Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P20 Pro apskats

    iPhone X ar Android, bet bez īsta FaceID.

    Jaunākie raksti

    Pasaule piederot dullajiem (visi skati vērsti uz Trampu), bet nevar noliegt, ka Huawei ir nogājis milzīgus attālumus, lai būtu tur, kur uzņēmums ir šobrīd. Proti, Huawei šobrīd ir trešais lielākais telefonu ražotājs pasaulē. Protams, var pārmest, ka P20 Pro mežonīgi atgādina kādu Apple produktu, tomēr Apple nav sadūšojies iemērkt savu produkciju vienradža asarās, iegūstot dīvaini krāsainu viedtālruņa noformējumu. Huawei jauno P20 Pro krāsojumu nodēvējis par Twilight, bet pieejami arī nedaudz mierīgāki P20 Pro krāsojuma varianti.

    Vismaz mani nedaudz mulsina Huawei izvēlētais modeļu numerācijas un viedtālruņu fizisko dotumu mikslis – manā prātā P sērija (P9, P10, P10 Plus) ir mierīgāki modeļi ar klasisku dizainu, tās ir tādas kā pārbaudītas vērtības, kamēr Mate sērija (Mate 9, Mate 10 Pro) ir izmēros lielāki, dullāki viedtālruņi, kuros tiek izmēģinātas dažādas jaunas idejas. P20 Pro visu ir apgriezis kājām gaisā, jo viedtālrunis ir visai liels un pavisam noteikti to var dēvēt par dullu.

    Pirmie iespaidi par P20 Pro ir dalīti, jo viedtālrunis šķiet pamatīgi būvēts, bet daudzus varētu mulsināt spoguļvirsma, kas sedz aizmuguri. Turklāt P20 Pro stikla aizmugurei nav īsti attaisnojuma, jo viedtālrunis nav ticis pie bezvadu uzlādes. Tā ir tikai atsevišķajā un ļoti dārgajā Porsche Design versijā.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 8.1 Oreo, Emotion UI 8.1
    • Ekrāns: AMOLED, 6.1 collas, 1080 x 2244, ap 408 ppi, Corning Gorilla Glass skrambu drošs ekrāns, HDR10 atbalsts
    • Procesors: HiSilicon Kirin 970, četri 2.4 GHz Cortex-A73 kodoli un četri 1.8 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-G72 video apakšsistēma
    • RAM: 6.0 GB
    • Atmiņa: 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE, aptX HD), 4G
    • Kameras: Trīs Leica objektīvi – 40 megapikseļu krāsu sensors (f/1.8, 1/1.7″, OIS), 20 megapikseļu melnbaltais sensors (f/1.6) un 8 megapikseļu krāsu sensors (f/2.4), optiskā attēla stabilizācija, PDAF + lāzera + dziļuma autofokuss, HDR, LED zibspuldze, 5x Hybrid zoom. 2160p ar 30 fps un 720p ar 960 fps video. 24 megapikseļu f/2.0 priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde (4.5V/5A), NFC, USB Type-C, infrasarkano staru raidītājs, IP67
    • Izmēri un svars: 155 x 73.9 x 7.8 mm, 180 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 4000 mAh
    • Krāsas: Twilight, Black, Midnight Blue, Pink Gold
    • Cena: plānota no 850 eiro

    Izskats un uzbūve

    P20 Pro modeli noteikti var raksturot kā Huawei skrējienu pakaļ citiem ražotājiem, kas vienlaikus atnes gan patīkamas, gan arī ne tik feinas iezīmes. Neesmu milzīgs fans stikla aizmugures vākiem – izskatās jau fantastiski, bet tikai pirmo nedēļu. Pēc tam tie apvazājas un viedtālrunis kļūst vizuāli nožēlojams. Varbūt tas esmu tikai es ar savām iegribām, bet tomēr ļoti, ļoti vēlētos savā viedtālrunī vismaz pāris gadus redzēt 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Komplektā iekļauta USB Type-C pāreja uz 3.5 mm austiņu pieslēgvietu, bet lādēt viedtālruni un klausīties mūziku ar vada austiņām nevarēsi. Huawei nav aizrāvies ar Bluetooth austiņu izstrādi. Jaunas Bluetooth austiņas it kā tika parādītas kopā ar P20 Pro, bet tās pat nebija pabeigtas, žurnālistiem nebija ļauts paklausīties austiņu skanējumu.

    Šogad iepakojumā arī nav iekļauts nekāds koveris vai bumperis viedtālruņa sargāšanai.

    Vairāk sūdzību par Huawei izvēli P20 Pro uzbūvē nav. Pircējs ir pagodināts arī ar IP67 mitruma un putekļu noturību, to jau redzējām Mate 10 Pro modelī. No lielākajiem viedtālruņu ražotājiem laikam tikai Xiaomi un Vivo/ Oppo/ OnePlus palikuši bez mitruma noturības.

    P20 Pro ir 7.8 mm biezs, te gan jānorāda, ka kameras vēl piedod pāris milimetrus klāt pie viedtālruņa dimensijām. Noteikti nāksies piedomāt, lai nenoskrāpētu objektīva aizsargstiklu. Ap kameras izvirzījumu visai pamatīgi uzkrājas putekļi. Atzīšos, ka Sony šogad ar Xperia XZ2 un XZ2 Compact izdarījis prātīgāk, paresninot pašu viedtālruni, lai kamera neizspiestos ārā.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs tomēr izvietots P20 Pro priekšpusē – gluži kā tas ir P10 sērijai. Labi? Slikti? Katram jāspriež pašam… Pirkstu nospiedumu nolasītājs darbojas ātri un precīzi. Huawei diezgan daudz cenšas ieteikt Face Unlock viedtālruņa atslēgšanu, bet tā ir drīzāk neprecīza un nedroša.

    Ekrāns

    P20 Pro ticis pie 6.1 collas OLED ekrāna ar 18.7:9 malu attiecību. Ekrānam ir Full HD+ izšķirtspēja (2240 x 1080), tātad tas nav tik izsmalcināti, kā Samsung piedāvā Galaxy S8 un S9 sērijās.

    Ekrāna augšdaļā ir izgrauzums, kurā izvietota kamera un sensori. Labā ziņa ir tā, ka izgrauzumu var paslēpt – programmatūra vienkārši abpus izgrauzumam izslēdz OLED ekrāna pikseļus, noslēpjot izgrauzumu. Melnajā strīpā vēl arvien tiek rādīts pulksteni, akumulatora informācija, paziņojumi utt.

    Diemžēl neizdevās novietot reālos apstākļos P20 Pro blakus Samsung Galaxy S9 ekrānam, bet tik cik veikalā izdevās pie Galaxy S9 tikt, tad jāatzīst, ka Samsung ekrāni tomēr ir asāki, spilgtāki un, iespējams, arī kontrastaināki. Šis nekādā ziņā nav pārmetums P20 Pro, jo viedtālruņa ekrāns izskatās brīnišķīgi.

    Kopumā Huawei P20 Pro izskatās fantastiski kā no priekšpuses, tā arī aizmugures. Viedtālruņa uzbūve ir ideāli precīza. Piekasīties varētu vienīgi pie ārā lienošās kameras un šķietamā viedtālruņa trausluma.

    Veiktspēja

    Huawei P20 Pro iekšiņas gandrīz neatšķiras no gandrīz pusgadu vecā Mate 10 Pro modeļa – procesors ir tas pats HiSilicon Kirin 970 ar 6 GB RAM un 128 GB atmiņu. P20 Pro diemžēl nav ticis pie microSD atmiņas karšu atbalsta, mums vienkārši ir divas SIM kartes atvilktnītē. Pieminēšu, ka P20 Pro darbina 4000 mAh akumulators, tam ir ātrā uzlāde, bet nāksies iztikt bez bezvadu uzlādes.

    Pēc Sony Xperia XZ2 sērijas paturēšanas rokā pāris nedēļu garumā nākas atzīt, ka esmu iemīlējis Qualcomm Snapdragon 845 procesoru, kas ir perfekti ātrs un ļoti enerģiju taupošs. Huawei savā Kirin 970 procesorā pamatīgi uzspiež uz mākslīgā intelekta piesaukšanu, bet iznākums vēl īsti nebūtu dēvējams šajā skaļajā vārdā. Teikšu godīgi, ka tā arī neesmu šo gadu laikā sapratis, ko tieši Huawei savā viedtālrunī dēvē par mākslīgo intelektu. Varbūt viedtālruņi ilgtermiņā darbojas labāk, lietotnes tos nepārslogo un nepiesārņo operētājsistēmu, bet tas ir ļoti grūti izmērāms parametrs.

    P20 Pro iebūvēta ļoti ātra atmiņa, kas arī nodrošina plūdenu viedtālruņa darbību. Šajā parametrā P20 Pro neatpaliek no Galaxy S9 sērijas.

    Ātrdarbības ienaidnieks ir EMUI 8.1 saskarne, kas nav līdz galam pabeigta, vai vismaz rodas šāda sajūta… Šī nav pirmā reize, kad Huawei pieslīpē saskarni līdz ar viedtālruņa nonākšanu pārdošanā. Atgādināšu, ka saņemtais P20 Pro ir demo modelis.

    Patīkami, ka P20 Pro uzreiz ticis pie 128 GB atmiņas. 128 GB atmiņas ietilpība piekāpjas tikai dārgākajām Apple iPhone modeļu versijām (256 GB). Protams, relatīvi lēti sanāk arī citam 32 GB vai 64 GB viedtālrunim ievietot gana ietilpīgu microSD karti.

    Rodas sajūta, ka jaudas P20 Pro netrūkst, bet trūcis laiks EMUI 8.1 saskarnes sakopšanai līdz galam.

    Programmatūra

    Huawei P20 Pro ir pirmais vai viens no pirmajiem ne-Pixel viedtālruņiem, kas ticis pie Android 8.1 Oreo operētājsistēmas versijas. Android operētājsistēmu sedz EMUI 8.1 saskarne, kas ir nedaudz atšķirīga, bet pārlieku lietotāja dzīvē neiejaucas. EMUI saskarne arī rūpējas par enerģijas taupīšanu, tā arī ļauj izmantot P20 Pro datora vietā, ja vien tev ir atbilstoša USB Type-C pāreja.

    Viedtālrunī ir iemitinājušās vairākas reklāmu lietotnes, kas gan nav nekāds pārsteigums no Huawei. Tās visas var atspējot, bet ne atinstalēt pavisam.

    Tā kā viedtālruņi tiek arvien plašāk aprīkoti ar dažādiem knifiņiem, man vairāk pie sirds iet Sony pieeja jaunajā Xperia XZ2 sērijā, kur uzreiz pieejams digitāls palīgs, kas parāda vairumu saskarnē iebūvēto jauno iespēju. Ar P20 Pro pašam vien nāksies burties cauri visām niansēm. Pie enerģijas taupīšanas vismaz latviskotajā saskarnē nav līdz galam skaidrs, ko tieši tu paveic, kas ir ļoti kaitinoši. Līdzīgi nākas galvu palauzīt arī citviet. Angliskajā versijā viss ir daudz saprotamāk izklāstīts.

    Kameras

    Šogad P20 Pro mums atnesis veselas trīs galvenās kameras – 40 megapikseļu krāsu (RGB) kameru ar 1/1.7” sensora izmēru, f/1.8 objektīva atvērumu un optisko attēla stabilizāciju; otrā “acs” ir ierastā 20 megapikseļu melnbaltā kamera ar f/1.6 objektīva atvērumu; trešā kamera ir ar 8 megapikseļu krāsu sensoru, tai ir 80 mm objektīvs ar f/2.4 atvērumu. Kameru darbību papildina fāzes nobīdes un arī lāzera autofokusa sistēmas. Pašiņu kamerai ir 24 megapikseļi un f/2.0 atvērums.

    1x
    5x

    Kameru darbību papildina zibspuldze ar savu krāsu temperatūras sensoru, lai pielāgotu zibspuldzi apkārtējās vides gaismai. Blakus kamerām goda vietā novietots Leica logotips.

    Pati tehnoloģija izklausās sarežģīta, bet Huawei P20 Pro kamera darbojas tikpat viegli kā jebkuram citam viedtālrunim. Kameras lietotne ir gana sakārtota un joprojām piedāvā daudzas funkcijas. Arī kameras ātrums ir iespaidīgs labos gaismas apstākļos. Sliktākos gaismas apstākļos kamera pēc kadra uzņemšanas to mēģina saasināt, kas prasa vēl papildus kādu sekundi. Tās laikā viedtālruni nevajadzētu kustināt. Diemžēl informācija par attēla saasināšanu parādās jau tad, kad normāls viedtālruņa kameras lietotājs to jau slidina iekšā kabatā.

    1x
    5x

    P20 Pro ir pievienoti jauni gaismas efekti portreta režīmā. Turklāt ir desmit līmeņu skaistuma efekts, kas domāts, lai mākslīgi uzlabotu fotogrāfijas. Ir arī bokeh režīms, kas tagad darbojas drīzāk ciešami. Tomēr izmantotie sintētiskie efekti vienmēr rada kļūdas, kas dažreiz padara fotogrāfijas pilnīgi neizmantojamas. Un skaistuma efekts var ātri kļūt nedabisks (tas vēl ir maigi teikts).

    P20 Pro nodrošina ievērojamu kameras veiktspēju vājā apgaismojumā. Attēli ir bagāti ar detaļām, un ar HDR režīmu tiem tiek nodrošināts dinamiskais diapazons, kas dažkārt padara izveidotos attēlus gandrīz nedabiskus. Apvienojot datus no trim dažādiem sensoriem, Huawei spēj noturēt attēla trokšņu līmeni ļoti zemu. Visvairāk Huawei lepojas ar to, ka nakts kadri uzņemami bez statīva izmantošanas, kaut arī bieži ekspozīcijas laiks iestiepjas 4 sekundēs, maksimums ir 8 sekundes. Normāli “no rokas” cilvēks spēj noturēt aptuveni 1/60 sekundes, platākiem objektīviem arī 1/30 sekundes.

    Te gan jāsaka, ka nebūtu ieteicams pārlieku palielināt uzņemtos nakts režīma attēlus, jo programmatūra nespēj ideāli salīmēt kopā visu kameru radīto attēlu. Bet kā paraugdemonstrējums Huawei un Leica iespējām nakts režīms ir ļoti iespaidīgs.

    Nedaudz mulsinoša ir kameras iestatījumu izvēle – lietotājam tiek piedāvāti 40 megapikseļi vai arī 10 megapikseļi. Ja izvēlēsies it kā saprātīgākus 10 megapikseļus, attēls (detalizācija) atpaliks no gaidītā, toties tu varēsi izmantot hibrīdo 5x attēla palielinājumu. Bet, ja izvēlēsies 40 megapikseļus, attēla palielināšana nebūs pieejama. Tāpat varētu sūdzēties par melnbaltās kameras pieejamību kameras lietotnē – to vairs nevar tik ātri izvilināt, kā tas bija Mate 9 un P10 sērijā.

    P20 Pro piedāvā 960 kadru sekundē palēnināto video ar 720p izšķirtspēju, tādējādi atpaliekot no Sony Xperia XZ2 un XZ2 Compact viedtālruņiem, kas nodrošina 960 kadrus sekundē ar 1080p izšķirtspēju. Bet Samsung Galaxy S9 sērija arī spēj 960 kadrus sekundē filmēt ar 720p izšķirtspēju. P20 Pro nedaudz labāk darbojas sliktākos gaismas apstākļos par Galaxy S9 sēriju.

    No Mate 10 Pro pārmantota (par mākslīgo intelektu nodēvētā) iespēja atšķirt cilvēkus no zvēriem, puķes no ēdiena u.tml., pielāgojot katram savus kameras iestatījumus. Manuprāt, visjēdzīgāk strādā zilu debesu atpazīšana, tā cenšas pielāgot iestatījumus, lai fotogrāfija atbilstu īstenībai. Visai labi darbojas arī izrādes atpazīšana (teātri gan laikam ir aizliegts filmēt un fotografēt).

    Ja būtu jānosauc P20 Pro kameras mīnusi, tad tie ir divi – kameras lietotne ir kļuvusi visai raiba ar visām papildus iespējām (portrets, nakts režīms utt.), kā arī varēja vēlēties nedaudz platāku galvenās kameras leņķi. Un tad vēl ik pa laikam parādās sarkanais pleķis, ja fotografē tumši pelēku vai brūnu laukumu.

    Nobeigumā

    Tavs prāts nesas uz šī gada flagmaņa iegādi? Nāksies rēķināties ar vismaz 850 eiro rezervēšanu šim pirkumam. Huawei P20 Pro ir viens no dārgākajiem šī gada flagmaņiem, par P20 Pro dārgāks ir tikai Apple iPhone X, abi divi Galaxy S9 sērijas modeļi, Galaxy Note8 un iPhone 8 Plus. P20 Pro ir gandrīz vienā cenā ar Sony Xperia XZ2.

    Huawei P20 Pro ir lieliski veicies ar uzbūves kvalitāti, materiālu izvēli (viedtālruni gan nāksies diezgan uzcītīgi sargāt no skrambām), kamerām, akumulatoru, ātrdarbību un pat varētu sacīt, ka programmatūra ir sakārtota (manās rokās nonāca demo modelis, P20 Pro apskata tapšanas laikā vēl nav veikalos pieejams). Ne tik veiksmīgs ir dizains (skrējiens pakaļ Apple) un kameru izvirzīšana no korpusa. Pietrūkst arī bezvadu uzlādes iespējas, kaut šī gada Porsche Design modelis to ir ieguvis. Piebildīšu, ka Porsche Design modelis šogad pietuvojies 2000 eiro atzīmei, kaut iepriekš Huawei Porsche Design modeļi bija ap 1400 eiro.

    Drusku neskaidra ir Huawei P20 Pro modeļa atrašanās vieta Huawei Mate un Huawei P sēriju hierarhijā – Mate sērija bija dullā ar lielajiem ekrāniem, P sērija bija piezemētāka, klasiskākas formas, mazāki izmēri, P sērijai bija arī Plus modelis ar lielāku ekrānu.

    P20 Pro izkniebj Xperia XZ2 gandrīz visos parametros, bet Sony izdevies kaut kā noturēt programmatūru saprāta robežās. Te gan jāatgādina, ka Sony vēl arvien pamatīgi grēko ar bloatware izvietošanu viedtālruņos.

    Galaxy S9+ ir patīkamāk lietojama kameras lietotne, asāks un interesantāks ekrāns, bet Samsung nogrēkojis ar akumulatoru. Vērtēju, ka Galaxy S9+ un P20 Pro varētu būt vienlīdz neizturīgi.

