Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung prezentējis Galaxy Z Flip salokāmo viedtālruni

    Jaunākie raksti

    Par lielāko pārsteigumu 11. februāra Samsung jaunumu prezentācijā var uzskatīt jauno salokāmo tālruni Galaxy Z Flip, par kuru kompānija ir spējusi vissekmīgāk noklusēt informāciju (neskaitot triku ar Oskaru pasniegšanas ceremoniju), jo par Galaxy S20 sērijas modeļiem gandrīz viss bija zināms jau iepriekš.

    Jaunais salokāmais telefons šoreiz locīsies no augšas uz leju kā gliemežvāks un izvērstā veidā būs ar 6.7 collu lielu displeju, līdzinoties pirms laika prezentētajam Motorola Razr telefonam. Kā apgalvo pati kompānija, tad tas spēs izturēt līdz pat 200 000 locīšanas reižu, pateicoties uzlabotajai eņģei, kurā atrodošās mikrošķiedras sistēmā nodrošinās vēl labāku aizsardzību pret putekļiem. Telefonu atlokot, pati eņģe “iebīdīsies” it kā aiz ekrāniem, sniedzot patīkamu turēšanas sajūtu un papildus drošību tai. Tīri teorētiski šī eņģe ir mazāka izmēros, salīdzinot ar Galaxy Fold, kas varētu būt veiksmīgāks risinājums.

    Reklāma

    Man uzreiz gribas vilkt paralēles ar jau padzīvojušu Nokia 2650 modeli, kuram ir gan līdzīgs izskats, gan šī eņģe. Protams, tie ir divu dažādu desmitgažu telefoni, taču tādas ir pirmās asociācijas. Jāuzteic Z Flip patīkamā skaņa, aiztaisot telefonu, jo tieši šis moments varētu veidot to lietotāja pieredzi, kāda tiek sagaidīta no salokāma telefona. Tāpat ar jauno dizainu panākts tas, ka telefons gandrīz perfekti salokās uz pusēm, samazinot spiedienu uz eņģes vietu. Pilnā atvērumā gan būs redzama šī locījuma vieta.

    Displejs nebūs tik tehniski attīstīts kā jaunajiem Galaxy S20 sērijas telefoniem, jo tas būs AMOLED ekrāns ar mazliet zemāku izšķirtspēju 2636 x 1080 un 60Hz atsvaidzes ātrumu, kā arī tam būs pa vidu novietota priekšējā kamera, kad telefons būs atvērtā veidā.

    Kad Galaxy Z Flip ir atlocīts, tas var palikt atvērts dažādos leņķos. Tas sniedz iespēju ērti uzņemt interesantas pašbildes vai veikt video zvanus. Samsung cieši sadarbojās ar Google, lai radītu Flex režīmu – tas ir īpaši izstrādāts tieši Galaxy Z salokāmajiem viedtālruņiem. Kad ierīce ir ielocīta kā portatīvais dators, displejs automātiski tiek sadalīts divos 4 collu ekrānos, lai varētu viegli darboties vienā vai vairākās platformās. Piemēram, augšējā daļā var skatīties YouTube video, bet zemāk meklēt citus video vai rakstīt komentārus.

    Galaxy Z Flip var novietot uz galda vai citām stabilām virsmām un uzņemt fotogrāfijas – gan izcilus grupas foto, gan nakts mirkļus. Ar to ir arī vienkārši veidot saturu sociālajiem tīkliem – video tiek uzņemts tiem piemērotajā 16:9 attiecībā, turklāt Z Flip unikālais ierīces dizains ļauj to izdarīt arī bez jebkāda statīva izmantošanas. Kamerai ir arī īpašs nakts režīms, kas pat bez zibspuldzes uzņem lieliskas fotogrāfijas diennakts tumšajā laikā. Turklāt fotogrāfijas ir viegli uzņemt pat ar neatvērtu tālruni.

    Kad Galaxy Z Flip atradīsies salocītā stāvoklī, tad priekšējā daļā būs mazs displejs. Ar mazu domājot 1.1 collu lielu ekrānu (300 x 112 pikseļu izšķirtspēja), kas ir aptuveni 2 objektīvu platumā, ar ko ir aprīkots lokanais telefons, ja salīdzina ar Razr, kuram šis ekrāns nosedz apmēram pusi no priekšējā vāciņa. Samsung gadījumā displejs gan precīzi locīsies uz pusēm, tam nebūs speciāla “zoda” zona kā Razr. Toties būs jūtamas un redzamas ekrāna malas.

    Galaxy Z Flip būs aprīkots ar divām 12 MP aizmugurējām kamerām – galveno un ultra plato, kuras būs viegli ieslēgt ar speciālo sānu pogu, ja telefons būs salocītā režīmā. Tajā pat laikā mazais priekšējais displejs spēs attēlot kamerā redzamo, un ar pieskārienu uz tā, mainīsies kameras palielinājums. Samsung ir spējis iebūvēt akumulatorus abās telefona pusēs, kas nodrošinās bezvadu lādēšana abos virzienos. Priekšējā kamera būs ar 10 MP izšķirtspēju.

    Salokāmo tālruni darbinās Snapdragon 855+ procesors, un tam būs 8GB operatīvā atmiņa, kā arī 256GB ietilpība bez iespējas to palielināt. Baterijas lielums 3300mAh. Drošību nodrošinās sānā iebūvētais pirkstu nospiedumu lasītājs. Šim modelim arī vairs nebūs 3.5mm audio izeja.

    Samsung ir piedomājies tieši pie lietošanas ērtuma, jo telefonu būs iespējams lietot dažādos atvēruma leņķos, kas nosaukta par “flex mode”. Tas būs spējīgs saprast, ja telefons ir atvērts 90 grādu leņķī, attiecīgi sadalot to uz pusēm, kas var izrādīties ļoti ērti fotografējot vai veicot video zvanu caur Google Duo lietotni. Ja kāda darbība tiks veikta mazajā ekrānā, kuru var izmantot, kamēr telefons ir salocīts, tā automātiski turpināsies, atverot telefonu, lai nodrošinātu vienkāršu pārēju starp ekrāna stāvokļiem.

    Vairākas reizes atverot un aizverot telefonu, nerodas šaubas par tā izturību, un kā jau minēju, tad tieši šī aiztaisīšanas skaņa sniedz patīkamu sajūtu. Jā, ekrāns noteikti nav ar tik augstu izšķirtspēju kā Galaxy S20 modeļiem, bet tam tomēr ir jāspēj locīties. Rodas pārliecība, ka ar mūsdienu iespējām mēs esam pelnījuši šādu telefonu un to ir iespējams lietot līdzīgi kā jau pieminēto Nokia modeli.

    Personīgi šādam izpildījumam man patiešām radās uzticība, kaut gan neesmu lietojis un turējis rokā Galaxy Fold, bet šis risinājums ir uztveramāks. Tiesa, tas nespēj sniegt tik lielu ekrānu, kā otrs Samsung modelis, līdz ar to šis varētu būt salokāmais telefons no citas kategorijas. Tas gan aizņem pietiekami maz vietas, esot salocītam, bet no šī brīža lietošanas paradumiem, tāpat visdrīzāk telefonu lietosim kā ierasts, jo pārlieku mazais priekšējais ekrāns nav diez ko pārskatāms un uztverams.

    Samsung Galaxy Z Flip pieejamība un cena

    Samsung norāda, ka šis modelis būs paredzēts tiem, kuri vēlas izcelties no sabiedrības un nebaidās atškirties, jo vēstījums ir tieši tāds. Uzplaukt ar šo telefonu.

    Galaxy Z Flip būs pieejams ierobežotā daudzumā un divās krāsu variācijās – spoguļa violetā un spoguļa melnā. Iepriekšpārdošanā tas būs pieejams no 11. līdz līdz 28. februārim, kad tas oficiāli nonāks tirdzniecībā. Cena Latvijā šim telefonam būs 1499 EUR, kas ir ļoti augsta, ja salīdzinām tehnisko specifikāciju pret citiem dārgajiem flagmaņu modeļiem. Tomēr ar pliku tehnisku specifikāciju nav pateikts viss, jo vēl kādu laiku šāds salokāms viedtālrunis būs visnotaļ unikāla ierīce!

    Šim telefonam piedāvājumā būs vāciņi, kurus varēs uzlikt uz katras no daļām.

    Samsung Galaxy Z Flip tehniskā specifikācija

    Galaxy Z Flip
    Displejs Galvenais displejs 6.7“ FHD+ Dynamic AMOLED displejs (21.9:9) Infinity Flex Display

    2636 x 1080

    425ppi

    * Ekrāns tiek mērīts pa diagonāli kā pilns taisnstūris, neņemot vērā noapaļotos stūrus. Patiesais skatīšanas lauks ir mazāks.
    Vāka displejs 1.1“ Super AMOLED Display

    300 x 112

    303ppi

    * Ekrāns tiek mērīts pa diagonāli kā pilns taisnstūris, neņemot vērā noapaļotos stūrus. Patiesais skatīšanas lauks ir mazāks
    Korpuss Salocīts 73.6 x 87.4 x 17.3mm (eņģe) – 15.4mm (pārkare)
    Atlocīts 73.6 x 167.3 x 7.2mm – 6.9mm (Ekrāns)
    * Galaxy Z Flip biezums atlocītā veidā neiekļauj displeja rāmi.
    Svars 183 g
    Kamera Priekšējā kamera 10MP pašbilžu kamera: F2.4

    Pikseļu izmērs: 1.22μm

    FOV: 80˚

    Aizmugurējā divu objektīvu kamera 12MP Ultra platā kamera: F2.2

    Pikseļu izmērs: 1.12μm

    FOV: 123˚

    12MP Platleņķa kamera: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, F1.8

    Pikseļu izmērs: 1.4μm

    FOV: 78˚

    OIS aizmugurējai platleņķa kamerai (attēla optiskā stabilizācija)

    Līdz pat 8x digitālā pietuvināšana

    HDR10+ ieraksts

    Noteikšana AF

    AP 7㎚ 64-bit Octa-Core procesors

    ※ 2.95㎓ (maksimālais pulksteņa ātrums) + 2.41㎓ + 1.78㎓

    Atmiņa 8GB RAM ar 256GB iekšējo atmiņu
    *Patiesā ietilpība ir atkarīga no instalētās programmas
    Akumulators 3,300 mAh (parasti) duālais akumulators
    * Parastā vērtība pārbaudīta trešās personas laboratorijas apstākļos. Tipiskais akumulatora kalpošanas laiks tika noteikts no vidējā lieluma, ko izmēģināja pēc IEC 61960 standartiem. Novērtētā ietilpība (mazākā) ir 3200 mAh. Faktiskais akumulatora kalpošanas laiks var atšķirties atkarībā no tīkla vides, izmantošanas veida un citiem faktoriem.
    Lādēšana Ātrā uzlāde ir saderīga ar vadu un bezvadu stacijām.

    Bezvadu enerģijas kopīgošana (Wireless PowerShare)

    * Uzlāde ar vadu ir saderīga ar QC2.0 un AFC. Bezvadu uzlāde ir saderīga ar WPC.

    * Bezvadu enerģijas kopīgošana (Wireless PowerShare) ir ierobežota un iespējama Samsung un citu ražotāju ierīcēm ar Qi bezvadu lādēšanu, piemēram, Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 un nēsājamajām ierīcēm, kā, piemēram, Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch un Galaxy Buds. Ja akumulatorā ir mazāk par 30%, tad enerģijas kopīgošana var nestrādāt. Enerģijas kopīgošana var nestrādāt ar noteiktiem aksesuāriem, vāciņiem un citu ražotāju ierīcēm. Var ietekmēt zvanu uztveršanu, datu pārraidi – tas ir atkarīgs no tīkla pārklājuma lādēšanas apstākļos.

    OS Android 10
    Tīkls Uzlabots 2X2 MIMO, 5CA,

    LTE Cat.16 līdz pat 1.0Gbps lejupielāde

    LTE Cat.13 līdz pat 150Mbps augšupielāde

    Līdz pat 1.0Gbps lejupielāde / līdz pat 150Mbps augšupielāde

    * Patiesais ātrums var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.
    Savienojamība Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz),VHT80 MU-MIMO,256QAM

    Bluetooth® v 5.0 (LE līdz pat 2Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, lokācija (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

    * Galileo un BeiDou var būt ierobežots. BeiDou var nebūt pieejams noteiktām valstīm.
    SIM karte Viena eSIM karte un viena Nano SIM karte
    * SIM kartes tiek pārdotas atsevišķi. Pieejamība ir atkarīga no valsts un mobilā operatora

    * eSIM lietošana ir jāpiesaka atsevišķi pie mobilā operatora, lai varētu to aktivizēt bez Nano SIM kartes. eSIM pieejamība ir atkarīga no valsts un mobilā operatora. Pie operatora var uzzināt par pieejamību.

