Web Analytics
More
    Reklāma

    Asus prezentējis jaunu Zenbook Duo portatīvā datora modeli ar diviem lieliem ekrāniem

    Jaunākie raksti

    Zīmols Asus vienmēr spēj pārsteigt ar kādiem interesantiem portatīvajiem datoriem tehnoloģiju izstādē CES 2024. Šajā gadā tas ir Zenbook Duo modelis ar diviem liela izmēra ekrāniem un noņemamu klaviatūru.

    Zenbook Duo modelis nav gan pavisam jauns produkts plašajā Asus piedāvājumā, taču tā ir jauna versija 2019. gadā izlaistajam modelim. Jaunais portatīvais dators tagad ir aprīkots ar diviem 14 collu lieliem 3K izšķirtspējas ekrāniem. Savā starpā tie ir savienoti ar eņģi, kas locās 180 grādu amplitūdā, kas nozīmē, ka tos var novietot pilnībā plakani.

    Reklāma

    Papildu tam jaunais Zenbook Duo ir aprīkots ar bezvadu noņemuma klaviatūru. Līdz ar to datoru var lietot kā lielu divu monitoru ierīci, kā arī klaviatūru ir iespējams uzlikt uz apakšējā ekrāna, un Zenbook Duo izmantot kā klasisku portatīvo datoru ar vienu ekrānu. Mani gan dara nemierīgu fakts, ka šādā interpretācijā varētu tikt sabojāts otrais ekrāns.

    Ērtākai lietošanai jaunais divu ekrānu portatīvā datora modelis ir aprīkots ar iebūvētu turētāju, kas to ļauj novietot uz galda divu ekrānu izkārtojumā vienam virs otra. Protams, šis ir jaudīgs dators, kas aprīkots ar Intel Core Ultra 9 procesoru un ietegrētu neirālo aptrādes modeli mākslīgā intelekta darbināšanai. Operatīvās atmiņas ietilpība ir 32GB, bet kopējā ietilpība sasniegs 2TB.

    Zenbook Duo aprīkots ar divām Thunderbolt 4 un vienu USB-A pieslēgvietu, 3.5mm audio izeju, kā arī HDMI pieslēgvietu. Nav zināmas precīzas cenas, taču lētākais modelis varētu sākties no 1499 dolāriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    14.01.2024 13:10

    Cenu palielina, bet ergonomika turpat – kakls jāliec uz leju, lai skatītos uz apakšējo monitoru. Ilgstošam darbam nav derīgs.

    Karlis
    14.01.2024 14:14

    Weight
    1.57 kg (3.46 lbs)
    1.65 kg (3.64 lbs)

    Visu cieņu. Atbilst terminam- portatīvais.

    Biteme
    14.01.2024 15:05
    Reply to  Karlis

    Portatīvs – Tāds, kas ir speciāli izgatavots tā, lai to varētu (parasti nesot) pārvietot (uz citu vietu) — parasti par iekārtu, ierīci; arī pārnēsājams (2).

    Tam nav jābūt nejēgā mazam vai aplam vieglam.

    trx450
    14.01.2024 23:20

    Wallpaper labs (Jammy Jellyfish) ubuntu 22

    Reklāma