     

    Patika

    + jautras korpusa krāsas
    + akumulatora darbība
    + interesantas kameras iespējas
    + pamatīga jauda

    Nepatika

    – nav bezvadu uzlādes
    – haoss kameras lietotnē
    – 40 megapikseļiem nav zoom iespējas
    – Face Unlock ir nedrošs
    – ja es gribētu izgrauzto robu ekrānā, iegādātos iPhone X

    iPhone X ar Android, bet bez īsta FaceID.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    9
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 850 eiro)
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    82 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Anonīms
    11.04.2018 14:42

    Kāds sakars ar “izgrauzumu”? Kā jūs iedomājaties salikt priekšējo kameru un visus sensorus bez ši izgrauzuma? Pilnīgi VISIEM telefoniem, kam būs liels body-to-screen ratio, būs izgrauzums, vai arī otrs varinats – būs lielāks “zods” un “piere”, līdz ar to sūdzēties par izgrauzumu nav īsti korekti, un katru reizi to salīdzināt ar iphone x, vēl nekorektāk.

    11.04.2018 15:09
    Reply to  Anonīms

    Daļēji jau tā ir, bet Android gadījumā lietotnes ļoti lēni pielāgosies izgrauzumam. Instagram izskatās visai atbaidoši. Vēl bija kaut kādas lietotnes, kur melnais pleķis šķita ļoti uzkrītošs.

    Uldis Krastiņš
    11.04.2018 18:59
    Reply to  Artis Ābols

    Android P būs iebūvēts izgrauzuma atbalsts programmatūras līmenī un šobrīd šī versija ir pie izstrādātājiem.

    Puika
    13.04.2018 22:14
    Reply to  Artis Ābols

    Pēdējos pāris gadus sanācis dzīvoties iOS pasaulē, bet tā man tuvāks sirdij idejiski ir Android ar savu (vismaz nosacīto) brīvību. Tomēr, manuprāt, tie trubu ražotāji, kas tagad liek savos telefonos to izgrauzumu, dara to tāpēc, ka līdzīgs dizains ir Apple trubai. Ja X nebūtu tas izgrauzums neticu, ka Huawei un daudzi citi arī liktu to izgrauzumu. Tā vairāk tāda kopēšana nevis nepieciešamība. Es saprotu, ka Huawei ir gudri džeki un zina ko dara, bet šāda veida līdzskriešana diez vai ilgtermiņā nāks pa labu Android tēlam. Labi, ka tomēr Huawei trubai ir tā iespēja ”paslēpt” to izgrauzumu.
    Tajā ziņā Samsung malači. Vismaz pagaidām neesmu dzirdējis par izgrauzumu viņu trubās.

    Lapsinieks
    13.04.2018 22:20
    Reply to  Puika

    sāksim ar to, ka izgrauzumu vēl ilgi pirms aifona izdomāja Essential phone, ko radīja viens no androīda tēviem. Un ideja bija – maksimāli izmantot virsmas laukumu (radīt BEZ malām). Jā, X to pacēla nebijuša kretīnisma augstumos un popularitātē, un visticamāk tā arī ir, ka huawei vienkārši nokopēja, tagad heiteriem ir vismaz ko bļaut. Bet jāsaka – ka izdarīja to daudz elegantāk un vismaz dod iespēju to pārvērst par efektu. Samsung gadījumā ir vienkārši paliela melna mala virs ekrāna.

    Puika
    13.04.2018 22:23
    Reply to  Lapsinieks

    Oi,Lapsiniek, es Tevi arī ielikšu pie spama. Es zināju, ka Tu būsi klāt ar savu Essential phone. Neesi jau tik pārgudrs.Visi to jau tāpat bez Tevis zināja.

    Tavas pārgudrības un agresīvais tonis neko neapgāž no manis teiktā. Essential Phone tas izgrauzums ir pavisam savādāks.Ta bija/ir NEPIECIEŠAMĪBA. Un man nav X iPhone. Man ir 8Plus. Tā kā Tu ar savām dzēlībām vari iet ierīt:)

    Puika
    13.04.2018 22:24
    Reply to  Puika

    Un es neesmu Huawei heiteris. Tā kā visi Tavi apgalvojumi kārtējo reizi ir aplami:)

    Lapsinieks
    13.04.2018 22:32
    Reply to  Puika

    lūdzu, ieliec. un sevi ar’ ieliec. es nekur neteicu, ka esi heiteris, bet tev jau ka tik sviestu pakult.

    Puika
    13.04.2018 22:51
    Reply to  Lapsinieks

    Lapsiniek, tādā gadījumā, sorry. Es gan tomēr pēc Tava agresīvā toņa sapratu, ka tas heiteris esmu es. Varu Tev atkārtot – lai gan lietoju iOS un man ļoti patīk, bet vismaz tikpat man super škiet Android trubas – it sevišķi Samsung kopš S3 , Huawei (nu jau vairākus gadu viņu trubas ir super) un Pixel arī ir valdoša truba (nav pārāk oriģināls mans spriedums, bet patiesība tā ir).

    Lapsinieks
    14.04.2018 17:21
    Reply to  Puika

    neieciklējies ap sevi. lasi rūpīgi un uzmanīgi.

    anri
    17.04.2018 13:59
    Reply to  Lapsinieks

    Interesants ir krievu apskatnieka Murtazina skaidrojumus par to. Tā kā Samsung ātrāk izlaida telefonu ar lielo ekrānu, lai nebūtu līdzīgi viņiem Apple uztaisīja šādu robu.

    Kristaps Skutelis
    17.04.2018 14:07
    Reply to  anri

    Ha ha, ko gan citu Murtazins kā slavenākais runeta Samsung fanbojs varētu pateikt :)

    Kristaps Skutelis
    13.04.2018 22:28
    Reply to  Puika

    Es nedomāju, ka tas ir tikai modes jautājums. Nu pareizāk sakot, ne jau izgrauzums ir modes jautājums, bet gan dzīšanās pēc maksimāli lieliem displejiem pēc iespējas mazākās ierīcēs. Priekšējo kameru un sensorus taču kaut kur vajag novietot un, lai būtu minimālas apmales, taisa šādus iegrauzumus. Ne iPhone X pirmais šāds telefons, ne pēdējais.

