Web Analytics
More
    Reklāma

    NVIDIA dominē datu centru GPU un mākslīgā intelekta jomās

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Wells Fargo veicis tirgus analīzi, kurā atklājies, ka Nvidia šobrīd pārliecinoši dominē datu centru segmentā, kad runa ir par grafiskajām kartēm, kuras nodrošina mākslīga intelekta darbību.

    Nvidia šobrīd aizņem 98% no tirgus, principā konkurentiem AMD un Intel atstājot ļoti niecīgu daļu. Nvidia grafiskie procesori ir jau novērtēti kā uzticamākie un drošākie produkti, lai darbinātu mākslīgo intelektu. Pēc veiktajām aplēsēm, uzņēmums 2023. gadā šajā biznesā apgrozīja 37 miljardus dolāru, bet šajā gadā prognozētie ieņēmumi būs 45.7 miljardi.

    Reklāma

    Interesanti, ka vēl līdz 2023. gada septembrim ieņēmumi bija vien 15 miljardi dolāru, kas nozīmē, ka Nvidia ir bijis ļoti ražīgs gada pēdējais ceturksnis. Sagaidāms, ka AMD varētu samazināt pārliecinošo dominanci ar savām grafiskajām kartēm, tomēr šis samazinājums būs salīdzinoši mazs. Nvidia tirgus daļa varētu samazināties līdz 96%. Zināms, ka AMD ir saņēmis pasūtījumus 3.5 miljardu apmērā par gaidāmo MI300 AI akseleratoru.

    Prognoze liecina, ka arī turpmāk Nvidia saglabās savu nospiedošo dominanci. Ap stūri ir jaunais Blackwell grafiskais procesors, kura ražošanu ietekmē TSMC resursu trūkums. Arī TSMC gatavojas veikt papildu investīcijas, lai spētu saražot nepieciešamo grafisko karšu daudzumu Nvidia un industrijai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma