Web Analytics
More
    Reklāma

    1More Dual Driver ANC Pro bezvadu austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Apskatam beidzot atbraukušas 1More Dual Driver ANC Pro austiņas, kas no iepriekš apskatītajiem modeļiem atšķiras ar ļoti ilgu akumulatora darbības laiku (vismaz tā sola ražotājs), nodrošinot to pašu šī zīmola produktos jau pierasto foršo skanējumu un kvalitatīvo uzbūvi.

    Cenas ziņā 1More Dual Driver ANC Pro austiņas pielīdzinātas Triple Driver BT austiņu modelim, arī Dual Driver ANC Pro austiņas tikušas pie augstvērtīgas skaņas pārraides tehnoloģijām, bet bez trešā slāņa austiņu skaļrunīšos. Dual Driver ANC Pro austiņām ir magnētiski uzgaļi, lai tās būtu ērtāk nēsāt uz kakla, šīs austiņas izmantojamas arī kā vada austiņas ar USB Type-C pāreju uz 3.5 mm stereo skaņas spraudni. Tāpat neiztikt bez Google Fast Pair atbalsta, lai nodrošinātu ātru Bluetooth bezvadu savienojumu. Tam visam pa virsu Dual Driver ANC Pro piedāvā mitruma noturību, kas 1More gadījumā augstvērtīgām austiņām ir jaunums.

    Reklāma

    Audio produktu ražotāju 1More dibināja kādreizējais elektronikas ierīču ražotājuzņēmuma Foxconn galvenais vadītājs Garijs Šiē (Gary Hsieh). Viņš 2000. gadā uzņēmumam Foxconn palīdzēja vinnēt Apple iPod mūzikas atskaņotāja ražošanas darījumu un procesā guva neatsveramu pieredzi tieši audio elektronikas ražošanā.

    Garijs nodibināja pats savu uzņēmumu 1More ar mērķi par vidējās klases audio ierīču cenu piedāvāt premium kvalitātes produktus. Runājot auto līdzībās, viņš saka, ka vēlas būt audio aksesuāru Lexus, nevis Toyota vai BMW. 2014. gadā 1More jau pārdeva 10 miljonus austiņu, piesaistīja finansējumu no Xiaomi un plāno aktīvi izvērst savu biznesu ārpus Ķīnas. Jau tagad 1More produkti ir nopērkami vairāk nekā 26 valstīs visā pasaulē un vairāki 1More austiņu produkti ir atceļojuši arī pie mums uz testu.

    Iepakojums

    Dual Driver ANC Pro iepakojumā atradīsi visu nepieciešamo – piecus papildu pārus ar austiņu uzlikām, USB Type-C uzlādes vadu un arī USB Type-C pārejas vadu uz 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Pievienots arī neliels maciņš austiņu pārnēsāšanai. Iepakojums ir augstvērtīgs, aptuveni šādu kvalitāti arī sagaidītu no 150 eiro vērtām austiņām.

    Izskats un uzbūve

    Dual Driver ANC Pro izskata ziņā ļoti atgādina Dual Driver BT ANC un Triple Driver BT, vienīgā atšķirība ir nedaudz citas formas no ausīm ārā paliekošai austiņu daļai, kā arī Dual Driver BT ANC Pro ir poga apkārtējās vides skaņu slāpējošās tehnoloģijas aktivizēšanai un izslēgšanai, kamēr vecākajā Dual Driver ANC modelī bija slēdzi ANC aktivizēšanai.

    Pakava elastīgā daļa veidota no nedaudz matētas gumijas, tā šķiet silta pieskārienam. Pakava galos ir tumši sudrabota plastmasa, uz tās izvietotas pogas, mikrofons balss zvaniem un pašā pakava galā ir arī USB Type-C pieslēgvieta Dual Driver ANC Pro austiņu uzlādei.

    Austiņas šķiet ļoti izturīgas, bet šo parametru nevarēšu sīkāk komentēt – to var parādīt tikai austiņu ilgāka lietošana. Paši cilvēka ausīs ievietojamie austiņu gali veidoti no alumīnija, tie izskatās pamatīgi un gana moderni. Man ļoti patika, ka Dual Driver ANC Pro austiņu gali ir magnētiski – austiņu pakavs ērti sēž uz kakla, un tagad arī pašas austiņas nekratās iešanas laikā. Droši vien trauslākā Dual Driver ANC Pro daļa ir vadiņi, kas savieno austiņas ar pakavu.

    Ražotājs sola, ka austiņas darbojas līdz 10 metriem no raidošās ierīces, kas arī atbilst īstenībai. Dual Driver ANC Pro izmēģināšanas laikā ne reizi austiņas neapklusa, kopumā vērtēju, ka Bluetooth savienojums ar viedtālruni bija ļoti stabils. Iepriekš izmēģinātas vairākas citu ražotāju Bluetooth austiņas, tām gandrīz visām bija biežāka īslaicīga atvienošanās no atskaņojošās ierīces. Te gan jānorāda, ka man nomainījusies arī atskaņojošā ierīce (viedtālrunis).

    Dual Driver ANC Pro austiņas kaklu nenospiež, turklāt arī no ausīm tās izraut nav nemaz tik vienkārši. Pakava tipa austiņām ir salīdzinoši ļoti īss savienojuma vads starp pakavu un pašu skanošo, ausīs ievietojamo daļu, tāpēc ikdienā izkustināt austiņas ārā no savām ausīm īsti neizdosies. Arī aiz durvju roktura vadu nesaplēsīsi, kas vismaz manā vēsturē ir lielākā in-ear tipa austiņu sabojāšanas problēma.

    Laikam vienīgais iebildums pret Dual Driver ANC Pro ir dīvainā pakava daļas sadarbība ar ādu – grozot galvu, arī austiņas griežas uz vienu sānu. Izmantotais silikons šķiet gana slidens, bet tā laikam nav.

    Skrējējiem Dual Driver ANC Pro austiņas varētu nepatikt, pakavs skrienot var lēkāt un sist pa kaklu vai atslēgas kaulu. Dual Driver ANC Pro austiņas beidzot arī padarītas mitruma izturīgas, tām ir IPX5 mitruma noturība, bet pret putekļiem austiņas nav noturīgas. IPX5 mitruma noturība nozīmē to, ka austiņas ir izturīgas pret lietu un ūdens šļakatām no visām pusēm.

    Lietotne

    Ja nevēlies, 1More Music App lietotni vari ignorēt, bet 1More Music App lietotne nodrošina pāris nianses, kas bez tās nav pieejamas. 1More Music App lietotnē iespējams veikt austiņu aparātprogrammatūras atjaunināšanu (šoreiz netika piedāvāts neviens atjauninājums), kā arī lietotnē var aktivizēt vēja trokšņu/šņākoņas radīto defektu minimizēšanu. Te gan jānorāda, ka vēja šņākšanas novēršana nedarbojas kopā ar apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu.

    Protams, 1More Music App lietotnē var arī aktivizēt apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu (izslēgta, vidēja, spēcīga slāpēšana), kā arī lietotnē ir pieejama austiņu ietrenēšanas iespēja (burn-in). 1More norāda, ka austiņu ietrenēšana var aizņemt starp 12 un vairākiem desmitiem stundu vai pat simtiem stundu. Es kā nepacietīgs cilvēks šo neizmatoju.

    Jaunā izskata un iespēju 1More Music App lietotne vairs neatgādina veco, visai dumjo un bezjēdzīgo 1More lietotni, bet arī bez jaunās lietotnes varēsi iztikt. Diemžēl jaunajā lietotnē nav iebūvēta ekvalaizera, kas ir visai paliels mīnuss.

    Pogas

    Austiņu pārvaldība norit ar četrām pogām – ieslēgšanas, Vol+ , Vol- un Play poga. Pogu darbības iespējas ir ļoti plašas, tās gan nāksies iegaumēt, ja vēlēsies pilnībā izmantot visas austiņu iespējas. Man patīk, ka austiņu vadības pogas ir loģiski izvietotas, un tās varēsi bez adaptācijas perioda izmantot, neskatoties uz pogām virsū.

    Play/Pause poga, piemēram, prot uzsākt austiņu sapārošanu (jāpatur aptuveni 4 sekundes), uzsākt atskaņot un apturēt dziesmu (īss piespiediens), pārslēgt nākamo dziesmu (divas reizes ātri piespiest Play pogu), iepriekšējā dziesma (trīs reizes ātri nospiest Play).

    Vol+ un Vol- pogas spēj patīt dziesmu uz priekšu vai atpakaļ, ja tās ilgāk patur nospiestas.

    Zvana saņemšanas laikā ar Play pogu vari pacelt zvanu un arī to pārtraukt pēc sarunas pabeigšanas. Ja ilgāk paturēsi nospiestu Play pogu, zvans tiks atteikts bez nepieciešamības uz to atbildēt.

    Akumulators

    Iepriekš 1More austiņām akumulatora darbība bija visai liela problēma. Triple Driver BT austiņu modelim tika solītas, ja nemaldos, aptuveni 6 līdz 8 stundas ar vienu uzlādi, bet faktiski šīs austiņas darbojās aptuveni 3 stundas un 30 minūtes. 10 minūšu uzlāde nodrošina 3 stundu mūziku.

    Ražotājs uz iepakojuma apgalvo, ka Dual Driver ANC Pro austiņas ar vienu uzlādi darbosies līdz 20 stundām, ja nebūsi aktivizējis apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu. Ar aktīvu apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu Dual Driver ANC Pro austiņas darbosies aptuveni 12 līdz 15 stundas. Vai vismaz tā tiek solīts…

    20 stundu solījums Bluetooth austiņām ir visai daudz, tāpēc precīzi klāt ar hronometru stāvēt negribēju, bet austiņu izmēģināšanas laikā pēc izjūtām 20 stundas ne tuvu netika izspiestas. Faktiski Dual Driver ANC Pro austiņas neizspieda ne 20, ne 15 stundas ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu, pat tuvu pie 10 stundām īsti nesanāca, kas pamatīgi atpaliek aiz solītā.

    Manos mērījumos ar izslēgtu apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu Dual Driver ANC Pro austiņas darbojās aptuveni 8 līdz 9 stundas, kamēr ar aktīvu trokšņu slāpēšanu austiņas izvilka aptuveni 6 stundas. Tas ir ļoti tālu no ražotāja solītā.

    Skanējums un trokšņu slāpēšana

    Man ir jāsaka tā, ka visu Bluetooth austiņu lielākais ienaidnieks ir viedtālrunis. Cik redzēts, uz Android viedtālruņos iebūvēto ekvalaizeri paļauties varēja tikai OnePlus gadījumā, bet līdz ar Android 10 atnākšanu arī OnePlus ir vienkāršojis pieeju skanējuma regulēšanai. Mans šībrīža Xiaomi viedtālrunis neaktivizēja pieeju ekvalaizeram kopā ar Dual Driver ANC Pro austiņām. Par citiem ražotājiem un to viedtālruņu sadarbību ar Dual Driver ANC Pro austiņām nevarēšu komentēt.

    Labā ziņa ir tā, ka ar noklusējuma iestatījumiem Dual Driver ANC Pro austiņas skan ļoti pārliecinoši. Dual Driver ANC Pro austiņām ir vesela sauja ar papildu labumiem. Viens no galvenajiem ir LDAC Bluetooth kodeka atbalsts (skaņas datu pārraide līdz 990 KB/s), kas nodrošina trīskārt ātrāku saziņu starp viedierīci un austiņām. Daži uzskata, ka LDAC nespēj nest par Hi-Res dēvējamu skaņu. LDAC Bluetooth standarta labums ir tas, ka LDAC atbalsta gandrīz visas Android viedierīces ar vismaz Android 8.0 Oreo, kamēr ar augstvērtīgāko Aptx un Aptx HD saderīgās viedierīces var nākties speciāli pameklēt. Austiņas atbalsta arī SBC un AAC.

    Esmu visai lielā sajūsmā par Dual Driver ANC Pro skanējumu. Bass noteikti pietiek (Triple Driver modelim gan bass bija jūtami izteiktāks), turklāt ar vidiem un ar augstajām frekvencēm viss ir labākajā kārtībā. Tā saucamajām in-ear austiņām Dual Driver ANC Pro skan tiešām neslikti. Protams, katram ir kaut kādas prasības pret austiņu skanējum, bet atļaušos uzskatīt, ka Dual Driver ANC Pro ir patīkams vidējais aritmētiskais tieši skanējuma ziņā – nekas nav par daudz.

    Kā jau minēju iepriekš, apkārtējās vides trokšņu slāpēšana pieejama trīs līmeņos – izslēgta, vidēja un spēcīga (tie solīts slāpēt trokšņus līdz 35 dB). Arī izslēgtā režīmā Dual Driver ANC Pro visai labi aiztur apkārtējās vides trokšņus, bet man ir jāsaka, ka vidējā režīmā gandrīz nekādu atšķirību ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu nedzirdēju. Tikai spēcīgākajā režīmā Dual Driver ANC Pro apkārtējās vides trokšņu slāpēšana visai pamatīgi neitralizē tastatūras klabēšanu un auto dzinēju trokšņus uz ielas. Pilnībā trokšņi netiek slāpēti, laikam Dual Driver ANC Pro pietrūkst ārējo mikrofonu, skaļuma un pašu austiņu pasīvās ārējo trokšņu noturības. Ja vēlies pilnīgu klusumu, nāksies meklēt kādas over-head tipa austiņas.

    Man interesantāka šķita vēja šņākoņas likvidēšana, kas aktivizējama tikai ar lietotnes palīdzību. Tā tiešām darbojas iespaidīgi, varēsi arī jūras malā baudīt mūziku. Kā jau minēju – vēja šņākoņas likvidēšana un apkārtējās vides trokšņu slāpēšana kopā nestrādā. Vari aktivizēt tikai vieno no iespējām.

    Nobeigumā

    Vismaz man Dual Driver ANC Pro beidzot šķita gana interesants vidusceļš starp aptuveni divas reizes dārgākām over-head tipa austiņām ar apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu un austiņām, kas nav saņēmušas apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu.

    Dual Driver ANC Pro uz iepakojuma kastītes piedāvā līdz 20 stundu darbību ar vienu uzlādi (kaut arī faktiski šis laiks ir tuvāk 8 līdz 9 stundām), kā arī beidzot ir kādas lieliski skanošas 1More austiņas ar mitruma noturību. Komplektā ir vesela sauja ar dažādu izmēru austiņu uzlikām, kā arī USB Type-C pāreja uz parasto 3.5mm austiņu spraudni.

    Man būtu gribējies, lai Dual Driver ANC Pro skanētu nedaudz basīgāk, bet, iespējams, ar kādu citu viedtālruni, piekļūstot pie ekvalaizera iestatījumiem, varētu šo niansi labot. Te gan jāsaka, ka 1More Triple Driver BT austiņu modelis skanēja basīgāk arī bez ekvalaizera iesaistīšanas. Tāpat neizgāju Dual Driver ANC Pro austiņu simts stundu iedīdīšanas programmu ar 1More lietotni.

    No ne tik labajām niansē varētu minēt Dual Driver ANC Pro austiņu cenu, kas tiek plānota ap 165 eiro. Tādējādi Dual Driver ANC Pro ir dārgākas par Beats Powerbeats austiņām, kas gan vairāk paredzētas Apple publikai, jo šīs austiņas ir lādējamas ar Lightning vadu. Nedaudz lētākas ir arī Apple AirPods Gen 2 un Samsung Galaxy Buds Plus. Nedaudz dārgāks būs Bang & Olufsen BeoPlay E8 tā saucamo true-wireless austiņu modelis. No over-head austiņām arī izvēle ir visai plaša – AKG K371-BT, JBL LIVE 650BTNC, Sony WH-CH710N ir tikai dažas no ļoti plašā Bluetooth austiņu klāsta cenā starp 120 un 200 eiro. Šajā cenā gan būs visai problemātiski atrast aktīvo trokšņu slāpēšanu.

    Patika

    • Tiešām lieliska skaņa
    • Noturība pret ūdeni

    Ne tik ļoti patika

    • Būs problēmas iestāstīt cilvēkiem, ka par 165 eiro jāpērk tieši 1More
    • Austiņas ne tuvu nesasniedza solītās 20 stundas ar vienu uzlādi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Galaxy buds
    18.06.2020 12:15

    Bezvadu austinas ir sūdi, jo ar viniem nevar skriet, jo tad krit no ausīm āra, tad skaņa sāk čarkstēt, viena austina skaļāka otra klusāka, tad vēl atrast nevar ja nokrīt un pazūd , jāmeklē vairākas stundas. Neieteiktu cilvēkiem pirkt šos štruntus, labāk prikt blutu jbl austinas, kuras ir lielas, bet toties dausz reizes labākas.

    Kursors.lv
    18.06.2020 13:59
    Reply to  Galaxy buds

    Tas ir atkarīgs no katra cilvēka ausīm. Ne visiem tās ir neērtas un krīt laukā.

    Rai oi
    19.06.2020 13:31

    Baseus austiņas maksā 15e ne sliktākas par izreklamētajām un rī ar magnetiņiem un nez vēl visu ko citu skaņa abås ausīs vienāda!

    Reklāma