    Puika
    13.04.2018 22:46

    Jā, Kristap, es arī šajā ziņā Tev piekrītu. Nu, tā it kā ir kā Tu saki, bet tomēr jāatzīst, ka, ja nebūtu X ar to savu notch (izgrauzumu), tad diez vai Huawei savam flagmanim nāktu jau tagad klajā ar šādu ”izgrauzuma” risinājumu. Es varbūt tā nevaru precīzi noformulēt, bet doma tāda, ka Huawei džeki nosprieda; ja jau Apple var, tad mēs arī tā darīsim. Nu, ka tomēr Apple noteica to ”modi” un Huawei ir savā ziņā kā līdzskrējējs šajā jautājumā.

    Essential Phone tas izgrauzums tomēr bija/ir krietni savādāks.

    Es neesmu Huawei ienaidnieks. Man patīk daudzas Android trubas, bet, ja es nopirktu šo Huawei P20 Pro, tad uzreiz ”paslēptu” to notch. Es gan nevienam neuzspiežu darīt. Es uzskatu, ka Huawei jau vairākus gadus ir ļoti labi telefoni (arī par Huawei vidējās klases trubām varu teikt tikai to labāko), tāpēc apvainojumi, ka es esmu kaut kāds heiteris nav īsti vietā.

    Iespējams, ka tā nav, bet man tomēr ir pamatīgas aizdomas, ka Huawei ar to ”notch” grib līdzināties vizuāli Apple. Tomēr neskatoties uz to, ja man tagad vajadzētu, es arī labprāt nopirktu Huawei P20 Pro, jo ļoti kruta truba izskatās pēc Arta apraksta.

    Kristaps Skutelis
    13.04.2018 22:50
    Reply to  Puika

    Piekrītu, Huawei pēdējos dažos gados ir ļooooti attīstījies un ne velti tagad ir trešais lielākais telefonu ražotājs pasaulē uzreiz aiz Samsung un Apple. Principā visi telefoni ir ļoti līdzīgi un kaut kādas tehnoloģiju vai dizaina tendences dažādus ražotājus skar diezgan vienlaicīgi. Redzi, “visi” strādā pie asistentiem (vai izmanto citu radītos), “visi” liek vairākas kameras, “visi” skrien pēc 960fps slowmo, “visiem” ir spīdīgas muguras (un bezvadu lādēšana). Atšķirības nu jau ir ļoti minimālas, arī starp platformām. Agrāk iOS un Android lietošanas pieredze bija krietni atšķirīgāka.

    Puika
    13.04.2018 23:10

    Tā ir. Man arī šķiet, ka tagad tai diskusijai, kas ir labāks – Android vai iOs nav vairāk tāda ”asuma” kā agrāk. Principā no lietotāja viedokļa atšķirība ir ļoti minimāla. Aplikācijas arī vairāk vai mazāk vienādi ir pieejamas abās platformās. iOS mīnuss gan ir iTunes. Es neko nezogu. Lietoju Premium Spotify, bet man no agrākiem laikiem ir Vācijā pirkti patiešām daudzi diski ar muzonu,kas nav pieejams Sporify, un, lai dabūtu to disku saturu trubā, esmu spiests lietot iTunes (es jau zinu, ka ir citas iTunes alternatīvas, bet neesmu mēģinājis). Un iTunes gan man šķiet arhaisms un pilnīgs vājprāts. Android trubā – es iekopēju pa taisno un viss, bet iOs tā nevar kā jau visi zin. iOS pluss ir it kā drošība. Bet no otras puses ne man, ne arī kādam paziņam, kas lieto Android nekad nav bijušas problēmas ar malware – tā kā arī šeit praktiski arī ir niča starp iOS un Android. Uzlauzt un sačakarēt saprotams jau var jebko. Par customability. Android ir brīvība, bet iOS važām un t.s. ”safe garden” arī nav ne vainas:) Es arī domāju – Android vs iOS vidējam jūzerim = niča. OK, rītdien ļoti agri jāceļas. Jāiet gulēt. P.S. Kad pirms vairākiem gadiem uzgāju… Read more »

    Banans
    14.04.2018 19:58
    Reply to  Artis Ābols

    Āboļu fanāti(vienīgi paši hardcorīgākie kuri sit pie krūts āboli nevis savu valsti) cilvēki jau arī nav baigi laimīgie ar to izgrauzumu.. soo… tur jau vaina ir kopēja nevis ar konkrēti ar pirkstu rādāma.

    Renārs Dobkevičs
    12.04.2018 10:41
    Reply to  Anonīms
    Anonīms
    12.04.2018 12:35

    Kā jau minēju, tad “vai arī otrs varinats – būs lielāks “zods” un “piere””, līdz ar to “izgrauzums” visātrāk nākotnē parādīsies ar vien vairāk, lai vāretu uztasīt pēc iespējās lielāku screen-to-body attiecību.

    Renārs Dobkevičs
    12.04.2018 12:42
    Reply to  Anonīms

    Kaut kad pasen redzēju vienu itin glītu konceptu ar pop-out front kameru no telefona sāna: līdzīgs princips kā microsd kartes slots izspiežamais laptopiem. Lakoniski, ņemot vērā, ka manuprāt tomēr lielākais vairums biežāk lieto aizmugures kameru.
    Par zodu runājot, personīgi domāju, ka tādam ir jābūt, jo savādāk nebūs ērti, piemēram, ar īkšķi vienā rokā turot aparātu, trāpīt uz ikonām ekrāna pašā apakšā. Sensoriem u.c. diodēm tur vietas paliek atliku likām.

    Renārs Dobkevičs
    12.04.2018 16:37
    Reply to  Anonīms

    + re kur šāda pieeja vēl lietai: https://www.androidauthority.com/doogee-mix-4-852607/

    Manuprāt gana eleganti. Kaut kur atgādina Sony: https://mobilenet.cz/obrazek/sony-cm-dx1000-186109/1200w kuram uz zvanu varēja atbildēt pabīdot auss daļu uz augšu. Gan jau arī šim verķim var nodefinēt konkrētā gesture darbību – pacelt klausuli, piem.

    Sandijs
    11.04.2018 14:58

    Vari paskaidrot šo? “Neesmu milzīgs fans stikla aizmugures vākiem – izskatās jau fantastiski, bet tikai pirmo nedēļu. Pēc tam tie apvazājas un viedtālrunis kļūst vizuāli nožēlojams.” Ko tas īsti nozīmē? Noskrāpējas tas stikls vai kas cits? Uzskates materiāli?

