Web Analytics
More
    Reklāma

    “Adobe” savās programmās ļaus radīt augstas kvalitātes darbus, izmantojot tikai tekstu

    Jaunākie raksti

    “Adobe” piedāvātais fotoattēlu un video rediģēšanas programmatūras komplekts jau diezgan sen izmanto mākslīgā intelekta (AI) tehnoloģijas. Uzņēmums jau vairāk nekā desmit gadus lieto “Sensei AI” sistēmu, kas darbina tādas funkcijas kā “Neural Filters” programmā “Photoshop” un “Liquid Mode” programmā “Acrobat”. Taču šķiet, ka šis ir īstais laiks atsvaidzināt mākslīgā intelekta sniegtās iespējas. “Adobe” nolēmis savās programmās: “Photoshop”, “After Effects” un “Premiere Pro” ienest nākamās paaudzes AI, konkrētāk, ģeneratīvo AI modeļu saimi, ko dēvē par “Firefly”.

    “Firefly” nodrošina to, ka digitālos māksliniekus vizuālā satura radīšanā vairs neierobežos viņu prasmes un talanta trūkums. “Adobe” tagad dod iespēju radīt augstas kvalitātes darbus, izmantojot tikai tekstu. Būtiski, ka jaunās AI funkcijas neaprobežojas tikai ar teksta pārveidi attēlā. Lietotāji ar teksta un sistēmas palīdzību līdzīgā veidā vēlāk varēs ģenerēt arī audio, video materiālus, ilustrācijas, pat 3D modeļus. Izveidotos darbus pēc tam iespējams arī brīvi rediģēt.

    Reklāma

    Uzņēmums norāda, ka pirmais “Firefly” saimes AI modelis apmācīts, izmantojot “simtiem miljonu” “Adobe Stock” katalogā esošos, tikai licencētos un publiski pieejamos attēlus. Tas ļauj ar teksta palīdzību ģenerēt gan attēlus, gan fontu efektus.

    “Adobe” digitālo mediju biznesa vadītājs Deivids Vadvani norāda, ka ģeneratīvais AI ir mākslīgā intelekta virzīts nākamais radošuma un produktivitātes līmenis, kas ļaus sadarbībai starp satura veidotāju un datoru kļūt dabiskākai, intuitīvākai un jaudīgākai. Vadvani skaidro, ka ar “Firefly” klientiem ļaus gan palielināt produktivitāti, gan radošo pārliecību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    24.03.2023 13:29

    Jau likās ka Adobe pēc 20 gadiem atklājuši AAlib :)

    Usinss
    24.03.2023 13:37

    Nu gan ziepes, ko tagad darīt ar autortiesībām? Ja AI ģenerē attēlu, bet mākslinieks tik pietonē kādu slāni, uzliek filtru? Filtru kombinācijai būs autortiesības? Via uz visu darbu, un ja AI izveidos dublikātu citam klientam? Kurš būs plaģiāts?

    24.03.2023 13:51
    Reply to  Usinss

    tāpat kā tagad — kurš pirmais uztaisa, tas arī autors.

    Reklāma