Web Analytics
More
    Reklāma

    Atlaistie “Twitter” vadītāji iesūdzējuši Īlonu Masku par atlaišanas pabalstu neizmaksāšanu

    Jaunākie raksti

    Jauna diena un jauna tiesas prāva, kurā iesaistīts Īlons Masks. Bijušo “Twitter” vadītāju grupa, tostarp bijušais izpilddirektors Parags Agravals, iesūdzējuši tiesā Masku un “X” (“Twitter”) par neizmaksātiem atlaišanas pabalstiem vairāku miljonu dolāru apmērā. Prasība attiecas uz 2022. gada oktobri, kad Īlons Masks pārņēma vadību “Twitter” un vienā dienā atbrīvoja no darba visu uzņēmuma valdi.

    Kad Masks pārņēma vadību “Twitter”, pirmais, ko viņš darīja, bija atlaist izpildirektoru Paragu Agravalu, finanšu direktoru Nedu Segalu, galveno juristu Vijaya Gade un ģenerālpadomnieku Šonu Edžetu, kuriem līdz šim tā arī neesot izmaksāts atlaišanas pabalsts. Saskaņā ar tiesas prāvu Agravalam pienākas 57,4 miljoni USD, Segalam – 44,5 miljoni, Gadem – 20 miljoni un Edžetam – 6,8 miljoni, kas kopā veido ap 128 miljonus USD.

    Reklāma

    Tiesas prasībā arī citēts Maska biogrāfa Valtera Īzaksona stāstījums par šo laiku. Tajā norādīts, ka Masks steidzās slēgt “Twitter” iegādes darījumu vienu dienu agrāk, lai varētu atlaist vadītājus pirms viņu galīgo akciju opciju piešķiršanas. Pēc Īzaksona teiktā, Masks esot lepojies ar to, ka šis viņa pēc būtības likumīgais gājiens viņam ietaupījis teju 200 miljonus dolāru.

    Jāatzīmē, ka tā nav pirmā reize, kad bijušie “Twitter” darbinieki iesūdz uzņēmumu tiesā par atlaišanas pabalstu neizmaksāšanu. Atsevišķā tiesas prāvā apgalvots, ka uzņēmums atlaišanas kompensācijās nav izmaksājis vairāk nekā pusmiljardu ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    06.03.2024 11:02

    Kurš gan negribētu 57,4 mil kompensāciju, nostrādājot Twitter mazāk kā gadu

    Biteme
    06.03.2024 11:56
    Reply to  Juris

    Miljonu nekrāsi – pie miljarda netiksi.

    bobis
    06.03.2024 19:35

    Ej, no darba kamer tevi pa labam laiz prom, vismaz latvija.

    bobis
    06.03.2024 19:36

    Masks nevienam ne centa nemaksas.

    Reklāma