Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai veicinātu dzimstību, Ķīna sponsorējusi iepazīšanās lietotnes izveidi

    Jaunākie raksti

    Pēdējos gados Ķīna saskaras ar reģistrēto laulību, dzimstības samazināšanos, kā arī sabiedrības novecošanos. Šādas problēmas vērojamas daudzviet pasaulē, taču Ķīna tās acīmredzot vēlas risināt pa savam. Ķīnas provincē Dzjansi uzsākts jauns pilotprojekts, kura ietvaros tiek ievākti dati par tiem iedzīvotājiem, kuri nav attiecībās, un uz tā pamata izveidota valsts finansēta iepazīšanās platforma “Palm Guixi”.

    Viena no pilsētām Dzjansi provincē, kur šis risinājums tiks izmantots, ir Guisi. Ar iepazīšanās lietotnes palīdzību tiek apkopoti dati par tiem pilsētas iedzīvotājiem, kuri nav attiecībās. Izmantojot iegūto informāciju par lietotāju, “Palm Guixi” pati izvēlas potenciāli piemērotākos partnerus. Tāpat lietotne piedāvā sarīkot “aklos randiņus” un dažas citas “Tinder” tipa funkcijas.

    Reklāma

    Tiesa, ļoti pretrunīgi tiek vērtēts, ka Ķīna finansē projektu, kas tik brīvi ievāc datus par savu iedzīvotāju attiecību statusu un izmanto tos šajā iepazīšanās lietotnē. Taču tas viss acīmredzot tiek darīt nākotnes vārdā. Ķerties pie šāda līdzekļa Ķīnu mudinājuši pēdējo gadu dati par laulību un dzimušo skaitu. Noslēgto laulību skaits Ķīnā pēdējo desmit gadu laikā nepārtraukti samazinās, pērn sasniedzot vēsturiski zemāko skaitu – 7,6 miljonus. Tas ir par 2 miljoniem mazāk nekā 2011. gadā, kad Ķīnā reģistrēti 9,7 miljoni laulību, kas ir rekords. Tāpat Ķīnā pērn fiksēts zemākais iedzīvotāju, kā arī jaundzimušo skaits.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    23.03.2023 20:31

    Bez iespējas pa ļoti lētu ciparu tikt pie atsevišķas dzīvojamās platības kas nav kūts nekurienes vidū, piemaksām par otro un trešo bērnu un ar ģimeni savienojamiem darba apstākļiem tur nekas nemainīsies. Taisi kaut 50 aplikācijas.

    Last edited 1 year ago by Krotow
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    23.03.2023 23:23

    Vēl jāievieš laulību reģistrācija blokķēdē – tur ierakstus izmainīt nevar

    Dāvis
    24.03.2023 09:03

    Šis nekad nestrādās. Ķīnai, tāpat kā citām attīstītām valstīm jāsamierinās, ka to iedzīvotāju skaits samazināsies vismaz uz pusi no tagadējā, pirms demogrāfijas līkne stabilizēsies.

    Gundars
    05.04.2023 12:27

    Koaa???!!! Ķīnā par zemu dzimstības rādītāji? Tas ir aizkavējies aprīļa joks? Ir dzirdēts, ka tur drīkst vairāk par vienu bērnu būt tikai tad ja maksā papildus nodokļus, a te pēķšni par maz dzimst!

    Reklāma