Web Analytics
More
    Reklāma

    Vairāk nekā puse ASV jauniešu sociālajos tīklos pavada gandrīz 5 stundas dienā

    Jaunākie raksti

    Jauns pētījums starp ASV jauniešiem vecumā no 13 līdz 19 gadiem atklājis, ka vairāk nekā puse no aptaujātajiem dienā 4.8h pavada sociālajos tīklos.

    Pētījums atklājis, ka jauniešiem paliekot vecākiem, šis laiks pieaug vēl vairāk. Tāpat tika aptaujāti vecāki, kas norādīja, ka meitenes ir aktīvākas sociālo tīklu lietotājas. Proti, 55% no meitenēm tajos pavada 5.3h dienā, bet tikmēr 44% zēnu sociālajās platformās pavada 4.4h. Visilgākais laiks tiek pavadīts tieši 17 gadu vecumā.

    Reklāma

    Jaunieši salīdzinoši maz laika pavada WhatsApp, X (Twitter) un Facebook, tikmēr populārākie sociālie tīkli ir YouTube, TikTok un Instagram. Attiecīgi tajos tiek pavadītas 1.9h, 1.5h un 0.9h. Protams, balstoties uz aptaujas informāciju, izskatītas teorijas un reālā pieredze ar to, kā sociālie tīkli ietekmē pusaudžus.

    Kopumā šīs lietotnes ir veidotas, lai mēs tajās pavadītu arvien vairāk laika. Ir iespējams, ka šīs dopamīna līmenis, ko smadzenes saņem visu laiku, var novest pie problēmām ikdienas dzīvē. Tāpat ilgais laiks digitālajās platformās var samazināt jauniešu prasmes komunicēt reālā dzīvē. Tomēr konkrēta korelācija starp pavadīto laiku sociālajos tīkloss un izteiktām veselības problēmām nav apstiprināta.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    18.10.2023 11:13

    Starp citu vai tiem jauniešiem ir ar ko nodarboties IRL ārpus sociālajiem tīkliem?

    VIESTURS
    18.10.2023 11:41

    Sociālos tīklus nelietoju– esmu satraukts– varbūt tā ir sociālo tīklu nelietošanas slimība–vai ir iespējama kāda ārstēšana.?

    Krotow
    18.10.2023 11:55
    Reply to  VIESTURS

    5 stundas tiktokā un 3 sejasgrāmatā. Vēl obligātā stunda draugos.lv.

    Last edited 6 months ago by Krotow
    bobis
    19.10.2023 15:29

    Nebrinisos ja sarikos aptauju, kapec lavusies velna kardinajumam, nesa kraisainas drebes, lieto garsvielas un cukuru uztura, nepieludz dievu 5 stundas diena.

    bobis
    19.10.2023 15:32

    Diemzel facebuks kluvis garlaicigs, nevaru iedomaties ka kadam var rasties atkariba no ta.

    Reklāma