Web Analytics
More
    Reklāma

    Sākot ar šodienu “Twitter” sāk būtiski ierobežot piekļuvi saturam

    Jaunākie raksti

    Īlonam Maskam piederošais “Twitter” sāk būtiski ierobežot piekļuvi saturam. Vispirms uzņēmums paziņoja, ka piekļūt saturam varēs tikai reģistrētie lietotāji. Savukārt šodien, 1. jūlijā, Masks nāca klajā ar paziņojumu par ievērojamiem satura piekļuves limitiem. Tas viss ar mērķi aizsargāt platformā esošo saturu no botiem, kuri nemaksājot ievāc “Twitter” datus lielo valodu modeļu apmācībai.

    Pēc Maska teiktā, satura piekļuves ierobežojumi būs pagaidu. Tomēr aktīviem “Twitter” lietotājiem tās vienalga ir ļoti sliktas ziņas. Viņš informē, ka verificētie “Twitter” konti varēs piekļūt 6000 ierakstiem dienām, neverificētie – 600, savukārt jaunajiem platformas lietotājiem būs piekļuve vien 300 ierakstiem.

    Izskatās, ka šie ierobežojumi tūlītēji stājušies spēkā, jo vairāki tūkstoši lietotāju ASV, Lielbritānijā un citviet jau šodien ziņojuši par problēmām, kas saistītas ar piekļuvi “Twitter” saturam. Intereses pēc paskatījos, vai man arī ir šādi pati problēma. Ir gan, “Twittera” limits šodienai diemžēl izsmelts. Par to informē zemāk esošais paziņojums. Līdz ar to izskatās, ka kādu laiku būs rūpīgāk jāatlasa “Twitter” kontus, kuriem sekojam, un aktīvākajiem lietotājiem droši vien jāiegādājas “Twitter Blue” abonements, lai saņemtu konta verifikāciju.

    Masks arī norādīja, ka brīžos, kad mākslīgā intelekta (MI) uzņēmumi aktīvi pieslēdz savus botus, lai tie nolasa “Twitter” saturu, rodas sistēmas pārslodze, tāpēc jāpieslēdz liels skaits papildu serveru. Lielie valodu modeļi, kas darbina MI robotus, piemēram, “ChatGPT”, tiek apmācīti, izmantojot milzīgu daudzumu satura, kas tiek iegūts no visa interneta, ieskaitot “Twitter”. Maskam šī lieta īsti nav pa prātam, jo uzņēmumi nemaksā, lai saņemtu piekļuvi šiem datiem. Līdz ar to, lai šo problēmu kaut kā risinātu, šobrīd labākais iespējamais variants ir ierobežota piekļuve “Twitter” saturam visiem lietotājiem.

    Īlons nupat arī publicējis ierakstu, kurā informējis, ka “drīzumā” mīkstinās šos ierobežojumus, un verificētiem lietotājiem būs piekļuve 8000 ierakstiem, neverificētiem – 800, jaunajiem – 400.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    M.
    01.07.2023 22:01

    Kaut kāda miskaste tas Twitter palicis

    Lietotajs
    01.07.2023 22:50

    Visi soctīkli par miskasti/veikaliem/reklāmu sērgu pārvēršas.

    Gaismite
    02.07.2023 14:58
    Reply to  Lietotajs

    Bija entuziasti profesionāli,kas to visu taisīja.Pēc pamanīja, ka kaut kas slikti piesiets mētājas, naudas ierausēji.Tā tas iet visur jau 20 gadus.

    Gaismite
    02.07.2023 14:59
    Reply to  Lietotajs

    P.S. krāpnieku “veikalu” reklāmas visvairāk.

    Gaismite
    02.07.2023 14:54

    Pamanīju.Pa saiti pie raksta nevar ieiet vairs.Pirmajā reizē atteicu identifikāciju un tālāk tikai ieejas lapa ar parolēm.Mani konkrēta infa interesēja ne uzturēt Maska afēras.

    Reklāma