Web Analytics
More
    Reklāma

    DALL-E 2 mākslīgo bilžu veidotāju tagad varēs iestrādāt dažādās programmās

    Jaunākie raksti

    Organizācijas OpenAI mākslīgā intelekta bilžu veidošanas rīks DALL-E 2 pamazām sāk iekarot pasauli. Iepriekš tas jau bija pieejams plašākam lietotāju lokam, bet tagad ikviens izstrādātājs varēs tam piekļūt, izmantot API tipa savienojumu.

    Līdz šim DALL-E 2 jau lietojuši vairāk nekā trīs miljoni cilvēku, izveidojot vairāk nekā četrus miljonus bilžu dienā. Par rezultātiem iespējams pārliecināties dažādos sociālajos tīklos, kā arī redzams, ka mūsu vietējie bāleliņi arī ir naski uz šī rīka pārbaudi. Jaunais API savienojums ļaus jebkurai programmai pieslēgties bilžu ģenerēšanai, un tās izmantot savos pakalpojumos. Protams, tas nebūs bezmaksas pasākums, un cena būs balstīta uz attēla izšķirtspēju.

    Reklāma

    Dārgākā un augstākās izšķirtspējas bilde (1024×1024 pikseļi) no DALL-E 2 maksās 0,02 dolārus, bet mazākās izšķirtspējas (256×256 pikseļi) maksās 0.016 dolārus par vienu bildi. Būs iespējams iegūt atlaides, ja tiks ģenerēts liels skaits šo bilžu, bet tad būs jānoslēdz sadarbība ar pašu OpenAI. Darbības princips caur API nemainīsies, un joprojām ar teksta palīdzību būs iespējams uzģenerēt mākslīgā intelekta radīto bildi.

    No vienas puses šis liekas kā liels solis uz priekšu, bet no otras ir aktivizējušies dažādi autortiesību jautājumi, un katrs deķīti vēlas vilkt uz savu pusi. Piemēram, ir mākslinieki, kuri nemaz nevēlas, lai mākslīgais intelekts tiktu apmācīts ar viņu darbiem, tādējādi no viena teikuma radot līdzīgu mākslas darbu, bet nav atsauce uz autoru. Iepriekš OpenAI vēlējās DALL-E radītajām bildēm pievienot ūdenszīmi, tomēr tagad tā atstāta kā izvēles iespēja.

    Šis arī uzdod arvien aktuālāk paliekošo jautājumu par to, kur mākslīgā intelekta izmantošana sāk darboties ētiskā puse un kā to visu kontrolēt mūsdienu sabiedrībā. Taču noteikti daļai cilvēku šī ir lieliska iespēja radīt jaunu saturu un baudīt mūsdienu tehnoloģiju iespējas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps
    18.11.2022 15:16

    Interesanti, ka mediji runā galvenokārt par Dall-E, lai gan konkrētais risinājums salīdzinot ar konkurējošajiem Stable Diffusion un Midjourney vairāk izskatās pēc maza bērna šļupstiem. Dall-e ir bilžu ģenerētājs mājsaimniecēm jau visai būtiski iepaliekot no SD un MJ

    Reklāma