Web Analytics
More
    Reklāma

    Dell Latitude 3400 biznesa portatīvā datora apskats

    Jaunākie raksti

    Šovasar esam brangi pastrādājuši un iepazinušies ar vairākiem Dell biznesa klases portatīvajiem datoriem. Sākām ar vidējās klases Dell Latitude 5400 un turpinājām ar dārgā un jaudīgā gala Dell Latitude 7400. Interesantā kārtā mani vairāk pārsteidza Latitude 5400, jo tas par savu cenu piedāvā gaumīgu dizainu, ērtu tastatūru un skārienpaliktni, kā arī nodrošina vairāk nekā 12 stundas ilgu darbību ar vienu uzlādi.

    Šī gada aktuālo Dell biznesa datoru apskatu sēriju noslēgsim ar paša lētākā – Dell Latitude 3400 apskatu. Un ar lētāko cenu es domāju lētāko starp Latitude biznesa datoru piedāvājumu. Pieejamāko Latitude 3400 datoru cenas Latvijā sākas no nepilniem 700 eiro. Atgādināšu, ka lētākie nākamās pakāpes – Latitude 5400 datori maksā sākot no aptuveni 900 eiro. Biznesa klases datori maksā dārgāk, jo tie tiek veidoti izturīgāki, nodrošina dažādus uzņēmumiem nepieciešamus drošības risinājumus un piedāvā veiktspējas palielināšanas iespējas.

    Reklāma

    Šādus datorus varam pirkt mūsu darbiniekiem, kuriem nav lielas prasības veiktspējas ziņā, bet ir nepieciešama stabila darbība un izturība.

    Dell Latitude 3400 dators ir pieejams ar 14 collu displeju, kas darbojas ar HD (1366×768 pikseļu) vai Full HD (1920×1080 pikseļu) izšķirtspēju. Šo datoru var iegādāties arī ar skārienjūtīgu displeju. Datoru darbina astotās paaudzes (Whiskey Lake) procesori: Intel Core i3-8145U, Core i5-8265U vai Core i7-8565U. Šie datori ir nopērkami ar 4 GB, 8 GB vai 16 GB DDR4 operatīvo atmiņu un 500 GB 7200 rpm, 1 TB 5400 rpm vai 128 GB/256 GB/512 GB PCIe NVMe pamatatmiņu. Latitude 3400 darbojas ar Intel UHD 620 vai NVIDIA GeForce MX130 videokarti. Dell Latitude 3400 darbojas ar Windows 10 Pro operētājsistēmu.

    Uz testu saņemtais Latitude 3400 ir aprīkots ar vienkāršāko HD izšķirtspējas displeju, vienkāršāko Intel Core i3-8145U procesoru, 4 GB operatīvo atmiņu un 128 GB PCIe NVMe pamatatmiņu. Šāds dators maksā ap 700 eiro.

    Šī datora konkurenti ir Lenovo ThinkPad E480, Lenovo ThinkPad E490 vai HP ProBook 440.

    Klasisks dizains un vienkāršs, bet kvalitatīvs korpuss

    Tā kā šis ir budžeta klases dators, tad nevaram gaidīt metāla vai karbona korpusus. Tā vietā saņemam pamatīgu plastmasas gabalu. Un es to pat nesaku ar pārmetumu, drīzāk pretēji. Dell Latitude 3400 izskatās pamatīgi uzbūvēts un plastmasas korpuss izturēs ilgus darbības gadus. Korpusa materiāls ir viegli matēts, taču kā varam redzēt attēlā zemāk, diezgan redzami pievelk speķainu pirksteļu nospiedumus.

    Dators sver 1.67 kilogramus, kas ir pietiekami labs svars šāda izmēra datoram. Ierīce ir arī diezgan plāna – nepilni 19mm. Dators ir 330.3mm plats un 238mm dziļš. Korpuss pārlieku nelokās, nekrakšķ un neatsit pavisam lētas ierīces sajūtu. Vismaz, kamēr neskatamies uz spīdīgo plastmasu ap ierīces perimetru. Dell, tas bija pavisam lieki!

    Piekļuve datora komponentēm ir vienkārša, vajag tikai atskrūvēt dažas skrūves atāķēt plastmasas āķīšus. Kad vāks noņemts, varam datoram papildināt operatīvo atmiņu (pieejami divi SO-DIMM sloti) un tāpat varam papildināt pamatatmiņu (nomainīt PCIe NVMe atmiņas moduli).

    Ja Dell Latitude 5400 apskatā sūkstījos, ka dzesēšanas atvere iebūvēta datora kreisajā sānā un visu laiku pūš uz kreiso roku, tad Latitude 3400 gadījumā man šāda aizrādījuma nav. Datora ventilēšana notiek ierīces aizmugurē un tā netraucē. Vienīgi pie lielākām slodzēm dators jūtami sakarst un kļūst dzirdams datora ventilators. Tam gan nav tik augsti kaitinošs tonis, kā Latitude 7400. Vismaz ar Latitude 3400 nejutīsies kā pie zobārsta.

    Eņģes izskatās pamatīgi uzbūvētas un ir diezgan stingras. Tieši zem eņģes ir arī pamatīgas gumijas kājiņas un tuvāk datora priekšpusei ir viena gumijas kāja visā datora platumā.

    Šo datoru nebūs iespējams atvert ar vienu roku, taču displeju var atlocīt teju 180 grādos un tādējādi pabāzt zem monitora, ja gribēsim izmantot lielāku ekrānu vai augstāku izšķirtspēju (vai abas).

    Ir visas nepieciešamās pieslēgvietas

    Ja pieveram acis uz spīdīgajiem un lētumu atsitošajiem datora sāniem, tad visādi citādi man patīk tas, ko es redzu. Ierīces kreisajā sānā ir Dell 4.5mm barošanas pieslēgvieta, USB-C 3.1 Gen 1 pieslēgvieta ar Power Delivery & DisplayPort atbalstu, HDMI, RJ-45 tīkla pieslēgvieta, kā arī divas USB-A 3.1 Gen 1 pieslēgvietas no kurām viena ir ar PowerShare atbalstu, kas dod iespēju no datora uzlādēt citas ierīces arī tad, kad dators ir izslēgts. Turpat datora kreisajā sānā atrodams arī apvienotais 3.5mm mikrofona/austiņu ports.

    Datora labajā sānā atradīsim VGA monitora izeju, USB-A 2.0 pieslēgvietu un SD atmiņas karšu lasītāju.

    Atmiņas kartes lasītājs ir diezgan lēns un pati atmiņas karte pa pusei karājas ārpus datora korpusa.

    Bet visādi citādi šis dators ir aprīkots ar pietiekamu pieslēgvietu klāstu, īpaši ņemot vērā tā pozicionējumu.

    Lai arī šis ir biznesa klases dators, uz tā neatradīsim dokstacijas pieslēgvietu un nāksies izmantot USB-C dokstacijas, lai ērti pie datora pieslēgtu ārējos displejus vai citus aksesuārus.

    Tastatūra un skārienpaliktnis

    Tā kā tas ir darba dators, tad tam pats svarīgākais ir tastatūra un skārienpaliktnis. Sev par patīkamu pārsteigumu secinu, ka uz šīm divām komponentēm Dell nav taupījis un principā šīs datora tastatūra un skārienpaliktnis darbojas aptuveni tāpat, kā krietni dārgākos Latitude datoros. Šī gan nav pati platākā tastatūra, taču pie tās noteikti var ātri pierast un drukāt mūsu tekstus bez problēmām. Biznesa klases datoram tas ir svarīgi!

    Tastatūrai ir arī apgaismojums, kuru var regulēt divās pakāpēs. Pašā lētākajā Latitude sērijas datorā tastatūras vidū neatradīsim kursorviru, to varam meklēt nākamajā Latitude 5400 klasē.

    Skārienpaliktnis ir viegli matēts un pirksts pa to neslīd kā pa stiklu, taču es to nevērtēju kā lielu problēmu. Peles taustiņi ir iestrādāti zem skārienpaliktņa un darbojas saprotami un precīzi.

    Displejam ir arī skārienjūtīgā versija

    Dell Latitude 3400 dators ir pieejams ar 14 collu displeju, kas darbojas ar HD (1366×768 pikseļu) vai Full HD (1920×1080 pikseļu) izšķirtspēju un Full HD izšķirtspējas gadījumā ir pieejams arī skārienjūtīgs displejs. Interesanti, ka skārienjutīgā displeja gadījumā kamera tiek arī pie infrasarkanā staru sensora un tas liek domāt, ka izmantojot Windows Hello tiek nodrošināta arī sejas atpazīšana. Pārbaudīt šo gan nevarēju, jo testa dators bija bez infrasarkano staru sensora. Visos gadījumos displejs ir matēts, kas ir labi, jo mazāk traucēs dažādi nevēlami atspīdumi.

    Uz testu saņemtais Latitude 3400 ir aprīkots ar pašu knapāko TN matricu un HD (1366×768 pikseļu) izšķirtspēju. Pat ja pie izšķirtspējas vēl kaut kā var pierast, tad kopējais krāsu attēlojums ir tik pelēcīgs un tumšs, ka ilgstošāka darbošanās ar šo datoru spēj iedzīt vieglā depresijā. Tas tiešām ir ļoti lēts un vienkāršs displejs.

    Ja cieni savu darbinieku un nevēlies, lai tas ieslīgst depresijā, labāk izvēlēties IPS tipa displeju ar Full HD (1920×1080 pikseļu) izšķirtspēju. Arī šāds displejs nebūs derīgs foto vai video montēšanai, taču tam būs krieni labāki skata leņķi, augstāks kontrasts un labāks krāsu attēlojums.

    Par laimi Dell šajā datorā neizmanto Pulse-width modulation (PWM) apgaismojuma kontroli un apgaismojuma intensitāte tiek samazināta samazinot apgaismojuma spilgtumu nevis ātri slēgājot apgaismojumu iekšā/ārā. Tādējādi strādājot pie Latitude 3400 acis nenogurs tik ātri.

    Pieņemama veiktspēja biroja darbiem

    Datoru darbina astotās paaudzes (Whiskey Lake) procesori: Intel Core i3-8145U, Core i5-8265U vai Core i7-8565U. Dell mājaslapas Latvijas sadaļā var redzēt informāciju, ka šis dators ir pieejams arī ar Intel Celeron procesoru, taču veikalos šādus datorus es neredzēju. Latitude 3400 ir nopērkami ar 4 GB, 8 GB vai 16 GB DDR4 operatīvo atmiņu un 500 GB 7200 rpm, 1 TB 5400 rpm vai 128 GB/256 GB/512 GB PCIe NVMe pamatatmiņu. Latitude 3400 darbojas ar Intel UHD 620 vai NVIDIA GeForce MX130 videokarti.

    Uz testu saņemtais dators ticis pie knapākā Intel Core i3-8145U procesora, kam divi kodoli un kas darbojas ar 2.1 GHz bāzes frekvenci un spēj ieskrieties līdz 3.7 GHz. Šim procesoram ir 15 W TDP. Kā jau sagaidāms, datoram jūtami samazinās veiktspēja, kad tas ir atslēgts no barošanas. Tāpēc zemāk redzamie veiktspējas testi veikti, kad dators pieslēgts pie elektrības padeves.

    Lai arī dators aprīkots ar izmēros mazu 128 GB pamatatmiņu, tā vismaz ir ātra PCIe NVMe atmiņa no Toshiba.

    Produkta specifikācijā norādīts, ka šī atmiņa spēj nodrošināt līdz 1300 MB/s secīgās lasīšanas un 600 MB/s secīgās rakstīšanas ātrumus. Praksē šādus ātrumus es tā arī nespēju sasniegt un par to liecina arī zemāk redzamie atmiņas ātruma testēšanas rezultāti. Bet arī neskatoties uz tik lielu starpību, šī datora atmiņa ir pietiekami ātra.

    Kopumā var just, ka šajā datorā nav iebūvēta pati lēnākā pieejamā atmiņa un atmiņas ātrums ir svarīgs, jo to jūt pie teju katras darbības ar datoru. Es runāju gan par datora ieslēgšanas ātrumu, programmu palaišanas, gan failu atvēršanu un saglabāšanu.

    Ar LatencyMon programmu mēs varam pārbaudīt vai dators ir spējīgs bez pārrāvumiem un citiem kropļojumiem nodrošināt reāllaika uzdevumu (piemēram, audio apstrādes) darbus. Kā redzam pēc rezultātiem, tad šim datoram tas ir problemātiski.

    Cinebench R20 testā šis dators ieguva tikai 506 punktus un iepaliek aiz Dell Latitude 5400 (1338 punkti) un Lenovo ThinkPad E490 (1143 punkti).

    Vispārīgajā sistēmas veiktspējas testā PassMark PerformanceTest 9.0 šis dators ar 2838.8 punktiem piekāpjas Dell Latitude 5400 (2868.8 punkti) un Lenovo ThinkPad E490 (3681.8 punkti). Kā redzam, starpība ar Latitude 5400 ir ļoti maza un es to skaidroju ar testa Latitude 5400 datorā iebūvēto lēno pamatatmiņu.

    Skaidrs, ka ar šo datoru spēles mēs nespēlēsim (es gan pamēģināju palaist Dota un tā pat ar pieņemamu fps darbojās) un neveiksim ne foto, ne audio un video apstrādes darbus. Dokumentu rakstīšanai un tīmekļa pārlūkošanai, manuprāt, veiktspējas būs pietiekami. Intel Core i3 procesors bija patīkams pārsteigums, jo biju gaidījis, ka ar to un niecīgo 4 GB operatīvo atmiņu dators vilksies kā nāve, taču realitātē vismaz uz tīra Windows sistēma darbojas pienācīgi ātri.

    Datoram varam nomainīt operatīvo atmiņu (pieejami divi sloti) un NVMe pamatatmiņu. Zemāk video var uzskatāmi aplūkot, kā šis dators izskatās iekšpusē.

    Programmatūra un akumulators

    Datorā atradīsim dažas noderīgas Dell programmas. Piemēram, Dell Command | Update programma parūpēsies par to, lai mūsu datoram būtu vienmēr jaunākie programmatūras un draiveru atjauninājumi.

    Savukārt, ar Dell Digital Delivery programmu varam lejuplādēt Dell sarūpēto (vai pie Dell pirkto) programmatūru. Testa laikā tajā gan redzēju tikai McAfee antivīrusu.

    Interesanta ir Dell Free Fall Data Protection programma, kas ir paredzēta, lai pasargātu mūsu datus datora kritiena gadījumā. Tas pamatā attiecas uz cietajiem diskiem ar kustīgām detaļām, jo testa datorā izmantotā NVMe atmiņa vairumā kritienu gadījumu necietīs. Ja dators izmanto klasisku cieto disku (HDD), tad šāda funkcija ir ļoti vēlama un katram sevi cienošam biznesa datoram tāda būtu jāpiedāvā.

    Dell Latitude 3400 ir nopērkams ar divu veidu akumulatoriem: trīs šūnu 42 Wh akumulatoru vai četru šūnu 56 Wh akumulatoru. Salīdzinājumam, Latitude 5400 ir pieejams arī ar 68 Wh akumulatoru, bet Lenovo ThinkPad E490 ir aprīkots ar 45 Wh akumulatoru. Testējamais Latitude 3400 ticis pie 42 Wh akumulatora.

    Dators saņēmis 65W lādētāju ar ne pārāk lielu adaptera “ķieģelīti” un Dell 4.5 mm spraudni. Dators ar šo lādētāju pilnībā uzlādējams aptuveni divu stundu laikā.

    Esmu jau rakstījis, ka pēdējā laikā esam pasākuši izmantot PCMark 10 baterijas testu, lai visi rezultāti būtu salīdzināmi, taču diemžēl šis dators nespēja tikt galā ar šo testu un tādējādi nevaru padalīties ar sintētisku baterijas darbības ilguma rezultātu.

    Es aptuveni nedēļu šo datoru lietoju kā manu primāro datoru (huh, displeja dēļ tas bija grūti) un secināju, ka baterijas darbības laiks var tuvoties 10 stundām. Tas, protams, būs atkarīgs no mūsu veiktajiem darbiem, bet man izdevās novilkt gandrīz pilnu darba dienu ar vienu uzlādi. Citos apskatos lasu, ka 56 Wh akumulatora versijas gadījumā ar šo datoru varēsim strādāt pat visas 11 stundas, kas ir ļoti labs rādītājs.

    Datorā atradīsim arī noderīgo Dell Power Manager programmu, kas ļauj iepazīties ar baterijas stāvokli, kā arī pielāgot tās uzlādes un datora dzesēšanas iestatījumus.

    Kamera, skaņa un pirkstu nospiedumu lasītājs

    Šim datoram apakšā ir divi stereo skaļruņi, kas nav pārāk skaļi un kvalitatīvi. Nekāds dižais muzikālais baudījums nav sagaidāms, taču sazvaniem būs pietiekami. Austiņās skaņa jau ir pieņemama. Ar MaxxAudioPro programmu varam diezgan jūtami pielāgot datora skanējumu.

    Latitude 3400 ir aprīkots ar ļoti pieticīgu tīmekļa kameru, kas rada ļoti vājas kvalitātes attēlus. Bilde ir pamatīgi izsmērēta un ar neprecīzām krāsām.

    Gluži tāpat kā arī abu pārējo klašu Latitude datoros, arī Latitude 3400 ir ticis pie pirkstu nospiedumu sensora un arī šajā datorā tas nedarbojas tik precīzi, kā gribētos. Tas gluži vienkārši nespēj katru reizi atpazīt pirkstu un tas jāliek klāt vairākas reizes. Acīmredzot, visos datoros izmanto vienu un to pašu sensoru un tā programmatūru.

    Verdikts: Laba izvēle vienkāršiem biroja darbiem

    Tā kā šis ir budžeta klases biznesa dators, tad no tā būtu lieki sagaidīt kaut kādu vājprātīgi iespaidīgu sniegumu. Drīzāk būtu pietiekami, ja tas darbotos pieņemami un nekaitinātu. Un, manuprāt, Latitude 3400 tas izdodas diezgan labi. Korpuss ir plastmasīgs, bet kvalitatīvi kopā salikts un šķiet izturīgs. Tāpat datoram ir visas nepieciešamās pieslēgvietas, vienīgi lādētāju es 2019. gada nogalē gribētu redzēt ar USB-C spraudni. Knapais procesors un 4 GB operatīvā atmiņa ir pats minimums, lai varētu kaut cik pieņemamā kvalitātē darbināt Windows 10, taču tas viss darbojas tīri labi. Īpašs prieks par to, ka dators ticis pie normāla ātruma NVMe pamatatmiņas un tas atsaucas uz ierīces ātrdarbību. Bez šādas atmiņas tas būtu krietni, krietni lēnīgāks. Datoram ir ļoti neizteiksmīgs displejs un es tiešām iesaku pielikt mazliet klāt un izvēlēties Full HD izšķirtspējas displeju. Dators darbībā ir diezgan kluss, taču pie būtiskām slodzēm spēj nepatīkami uzsilt. Un noslēgumā vēlos piebilst, ka Dell šajā datorā ir iebūvējis ļoti labu tastatūru un skārienpaliktni. Tātad šo datoru var ērti izmantot pamatīgu rakstu darbu veikšanai.

    Man patika: Man nepatika:
    • Lai arī plastmasīgs, tomēr kvalitatīvs korpuss
    • Pieņemami ātra NVMe pamatatmiņa
    • Laba baterijas darbība
    • Laba un apgaismota tastatūra
    • Ir visas nepieciešamās pieslēgvietas
    • Ļoti neizteiksmīgs displejs ar zemu izšķirtspēju
    • Dell lādētāja spraudņa vietā gribētu redzēt USB-C spraudni
    • Lēns SD karšu lasītājs
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    04.09.2019 11:32

    Piedofirt, bet nedaudz no ierasta, ja skatos Latitude, Thinkpad T seriju, tad es gribetu lai butu “klitors” jeb peles kursora vadibas pults klaviatura, kaa tas ir Thinkpad T,X,W,P serijai. Es noteikti sho neliktu pie kvalitativa korpusa, ne vizuali, ne fiziski. Atvainojos, ka iztricos nesmuki, vai nepareizi.

    digitalk
    04.09.2019 14:27
    Reply to  Oskars

    to pieklājīgi dēvē par minidžoistiku ;)

    digitalk
    04.09.2019 14:54

    tātad drīzāk minikursorsvira

    04.09.2019 12:43

    Es nesaprotu par ko ir jāmaksā tie 900 EUR? Ir taču datori ar krietni labāku procesoru, operatīvo atmiņu un izskatu datori no 600-700 EUR. Nu, piemēram Acer Aspire 5 https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/portativie_datori_un_aksesuari/portativiedatori/acer_aspire_5_a51552g_black_nxh14ep001
    Vai Lenovo Idea Pad S530 https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/portativie_datori_un_aksesuari/portativiedatori/lenovo_ideapad_s53013_grey_81j700ablt
    Kam ir vajadzīgs pirkstu nospiedums kurš slikti darbojas un nezinu nevienu kas to izmanto…
    Ar ko atšķiras vidējās klases biznesa dators no parastā vidus slāņa datora?
    Jautājums vai Tu pats pirktu šādu datoru zinot ko piedāvā konkurenti???

    digitalk
    04.09.2019 13:44

    nevarētu gan teikt, ka šis būtu viegli izjaucams modelis, ja viss aizmugurējais vāks jālauž vaļā.

    digitalk
    04.09.2019 14:31

    ja mēs runājam par absolūti ērtāko risinājumu, tad tāds bija realizēts
    HP ProBook 4530s

    Remarx
    04.09.2019 20:01

    Agrāk biju Dell fans kamēr neaizgāju uz Lenovo, bet pēdējais Lenovo dators bišķi aplauzu un skatos atkal Dell virzienā. Vismaz šim ir nomaināmas abas RAM plates jo ar 4Gb RAM ir stipri par maz datorā. Man pašam kopš pirkuma nāca Windows 10 Pro un 4GB ielodēta uz mātes plates un vēlāk dators sāka totāli bremzēt kad lieto internetu. To pašu Youtubē skatoties video. Nācās meklēt papildus karti bet nācās rēķināties ar to kas jau ir ielodēta tieši platē, lai tās savā starpā nekonfliktētu. Man 4 datorsalonos atteica RAM apgreidu. Izlīdzēja paziņa kas to uzlika un dators aizgāja. Kamera Dell’am kā jau parasti “līmenī” Nāksies pirkt, ārējo. Skaļruņu risinājums apakšā arī Lenovo, nu galīgi nekur. Visu laiku nākas vai nu austiņas jeb tumbas. Vēl šim modelim trūkst ciparu klaviatūras, bet tā būtu ņemams.

