Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC videokartes apskats

    Jaunākie raksti

    Gada nogale mums iegriezusies kaut kādā videokaršu zīmē. Tikko publicējām MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO apskatu, gandrīz pabeigts ir Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER 8G apskats un tagad vēlos lasīšanai piedāvāt arī paša augstākā NVIDIA patērētāju produkta plaukta produktu – ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC. Uzreiz gan jāatzīstas, ka šī videokarte pie mums ir aptuveni gadu, kādu laiku tika izmantota ikdienā, vasaras nogalē veicām visus testēšanas darbus un tikai tagad pieķēros apskata kopā salikšanai. Vēlos šo gadu noslēgt ar labi padarīta darba sajūtu un domāju, ka šajā gadījumā apskatam joprojām ir nozīme, tā kā GeForce RTX 2080 Ti joprojām ir jaudīgākā no GeForce RTX saimes videokartēm.

    NVIDIA pēdējā laikā ir kļuvis par ļoti ražīgu uzņēmumu, jo šobrīd patērētājiem piedāvā veselas 12 (!!!) aktuālas videokartes. Tas ir, ja mēs neskaitām profesionāļiem paredzēto NVIDIA TITAN RTX videokarti. Kopā ar to sanāk veseli 13 dažādi produkti. Tas ir ļoti daudz, un situāciju neatvieglo fakts, ka veiktspējas un cenu atšķirība starp blakus stāvošām videokartēm ir maza. Plus, nereti videokaršu ražotāji partneri (ASUS, Gigabyte, MSI u.c.) tik ļoti aizraujas ar saviem pielāgojumiem, ka viņu zemāka ranga videokartes produkts ar uzlabotu dzesēšanu un vairāk gaismiņām maksā dārgāk nekā pēc ranga augstāks produkts. Jā, sarežģīti.

    Reklāma

    Bet mēģināsim īsumā atšķetināt NVIDIA videokaršu situāciju, kāda tā ir 2019. gada nogalē. Tātad, NVIDIA mums piedāvā piecas GTX 16 SERIES videokartes, kas uzskatāmas kā budžeta klases produkti, kas nepiedāvā modernos Turing platformas ray tracing labumus. Respektīvi, spēlēs, kas atbalsta ray tracing neredzēsim pārpasaulīgi skaistas un reālistiskas ēnas, atstarojumus un citus apgaismojuma efektus. Zemāk vari noskatīties īsu video, kurā NVIDIA skaidro, kas ir ray tracing un kāpēc tā veiksmīgai realizācijai noder modernas videokartes.

    GTX 16 SERIES videokartes Latvijā maksā sākot no aptuveni 160 eiro līdz pat 410 eiro.

    • GeForce GTX 1650
    • GeForce GTX 1650 SUPER
    • GeForce GTX 1660
    • GeForce GTX 1660 Ti
    • GeForce GTX 1660 SUPER

    Ja mūs interesē ray tracing un pārējie tehnoloģiskie sasniegumi, ko NVIDIA ir sarūpējusi, tad jāraugās uz RTX 20 SERIES videokartēm, kas tirgū šobrīd ir pieejamas kā septiņi atsevišķi produkti. Un es runāju par tirgū pieejamajiem produktiem, jo atsevišķi modeļi NVIDIA’prāt vairs pat neskaitās aktuāli. Latvijā RTX 20 SERIES videokaršu cenas sākas no aptuveni 350 eiro un dārgākie eksemplāri var maksāt arī virs 2000 eiro.

    • GeForce RTX 2060 (šo modeli NVIDIA sola atstāt kopā ar GeForce RTX 2060 SUPER)
    • GeForce RTX 2060 SUPER
    • GeForce RTX 2070 (šī modeļa vietā nāk GeForce RTX 2070 SUPER)
    • GeForce RTX 2070 SUPER
    • GeForce RTX 2080 (šī modeļa vietā nāk GeForce RTX 2080 SUPER)
    • GeForce RTX 2080 SUPER
    • GeForce RTX 2080 Ti

    Kuru videokarti tad īsti pirkt? Ja piķis nav problēma un meklē bezkompromisa jaudu, tad joprojām spēcīgākā patērētāju videokarte no NVIDIA plaukta būs GeForce RTX 2080 Ti. Tomēr, ja nealksti par videokarti samaksāt >1000 eiro, tad ir jālūkojas uz zemāka ranga produktiem. Piemēram, jaunās GeForce RTX 2080 SUPER videokartes maksā jau sākot no 800 eiro, taču piedāvā veiktspēju, kas pārlieku neatpaliek no GeForce RTX 2080 Ti. Un tā mēs varam kāpt uz leju līdz sasniedzam mūs apmierinošu cenu. Savukārt, mūsu uzdevums ir censties notestēt šīs videokartes, lai saprastu, kā tās darbojas reālos apstākļos.

    Kas ir GeForce RTX 2080 Ti?

    GeForce RTX 2080 Ti tika izziņota pirmajā šobrīd aktuālās Turing paaudzes laidienā 2018. gada vasaras beigās un līdz šim brīdim tai nav iznākusi atjaunotā versija, kā tas noticis ar GeForce RTX 2060, GeForce RTX 2070 un GeForce RTX 2080 SUPER videokartēm. Baumo, ka arī flagmani sagaida SUPER uzfrišinājums, bet pagaidām baumas nav piepildījušās.

    GeForce RTX 2080 Ti izmanto savā klasē vislielāko un jaudīgāko TU102 videoprocesoru, ko dala tikai ar Titan RTX. Videokartei ir 4352 CUDA kodoli, 68 ray tracing kodoli un 544 Tensor (AI) kodoli. Videokartes bāzes frekvence ir relatīvi maz 1350MHz, bet tā var ieskrieties līdz 1545MHz. Salīdzinājumam, GeForce RTX 2080 SUPER videoprocesors bāzē darbojas ar 1650MHz frekvenci un tam ir 1815MHz Boost frekvence. Flagmanim ir iedalīts būtiski vairāk GDDR6 videoatmiņas – 11GB (616GB/s joslas platums), kamēr pārējām RTX 20 SERIES videokartēm ir 8GB atmiņa. Vienīgi GeForce RTX 2060 aprīkota ar 6GB video atmiņu. NVIDIA norāda, ka šī videokarte patērē 250W enerģijas. Videokarte atbalsta DisplayPort 1.4, HDMI 2.0b, HDR, SMP (Simultaneous Multi-Projection) un H.265 video kodēšanu.

    GeForce RTX 2080 Ti  videokartes joprojām maksā >1000 eiro, bet par rangu zemāko GeForce RTX 2080 SUPER videokaršu cenas Latvijā sākas no aptuveni 820 eiro un var sasniegt pat 950 eiro. Tieši tāpat maksā aizejošās GeForce RTX 2080 videokartes. Ja pakāpjamies vēl soli zemāk, tad GeForce RTX 2070 SUPER videokaršu cenas Latvijā sākas no 580 eiro un var pakāpties līdz 650 eiro. Ja neņemam vērā ray tracing, tad šobrīd jaudīgākais aktuālais konkurents no AMD ir Radeon RX 5700 XT videokartes, kuru cenas Latvijā sākas no 430 eiro un dārgākie modeļi sasniedz pat 550 eiro cenu.

    GeForce RTX 2080 Ti ir videokarte, kam jāpiedāvā vislabākais patērētāju kategorijas videokaršu sniegums un tas nozīmē, ka videokartei jāspēj tikt galā ar visām modernākajām AAA videospēlēm visās izšķirtspējās un ar ieslēgtu ray tracing. Apskata gaitā mēģināsim saprast vai tas izdodas.

    ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC

    Ja paraugāmies ASUS tīmekļa vietnē, atradīsim, ka šis ražotājs šobrīd piedāvā deviņas dažādas GeForce RTX 2080 Ti versijas. Ir kartes slēgtā tipa korpusā ar blower tipa ventilatoru, kādus esam pieredzējuši AMD Radeon videokartēs (Turbo sērija), versijas ar diviem ventilatoriem (Dual sērija) un ir jaudīgākā ROG Strix versija ar rūpnīcas virstaktējumu. Pavisam nesen ASUS izlaida arī šīs videokartes balto versiju, kas īpaši labi iederēsies gaumīgās balti krāsotās sistēmās.

    Neskatoties uz to, ka pērkam pašu dārgāko un jaudīgāko GeForce videokarti, ASUS produkta iepakojumā nav iekļāvis nekādus papildus labumus. Mēs saņemam draiveru disku, lietošanas pamācību un paciņu ar pāris velcro savilcējiem.

    Ko tad ASUS ar šo videokarti ir izdarījis papildus salīdzinot ar GeForce RTX 2080 Ti references dizainu? Pirmkārt, mums ir uzlabota dzesēšanas sistēma ar trīs ventilatoriem un pamatīga izmēra radiatoru. Jau references kartes specifikācijā norādīts, ka šī videokarte var sasniegt 89 grādu temperatūru, tāpēc noderēs papildus dzesēšanas spējas. Tāpat esam tikuši pie RGB apgaismojuma un virstaktēta videoprocesora. Ja standartā tas var ieskrieties līdz 1545MHz, tad ASUS šo niansi ir uzlabojis līdz 1665MHz. Vērā ņemams takts frekvences pieaugums, jāskatās kā tas atsaucas uz veiktspēju.

    Videokartes dizains un uzbūve

    Šī videokarte ir īsta skaistule! Protams, gaumes jautājums, taču man patīk šāds drūmi melns krāsojums un iegriezumu dizains. Spraugās iestrādāts RGB apgaismojums, lai piešķirtu videokartei unikālu “seju”.

    Videokarte izmanto īpašus ventilatorus ar savienotām lāpstiņām, jo ASUS inženieri uzskata, ka tā var panākt augstāku veiktspēju un klusāku darbību. Ventilatora gultņi tiek īpaši pasargāti no putekļiem un videokarte pārstāj griezt ventilatorus, ja tās temperatūra nokrītas zem 55 grādiem. Tādējādi ikdienā, darbojoties Windows vidē, videokarte pārsvarā būs absolūti klusa.

    Kā redzam grafikā augstāk, šī videokarte manuāli virstaktētā režīmā mūsu testos ir izrādījusies viskarstākā sasniedzot 87 grādus. Tikai divi grādi un būtu sasniegts arī references dizaina maksimums. Šī ir patiešām ļoti jaudīga, bet reizē arī ļoti karsta videokarte un mazāka izmēra sliktāk ventilējamos korpusos tas var radīt nopietnas problēmas.

    Videokarti baro divi 8 kontaktu konektori (ar diodēm barošanas statusa noteikšanai) un specifikācijā norādīts, ka videokartes TDP ir 250W. Testos gan vairāk izskatījās pēc 260W un virstaktējot karte spēja sagremot iespaidīgu 323W jaudu. Ražotājs rekomendē izmantot vismaz 650W barošanas bloku. Kad izvēlēsies barošanas bloku datoram, saskaiti visu sistēmas komponenšu pīķa jaudas un sareizi ar divi. Atceries, ka barošanas bloki visefektīvāk darbojas, ja ir noslogoti uz aptuveni pusi savas jaudas.

    Videokartes aizmuguri sedz pamatīga metāla plāksne, kurai cauri spīd RGB izgaismojams ROG logo. Plāksne nodrošina papildus stingrību videokartei un to arī dzesē. Interesanti, ka VRM elementiem plāksnē atstāti izgriezumi. Ja datora korpusā ir izveidota korekta gaisa plūsma, tā palīdzēs dzesēt šos karstos elementus. Ja NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition izmanto 13+3 fāžu VRM konstrukciju, tad ASUS to ir paaugstinājis līdz 16+3 konfigurācijai, kas nozīmē, ka būtu jāsagaida zemāka temperatūra.

    Kā redzi, videokarte ir ne tikai smaga (nepilns 1.5kg), gara, bet arī bieza. Ar 30.47 x 13.04 x 5.41 cm izmēru tā aizņem 2.7 slotus un tas ir bijis nepieciešams, lai varētu iestrādāt adekvāta izmēra radiatoru. Uz videokartes ir speciāls savienojums, kuram varam pieslēgt PWM vai DC ventilatoru un tas sāks griezties, kad videokarte uzkarsīs un būs nepieciešama dzesēšanas palīdzība “no malas”.

    Videokartei ir divas HDMI (2.0b) un divas DisplayPort (1.4) video izejas, kā arī USB Type-C izeja virtuālās realitātes risinājumiem. Tādējādi varam pie videokartes pieslēgt četrus displejus un darbināt tos ar maksimālo 7680 x 4320 pikseļu izšķirtspēju.

    Šo videokarti ar NVLink slēgumu var savienot ar vēl vienu tādu pašu videokarti. Iegūsim papildus jaudu, bet tas izmaksās uh oh.

    Videokartes sānā atradīsim arī mazu slēdzīti, kas ļauj izvēlēties videokartes dzesēšanas režīmu. Klusajā režīmā videokarte sāks vēlāk griezt ventilatorus un tolerēs augstākas temperatūras, bet veiktspējas (P Mode) režīmā ventilatori griezīsies visu laiku, lai noturētu videokartes temperatūru maksimāli zemu.

