Web Analytics
More
    Reklāma

    Mobilā lietotne “Bodyguard” lietotāju pasargās no naida runas sociālajos tīklos

    Jaunākie raksti

    Uz sevi tēmēti naidīgi komentāri vai kāds cits līdzīgs saturs nav tā patīkamākā lieta, ko lasīt sociālajos tīklos. Taču īpaši šobrīd nervi ir uzvilkti kā stīgas – ja dalīsies kaut ar vienu pretrunīgi vērtējamu ierakstu, būs spalvas pa gaisu un, iespējams, paprāva negatīvu komentāru rinda un cita veida nosodošs saturs zem tava profila jaunumu sadaļas. Tomēr no šī visa iespējams veiksmīgi izvairīties. Francijā bāzēts startaps “Bodyguard” nesen angļu valodā izlaida savu mobilo lietotni un pakalpojumu, kas paslēps naida runu no lietotāja acīm.

    Šāds pakalpojums pieejams jau dažus gadus, taču līdz šim vienīgi franču valodā. Sasniedzot 50 000 lietotāju, kompānija sākusi tās pašas iespējas piedāvāt arī angliski.

    Reklāma

    Pats galvenais šajā risinājumā ir mobilā lietotne, kas pildīs savas funkcijas tikai savienojumā ar sociālo tīklu. Kad abi savienoti, lietotājam no vairākām kategorijām jāizvēlas, kāda veida negatīvu saturu tas nevēlas redzēt konkrētajā sociālajā tīklā. Tie ir, piemēram, apvainojumi, ķermeņa kaunināšana, morāla vai seksuāla uzmākšanās, rasisms un homofobija.

    Pēc tam atliek tikai sekot līdzi, vai “Bodyguard” dara labi savu darbu – skenē atbildes un komentārus no saviem serveriem un nosaka, vai kaut kas šajā saturā ir negatīvs un naidīgs un, pēc tam attiecīgi rīkojas. Piemēram, tas var paslēpt negatīvos komentārus, bloķēt lietotājus utt. Pēc tam, atverot kaut vai “Instagram” vai “Facebook”, visa negatīvā runa un naidpilnie komentāri, kas vērsti pret lietotāju, būs pagaisuši kā nebijuši. Un tā, visticamāk, būs, jo pēc “Bodyguard” dibinātāja un izpilddirektora Čārlza Koena (Charles Cohen) teiktā – tehnoloģija strādā ar 90 – 95% precizitāti un tikai 2% esot viltus pozitīvie rezultāti.

    Šobrīd mobilā lietotne “Bodyguard” atbalsta un labi darbojas savienojumā ar “Twitter”, “Youtube”, “Instagram” un “Twitch”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jurčiks
    25.01.2021 12:29

    haha! South Park – Safe Space
    reku dziesmiņa: https://youtu.be/EsMEYjr9o1M

    Reklāma