Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple MacBook Air – ultrabuku ēras aizsācējs svin 15 gadu jubileju

    Jaunākie raksti

    2023. gada 15. janvāris ir tas datums, kurā pirms 15 gadiem Stīvs Džobss no lielas aploksnes izvilka jaunāko un, iespējams, plānāko portatīvo datoru pasaulē – MacBook Air. Līdz pat šai dienai tas ir saglabājis savu plānās forma rokrakstu, kā arī kļuvis par vienu no populārākajem portatīvajiem datoriem pasaulē.

    Savulaik pirms 15 gadiem šī jaunā un plānā pārnēsājamā datorā prezentācija neatstāja vienaldzīgos, jo Džobss to spēja iznest ļoti vizuāli interesantā manierē, izmantojot lielu aploksni. Protams, mērķis bija parādīt, cik šis dators ir plāns un viegls, ko simbolizēja nosaukumā izmantotais vārds Air. Tajā laikā biezākajā vietā datora platums bija 1.9cm, un Apple to skaļi dēvēja par plānāko portatīvo datoru pasaulē. Iespējams, ka tas tā arī bija.

    Lielos vilcienos to izdevās panākt tāpēc, ka MacBook Air netika izmantots iebūvēts disku lasītājs, kā arī tika izmantota SSD tipa atmiņa. Pats pirmais Air modelis bija saņēmis funkcionālu risinājumu ar atveramu sānu malu, lai piekļūtu USB-A un ārējā ekrāna pieslēgvietām. Tāpat tika saglabāts gan 13 collu ekrāna izmērs, gan pilnā klaviatūra bez sānu ciparu sadaļas. MacBook Air modelis bija pirmais Apple portatīvais dators, kura skārienpaliktnis spēja noteikt vairāku pirkstu pieskārienus un atbilstoši reaģēt.

    Pirmā modeļa iznākšanas brīdī bāzes modelis ar Intel Core 2 Duo proecsoru, 2GB operatīvo un 80 GB iebūvēto atmiņu maksāja sākot no 1799 dolāriem. Pagājušajā vasarā MacBook Air piedzīvoja lielākās vizuālās izmaiņas savā pastāvēšanas laikā, saņemot viena platuma korpusu. Joprojām ir izdevies saglabāt pietiekami mazu platumu, jo dators ir 1.13cm biezs. Taču to vairs nevar uzskatīt par pašu plānāko portatīvo datoru, toties jaudas ziņā tā noteikti būs viena patīkama izvēle, kā arī šis modelis noteikti mainīja portatīvo datoru tendences.

    MacBook Air (M2, 2022) datora apskats – pirmais solis Apple datoru saimē jauniem lietotājiem

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma