Web Analytics
More
    Reklāma

    “Shutterstock” sadarbībā ar “OpenAI” piedāvās mākslīgā intelekta radītus attēlus

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts ienāk visur. Nākamā joma, kur tas parādās, ir attēlu veidošana. Augstas kvalitātes maksas satura sniedzējs “Shutterstock” paziņojis, ka paplašina sadarbību ar Īlona Maska dibināto organizāciju “OpenAI“, kuras ietvaros mākslīgā intelekta attēlu veidotājs “DALL-E 2” jau tuvāko mēnešu laikā tiks tieši integrēts “Shutterstock” platformā.

    “OpenAI” izpilddirektors Sems Altmans (Sam Altman) uzsver, ka uzņēmums jūtas saviļņots, ka “Shutterstock”, izmantojot “OpenAI” API, saviem klientiem piedāvās “DALL-E 2” radītus attēlus. Mākslīgajam intelektam kļūstot par neatņemamu sastāvdaļu mākslinieku radošajā ikdienā, uzņēmums cer arī uz turpmāku sadarbību ar “Shutterstock”.

    Reklāma

    Būtiski, ka šī nav pirmā reize, kad “Shutterstock” un “OpenAI” sadarbojas šajā jomā. Sākot no 2021. gada “Shutterstock” pārdevis attēlus un metadatus uzņēmumam “OpenAI”, lai palīdzētu izveidot “DALL-E”. Tagad šī partnerība kļūs vēl ciešāka, un “DALL-E” konkurēs ar tiem pašiem “Shutterstock” satura veidotājiem, kuru attēli izmantoti, lai to apmācītu.

    Šāda rīcība, protams, varētu aizvainot satura veidotājus, uz kuru pašu darbu pamata mākslīgais intelekts audzē muskuļus. Tāpēc “Shutterstock” izveidojis tā saukto ieguldītāju fondu, kura ietvaros uzņēmums samaksās māksliniekiem, fotogrāfiem un dizaineriem, kad viņu darbs tiks pārdots, lai apmācītu mākslīgo intelektu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma