Web Analytics
More
    Reklāma

    Brocēnos taps vērienīgs 115 MW European Energy saules paneļu parks

    Jaunākie raksti

    Atjaunīgās enerģijas attīstītājs European Energy paziņo, ka plānotais saules enerģijas parks Brocēnos, Saldus novadā, ir nonācis projektēšanas stadijā. Šī vērienīgā saules enerģijas projekta uzstādītā jauda būs 115 MW, tādējādi kļūstot par vienu no lielākajiem saules enerģijas parkiem Latvijā un iezīmējot nozīmīgu pavērsienu valsts pārejā uz ilgtspējīgu nākotni. Saules paneļu parku Latvijas elektrotīklam plānots pievienot līdz 2025. gadam.

    Paredzams, ka pēc tā uzbūves un nodošanas ekspluatācijā, saules enerģijas parks Brocēnos ik gadu saražos aptuveni 120 000 MWh tīras atjaunīgās elektroenerģijas, kas pielīdzināma ~ 57 000 mājsaimniecību ikgadējam elektroenerģijas patēriņam.

    Reklāma

    Alnis Bāliņš, European Energy Latvijas biroja vadītājs saka: “Brocēnos saražotā zaļā elektroenerģija būs vērtīgs pienesums mūsu valsts kopējam energotīklam, tā balstot Latvijas pāreju uz zaļo ekonomiku un pozitīvi ietekmējot elektroenerģijas tirgu ilgtermiņā. Turpinot paplašināt atjaunīgo energoresursu infrastruktūru, arvien vairāk redzēsim pozitīvu ietekmi uz mūsu valsts ekonomiku un enerģētisko drošību, kas sniegs labumu arī iedzīvotājiem, samazinot elektroenerģijas un apkures izmaksas.”

    Torvalds Spangārds (Thorvald Spanggard), European Energy viceprezidents un projektu attīstības vadītājs uzsver uzņēmuma apņemšanos paātrināt Latvijas pāreju uz atjaunīgo enerģiju: “Kopš uzņēmuma dibināšanas Latvijā 2021. gadā European Energy ir izmantojis savu globālo  pieredzi, lai veicinātu saules un vēja enerģijas projektu attīstību Latvijā. Priecājamies atbalstīt Latviju ilgtspējas ceļā – mūsu topošais saules un vēja projektu portfelis, kura jauda pārsniegs 1,5 GW, apliecina mūsu apņemšanos atjaunīgo enerģiju padarīt pieejamu ikvienam. Latvijas sabiedrība aizvien plašāk izmanto elektroenerģiju  un vairāk lūkojas pēc zaļākām alternatīvām, piemēram, zaļā ūdeņraža un e-metanola. Tāpēc esam apņēmības pilni piedāvāt šim augošajam pieprasījumam konkurētspējīgus atjaunīgās enerģijas risinājumus un sniegt savu ieguldījumu, daloties European Energy pieredzē un uzkrātajās zināšanās.”

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Perēklis
    21.08.2023 12:52

    Un cik daudz tur varētu izaudzēt labības, kartupeļu vai citu pārtiku?
    Vispirms rapsis, tagad saules paneļi. Tā pamazām ceļam pārtikas cenas.

    Skābene
    21.08.2023 15:36
    Reply to  Perēklis

    Marokas kartrupeļi un poļu zemenes jau sen lētāk nopērkami par vietējo preci! :)
    Pat sviests no Itālijas lētāks par Tukuma tauku pastu “ar sviestu”.

    nedarata
    21.08.2023 16:24
    Reply to  Perēklis

    pārtikas cenas samazinātos, jo būs lētāka elektroenerģija

    Skābene
    21.08.2023 16:43
    Reply to  nedarata

    Elektrības cena biržā jau sen vairs nav tāda, kāda tā bija tad, kad cenas veikalā piedzīvoja lēcienu. Tā kā pārtikas cenām ar elektrību ir maz kas kopīgs!

    Parasts latvietis
    22.08.2023 10:42
    Reply to  Perēklis

    Ir ,, neliela,, atśķirība -saules paneļiem nav vajadzīga auglīga zeme un tie necieš no sausuma un salnām . (Pamēğini savu rapsi uz jumta izaudzēt )

    Jānis
    21.08.2023 21:19

    Kādas muļķības tas Alnis Bāliņš muld par lētākām cenām?! Visa Latvijā saražotā elektroenerģija tiek pārdota biržā, lai mēs, patērētāji, to vnk varētu nopirkt brīžam pat desmitiem reižu dārgāk, nekā tā maksātu,ja pirktu pa taisno np Latvijas avotiem. HESus, starp citu, būvēja par LPSR darbaļaužu naudu, tikai tos piesavinājās dažādas korporācijas.

    Ojārs
    22.08.2023 09:49
    Reply to  Jānis

    Tas saucas kapitālisms! Gribas dzīvot sociālismā? Bet ja no nopietni tad visiem nepietiks un nez vai kāds domā kā pārvērst mūsu hesus par hidroakumulējošām stacijām.

    Varde
    22.08.2023 14:09

    Un kur skatās “zaļie”, kā lai visu to drazu utilizē pēc 15 gadiem. Atkal jārok zemē nākamām paaudzēm kā nastu?

    AC/DC
    23.08.2023 08:33
    Reply to  Varde

    Labprāt uzzinātu kur ir to veco paneļu kalni. Varētu ko labu vēl izlasīt…

    Xxx
    27.08.2023 16:57

    Nu tur ir patēriņš vienmēr bet ko par to Lavenergo , viss taču ir jasabalansē

    Reklāma