Web Analytics
More
    Reklāma

    Bila Geitsa spoguļi spēs sasniegt 1000 grādu lielu karstumu

    Jaunākie raksti

    Līdz šim ticis runāts par Saules paneļu un kolektoru iespējām ikdienas enerģijas patēriņa nodrošināšanai, taču tieši rūpniecības nozare ir tā, kurai ar šādu mājsamniecību jaudu ir par maz. Taču uzņēmums Heliogen ir radījis risinājumu, kurš spēj ar spoguļu palīdzību sakoncentrēt vienā punktā 1000 grādu lielu siltumu, sasniedzot šo zīmīgo robežu.

    Heliogen ir uzņēmums, par kura krusttēvu un finansētāju var dēvēt Bilu Geitsu, kas liecina par to, ka šeit kaut kas ir. Un tā patiešām ir, jo šī risinājuma radīšana paver jaunu soli ceļā uz to, lai Saules enerģija un atjaunojamie resursi tiktu izmantoti tieši rūpniecībā. Piemēram, ražojot cementu, tēraudu un stiklu.

    Reklāma

    Iegūtais rezultāts, kurā temperatūra vienā koncentrētā saules staru punktā sasniegusi vairāk nekā 1000 Celsija grādus, iegūta ar datorredzes palīdzību (mākslīgā intelekta forma). Tā ļauj noregulēt lielu daudzumu spoguļu pareizā leņķī, lai saules gaisma tiktu maksimāli apkopota un novadīta vienā punktā. Protams, šī brīža realitātē tas ir ļoti mazs laukums, kurā šie stari koncentrēti, taču tas ir zīmīgs solis ceļā uz programmas un spoguļu pielietojumu industralizācijā.

    Kompānijas izpilddirektors Bils Gross norādījis, ka šis ir nozīmīgs izrāviens, sasniedzot vienādu enerģiju ar fosilajiem resursiem, tādējādi soļojot pretim ražošanai bez ogļekļa dioksīda izdalīšanās. Nākamais solis jau ir sasniegt 1500 grādu lielu temperatūru, kas ļautu radīt ūdeņradi un sintētisko gāzi. Tas nozīmētu situāciju, kurā ar atjaunojamiem resursiem iespējams radīt pilnībā tīru enerģiju, kas būtu pats augstākais punkts šādā sistēmā.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    21.11.2019 22:43

    Tagad atlicis vien tāds sīkums, kā ar šo tehnoloģiju saražot piesauktos celsija grādus arī laikā no pēcpusdienas līdz pusdienlaikam, kad saule ir pārāk slīpā leņķī, aiz mākoņiem vai nespīd nemaz. Citādi viss pusdienlaiks paies, atkausējot iepriekšējā dienā līdz galam neizkausēto rūdu vai tml.

    ogļskābā dioksīda… piesauc vēl ūdeņraža dioksīdu un silikona ieleju :D Iemācieties vienreiz, ka ir ogļskābā gāze, kuras ķīmiskais nosaukums ir oglekļa dioksīds.

    gatis krustaglis
    22.11.2019 04:42
    Reply to  Krotow

    es piekrītu ka vajag bet nokavējām aptuveni par diviem kariem
    tagad viss piedirsts ar dzīvsudrabu un svinu
    un radioaktivitāti

    Andris
    22.11.2019 08:53

    “Protams, runa iet par ļoti mazu laukumu, kurā… ” ieteiktu “Protams, runa ir par ļoti mazu laukumu, kurā…” Runa nekur neiet, runa ir!

    Krotow
    22.11.2019 10:23
    Reply to  Andris

    Runā par, runājot par… Tiesa, pēc konteksta tur drīzāk jābūt “Protams, te domāts ļoti mazs laukums…” .

    Reklāma