    11.04.2018 15:06
    Reply to  Sandijs

    Skrāpējumi parādās visam, bet cik redzēts tieši stikla aizmugures izskatās vissliktāk, kad tās ir ar lietojuma pazīmēm. Šis ir redzēts iPhone modeļos, Galaxy S8.

    Bet tas ir manā prātā. Varbūt citiem ir atšķirīgi uzskati.

    Artanis
    11.04.2018 19:52
    Reply to  Artis Ābols

    Esmu līdz kliņķim nolietojis visus iPhone modeļus, kam bija stikla aizmugure, un tieši tā lielākoties ir izskatījusies nesalīdzināmi labāk, kā metāla sānu malas. Tiešām brīnos par šādu apgalvojumu…

    Briedis
    12.04.2018 10:11
    Reply to  Artanis

    4.ābolu malām nebija ne vainas. Es ar 4.ābolu aliņus vienmēr atvēru, kāmēr citi niekojās ar šķiltavām, zobiem utt. 5.ābolus jau laida ārā ar stipri vien mīkstāku alumīniju, no kura gan krāsa lupa nost, gan arī kantes apsist tam varēja vieglāk par vieglu.

    Puika
    12.04.2018 13:27
    Reply to  Artis Ābols

    Žēl, ka šī telefona korpuss ir no tik nekvalitatīva materiāla kā stikls. Kāpēc tu šai trubai ieliki dizainam un korpusam 9 no 10? Īsts premium dizains taču ir PLASTMASA :D. Telefona korpusam ir jābūt no tik kruta materiāla kā plastmasa, jo no plastmasas būvē kosmosa kuģus!!! Vai ne, Arti?!

    x
    12.04.2018 13:48
    Reply to  Puika

    jebkurš dizaineris, kas nav izlidināts no skolas par kavējumiem, tev paskaidros, ka labs dizains paredz mantas ērtu lietošanu.

    ja ikdienā tik bieži lietots verķis ir jāsargā kā jēla ola, tad tas ir nepraktisks dizains – un nav svarīgi, cik dārgs vai neparasts ir izmantotais materiāls. tehniski telefona korpusu var uztaisīt no ledus – būs neprasti un aplam gaumīgi, bet kurš tādu gribēs pirkt un lietot.

    pat koka korpuss, pareizi izgatavots un apstrādāts, būs labāks par stikla korpusu. tiesa, tas arī maksās dārgāk par stikla kluci.

    Puika
    12.04.2018 20:47
    Reply to  x

    x, pirmo reizi tu kaut ko jēdzīgu esi pateicis kopš komentē Kursorā (lai gan tas tev laikam nejauši sanāca). Es piekrītu – koka korpuss būtu/ir ofigenno kruts. Tādu trubu es arī labprāt paņemtu (ar noteikumu, ka nav nežēlīgi dārga un ir iOS vai Android). Es neesmu pētījis – gan jau moš ir (moš nav) kādas koka trubas (ķipa Vertu). Bet ne par to. Es par normālu tādu telefonu masām – ķipa koka korpuss, bet ir iOS vai Android. x, cepuri nost tev par ideju.
    P.S. Atvaino, ka tikai tagad reaģēju uz tavu komentāru, jo es e-pastā komentārus, kas nāk no tevis esmu atzīmējis kā spamu:)

    Puika
    13.04.2018 22:06
    Reply to  Artis Ābols

    Artim ļoti labs apraksts padevies. Patiešām sajūta ir tāda it kā es pats būtu trubu turējis rokā. Paldies! Interesanti lasīt!
    Par stikla aizmuguri. Manai trubai ir stikla aizmugure un jau pēc dažu mēnešu lietošanas, ja tā piekasīgi skatās, tad ir kā saka Artis – var redzēt skrambiņas. Tas nepriecē, lai gan skrambas ir iespējams radušās tāpēc, ka es ļoti pavirši apejos ar telefonu. Bet kopumā smuki izskatās truba vēl. Ja būt plastmasa – gan jau arī moš būtu skrāpējumi. Laikam vislabākais ir telefons no metāla tajā ziņā. Manam ierpiekšējam pēc 2 gadiem nebija nevienas švīkas. Bet man patīk arī stikls. Es gan nevienam neuzspiežu savu viedokli:)

    madarasaule
    11.04.2018 17:00
    Reply to  Sandijs

    parādās sīki skrāpējumi. Uz divas nedēļas vecā Sony XZ2 stikla aizmugures tie lieliski redzami! Un tas – saudzīgi apejoties.

    11.04.2018 18:02
    Reply to  madarasaule

    XZ2 jau ir plastmasas aizmugure.

    Lapsinieks
    11.04.2018 18:14
    Reply to  Artis Ābols

    rekā gsmarena mānās, značit…
    Build Front/back glass (Gorilla Glass 5) & aluminum frame
    https://www.gsmarena.com/sony_xperia_xz2-9081.php

    11.04.2018 19:20
    Reply to  Lapsinieks

    Es neesmu skatījies Gsmarena, manuprāt, Sony pārstāvis teica, ka izmantota vairāku slāņu plastmasa.

    Lapsinieks
    11.04.2018 19:34
    Reply to  Artis Ābols
    Lapsinieks
    11.04.2018 19:54
    Reply to  Artis Ābols

    Sony lapā: The Xperia XZ2 has a fluid 3D glass surface, creating a seamless shape that’s comfortable to hold, giving you the most entertaining experience.

    Kristaps Skutelis
    11.04.2018 23:01
    Reply to  Lapsinieks

    Pietiek spekulēt, oficiālā informācija ir tāda, ka Sony Xperia XZ2 arī aizmugurē ir izmantots Gorilla Glass 5.

    Puika
    13.04.2018 21:48

    Kristap, atvaino, ka Tev nedaudz tagad oponēju. Tu raksti pareizi – Sony Xperia XZ2 ir stikla aizmugure, bet, ja pareizi saprotu, tad Kursorā tomēr bija apraksts par Sony Xperia XZ2 COMPACT. Un diskusija bija par COMPACT modeli. Un šai trubai gan ir plastmasas aizmugure. Es gan vēl aizvien neesmu plastmasas fans (un diez vai būšu), bet katram savas prioritātes.
    Tātad: Sony Xperia XZ2 – stikla aizmugure, bet Sony Xperia XZ2 COMPACT – plastmasas aizmugure.
    Peace:)

    Kristaps Skutelis
    13.04.2018 22:46
    Reply to  Puika

    Jā, pareizi, Compact modelim ir plastmasas aizmugure. Man likās, ka mēs sarunā aizvirzījāmies arī līdz lielajam XZ2.

    Lapsinieks
    11.04.2018 16:27

    Uh kā Artis sadzejojis!

    Lapsinieks
    11.04.2018 16:35

    es par to konkurenci un vērtējumu savā cenu kategorijā nesapratu – atzīme 6 ir par ko? par labāko kameru šobrīd? Pārāk dārgs? Kaut kas (ja neskaita bezvadu lādēšanu) pietrūkst?

    11.04.2018 18:06
    Reply to  Lapsinieks

    Manuprāt, P20 Pro kamera varbūt ir labākā laboratorijas apstākļos – kad ir laiks slēgāt starp 10 un 40 mpix, kad vari ignorēt 2 sekunžu “Turi kameru nekustīgi kamēr saasinām attēlu” utt.

    Protams, 5x zoom ir cool fīča, bet ikdienā no S9/S9+ bildes nāks ārā ātrāk un arī tās būs uzreiz pūšamas iekšā Instagram.

    Lapsinieks
    11.04.2018 18:11
    Reply to  Artis Ābols

    aga, jo ir pārsaturizētas defoltā. bet nu cilvjiem parastajiem sajūsma, protams

    Lapsinieks
    11.04.2018 18:13
    Reply to  Artis Ābols

    cik saprotu, tad jātur defoltā uz 10 mpix

    11.04.2018 19:22
    Reply to  Lapsinieks

    Ja grib zoom, tad jā. Bet man šķiet ka 40 pikseļi veido būtiski labāku detalizāciju arī sliktā gaismā.

    wils
    11.04.2018 17:52

    3.5 mm audio izejas nebūšana manuprāt nav mīnuss. Ir grēdām pieejami divi-vienā kabeļi, kas nodrošina gan audio klausīšanos, gan telefona uzlādi.

    11.04.2018 18:02
    Reply to  wils

    Tas nav nekāds noslēpums, bet Type-C saderība gan ir visai liela mistika. Diemžēl man nav iespējas pamēģināt Huawei pāreju uz cita ražotāja. Zinu, ka ja telefonam ir 3.5 mm pieslēgvieta un arī Type-C, tad pa Type-C ārā audio nedod.

    Lapsinieks
    11.04.2018 18:11
    Reply to  Artis Ābols

    taisnību runā

    ProxyFromDeep
    12.04.2018 02:52
    Reply to  Artis Ābols

    Dod audio pa type-C. Vismaz uz p9 nav nekāda problēma caur kreiso adapteri pieslēgt ārējo usb skaņas karti ( telefonā izvēlos midi ierīci ) un “maukt” tāpatās kā no klasiskā pc ( vairāki, atseviski kontrolējami kanāli utt dj lietas )

    Lapsinieks
    12.04.2018 07:54
    Reply to  ProxyFromDeep

    hm… piespraudu paša huawei adapteri, ausis – un nekā… skan tikai telefona skaļruņi… nekādas izvēles opciju meņū arī neparādās…

    ProxyFromDeep
    12.04.2018 11:50
    Reply to  Lapsinieks

    Ar ausīm gan neesmu mēģinājis – jo nav typec uz 3,5 adaptera :D

    Lapsinieks
    12.04.2018 12:15
    Reply to  ProxyFromDeep

    nu vot. ausis neskan, vismaz man neizdodas piedabūt skanēt. bet es tā arī līdz galam neesmu izkodis visas usb-c fiškas.

    ProxyFromDeep
    12.04.2018 14:29
    Reply to  Lapsinieks

    Heh – taisnība !
    ar oriģinālo typeC uz 3,5″ adapteri uz P9 skaņas nav ( skan telefona skaļruņi ) Same story , ja šādu triku mēgina uz Samsunga S8 .

    geksis
    12.04.2018 09:32
    Reply to  wils

    tas ir mīnuss, ja tev jāmeklē/jālieto/jānēsā līdzi pāreja.

    pašreiz neredzu nekādu pamatojumu tam, lai mestu ārā 3,5 izeju. Viens no galvenajiem iemesliem, cik atceros, šī kontakta izņemšanai bija mitrumizturības palielināšanai.
    Par piemēru ņemot šo pašu Huawei P20 Pro vai 7, 8 vai x ābolus – IP67.
    Samsung s7, s8, s9, note8 – IP68
    Nez kāpēc ar šo kontaktu mitrumizturība ir lielāka.

    Attaisnojums tam, ka var uztaisīt plānāku arī kaut kā ne iztur kritiku, jo tas pats Huawei P10 Pro ir plānāks ar visu 3,5 izeju nekā iepriekš manis pieminētie bez šīs izejas.

    Vienvārd sakot izejas neesamība tikai apgrūtina lietotāju.

    wils
    12.04.2018 14:04
    Reply to  geksis

    Tuvākā nākotnē sagaidi arī sim kartes likvidēšanu.

    Lapsinieks
    12.04.2018 14:18
    Reply to  geksis

    Tu jau skaties uz štekeri, domājot par izmēru. Ligzda ir kuda lielāka, tur vēl plate, kontakti… Un ņem vērā, ka te pamatīgi palielināta bača un trīs kameras divu vietā. Ja paskatās izjaukšanas video – tur katrs kubikmilimetrs aizpildīts.

    geksis
    12.04.2018 15:30
    Reply to  Lapsinieks

    p10 plus – 7 mm
    p20 pro – 7,8 mm
    iphone 7 – 7,1 mm (janāki ir drusku biezāki)

    Ja ar štekeri nebūtu neviena telefona, kas ir plānāks es neko neteiktu. Tad tiešām kontakta neesamību varētu uz šo norakstīt, bet pašreizējā situācija šādu apgalvojumu nepierāda.

    un šie ir tikai daži piemēri.