    Ivars Dzerve
    04.09.2019 13:56
    Reply to  K. Johansons

    Es šādus nepirktu tikai tādēļ, ka tiem, tāpat kā vispārējam “meinstrīmam” nav fizisku peles pogu uz tačpada. Ok, tās ir, bet paslēptas tačpada apakšā un nekad nestrādā kā nākas. Pārsvarā vienmēr kursors pārlec uz citu rindu, spiežot šādu pogu. Tāpēc es ari apskatītā brīnuma vietā izvēlētos 2-3 gadus vecu Thinkpad, Elitebook vai Dell 7000 sēriju.

    04.09.2019 18:07
    Reply to  K. Johansons

    Ja būtu iespēja visus 3 modeļus salīdzināt pēc 3 gadu vienlīdz intensīvas lietošanas, daļa jautājumu atkristu – lai gan Latitude 3000. ir Dell biznesa līnijas zemākais pakāpiens, tā korpusa un eņģu izturība būs augstāka, kvalitātes kontrole daudz nopietnāka kā uzskaitītajiem consumer klases modeļiem. Tāpat pārējie nevarēs lepoties ar iebūvētu diagnostikas utilītu, kas krietni atvieglo tehnisko problēmu apzināšanu un novēršanu.

    Papildus tam, tikai Latitude ir aprīkots ar Windows 10 Pro versiju, pirkstu nospiedumu lasītāju, TPM, vPRO un citām fīčām, kas mājas lietotājam varbūt nav tik aktuāli, bet lielos uzņēmumos teju neatsverami.

    Beigu beigās biznesa klases datoriem, arī vairumam Latitude tiek nodrošināta t.s. Next Business Day Onsite garantija – iekārtu nav jānogādā uz servisu, bet sertificēts speciālists tajā pat vai nākamajā dienā izbrauc pie klienta. Lielākajā daļā Latitude datoru šis garantijas tips tiek iekļauts jau standarta aprīkojumā, vienkāršākām konfigurācijām var iegādāties papildus.

    07.09.2019 21:01

    Man patīk ka šajā datorā ir visi standart izmēra porti! Tas ir burvīgi! Un vēl ir Ethernet ports. Tas tagad ir liels retums portatīvajā datorā…

    Reinis Rozitis
    07.09.2019 23:49
    Reply to  wizard7x

    Kāpēc portatīvajam šobrīd ir nepieciešams ethernet ports?

    Ja ir stacionāra darba vieta vai nu to risina ar dokstaciju vai arī nopērk, piemēram, tādu Dell DA200 ( https://www.dell.com/en-sg/work/shop/dell-adapter-usb-c-to-hdmi-vga-ethernet-usb-30-da200/apd/470-abnl ) un viss notiek caur vienu usb type-c ..

    Reinis Rozitis
    08.09.2019 00:07

    Nu nez, es tā kā pa biznesu biku maisos un par ethernetu neviens nekad nav iesprindzis – “must” vairāk ir kaut kādi biometriskās lietas / hardware keyi, iespēja mainīt detaļas (vairāki diski utt), korpusa izturība, bet par ethernet gan nav nācies redzēt, ka kāds specifiski uzskatītu par vajadzību (vairs), jo to, kā jau rakstīju, risina ar dokstacijām un/vai adapteriem un neviens pie klienta nebrauc un nešķepselējas viņa tīklā vairs (drošības u.c. apsvērumi) ..
    Bet nu, protams, varbūt tas tikai tāds man novērojums.

    07.09.2019 21:03

    Man tikai žēl šajā modeli nav tas slavenais Dell zilais trackpoint – viņš ir ļoti ērts!

    Reklāma