižots.

    stm
    28.10.2022 12:38

    Brīvs kritiens šobrīd akciju tirgū ir Amazon, Microsoft, Facebook, Google … gaidam uz Apple … ;)

    Roberts
    28.10.2022 12:31

    Un Amerikā ir tāds republikāņu senators Rand Paul čalis tak bloķēja divpartiju palīdzības paketi UA.
    Jā varbūt pagātnē republikāņi bija Baltijai draudzīgi tad tagad tā sen vairs nav.
    https://www.washingtonpost.com/world/2022/05/13/rand-paul-ukraine-aid-senate-vote/

    Bats
    28.10.2022 13:38

    Par katru cenu rietumos haosu izraisīt gribošās valstis noteikti no prieka korķē vaļā īpašiem gadījumiem pietaupītos dzērienus. Elons jau iepriekš paziņoja, ka pēc iegādes atlaidīs grožus platformā izplatītajam saturam, t.sk. atlaidīs tūkstošus darbinieku, kuru pienākums ir bloķēt dezinformāciju izplatošus kontus. Bez tiem – tvitteris ātri kļūs par mērķētas dezinformācijas, personīgu apvainojumu, pašizdomātu faktu, neinformētu aplamu viedokļu un spama miskasti, kur katrs ir tiesīgs nesodīti gvelzt savas sazvērestību teorijas. Aizbiedēti tiks lietotāji, kuri saturam varētu piešķirt kādu ticamības kredītu un savairosies radikāļi, Putina ietekmes aģenti, kuru mērķis ir haoss un sabiedrības sašķeltība. Iegūsim vēl vienu feisbuku.

    Alberts Kviesis
    28.10.2022 14:42

    Sekojot tvītiem, Masks kā vienu no savām iespējamām nākotnes iegribām īstenos kriptovalūtu virzienā. Tomēr “muldēšana bezjēgā” ir vairāk kaitējusi pašam Maskam. Nu un tās viņa bagātības, pēkšņi uzradušies 3 Miljardi USD, aizņēmumi, investoru ieguldījumi – ka beigās nesanāk tā, ka kāds gribēs savas daļas izņemt laicīgāk.. Māžošanās ar soc. tīkliem, “Tesla Cybertruck” neveiksmes, zaudētie n-miljoni BTC darījumā utt. – izskatās vairāk pēc tirliņa gājieniem

    stm
    28.10.2022 14:57

    Pēc šādiem komentiem es tagad saprotu, kādēļ esam vieni no pēdējiem visā Eiropā gandrīz visos rādītājos ( ok, dzeršanā esam kaut kur augšgalā ) , jo Latvijā ir pilns ar Albertiem :)

    Alberts Kviesis
    28.10.2022 15:11
    Reply to  stm

    Kritiski domāt vēl neviens nav aizliedzis. Darbojos inženiera profesijā, kas meklē kļūdas un tās risina. Tik tokerus, dīkdieņus un plikus muldētājus neciešu kā sugu

    Edgars Smirnovs
    28.10.2022 19:29

    Lai vai kas, bet par dīkdieni Masku gan grūti nosaukt…

    Usinss
    28.10.2022 15:14

    Nu tad beidzot tiks publiskots botu skaits?

    digitalk
    28.10.2022 15:25
    Reply to  Usinss

    gan jau ka tiesas procesā, nāksies pagaidīt.

    Alberts Kviesis
    28.10.2022 15:39
    Reply to  digitalk

    Pietrūkst vēl tikai skandāls ar privātuma pārkāpumiem, lietotāju datu noplūdēm un tehniskām ķibelēm. t-botneta kontu izravēšana bija kā mājas darbs. Masks ticis pie ķiršu kūkas ar kauliņiem – labu apetīti, Īlon

    digitalk
    29.10.2022 09:07

    visticamāk, pirmie skandāli būs par “viltus ziņām”, jo Masks jau pirmsākumos minēja, ka ļaus arī republikāņiem izteikties. šobrīd demokrāti atcelšanas kultūras ietvaros cenzē vai rīko vajāšanas gan soctīklos, gan presē. tiek sludināts, ka brīvi atļauts paust jebkādu viedokli, tikai realitātē tam ir jāsakrīt ar “vairākuma” liberāļu/demokrātu uzskatiem.

    stm
    28.10.2022 15:31
    Reply to  Usinss

    @POTUS … šis esot visaktīvākais no botiem :)

    nedarata
    28.10.2022 15:15

    Super! Vismaz kāda laba ziņa šogad.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    28.10.2022 15:57

    Žēl, ka sekoman.lv neizdevās pārspēt tviteri :(

    bobis
    28.10.2022 16:00

    Atlaida no tvitera savus lielakos konkurentus.

    Tītars
    28.10.2022 18:03

    Varbūt tagad cilvēki bez konta drīkstēs arī paritināt ekrānu.

    aaa
    30.10.2022 20:16

    Skutelis izrādās ir kaislīgs konspirāciju teoriju fans :D

    Alberts Kviesis
    31.10.2022 02:20
    Reply to  aaa

    Ir reālisti, kas stāv kājās, domā ar galvu un patur vēsu prātu. Pieredze pierāda, ka jebkurš loģisks minējums ir tuvināta prognoze ar augstāko iespējamo varbūtību

    aaa
    31.10.2022 11:00

    Līdz šim tviterī tika atļauts tikai viens viedoklis parējais tika nogremdēts nebūtībā. Tur nevajag būt ģēnijam, lai to saprastu. Skutelis, protams, to negrib saprast, jo pārņemts ar konspirāciju teorijām

    Reklāma