Web Analytics
More
    Reklāma

    “Twitter” drīzumā ļaus organizācijām verificēt ar tām saistītu lietotāju kontus

    Jaunākie raksti

    Twitter” jaunajam šefam Īlonam Maskam pirmais mēģinājums iekasēt maksu par lietotāja konta verifikāciju nav bijis īpaši veiksmīgs. Tā rezultātā platformu masveidā sāka pārņemt viltus konti, kuri plašā mērogā izplatīja dezinformāciju. Ņemot vērā šo neveiksmi, Masks paziņojis, ka uzņēmums strādā pie jaunas funkcijas lietotāju autentificēšanai. Viņš informēja, ka “Twitter” drīzumā palaidīs iespēju, kas organizācijām ļaus identificēt lietotāju kontus, kas ar tām ir saistīti.

    Masks pagaidām nav dalījies ar plašāku informāciju par jauno funkciju, taču tā, visticamāk, varētu vismaz daļēji risināt problēmu, ar ko “Twitter” nesen saskārās. Pēc tam, kad tika palaists jaunais “Twitter Blue” abonements par 8 USD mēnesī, platformu ātri pārņēma troļļi, kuri izmantoja šo abonementu, lai uzdotos par slavenībām un zīmoliem. Ar nepatīkamiem pārpratumiem saskārās ne viens vien uzņēmums un reklāmdevējs. Piemēram, farmācijas uzņēmuma “Eli Lilly” akciju vērtība vienā dienā nokrita par 4,37% pēc tam, kad verificēts viltvārdis “Twitter” ierakstīja, ka uzņēmums ražo zāles bez insulīna. Pateicoties šiem meliem, uzņēmuma tirgus vērtība samazinājās par 15 miljardiem dolāru.

    Šie notikumi, iespējams, Maskam likuši nedaudz apdomāt politiku par runas brīvību un to, ka “Twitter” nevarēs pastāvēt bez satura regulēšanas un absolūtu runas brīvību platformā nevar pieļaut.

    Jāpiezīmē, ka pirms pāris dienām “Twitter” arī aktivizēja iespēju lietotāja kontam pievienot divas verifikācijas etiķetes. Viena no tām norāda uz to, ka abonēts “Twitter Blue”, savukārt otra tiks piešķirta valdību kontiem, atsevišķiem uzņēmumiem, lielākajiem medijiem, izdevējiem, sabiedrībā zināmām personām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    15.11.2022 01:52

    mani te aplamāja par izslēgšanas/atcelšanas kultūras leibīšu piešķiršanu — tā esot tikai “attieksme”. neesot tādas soctīklos organizētas vajāšanas un citu soctīklu dirsēju brīnumu. laipni lūgtum mūsdienu raganu medību pasaulē Kursorpapu, Pič un citi, kas pievienojušies kancelētājiem pašiem nezinot ;D

    domāt vajag ar galvu, nevis emocijām.

    Kursors.lv
    15.11.2022 07:38
    Reply to  digitalk

    Jā, pareizi saki. Analizējam notiekošo un tāpēc uzskatām Masku par cirvi.

    Reklāma