    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8515&idPhone2=9106&idPhone3=8064

    Šie visi ir pat vēl plānāki (sākot no 5,1 mm)

    https://www.gsmarena.com/results.php3?nThicknessMax=6&chk35mm=selected

    Lapsinieks
    12.04.2018 15:39
    Reply to  geksis

    nu jā, bet nevienam no otrā saraksta nav ne 2:1 ekrāna, ne 3 kameras, ne 4000 bačas. Tas neko nezvana?

    geksis
    12.04.2018 15:53
    Reply to  Lapsinieks

    Te tev pāris ar 2:1 ekrānu un 4000 baču. ar trim kamerām, ja nekļūdos, pašlaik citu vispār nav.
    https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8927&idPhone2=8874&idPhone3=9106#diff-

    Lapsinieks
    12.04.2018 16:01
    Reply to  geksis

    Tu laikam nekad nerimsies. Finalizēju: man ir pilnīgi POFIG. Paskaties izjaukšanas video – viņiem nav bijusi vieta kur to sūdu iebāzt. Viss, āmen.

    Renārs Dobkevičs
    12.04.2018 10:46
    Reply to  wils

    BT ausis neder?

    wils
    12.04.2018 11:47

    Es pats lietoju telefonu bez 3.5mm izejas ar BT ausīm, bet šoreiz tik pacēlu jautājumu, ka var gan lādēt, gan klausīties mūziku pa “lētām” naudiņām.

    x
    11.04.2018 18:36

    koveris vai bumperis

    Artanis
    12.04.2018 09:17

    Vai šajā screenshotā redzamais fona attēls ir paša bildēts, jebšu defaultais fons?comment image

    Lapsinieks
    12.04.2018 09:22
    Reply to  Artanis

    100% izskatās pēc defoltā fona, jo a) vasara b) eiropa. Ārā skatos – vēl ziema…

    geksis
    12.04.2018 09:35
    Reply to  Lapsinieks

    Vispār jau Latvija arī ir Eiropa :)

    Lapsinieks
    12.04.2018 09:48
    Reply to  geksis

    Vai tad tā ir LV bildē?

    Briedis
    12.04.2018 10:06
    Reply to  Lapsinieks

    Vai tad neziskatās pēc tipiskas Bolderājas nama priekšas?

    geksis
    12.04.2018 12:28
    Reply to  Lapsinieks

    Manam komentāram šoreiz ar bildi nebija nekāda sakara, bet gan ar tavu apgalvojumu, ka bildi nevarēja nofotografēt raksta autors, jo tā ir uzņemta “Eiropā”.

    Lapsinieks
    12.04.2018 12:48
    Reply to  geksis

    autors, starp citu kā reiz pats bija Eiropā – parīzē :D Mans koments bija par to, ka ar šo telefonu šādu bildi vēl neviens nebūtu varējis uztaisīt; LV es izslēdzu, jo pie mums šādu vietu vnk nav.

    geksis
    12.04.2018 13:21
    Reply to  Lapsinieks

    tad neprecīzi tavu domu sapratu. Vispar jau LV ir šādas vietas, bet tagad uz sitienu neatceros kur tieši es esmu līdzīgu redzējis

    Lapsinieks
    12.04.2018 14:15
    Reply to  geksis

    šajā – daudz parametru, pēc kā nekvalificējās vai raisa aizdomas: reljefa ievērojamais slīpums, flīžu/bruģa kombinācija. siltā klimata vīteņaugi.

    geksis
    12.04.2018 15:40
    Reply to  Lapsinieks

    Vēlreiz saku, ka neapgalvoju, ka tā ir uzņemta Latvijā, vai jebkur citur tieši priekš šī raksta, bet to, ka tavā komentārā teikts, ka “100% izskatās pēc defoltā fona, jo … b) eiropa”
    Tā kā Latvija arī ir Eiropa, tad šis punkts neizslēdz iespējamību to uzņemt priekš raksta. Par to, ka attēla kompozīcija nav tipiska Latvijai es nemaz nestrīdos.

    Lapsinieks
    12.04.2018 15:48
    Reply to  geksis

    ok. “jo Eiropa” = Eiropā (LV ieskaitot) vēl nav vasaras – tā tas bija jāsaprot.

    geksis
    12.04.2018 16:04
    Reply to  Lapsinieks

    Starpcitu nav izslēgts, ka tas arī nav Eiropā. Piemēram tas varētu būt Blumenavā, Brazīlijā

    12.04.2018 10:09
    Reply to  Artanis

    Tas ir ierotējis no Huawei sagatavotajām bildēm. Pēc noklusējuma slēgekrānam tiek padotas bildes no interneta krātuves.

    Vik
    15.04.2018 11:18

    Vai P20 modelim neplānojat veidot apskatu? Apsveru iespēju iegādāties, tieši ne pro versiju. Un gribētos redzēt cik laba vai slikta kamera. Pēc dxomark un daudzu citu vērtējumiem jābūt labai, bet apskatot internetā ievietotās bildes no pirmajiem telefona pircējiem, bilžu kvalitāte pārāk neuzrunāja.

    Kristaps Skutelis
    16.04.2018 10:24
    Reply to  Vik

    Šobrīd mazais P20 nav nonācis pie mums uz testu un nevaru solīt šīs ierīces apskatu tuvāko dažu nedēļu laikā. Iespējams situācija mainīsies ar laiku, bet pagaidām vari uzdot konkrētus jautājumus, kas interesē un Artis vai citi lasītāji varēs nokomentēt plašāk.

    17.04.2018 14:13

    Bet tikai par P20 Pro. Parasto P20 tikai striķī piesietu redzēju 5 minūtes.

    Emils Klasens
    16.04.2018 22:06

    Viens no seksīgākajiem 2018 telefoniem un ir screenshoti ka Note 9 izskatīsies kā Iphone x

    madarasaule
    20.04.2018 08:39

    Jau otro dienu darbojos ar šo tālruni un daži interesanti secinājumi. Varbūt šis ir pelnījis īpašu fotokameras “follow-up longterm review”? Kā nekā, vismaz dxomark vērtējumā tas ir trīs soļus priekšā visiem pārējiem!

    JA VA
    23.04.2018 15:28

    tikko iegādājos šo produktu, oriģināli nāca komplektā silikona kovers,viss ok.
    mana prioritāte bija kamera – tad nu pagaidām esmu ļoti apmierināts. piekrītu ka bardaks kameru izvēlnē, grūtāk orientēties.

    ERO
    09.09.2018 10:03
    Reply to  JA VA

    KA DABUT ASUMU SIS KAMERAS BILDEM.kAUT-KA PIETRUKST?

    Reklāma
    iPhone X ar Android, bet bez īsta FaceID.Huawei P20 Pro apskats