    Ja visi šie modīgie RGB apgaismojuma efekti šķiet lieki un nevajadzīgi, tos var atslēgt pa taisno no videokartes. ASUS tam pat atvēlējuši speciālu pogu. Protams, to var izdarīt arī no BIOS vai programmas Windows vidē.

    Programmatūra

    ASUS virstaktētājiem piedāvā savu GPU Tweak II programmu, kas ļauj monitorēt videokartes temperatūru, frekvenci un video atmiņas izmantojumu, kā arī veikt pašu virstaktēšanu (ir pieejams paplašinātais režīms). Iestatījumus var saglabāt profilos un izmantot atkarībā pēc vajadzībām. Tāpat ASUS piedāvā XSplit programmatūru, ko var izmantot savu video piedzīvojumu straumēšanai.

    ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC veiktspēja

    Lai saprastu šīs videokartes reālo darbību, veikšu vairākus veiktspējas testus un padarbināšu dažas populāras videospēles. Testēšana notiek uz šāda datora:

    Katrai videokartei, ko testējam, cenšos veikt manuālu virstaktēšanu paaugstinot video procesora un video atmiņas frekvences līdz vērtībām, kad karte vēl darbojas stabili. Visām GeForce videokartēm ir kaut kādu 100MHz rezervīte aizķērusies, ko grēks neizmantot, jo varam iegūt dažus fps spēlēs un arī sintētiskajos veiktspējas testos ir mazliet redzams ieguvums. Vienīgi jārēķinās, ka videokarte virstaktētā režīmā patērēs vairākus desmitus vatu lielāku jaudu un te vēl var padiskutēt vai šādai virstaktēšanai vispār ir jēga. Bet tīri sportiskas intereses pēc mēs to darām un turpināsim darīt.

    Konkrētajai videokartei man izdevās veikt virstaktēšanu šādā apmērā:

    • GPU: +130MHz
    • VRAM: +200MHz

    Testējot videokartes, mēs izmantojam dažādus sintētiskos veiktspējas testus, lai uzskatāmi salīdzinātu savā starpā dažādas videokartes. Tie vairumā gadījumu ir brīvi pieejami testēšanas rīki un vari salīdzināt mūsu testos iegūtos rezultātus ar savu sistēmu. Tāpat esam pasākuši mērīt videokaršu veiktspēju (uzzīmēto kadru skaitu sekundē, jeb fps) vairākās populārās videospēlēs, lai labāk saprastu uz ko ir spējīga konkrētā videokarte.

    Jāpiezīmē, ka šīs videokartes testi tika veikti augusta sākumā un vairākām citām topā esošajām videokartēm testi tika veikti krietni vēlāk (burtiski iepriekšējā nedēļas nogalē). Atsevišķos testos un spēlēs šī videokarte uzrādīja (kā tagad redzam) neadekvāti zemus rezultātus un tā kā videokartes vairs nav uz rokām, nav skaidrs, kas šādu situāciju izraisīja. Principā visos testos ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC videokartei ir jābūt priekšā absolūti visam, ko esam testējuši.

    Ar sintētiskajiem testiem viss skaidrs un saprotams. Kā jau sagaidījām, ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC ir priekšā visiem un manuālā virstaktēšana iedod vēl līdz 10% rezultātu pieaugumu.

    OK, viena lieta ir veiktspējas testi, bet kāda situācija ir ar videospēlēm? Esam nopirkuši vairākas aktuālas videospēles, kurās varam veikt salīdzināmus kadru atjaunošanās ātruma (fps) mērījumus 1080p, 1440p un 4K izšķirtspējās. Izvēlamies DX12, atslēdzam visa veida fps limiterus un arī Vsync, lai netraucē mūsu rezultātiem un palaižam spēli visaugstākajos grafikas iestatījumos pilnekrāna režīmā. Pamata testi tiek veikti ar atslēgtu ray tracing un DLSS, lai varam salīdzināt vairāk videokartes. Ja videokarte atbalsta šīs funkcijas, tam veltām atsevišķu sadaļu, jo pārbaudām arī ray tracing ietekmi uz fps.

    Cik fps skaitās labs rādītājs?

    • <30 fps – ļoti čābīga spēlēšana
    • 30-40 fps – viduvēja spēlēšana
    • 40-60 fps – laba spēlēšana
    • > 60 fps – ļoti laba spēlēšana

    Sāksim ar World of Tanks enCore testu. Tajā trīs izšķirtspējās notestējam visas pieejamās videokartes un salīdzinām tās pēc to snieguma 1080p izšķirtspējā. Ja pie videokartes beigās redzam (OC) atzīmi, tad ar to jāsaprot, ka tests veikts virstaktētā režīmā.

    Interesantā kārtā 4K izšķirtspējā šo videokarti pārspēj par rangu zemākā MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO un starpība ir liela. To pašu izdara arī Gigabyte AORUS GeForce RTX 2070 SUPER videokarte. Kaut kas tajās SUPER kartēs izdarīts pareizi.

    Ar izslēgtu ray tracing šī videokarte ir spējīga lieliski (vismaz 60 fps) darbināt Shadow of the Tomb Raider spēli visās trīs testējamās izšķirtspējās. Ja 1080p izšķirtspējā atšķirība ir maza, tad 4K izšķirtspējā GeForce RTX 2080 Ti ir jūtami spējīgāka videokarte.

    Ar Assassin’s Creed Odyssey iet smagāk un interesantā kārtā 4K izšķirtspējā šo videokarti pārspēj MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO.

    Tom Clancy’s The Division 2 testā redzam, ka šai videokartei ir kaut kāds neadekvāti zems sniegums un tā piekāpjas pat GeForce RTX 2070 SUPER kartei no Gigabyte. Iespējams, laikā starp testiem, spēle ir piedzīvojusi būtiskus uzlabojumus un optimizācijas, lai to varētu labāk darbināt uz dažādām sistēmām. Bet pat neskatoties uz to, šo spēli varēsim spēlēt visās trijās izšķirtspējās.

    Līdzīgu situāciju varam novērot arī Far Cry New Dawn spēlē, kur ASUS videokarte, lai arī nodrošina >60fps visās testētajās izšķirtspējās, tomēr iepaliek GeForce RTX 2070 SUPER un GeForce RTX 2080 SUPER videokartēm.

    Ja mēs maksājam par videokarti pie pusotra tūkstoša eiro, tad sagaidām, ka tā spēs lieliski tikt galā ar pilnīgi visām jaunākajām videospēlēm visās izšķirtspējās, ko tai padosim. Tomēr testos redzam, ka tas ne vienmēr tā ir. Diemžēl man vairs nav uz rokām šīs videokartes, jo es noteikti gribētu vēlreiz pārtestēt abas pēdējās videospēles, kurās šī videokarte uzrādīja neadekvāti zemu sniegumu.

    Secinājumi: Dārgi, bet jaudīgi!

    Dārgi, dārgi, dārgi. Pat lētākās GeForce RTX 2080 Ti videokartes joprojām maksā >1100 eiro un tā ir ļoti augsta cena. Bet no otras puses, neviena cita patērētāju klases videokarte šobrīd nepiedāvā tādu veiktspēju, kā šis flagmanis. Ja meklē veiktspējas/cenas attiecību un vēlies izmēģināt ray tracing labumus, tad, manuprāt, vislabākā izvēle šobrīd ir kāda no GeForce RTX 2070 SUPER videokartēm. Ja ray tracing nav aktuāls, tad līdzvērtīga alternatīva no AMD puses ir arī Radeon RX 5700 XT. Tomēr, ja meklē pašu labāko un esi gatavs par to samaksāt, tikai un vienīgi GeForce RTX 2080 Ti. Pavisam dārgajā šo videokaršu galā ir arī modeļi ar šķidruma dzesi.

    ASUS ROG Strix GeForce RTX 2080 Ti OC ar savu ap 1400 eiro cenu tiecas uz šīs sērijas videokaršu dārgo galu un piedāvā pamatīgu trīs ventilatoru konfigurāciju, rūpnīcas virstaktējumu, kas vēl manuāli ir uzdzenams, lai panāktu pamanāmu veiktspējas uzlabojumu gan sintētiskajos veiktspējas testos, gan videospēlēs. Ja runājam par spēlēm, tad ar izslēgtu ray tracing, šī videokarte tiks galā ar absolūti visām šobrīd aktuālajām videospēlēm maksimālajos iestatījumos. Ja ieslēgsim ray tracing, tad var gadīties spēles, kas 4K izšķirtspējā tomēr nespēs darboties virs 60fps. Tas tikai norāda uz to, cik ray tracing vēl ir prasīgs pret dzelžiem un kaut kādā mērā izskaidro, kāpēc šajā lauciņā vēl neraujas AMD.

    Lai arī Latvijā oficiāli nav nopērkamas NVIDIA Founders Edition videokartes, to tomēr šoreiz gribu pieminēt. Konkrētā testētā ASUS videokarte ir tiešs konkurents NVIDIA veikumam un ar katru gadu NVIDIA savas Founders Edition videokartes padara konkurētspējīgākas un tādējādi dzen uz priekšu savus partnerus. NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti Founders Edition maksā ap 100 eiro lētāk, taču ASUS piedāvā mazliet augstāku veiktspēju (2-5 fps spēlēs augstās izšķirtspējās), labāku dzesēšanu un RGB apgaismojumu. Tā arī salasās šī starpība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mareks Kornivskis
    01.01.2020 10:52

    Gan šajā, gan arī iepriekšējā MSI 2080 SUPER videokartes testā grafikos neparādās iepriekšējās paaudzes 1080 un 1080Ti. Tai pašā laikā 1070 grafikos ir. Tas tā ar nodomu, jo šīs kartes vēl aizvien sastāda nopietnu konkurenci jaunajām 2080?

    Kartupelis3
    01.01.2020 11:23

    Pievienojos, ka būtu jēdzīgi salīdzināt ar 1080ti, jo droši vien drīzāk atbildīts jaunās kartes mērķa tirgum- tie, kuri grib tikai pašu labāko, un šobrīd ir sapratuši, ka nu vairs tā nav..

    Vēl būtu interesanti, ja tiktu patestēta VR un AI veiktspēja. Daudzi šo augsto gala karšu iegādi attaisno tieši ar šādu uzdevumu veikšanu.. nu vismaz VR. + tak jaunais half life būs VR only.. lielisks iemesls iztērēt 2.5k (1.5k karte + 1k VR sets), lai 6h paspēlētu spēlīti :)

    Kartupelis3
    02.01.2020 10:04

    VR setu testiņš – varbūt laba ideja rakstam? Domāju, ka nu jau daudziem aktuāli.. Varbūt sadarbībā ar vrroom.lv?

    Krotow
    02.01.2020 12:40
    Reply to  Kartupelis3

    Nez cik to daudzu VR lietotāju mūsu valstī ir? Varbūt daži desmiti.

    Kartupelis3
    03.01.2020 10:47
    Reply to  Krotow

    Piekrītu, ka nav daudz VR lietotāju. Tāpat nav pārāk daudz arī 2080ti lietotāju. No raksta viedokļa domāju, ka svarīgāk vai ir interese par VR, un interse gan ir – kaut vai tā paša VR room un HL 2.5 eksistence par to liecina. Otrkārt VR setu apskats kāreiz VR lietotājiem nebūs aktuāli – tiem jau viņš ir. Tieši tādiem, kura tā nav, vai pat par to neko nezinošiem VR apskats ir aktuāls.
    No malas piesekojot nu jau liekas, ka lietas ir gājušas uz priekšu un tik zaļas vairs nav kā pirms 3 gadiem.. gana daudz un arī AAA spēles ir parādījušās, racing žandrā jau tiek visai plaši pielietots, lietoti VR seti jau pa 300 eur var atrast un VR-readu video karti pa 100 (1060), tā ka absolūtu nepieejams arī nav, kā varbūt tas bija agrāk, kad bez 2k nekas nenotika.. kad tad plānots par to sākt rakstīt? Kad pilnīgs meinstrīms tas jau būs?
    Treškārt varbūt tās saistītas lietas – pat kursors par to neraksta, un attiecīgi arī nav to lietotāju?

    Agris Matejuns
    14.01.2020 21:36

    Esmu AMD fanboys mīlu atbalstīt konkurentus :D
    Manuprat Nvidia ražīgums skaidrojams ka AMD ir ne gluži ko likt pretī 1:1 , bet noteikti neatstāj Nvidia vienaldzīgus .
    šogad iegādājos RX 5700 xt par 400 eur jauka cena par kas atbilst apmēram RTX 2070 teretorijai kas liekas maksāja 600 eur . ray tracing man nevajag .
    patīk arī fakts ka pēc katra driver update paradās daži procenti performances . ikdienā spēlēju uz 4K un viss strādā labi lai ari 60FPS ( ieslēgts fee sync ) uz max settings .

    Reklāma