Web Analytics
More
    Reklāma

    1MORE Dual Driver BT ANC trokšņu slāpējošo austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    1MORE atsūtījis apskatam vienas no interesantākajām pakava tipa austiņām – 1MORE Dual Driver BT ANC. Daudzējādā ziņā 1MORE Dual Driver BT ANC austiņas ir pielīdzināmas iepriekš apskatītajām 1MORE Triple Driver BT, kuras man ļoti patika. Vēl arvien uzskatu, ka Triple Driver BT austiņu modelis ir vislabāk skanošās pakava/in-ear tipa austiņas, kuras esmu dzirdējis.

    1MORE Dual Driver BT ANC austiņu izveidei bijis nepieciešams gads, jo apkārtējās vides skaņu slāpējošās tehnoloģijas izveide notikusi uzņēmuma iekšienē. Citi ražotāji savas apkārtējās vides skaņu slāpējošās tehnoloģijas iegūst, iegādājoties licenci no Sony vai Bose.

    Reklāma

    Cenas ziņā 1MORE Dual Driver BT ANC austiņas pielīdzinātas Triple Driver BT austiņu modelim, kaut arī Dual Driver BT ANC nākas iztikt bez augstvērtīgas skaņas pārraides tehnoloģijām un arī bez trešā slāņa austiņu skaļrunīšos. Dual Driver BT ANC austiņām ir magnētiski uzgaļi, lai tās būtu ērtāk nēsāt uz kakla, šīs austiņas izmantojamas arī kā vada austiņas ar USB Type-C pāreju uz 3.5 mm stereo skaņas spraudni. Tāpat neiztikt bez Google Fast Pair atbalsta, lai nodrošinātu ātru Bluetooth bezvadu savienojumu.

    Audio produktu ražotāju 1MORE dibināja kādreizējais elektronikas ierīču ražotājuzņēmuma Foxconn galvenais vadītājs Garijs Šiē (Gary Hsieh). Viņš 2000. gadā uzņēmumam Foxconn palīdzēja vinnēt Apple iPod mūzikas atskaņotāja ražošanas darījumu un procesā guva neatsveramu pieredzi tieši audio elektronikas ražošanā.

    2013. gadā Garijs nodibināja pats savu uzņēmumu 1MORE ar mērķi par vidējās klases audio ierīču cenu piedāvāt premium kvalitātes produktus. Runājot auto līdzībās, viņš saka, ka vēlas būt audio aksesuāru Lexus, nevis Toyota vai BMW. 2014. gadā 1MORE jau pārdeva 10 miljonus austiņu, piesaistīja finansējumu no Xiaomi un plāno aktīvi izvērst savu biznesu ārpus Ķīnas. Jau tagad 1MORE produkti ir nopērkami vairāk nekā 26 valstīs visā pasaulē un vairāki 1MORE austiņu produkti ir atceļojuši arī pie mums uz testu.

    Iepakojums

    1MORE Dual Driver BT ANC iepakojumā atradīsi visu nepieciešamo – piecus papildu pārus ar austiņu uzlikām, USB Type-C uzlādes vadu un arī USB Type-C pārejas vadu uz 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Iepakojums ir augstvērtīgs, aptuveni šādu kvalitāti arī sagaidītu no 150 eiro austiņām.

    Izskats un uzbūve

    1MORE Dual Driver BT ANC ļoti atgādina Triple Driver BT, vienīgā atšķirība ir nedaudz citas formas no ausīm ārā paliekošai austiņu daļai, kā arī Dual Driver BT ANC ir slēdzis apkārtējās vides skaņu slāpējošās tehnoloģijas aktivizēšanai un izslēgšanai.

    Pakava elastīgā daļa veidota no nedaudz matētas gumijas, tā šķiet silta pieskārienam. Pakava galos ir tumši sudrabota plastmasa, uz tās izvietotas pogas, mikrofons balss zvaniem un pašā pakava galā ir arī USB Type-C pieslēgvieta 1MORE Triple Driver BT austiņu uzlādei.

    Austiņas šķiet ļoti izturīgas, bet šo parametru nevarēšu sīkāk komentēt – to var parādīt tikai austiņu ilgāka lietošana. Paši cilvēka ausīs ievietojamie austiņu gali veidoti no alumīnija, tie izskatās pamatīgi un gana moderni. Man ļoti patika, ka Dual Driver BT ANC austiņu gali ir magnētiski – austiņu pakavs ērti sēž uz kakla, un tagad arī pašas austiņas nekratās iešanas laikā. Droši vien trauslākā Dual Driver BT ANC daļa ir vadiņi, kas savieno austiņas ar pakavu.

    Ražotājs sola, ka austiņas darbojas līdz 10 metriem no raidošās ierīces, kas arī atbilst īstenībai. 1MORE Dual Driver BT ANC izmēģināšanas laikā gan vismaz trīs reizes austiņas uz pāris sekundēm apklusa, bet kopumā vērtēju, ka Bluetooth savienojums ar viedtālruni bija ļoti stabils. Iepriekš izmēģinātas vairākas citu ražotāju Bluetooth austiņas, tām gandrīz visām bija biežāka īslaicīga atvienošanās no atskaņojošās ierīces. Te gan jānorāda, ka man nomainījusies arī atskaņojošā ierīce (viedtālrunis).

    Komforts

    Dual Driver BT ANC austiņas kaklu nenospiež, turklāt arī no ausīm tās izraut nav nemaz tik vienkārši. Pakava tipa austiņām ir salīdzinoši ļoti īss savienojuma vads starp pakavu un pašu skanošo, ausīs ievietojamo daļu, tāpēc ikdienā izkustināt austiņas ārā no savām ausīm īsti neizdosies. Arī aiz durvju roktura vadu nesaplēsīsi, kas vismaz manā vēsturē ir lielākā in-ear tipa austiņu sabojāšanas problēma.

    Skrējējiem Dual Driver BT ANC austiņas varētu nepatikt, pakavs skrienot var lēkāt un sist pa kaklu vai atslēgas kaulu. 1MORE Dual Driver BT ANC austiņas arī nav nekādā veidā padarītas mitruma izturīgas – pat pogas ir pret cilvēka kaklu, attiecīgi sviedri var tās ļoti ātri sabojāt.

    Papildu iespējas

    Diemžēl 1MORE Dual Driver BT ANC austiņām nav LDAC vai aptX bezvadu skaņas pārraides kodeki, bet tās vēl arvien atbalsta Bluetooth 4.2 ar SBC un AAC.

    • Dual Driver BT ANC austiņas saņēmušas arī iebūvētu Environmental Noise Cancellation tehnoloģiju, kas atbild par skaidrākiem balss zvaniem.
    • Dual Driver BT ANC austiņām ir tā saucamās atvērtā tipa austiņas, bet tas nenozīmē, ka skaņa no austiņām nonāks apkārtējā vidē. Dual Driver BT ANC varēsi izmantot darbā un pat bibliotēkā.
    • Tiek uzsvērts, ka Dual Driver BT ANC austiņām ir ātra uzlāde – 10 minūšu lādēšana nodrošina līdz trīs stundām atskaņošanas režīmā. Pilnībā austiņas uzlādējas stundas laikā. Te atļaušos norādīt, ka pirmās pāris uzlādes bija ar visai neprognozējamu akumulatora darbību. Sākumā austiņas ar vienu uzlādi skanēja aptuveni 3 stundas un 30 minūtes, pēcāk akumulatora darbība nostabilizējās, Dual Driver BT ANC austiņas sasniedza aptuveni četru stundu darbību ar vienu uzlādi. Līdz nullei nekad austiņas neizlādēju, iespējams, kādu stundu vairāk no austiņām vēl iespējams izspiest. Ražotājs norāda, ka ar vienu uzlādi Dual Driver BT ANC austiņas darbojas līdz septiņām stundām, bet faktiski tās ir aptuveni četras līdz piecas stundas.
    • Austiņas sievietes balsī paziņo, kad to uzlāde nokrīt pie 50%. Tāpat balss ziņo par savienojuma izveidi ar viedtālruni un par austiņu izslēgšanu.
    • Dual Driver BT ANC austiņas pavada 1MORE Assistant lietotne, tā piedāvā programmatūras atjauninājumus un arī ekvalaizeru.

    Pogas

    Austiņu pārvaldība norit ar četrām pogām – ieslēgšanas, Vol+ , Vol- un Play poga. Pogu darbības iespējas ir ļoti plašas, tās gan nāksies iegaumēt, ja vēlēsies pilnībā izmantot visas Dual Driver BT ANC iespējas. Man patīk, ka austiņu vadības pogas ir loģiski izvietotas, un tās varēsi bez adaptācijas perioda izmantot, neskatoties uz pogām virsū.

    Play/Pause poga, piemēram, prot uzsākt austiņu sapārošanu (jāpatur aptuveni 4 sekundes), uzsākt atskaņot un apturēt dziesmu (īss piespiediens), pārslēgt nākamo dziesmu (divas reizes ātri piespiest Play pogu), iepriekšējā dziesma (trīs reizes ātri nospiest Play).

    Vol+ un Vol- pogas spēj patīt dziesmu uz priekšu vai atpakaļ, ja tās ilgāk patur nospiestas.

    Zvana saņemšanas laikā ar Play pogu vari pacelt zvanu un arī to pārtraukt pēc sarunas pabeigšanas. Ja ilgāk paturēsi nospiestu Play pogu, zvans tiks atteikts bez nepieciešamības uz to atbildēt.

    Lietotne

    1MORE Assistant lietotne piedāvā pamatā trīs funkcijas – programmatūras atjauninājumus austiņām, ekvalaizeri un arī ļoti vienkāršotu mūzikas atskaņotāju. 1MORE Assistant lietotne pieejama gan Android, gan arī iOS lietotājiem. Uzreiz pateikšu, ka vismaz man radās iespaids, ka mūzikas atskaņotās ir švakāks (plakanāka skaņa) par jebkuru citu manā viedtālrunī uzstādīto atskaņotāju. Te gan jāsaka, ka austiņas izmantoju kopā ar OnePlus 7 Pro, kam jau ir iebūvēts visai augstvērtīgs, Bluetooth ierīcēm paredzēts ekvalaizers.

