Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu elektroauto bums veicina pieprasījumu pēc kravas kuģiem

    Jaunākie raksti

    Ķīnas autoražotāji visnotaļ strauji paplašinās un savas mašīnas sāk piedāvāt Eiropā, kā arī Ziemeļamerikā. Ķīnā ražotās mašīnas kaut kā jānogādā citviet pasaulē, tāpēc loģistikas kompānijas un paši autoražotāji pasūta ļoti daudz jaunu kravas kuģu mašīnu pārvadāšanai. Dati liecina, ka Ķīnai 2028. gadā varētu būt ceturtā lielākā auto transportēšanas kuģu flote pasaulē.

    Ķīniešiem šobrīd pieder 33 šāda veida kuģi, bet pasaulē lielākā flote ir japāņiem ar 283 šādiem kuģiem. Lai nu kā, Ķīnas kompānijas pasūtījušas 47 jaunus peldlīdzekļus – starp pasūtītājiem atrodami gan autoražotāji SAIC, BYD un Chery Automobile, kā arī dažādi loģistikas uzņēmumi.

    Visi šie pasūtījumi nākuši par labu pašiem ķīniešiem, proti, lielākā daļa no pasūtījumiem tiks izpildīti Ķīnas kuģu būvētavās, naudai paliekot valsts ekonomikā. Eksperti prognozē, ka jaunie papildinājumi mašīnu transportēšanai nozīmēs jaunus, speciāli ķīniešu mašīnu pārvadāšanai radītus maršrutus.

    Mašīnu pārvadāšanas izmaksas pēdējo gadu laikā ļoti strauji augušas, tāpēc autoražotāji izvēlas paši pirkt paši savus kuģus, lai samazinātu loģistikas izmaksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    16.04.2024 15:12

    Nu re – būvē arvien jaunus kuģus, bet EV jūsmiņi aizgrābti stāsta ka pasaule kļūst arvien zaļāka. Neiet gali kopā!

    REALAIS
    16.04.2024 15:41
    Reply to  Biteme

    Eiropa neko daudz neražo, ko var citu gribēt. Imports iet uz urrā, vajag kuģus.

    Reinis Rozitis
    16.04.2024 15:59
    Reply to  REALAIS

    Tas imports ar tāds savdabīgs – nemāku teikt cik avots ir uzticams (tie video tādi clickbaitīgi un paniski / nemāku arī apgalvot cik normāls vai nē ir šāds stāvoklis ostās, varbūt kāds loģistikas pārstāvis var kaut ko pateikt), bet ja pavēro https://www.youtube.com/watch?v=d1FTeNcKabs ) un, ja var ticēt komentāram, tad tur kaut kādi eksemplāri nīkst pat vairāk kā gadu..

    REALAIS
    16.04.2024 19:31
    Reply to  Reinis Rozitis

    Ja tas ir īsts, tad nekas jauns. Pilna Ķīna ar pamestiem jauniem EV auto, jo viņus tur subsidē un viņi papIldus apčakarē valsti. Paši piereģistrē auto un izmet pļavās utml. Un ieskaita, ka ir realizējuši. Pameklē video ar pamestiem EV pašā Ķīnā. Izskatās tikpat iespaidīgi. Tas pats, kas ar visām Spoku pilsētām, kas tur ir sabūvēts. Tur ir problēmu vairāk nekā vajag.

    Edgars
    17.04.2024 17:27

    Šos auto pērk?

    Kursors.lv
    17.04.2024 17:41
    Reply to  Edgars

    Pērk kā dulli!

    Reklāma