Web Analytics
More
    Reklāma

    Sarūkot pieprasījumam pēc datoriem, “Dell” nāksies atlaist 5% darbaspēka

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmumiem šie ir grūti laiki, ko pierāda ne visai iepriecinošie finanšu rezultāti un bažas par ekonomikas lejupslīdi. Tā rezultātā daudzas kompānijas jau īstenojušas darbinieku masveida atlaišanu, no amata atbrīvojot pat desmit un vairāk tūkstošus strādājošo. Nākamais šajā rindā ir elektronikas ražotājs “Dell“, kas plāno atlaist 6650 darbinieku jeb 5% no globālā darbaspēka, jo strauji krities pieprasījums pēc datoriem.

    Covid-19 pandēmijas laikā strauji palielinājās globālais pieprasījums pēc datoriem – gan personālajiem, gan klēpjdatoriem – to novēroja vairums lielāko datoru ražotāju. Taču šī brīža tirgus situācija ir gluži pretēja – pieprasījums pēc datoriem strauji krītas. Tas novērojams arī “Dell” finanšu datos. “Dell” piegādāto datoru apjoms pērnā gada 4. ceturksnī samazinājies par 37%, salīdzinot ar to pašu laika posmu 2021. gadā. Uzņēmumam tas radījis ievērojamu peļņas kritumu, ņemot vērā, ka 55% no ieņēmumiem “Dell” gūst no datoru pārdošanas.

    Reklāma

    “Dell” pārstāvis Džefs Klārks skaidro, ka darbavietu samazināšana ir būtiska uzņēmuma “ilgtermiņa veselībai un panākumiem”. Tāpat arī uzņēmuma nodaļu reorganizācija esot nepieciešama, lai palielinātu efektivitāti un veicinātu jaunu inovāciju rašanos.

    “Bloomberg” dati arī liecina, ka, veicot plānoto atlaišanu, strādājošo skaits “Dell” būs zemākais pēdējo sešu gadu laikā, sasniedzot 126 tūkstošus. Jāpiezīmē, ka 2020. gada janvārī šajā uzņēmumā darbojās 165 000 pilnas slodzes darbinieki, kas ir rekords.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dindāls
    07.02.2023 12:16

    Būtu labāk uztaisijuši kādus 2-3 modeļus ar normālu WinXP/7 atbalstu. Bez visādām nevajadzīgām figņām. Ar com un lpt portu, modulāru, un iespējas kaukādiem *bus adapteriem.
    Būtu pieprasijums.
    Panasonic Toughbook bik pa dārgu. Ja Dells ierakstītos kautvai pusē cenas. Bet nu vieglāks protams ir stulbākais risinājums, un pēc tam čīkstēt “well, the economics…”

    Biteme
    07.02.2023 12:23
    Reply to  Dindāls

    Kā iztēlojies jaunu kompi ar vecām komponentēm, ko atbalstītu vecas OS ar veciem draiveriem? Tas maksātu dārgāk par dārgo Toughbook. Nu un atbalsts tam jānodrošina…laikam tā paša iemesla dēļ VW neražo Mk1 GTI, kaut gan pircēji joprojām atrastos.

    Dindāls
    07.02.2023 21:22
    Reply to  Biteme

    VW daudz ko neražo. Ford gan 2009. kurā tur krīzē uzražoja virsbūves priekš 68. gada Mustangiem.
    1. golfs nevar izdarīt neko īpašu, bet svaigs laptops ar “vecu” OS lieti noder lai palaistu visādas diagnostikas programmas.

    P.S. Es vel pirms kāda mēneša nopārdevu 1 plāksni SDRAM. Tu iespējams būtu ieteicis jaunu dzelzsapstrādes iekārtu pa miljonu, ne?

    Biteme
    07.02.2023 21:58
    Reply to  Dindāls

    Nedomāju, ka lielos ražotājus (auto vai laptopu) satrauc mazo valstu vēl mazāko neautorizēto servisu attiecības ar diagnostikai izmantojamiem laptopiem. Dead market.

    ChatGPT
    07.02.2023 12:37
    Reply to  Dindāls

    Domaju šiem lapšiem vairāk kaitē apple.
    Macboki palikuši krietni lētāki un ar labāku price/performance.
    Ja Tev nav nepieciešams tieši windows, vai gaming kompis, tad teju bezjēdzīgi izvēlēties kaut ko citu ne macbooku…

    Reklāma