    Ja tavā viedtālrunī jau ir iebūvēts saprātīgs ekvalaizers, diez vai ir liela nepieciešamība turēt arī 1MORE Assistant lietotni. Vismaz man radās šāds iespaids. Ja šaušalīgi vēlies paspēlēties ar skaņu, 1MORE Assistant lietotne piedāvās izvēlēties starp Close (EQ izslēgts), Custom, Popular, DBB, Vocal, Rock, Classical, Jazz, Dance, Electronic skanējumiem. Custom režīmā varēsi pats pielāgot 5-kanālu grafisko ekvalaizeri.

    Apkārtējās vides skaņas slāpēšana

    Jāatzīst, ka par Dual Driver BT ANC apkārtējās vides skaņas slāpēšanu radās divējādi iespaidi. No vienas puses apkārtējās vides skaņas slāpēšana strādā visai labi, šāda izmēra austiņā pat varētu teikt, ka ļoti labi. Bet diemžēl laikā, kad mūzika neskan, apkārtējās vides skaņas slāpēšana piedod nelielu šņākšanu. Tikko sāk spēlēt mūzika, tā šņākšana pazūd vai tā tiek pārmākta ar mūziku. Pieejams agresīvs un mazāk agresīvs apkārtējās vides skaņas slāpēšanas režīms, bet jūtamu atšķirību varēsi dzirdēt tikai ļoti skaļā apkārtējā vidē. Agresīvākais režīms arī vairāk tērē akumulatora enerģiju.

    Vislabāk skaņas slāpēšanas režīmi saprotas ar konstantām fona skaņām, bet straujas, pēkšņas skaņas (piemēram, automašīnas skaņas signāls, durvju aizciršana u.tml.) tām visai veikli tiek cauri.

    Tā kā par Dual Driver BT ANC ir atvērtā tipa austiņas, tad bez aktīvas apkārtējās vides skaņas slāpēšanas, tās laiž cauri gandrīz visas skaņas. Gribi vai nē, bet sabiedriskajā transportā nāksies aktivizēt skaņas slāpēšanu. Skaņas slāpēšanas aktivizēšana un izslēgšana uz pāris sekundēm austiņas apklusina, rodas pat sajūta, ka tās pārstartējas.

    Ja austiņas “tukšgaitā” šņāc, tās nav izmantojamas lidojumu laikā, lai pagulētu klusumā. Apkārtējās vides skaņas slāpēšana nedaudz noēd akumulatora darbības laiku, bet tas nav kritiski.

    Skanējums

    Skanējumā Dual Driver BT ANC austiņas tikai nedaudz piekāpjas manam pēdējā laika favorītam 1MORE Triple Driver BT. 1MORE Triple Driver BT noteikti bija izteiksmīgāks bass, šķita, ka arī 1MORE Triple Driver BT ir nedaudz skaļākas.

    Dual Driver BT ANC austiņu skanējums pavisam nedaudz cieš, kad tiek aktivizēta apkārtējās skaņas slāpēšana, tad skanējums kļūst apaļīgs, drusku neskaidrāks, bet to ikdienā uz ielas saklausīt neizdosies. Cieš arī skaņas “augšas”, tās varēja būt izteiktākas.

    Nobeigumā

    1MORE Dual Driver BT ANC ir visai interesantas bezvadu pakava formas austiņas ar apkārtējās vides skaņas slāpēšanu. Apkārtējās vides skaņas slāpēšanai vajadzēja būt vienai no lielākajiem pārdošanas instrumentiem, bet mani skaņas slāpēšana līdz galam nepārliecināja, jo ik pa laikam tā pabojāja skanējumu, slāpēšana nebija tik efektīva kā, piemēram, Sony austiņām, kā arī Dual Driver BT ANC ar aktivizētu skaņas slāpēšanu ik pa laikam vienkārši šņāca.

    Manuprāt, Dual Driver BT ANC skanējums atpaliek no 1MORE Triple Driver BT modeļa, kā arī Triple Driver BT nemaz tik ļoti nelaiž cauri nevēlamos trokšņus. Liels Dual Driver BT ANC pluss ir iespēja austiņas izmantot vada režīmā.

    Dual Driver BT ANC uzbūve ir gandrīz teicama, varētu vēlēties vēl kādu mitruma noturību, lai ar austiņām varētu droši doties skrējienā. Iebūvētie magnēti smuki notur austiņas kopā, kad tās neizmanto. Biju iedomājies, ka Dual Driver BT ANC akumulatora darbība būs nedaudz garāka ar vienu uzlādi.

    Patika

    • lieliska uzbūve
    • pieklājīgs skanējums
    • iespēja izmantot kā vada austiņas (piemēram, Nintendo Switch)
    • akumulatora uzlādes ātrums un darbības laiks
    • plašs uzliku klāsts

    Pietrūka

    • varēja būt nedaudz noslīpētāka trokšņu slāpēšana
    • nav augstvērtīgo skaņas pārraides standartu
    • nav mitruma noturības sportistiem
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma