Web Analytics
More
    Reklāma

    Mākslīgā intelekta bilžu veidotājs DALL-E nu ir pieejams plašākam interesentu lokam

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada sākumā tika radīts atvērtā mākslīgā intelekta konsorcijs starp Īlona Maska dibināto organizāciju OpenAI un finansiālo atbalstu sniedzošo Microsoft, lai radītu līdz šim ambiciozāko projektu – mašīnmācīšanas sistēmu DALL-E.

    Izveides sākumā šis mākslīgā intelekta modelis bija pieejams tikai šauram testētāju lokam, un kā jau lasāms virsrakstā, tas ir spējīgs no viena teikuma izveidot dažāda veida attēlus. Sākumā tie vairāk līdzinājās kādām komiksu bildēm vai digitālajiem attēliem, ne īstām fotogrāfijām, tomēr laikam ejot modelis ir pietiekami uztrenēts, lai izveidotu tādu bildi, kas izskatās īsta. Cik, protams, tas ir iespējams. Es domāju, ka labu ieskatu tajā sniedz MKBHD veidotais video.

    Reklāma

    Lielākie jaunumi ir tādi, ka DALL-E oficiāli saņēmis Beta versiju, un tuvāko nedēļu laikā tas nonāks pie viena miljona lietotājiem, kuri iepriekš iestājušies gaidītāju rindā. Pieeja tiks nodrošināta pakāpeniski. Tāpat savas bildes nevarēs ģenerēt uz nebēdu, jo katrs lietotājs sākumā saņems 50 bezmaksas iespējas veidot bildes, katru mēnesi šo skaitu papildot ar 15. Par vēl 15 dolāriem varēs iegādātiem papildu 115 izmantošanas iespējas, lai radītu īpašas bildes.

    Avots: AnalyticsIndiaMag

    Beta versijā rādītās bildes varēs izmantot komerciālos nolūkos, piemēram, tās printēt uz apģērba vai publicēt bērnu grāmatās. OpenAI joprojām neļaus DALL-E sistēmā tādu attēlu augšupielādi, kuros redzamas īstu cilvēku sejas, dažādi īpašvārdi vai līdzīga veida privātie materiāli. Tas ļaus samazināt risku, lai mākslīgais intelekts netiktu izmantots deepfake attēlu radīšanā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Insse Karnīte
    24.07.2022 10:47

    Nu vo atkal cilvēku nevajag

    Reklāma