    Maksājums Samsung Pay (Link)

    Kredīt un debit kartes: atbalsta MST vai/ un NFC, pirms apmaksas kartes, globālos naudas darījumus, tranzīt, dalības maksas, dāvanu kartes, atlīdzības

    *Var atšķirties atkarībā no tirgus un mobilā operatora.
    Sensors Pirksta nospieduma sensors (sānā), akselerometrs, žiro sensors, ģeomagnētiskais sensors, telpas sensors, tuvuma sensors, RGB gaismas sensors
    Autentificēšanās Bloķēšanas veids: Raksts, PIN kods, parole

    Biometriskās bloķēšanas veidi: Pirkstu nospiedumi, sejas atpazīšana

    * Sejas atpazīšana pieejama tikai atlokot viedtālruni.
    Audio Mono skaļrunis

    Telpiskā skaņa, izmantojot Dolby Atmos tehnoloģiju (tajā skaitā Dolby Digital, Dolby Digital Plus)

    UHQ 32-bit &DSD64/128 atbalsts

    PCM: līdz pat 32 bits, DSD*: DSD64/128

     

    Audio atskaņošanas formāts: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

     

    Bluetooth

    Duālais Audio: ar Bluetooth pievieno divas ierīces pie Galaxy Z Flip, lai atskaņotu mūziku uz divām ierīcēm vienlaikus.

     

    Ieraksts:

    Ieraksta kvalitāte ir uzlabota ar augsto AOP mikrofonu, kas mazina vides radītus skaņas traucējumus.

    * DSD64 un DSD128 atskaņošana ir atkarīga no paša faila.

    * Abām pievienotajām ierīcēm var atšķirties skaņas kvalitāte.

    * Iespējams tikai ar atsevišķām Samsung vai AKG ierīcēm.

    * AOP: Acoustic Overload Point

    Video Video atskaņošanas formāts:

    MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

     

    TV savienojamība

    Bezvadu: Smart View (satura spoguļošana (screen mirroring) 1080p ar 30fps)

    Drošība Knox platforma: reāllaika monitorēšana un aizsardzība.

    Vīrusu un ļaunatūru novēršana. (Darbina McAfee)

    Secure Folder: droša vieta ierīcē, kur noslēgt svarīgāko informāciju, fotogrāfijas, filmas vai privātus failus.

    *Vīrusu un ļaunatūru novēršana ir atkarīga no tirgus un valsts.
    Iepakojumā ietilps Galaxy Z Flip, datu kabelis, ceļojumu adapteris, drošības irbulis, USB savienotājs (OTG), ātrās uzsākšanas pamācība, caurspīdīgs vāciņš, AKG austiņas (USB Type-C)
    * Patiesais saturs var atšķirties atkarībā no valsta un operatora.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    12.02.2020 10:03

    Sievietēm šis telefons būs hīts – must have modes aksesuārs…Dāvanā šādu gribēs redzēt daudzas meitenes :)

    Oskars
    12.02.2020 10:21
    Reply to  K. Johansons

    Nee, tu kljuudies. Joprojam meitenes gribes iPhone 11 Pro/Pro Max. Un ja nevaresi nopirkt, tad n#h neesi vajadziigs.

    Krotow
    12.02.2020 20:10
    Reply to  Oskars

    Un kam vispār vajadzīgas meitenes, kurām no tevis interesē tikai iespēja tikt pie jaunākā vaifona?

    Krotow
    12.02.2020 20:11
    Reply to  K. Johansons

    Precīzi. Pat zinu pāris eksemplārus, kurām tāds telefons var interesēt. Pie kam viņas pašas to var atļauties ;)

    marcis
    12.02.2020 11:45

    Šis telefons daudz vairāk mani piesaistīja nekā jaunie eS-nieki.

    Rihards Veters
    12.02.2020 13:02

    Noskatījos dažus šī telefona apskatus (review) youtube un nespēju saprast par ko tie cilvēki ir sajūsmā..

    Janis Liepins
    12.02.2020 13:20
    Reply to  Rihards Veters

    Par iespēju tādu lāpstu iestumt džinsu kabatā kopā ar atslēgām. Ir daudzi cilvēki, kas staigā bez somām un žaketēm.

    Kursors.lv
    12.02.2020 17:38
    Reply to  Rihards Veters

    Par to, ka salokāms. Tādu viedtālruņu vēl ir praktiski necik un viss jaunais šķiet interesants līdz pats to normāli palieto.

    ggggg
    12.02.2020 19:31

    Tas mazais ekrāniņš blakus kamerai aizmugurē ir pēdējo laiku lielākais gimmick.

    Krotow
    12.02.2020 20:21
    Reply to  ggggg

    Mazais otrs ekrāniņš aizmugurē parādījās jau pirms 18 gadiem SANYO SCP-5300 telefonam. Pēc tam tika manīts arī Samsung, Nokia un Motorola aparātiem, līdz kamēr ar viedtelefonu parādīšanos uz laiku pazuda. Nu tas ir atgriezies.

    Reklāma