Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S9+ apskats

    Pa ilgiem gadiem tiešām izdevies Samsung flagmanis. Manās acīs pēdējo reizi tik iekārojams bija Galaxy SIII.

    Jaunākie raksti

    Pēdējās pāris dienās pēc Samsung Galaxy S9 un S9+ prezentācijas esmu novērojis internetos vairākus tizlus paziņojumus par šo modeli – vai var uzlabot ideālu telefonu; ja ir Galaxy S8 jau kabatā, tad Galaxy S9 tev nevajag utt. Manuprāt, vismaz daļēji šie apgalvojumi nav patiesi, otrais (ļoti bieži atgremotais) apgalvojums par Galaxy S8 līdzību ar Galaxy S9 ir dēvējams par pavisam aplamu.

    Nevar noliegt, ka Galaxy S9 un arī Galaxy S9+ kļuvuši ārprātīgi dārgi, kas arī varētu būt bremzējošais iemesls, lai izlemtu par labu Galaxy S8 sērijas ierīces nomaiņai pret Galaxy S9 sērijas ierīci.

    Reklāma

    Šogad Samsung ir nošķīris Galaxy S9 no Galaxy S9+ modeļa ar pāris visai uzskatāmām niansēm. Galaxy S9 un Galaxy S9+ modeļu ekrānu izmēri aptuveni saglabāti no Galaxy S7 un Galaxy S7 edge laikiem – attiecīgi 5.8 un 6.2 collas. Toties Galaxy S9 sērijai klāt nācis HDR10 atbalsts ekrāniem (tas jau bija Galaxy S8 sērijai) un Dolby Atmos skaņas uzlabošana. Galaxy S9 ir 3000 mAh akumulators, Galaxy S9+ saņēmis jau gana pieņemamu 3500 mAh akumulatoru.

    Lielākā Galaxy S9 un Galaxy S9+ atšķirība ir kameru skaitā. Samsung noskatījies no Apple, piedāvājot apdāvināt Galaxy S9+ modeli ar vēl vienu galveno kameru. Kameru pāris strādā tāpat kā iPhone 8 Plus un iPhone X – viena ir ar platleņķa objektīvu, otra – ar teleobjektīvu. Runājot par kamerām, Galaxy S9 sērija ir saņēmusi iespēju fiziski regulēt kameras objektīva atvērumu (aperture), bet par šo sīkāk pie kameras sadaļas. Tāpat Galaxy S9 ir 4 GB RAM, kamēr Galaxy S9+ ir nopietni 6 GB RAM.

    Samsung Galaxy S9 Samsung Galaxy S9+
    Akumulators 3000 mAh 3500 mAh
    Kameras 12 megapikseļi ar f/2.4 un f/1.5 atvērumu 12 megapikseļi ar f/2.4 un f/1.5 atvērumu, otra kamera ar teleobjektīvu
    Ekrāns 5.8 collu OLED (1440 x 2560) 6.2 collu OLED (1440 x 2560)
    Procesors Exynos 9810 Exynos 9810
    Atmiņa 64 GB vai 256 GB 64 GB vai 256 GB
    RAM 4 GB 6 GB

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 8.0 Oreo ar TouchWiz saskarni
    • Ekrāns: Super AMOLED 6.2 collas, 1440 x 2960, ap 529 ppi, HDR10, Corning Gorilla Glass 5 skrambu drošs ekrāna un aizmugures pārklājums, ap 84.2% ekrāna attiecība pret kopējiem izmēriem
    • Procesors: Exynos 9810 (44×2.8 GHz Mongoose M3 & 4×1.7 GHz Cortex-A55), Mali-G72 MP18 video apakšsistēma
    • RAM: 6.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB vai 256 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 5.0 (A2DP, apt-X, LE), 4G, NFC
    • Kameras: 12 megapikseļi, 4128 x 3096, f/1.5-f/2.4 26 mm objektīvs, Dual-pixel 1/2.55” sensors (1.4 µm pikseļa izmērs), HDR, LED zibspuldze, sejas noteikšana, optiskā attēla stabilizācija, fāzes nobīdes autofokuss. Otra galvenā kamera ar f/2.4, 52 mm objektīvu. 2160p ar 60 fps, 1080p ar 240fps, 720p ar 960fps. 8.0 megapikseļu f/1.7, 25 mm priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu nolasītājs, acs zīlītes nolasītājs, ātra akumulatora uzlāde, ANT+, IP68 mitruma un putekļu noturība, Always-on ekrāns, barometrs, 32-bitu/384 kHz audio, Samsung DeX, SpO2
    • Izmēri un svars: 158.1 x 73.8 x 8.5 mm, 189 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3500 mAh ar Quick Charge 2.0
    • Krāsas: Midnight Black, Coral Blue, Titanium Gray, Lilac Purple
    • Cena: aptuveni 990 eiro

    Izskats un uzbūve

    Uzskatu, ka šogad Samsung ir gājis prātīgo ceļu, uzlabojot tiešām nepieciešamās nianses, bet to, kas strādāja iepriekš, neaiztiekot. Galaxy S9+ ir kļuvis uzkrītoši biezāks un smagāks, kad to noliek blakus Galaxy S8+ modelim, kas nebūt nav slikti. Saglabāts arī gandrīz viss dizains, izmantotie materiāli, pieslēgvietu skaits un pat pieslēgvietu izvietojums. Tātad mums vēl arvien ir 3.5 mm austiņu pieslēgvieta!

    Normalizēts ekrāna sānu liekums, tas padarīts organiskāks. Beidzot filmu skatīšanās laikā nešķiet, ka varoņiem tiek nošņāptas galvas un pēdas ekrāna sānu liekuma dēļ. Tīri vizuāli šķiet, ka ekrāna apmales ir kādu milimetru platākas, kad salīdzina ar Galaxy S8+. Metāla rāmis ap Galaxy S9+ ekrānu ir nedaudz matēts, tas izskatās feināk par uzkrītoši spīdīgo Galaxy S8 sērijas metāla rāmi.

    Galaxy S9 sērija jau saņēmusi uzslavas par ekrāna tehnoloģiju. Katru gadu Samsung izdodas nedaudz uzlabot savu AMOLED tehnoloģiju, arī šogad tā ir nedaudz patīkamāka, ar nedaudz pareizākām krāsām. Galaxy S9+ ticis pie 6.2 collu 18.5:9 QHD+ (2960 x 1440) Super AMOLED ekrāna ar HRD10 atbalstu. Ekrāna radītais attēls šķiet nedaudz asāks par Galaxy S8+ modeļa attēlu, bet, iespējams, tas ir placebo efekts, Stokholmas sindroms vai kaut kas līdzīgs.

    Vislielākās izmaiņas piedzīvojusi aizmugure – Galaxy S9+ (arī mazākajam Galaxy S9) beidzot pirkstu nospiedumu nolasītājs ir pareizā vietā zem kameras, nevis tai blakus. Un, protams, divas galvenās kameras Galaxy S9+ modelim.

    Nevajag piemirst, ka Galaxy S9+ ir USB Type-C ar ātru uzlādi, microSD pievienošanas iespēja, IP68 mitruma un putekļu noturība. Latvijā Galaxy S9 un Galaxy S9+ būs nopērkami ar divām SIM kartēm.

    Varavīksnenes skeneris

    Acs varavīksnenes nolasītājs bija jau Galaxy S8 sērijas viedtālruņiem, bet Galaxy S9 sērijā varavīksnenes nolasītājs un sejas formu skeneris apvienoti vienā sistēmā, ko Samsung nodēvējis par Intelligent Scan. Tādējādi Galaxy S9 un Galaxy S9+ paļaujas vienlaikus uz divām tehnoloģijām, lai precīzāk un ātrāk atslēgtu piekļuvi viedtālrunim.

    Ja ar pirkstu nospiedumu nolasītāju ir iespējams uzreiz atslēgt ekrānu, pieskaroties tikai nospiedumu nolasītājam, tad ar Intelligent Scan gan nāksies piespiest ekrāna ieslēgšanas pogu, lai Galaxy S9+ sāktu mērīt sejas formas un varavīksneni. Atslēdzas Galaxy S9+ ļoti ātri, seju atpazīst arī brillēs un pat tad, ja esi vienu aci aiztaisījis ciet. Jāatzīst, ka aiz brillēm varavīksnenes atpazīšana var būt ilgāka.

    Izskatās, ka Intelligent Scan darbojas ļoti precīzi, bet gan jau viena kļūda no 100 nolasījumiem būs. Intelligent Scan lieti nāk talkā ziemā, jo Galaxy S9+ ekrāns ir neatsaucīgs pret cimdos tērptu roku, nekādu speciāli aktivizējamu cimdu režīmu Galaxy S9+ neatradu. Galaxy S8+ ekrāns gan reģistrē cimdota pirksta skārienus.

    Cik tas viss ir droši? Grūti spriest. Internets saka, ka Galaxy S9 sērija izmanto tos pašus sensorus, kas bija Galaxy S8 sērijā, tikai visa darbība ir ātrāka. Atgādināšu, ka Galaxy S8 sērijas sejas atpazīšanu varēja apčakarēt ar fotogrāfijas parādīšanu. Apple iPhone X nolasa sejas 3D attēlu, Apple arī ar Face ID ļauj veikt Apple Pay maksājumus, kas norāda uz sistēmas drošību. Galaxy S9+ nekādus maksājumus nepiedāvā.

    Skaņa

    Galaxy S9 sērijā pavisam noteikti uzlabota skaņa no skaļrunīšiem un arī austiņās. Milzīgu efektu dod divu skaļruņu izmantošana, kas tika pārmesta Galaxy S8 sērijai, kur bija viens nožēlojams skaļrunītis. Galaxy S9 sērijas skaņu sistēmu ir veidojis AKG (kas tagad līdz ar Harman iegādi pieder Samsung), līdzi komplektā ir arī tīri glītas AKG austiņas. Galaxy S9 skaļrunīši atbalsta Dolby Atmos, tāpat arī Dolby Atmos aktivizēšana dod pāris patīkamas skanējuma nianses austiņās.

    Dolby Atmos ideja izstrādāta 2012. gadā, tās pamatā ir nepieciešamība paplašināt skaņas avotu skaitu telpā, kaut arī tas tiek paveikts virtuāli. Skaņu inženieriem tagad rokas vairs nav saistītas pie 5.1, 7.1, 7.2 u.tml. fizisku skaļruņu izvietojuma. Dolby Atmos ļauj izmantot līdz 64 skaļruņiem, bet te gan runa ir par speciāli aprīkotām kinozālēm, kur skaļruņi novietoti arī virs galvas.

    Kopumā – skaņas uzlabojumi ir, un tie ir vērā ņemami, nevis kaut kāds logotips iedrukāts bukletā.

    Ātrdarbība un programmatūra

    Burtiski pāris teikumi par ātrdarbību, jo izmēģināšanai saņemtais Galaxy S9+ ir demo modelis, tam pat varētu būt nepabeigta programmatūra. Galaxy S9 un Galaxy S9+ nonāks veikalos 16. martā, bet mūsu rokās Galaxy S9+ bija jau uzreiz pēc viedtālruņa izziņošanas.

    Pati saskarne darbojas izcili, te nav vispār, kur piekasīties. Manuprāt, Galaxy S9+ darbojas daudz labāk par Galaxy S8+, kas arī bija pie manis Galaxy S9+ izmēģināšanas laikā. Par Galaxy S8+ rodas iespaids, ka viedtālrunis kļūst lēnāks gandrīz ar katru mēnesi. Iebūvētais tīrīšanas rīks īsti neko nedod, jāsagaida Oreo atjauninājums, tad jāatiestata viedtālruni.

    Diemžēl Galaxy S9+ kaut kas nav īsti ideāli ar sadarbību ar lietotnēm. Instagram ļoti bremzēja ritināšana caur fotogrāfijām, dažas lietotnes (VLC) nespēja tikt klāt tīkla šārei. Pilnīgi iespējams, ka tā ir Oreo vaina, nevis tieši Samsung vaina. Galaxy S9+ izmēģināšanas laikā atnāca LastPass paroļu glabāšanas rīka atjauninājums, kas ir saderīgs ar Oreo jaunajām paroļu aizpildīšanas iespējām – vienkārši zelta vērts uzlabojums.

    Tieša Samsung vaina programmatūras darbībā ir visai smieklīga – Galaxy S9+ nav pieejama neviena vizuālā tēma no Samsung veikala. Precizitātei minēšu, ka pieejama ir viena vai divas tēmas, pārējās tēmas nav uzstādāmas Galaxy S9+.

    Galaxy S9 sērijā iebūvētas desmitiem, pat simtiem dažādas papildiespējas. Par tām varētu rakstīt mūžīgi – ilgāk paturi uz ikona pirkstu, tā piedāvās ātras darbības; edge sānu izvēlne; pielāgojamas mapju krāsas; vairākas iespējas saudzēt akumulatora tēriņus apturot lietotnes, samazinot ekrāna izšķirtspēju; gandrīz par ērtu dēvējams divu logu režīms; iespēja izmantot Galaxy S9+ datora vietā ar DeX dokstaciju utt.

    Cerams, ka šīs nianses Samsung spēs sakārtot līdz Galaxy S9 un Galaxy S9+ iznākšanai pēc divām nedēļām.

    Kameras

    Kā jau minēju, Galaxy S9+ no izmēros mazākā Galaxy S9 šogad atšķiras arī ar kameru skaitu. Šis ir prātīgs solis, kas jau visai veiksmīgi strādā Apple viedtālruņos. Kāpēc pirkt viedtālruni ar vienu kameru, ja par drusku augstāku cenu var dabūt veselas divas kameras. Man baisi nepatika OnePlus 5 divu kameru sistēma, jo otrai kamerai nebija attēla stabilizācijas, telefoto kamera arī uzņēma būtiski vājākas fotogrāfijas. Ar Galaxy S9+ nav nekā no minētajiem mīnusiem. Tīri cilvēcīgi gan jāsaprot, ka otra kamera tikai un vienīgi kalpo kā divkāršs optiskais palielinājums.

    Vēl lielāks jaunievedums ir Galaxy S9+ izmantotais maināmais objektīva atvērums platleņķa kamerai. Tieši tāda pati kamera ar maināmu atvērumu ir Galaxy S9 modelim. Pastāv iespējam izvēlēties starp f/1.5 un f/2.4, ja aktivizējam kameras Pro sadaļu. Automātiskajā režīmā viedtālrunis pats regulē atvērumu. Var atstāt atvēruma regulēšanu arī kamera lietotnes ziņā. Tad kamera gaišā dienā izmantos f/2.4 (asāks attēls, netiek pārgaismots kadrs), bet sliktākā gaismā (zem 100 lux) pavērs objektīva atvērumu līdz f/1.5 (vairāk gaismas tiek līdz matricai).

    Un, jā, tu tiešām vari redzēt, ka tiek fiziski virināts vaļā un ciet kameras objektīva atvērums.

    Vai Galaxy S9 un Galaxy S9+ kļūst par baisāko bokē megarīku? Diez vai… Reāla atšķirība fotogrāfijās uz tik mazas matricas un ar platleņķa objektīvu īsti nav manāma. Kaut kas jau ir manāms atsevišķos kadros, bet Galaxy S9+ vēl arvien nespēs aizvietot nopietnāku fototehniku.

    Pieejams pat speciāls režīms ēdienam.

    Nedaudz augušas arī video uzņemšanas spējas. Galaxy S9+ spēj veikt 720p izšķirtspējas video ierakstu ar vājprātīgiem 960 kadriem sekundē – 0.2 sekundes tiek izstieptas par 6 sekundēm. Būsim godīgi – ar šo var parotaļāties pāris reizes gadā. Tātad aptuveni sešas reizes Galaxy S9+ dzīves laikā. Šis režīms pieprasa ideālus gaismas apstākļus.

    Galaxy S9+ beidzot spēj veikt 4K video ierakstu ar 60 kadriem sekundē, kas jau ir visai nopietns pieteikums.

    Apple ir Animoji, bet Samsung tagad ir savi AR emoji – viedtālrunis noskenē tavu seju, tad pārvērš tevi par multenes varoni ar jutekliskām lūpām un kontūrzīmulis arī padancojis ap acīm. Manuprāt, Galaxy S9+ izveidotais sejas attēlojums sliecas nedaudz uz to pusi, kuru it kā aizstāvot Stambulas konvencija. Ja parādīsies uz ielas ar šādu seju, noteikti Dimiters ķers pēc maisiņa ar paša sarūpētiem izkārnījumiem. AR emoji sadaļa spēj arī tev uzkrāsot lūpas un acu ēnas, pieejams arī klaunu sejas, kas atpazīst dusmīgu, smaidīgu, pārsteigtu sejas izteiksmi.

    Kamera ir augusi, kamera ir ļoti ātra, ļoti precīza, tā strādā pārliecinoši un patīkami. Jūtams, ka Galaxy S9+ kamera ir pārāka, kad to salīdzina ar Galaxy S8+, to ir daudz patīkamāk izmantot.

    Nobeigumā

    Vairākas dienas izmantoju Galaxy S9+ par galveno saziņas līdzekli un nekādā ziņā nevaru piekrist internetos izskanējušajam apgalvojumam, ka Galaxy S9+ ir vājš Galaxy S8+ apdeitiņš. Jā, Galaxy S9+ nav atnesis dižas dizaina izmaiņas, tomēr audzis pareizā virzienā ir pilnīgi viss.

    Man ļoti patīk jaunais ekrāns ar mazāk agresīvu sānu liekumu, skaņas uzlabojumi ir grandiozi, tāpat pamatīgāk nostrādāta uzbūve. Galaxy S9+ nāk nu jau ar 6 GB RAM.

    Drusku mānīgs ir it kā jaunais sejas un varavīksnenes nolasītājs – tas nav kļuvis drošāks, bet ir ātrāks.

    Kameras darbība augusi, bet izmaiņas ikdienā būs grūtāk pamanāmas. Jā, tās tur nenoliedzami ir, bet nāksies šķirt vaļā Pro sadaļu kameras lietotnei, lai pats varētu pačakarēties ap atvēruma regulēšanu. Saskarne kamerai Pro sadaļā ir grūti apgūstama, faktiski lielākā problēma – burtiņi varēja būt lielāki un krāsas varēja būt informējošākas (iespēja ieslēgta no izslēgtas atšķiras ar baltu vai dzeltenu krāsu; kas vainas sarkanai vai kādai citai uzkrītošākai krāsai?).

    Kopumā – ļoti vilinošs, bet arī ļoti dārgs viedtālrunis. Vienīgais iemesls neapgreidoties no Galaxy S8+ ir vājprātīgā Galaxy S9+ cena. Bet atkal no otras puses – mēneša maksa pie operatoriem Galaxy S8+ un Galaxy S9+ atšķiras tikai par aptuveni 2.50 eiro mēnesī.

    Patika

    + uzlabots ekrāns
    + pamatīgāka uzbūve
    + divas kameras, maināms atvērums
    + Dolby Atmos
    + beidzot atšķiras S9 no S9+

    Nepatika

    – AR emoji ir ākstīšanās
    – nepieciešami programmatūras slīpējumi
    – sejas nolasīšana vēl arvien nedroša
    – nepatīkama cenas augšanas tendence

    Pa ilgiem gadiem tiešām izdevies Samsung flagmanis. Manās acīs pēdējo reizi tik iekārojams bija Galaxy SIII.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    10
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    7
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 1000 eiro)
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    40 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    noname
    08.03.2018 16:12

    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 1000 EUR) vērtējums ir 7. Kādēļ šāds vērtējums, un kurš ap 1000 EUR skaitās labāks par S9+?

    Rūdolfs Rancāns
    08.03.2018 16:34
    Reply to  noname

    varbūt tas ir domāts tā, ka paņem kādu budžeta trubu un aizbrauc ceļojumā :)

    08.03.2018 16:59
    Reply to  noname

    iPhone 8 un 8 Plus sanāk attiecīgi par S9 un S9+ dārgāki, bet pie šādas cenas … uiii es nezinu vai Samsung ir milzīgas izredzes.

    Vietvārds
    08.03.2018 17:19
    Reply to  Artis Ābols

    …vēl jau Samsungs pušo ar buyback mārketingu visur. Kas it kā palīdz samazināt cenu jauna iegādei. Tāda savādāka pieeja, kā iet pretī klientiem ar šo lielo 1k ciparu par telefonu. Vai strādā šī pieeja, tas jau jāprasa pašam Samsungam

    rinzon
    09.03.2018 00:10
    Reply to  Artis Ābols

    Zemāka cena un sliktas izredzes? Wtf. Pirks viņus kā pīrādziņus, karstus.

    09.03.2018 05:48
    Reply to  rinzon

    Zemāka par iPhone, bet būtiski augstāka par pagājušā gada S8 sēriju Android lietotāji šo var nepiedot.

    Padre
    20.03.2018 09:27
    Reply to  Artis Ābols

    LOL sorry, bet ja Samsunim Jūs liekat kā mīnusu cenu un 7 balles, tad piedod atvainot, bet iphonam tur būtu bijis jābūt 3 ar mīnusu, i to tas mīnus vēl dāvanā… Nevienā parametrā nekur, nekad iphons nav bijis labāks par samsungu. Emodži kā mīnus? Nopietni? Iphonam smaidīga kak ir baigais plus? izskatās KA NO PIRKSTA IZZĪSTI tie mīnusi. Baterija, iphoniem tā ir sūdīgāka. Kameras? Visos neatkarīgajos testos, kur paši cilvēki balsoja par foto, neiznot ar ko tie bildēti visus iphonus izpogāja Samsuņi. JA KURSORS nespēj būt profesionāls bez lobija, un korekts tad labāk par samsuni vispār nerakstat. Man pašam ir Samsung s7 un Xiaomi telefoni, pirmais kameras ziņā ir labāks par visiem ābolgraužiem 6/7/8… par ko vēl runāt, baterija tur labāk, kolēģi darbā jau pēc pusdienas meklē kur tos savus kaktelefonus uzlādēt, es mierīgi klausos mūziku, lasu ziņas, zvanos, komunicēju sms, whatsapt, viber un uzlādēt vajag tikai tad kad esmu mājās. Nemaz nerunājot par to ka aizbraucam slēpot un visiem āboliem 6/7/8 pie mīnus 15 rubās ārā, un visi saka, uztaisi foto uztaisi video :D un Jūs runājat par kkādu cenu kā mīnusu, nopietni? Man ne Xiaomi ne Samsuns nereiz nav izrubījies salā, pat -25 nē, jā bača sēžas ātrāk,… Read more »

    20.03.2018 09:54
    Reply to  Padre

    Ūja, ūja, kas par tvaiku sakrājies lietojot Xiaomi un Samsung telefonus! Nolaidi? Palika labāk? :) Kad būsi palietojis ikdienā lielāku ierīču skaitu un sapratis to plusus/mīnusus, tad varam atgriezties pie šīs sarunas. Pagaidām tā ir tādā histēriskas bļaustīšanās līmenī :)

    Padre
    20.03.2018 10:47

    Tas nebija tvaiks. Un šitos blatnujus tekstus, palie vairāk ierīču, sarūgtināšu Tevi, esmu kā minimums tikpat kā Tu lietojis dažādus ražojumus un ar tiem ikdienā saskāries. Man patīk šie fanboji, kuri tiklīdz neesi abolfans tā uzreiz, tvaiks, histērija…
    Sorry tad rakstat loģiskus, pamatotus mīnusus. Tiešām cena un emoji ir mīnus :D? Pāsam čalīt smiekli nenāk?
    Un tagad pie lietas: kā tas nākas ka samsung cena ir mīnus, bet iphona nē :)? Neož pēc divkosības? Pirms kādam saki varam atgriezties pie sarunas, palieto ierīces, paskaties kvai jūtūbā vairākus apskatniekus, kuri māk un var atrast s9 un s9+ pamatotus mīnusus. Citādi Jums tas pampērlīmenis, uij kŗasa ne tāda mīnus, uij emoji uij mīnus, tas izklausās vnk smieklīgi un apmēram līmenī – iet pa ielu skaista sieviete, bet viņai ir pie pleca pielipis mazs diedziņš, un Jūs tādi – nēee meitene absolūti garām fuuu diedziņš uz pleca :D kamon esat veči neviss aizmugures piedziņas fanboji…
    Un tagad maršs pajaunam uzrakstīt normāli apskatu un tad parunāsim, kad to iemācīsies darīt pro, ne fanboja līmenī ;)
    P.S. Pārāk uzskatāmi pie rakstiem lien ārā abolgraužu stils.

    20.03.2018 10:54
    Reply to  Padre

    Joprojām Tavā komentārā jūtu cauri neizmērojamu spiedienu. Nu tādu, ka acis ir izvalbījušās un draud izlidot no savām orbītām un tas noteikti traucē spriest objektīvi un veidot normālu diskusiju. Kad nomierināsies, tad arī parunāsim.

    P.S. Tas joks par Apple fanbojismu ir tik novecojis un attāls no realitātes, ka man pat slinkums uz to kārtējo reizi atbildēt. Varu tikai piezīmēt, ka nu jau labu laiku Kursora autoru komanda nelieto iPhone kā pamata sakaru ierīces. Un kas tad mēs par tādiem draņķīgiem fanbojiem, kas lieto Džobsa pelto Android? :)

    Padre
    20.03.2018 11:10

    Nu, tā Tu vari domāt. Taču tā arī neredzu pie mīnusiem likt emoji esamību un cenu. Jeb Tu uzskati, ka no nosauktajiem mīnusies viņi visi ir ok un tiešām mīnusi =]? Divi tur ir mīnusi, nenoliedzami, bet to ir vairāk un nejau emoji, kas vairāk ir papildus izklaide ne mīnus. Vajadzīgs? Nu tas ir cits jautājums, bet ne mīnus. Par bateriju, gan piekrītu varētu parunāt, jo par to naudu gribās tomēr ilgāku darbību. Kkā pie jaunā aifona to kā mīnusu neredzēju =]… Arī cena, zin es palietoju Iphone X un piedod, bet tur nav par ko maksāt to naudu, pirmkārt tā pati sejas atpazīstamība ļoti bremzē un citreiz nestrādā/uzkarās, baterija nu tā sev neizvelk pilnu dienu, ielago 2mēnešus vecs telefons, gribi teikt tas ir ok? :) Par tiem pašiem 6,7,8 iphoniem kuri salā slēdzās laukā, kamon nu nav tas ok par tādu naudu pirktiem un tas ir reāls gadījums 100% uzlādēts, kam nu bija 80% dēļ sala izslēdzas un iekšā neslēdzās jo rāda ka tukšs, pieliekot pie lādētāja tas , protams, ieslēdzās. Pats ļoti novērtēju to pašu Xiaomi nu respect ķīniešiem, atklāti teikšu skatījos uz viņiem ar neticību, bet nu viņiem cepuri nost, mans telefons divas dienas velk lai gan… Read more »

    Padre
    20.03.2018 11:19

    P.S. Iteikums, uztaisiet eksperimentu, kā dara reti kurš kvai jūtūbā telefonu apskatnieks. Uztaisiet dažādos laikapstākļos, bildes, video (arī diena/vakars), video dažādos režīmos.
    Tālāk šīs bildes ieliekiet piemēram uz balsošanu sajauktā kārtībā 1,2,3, pēc tam citas bildes 1,2,3 (bet katreiz zem katra nr.citu telefonu bildi), un lieciet par šo katru punktu balsot.
    Un Jūs pārsteigs rezultāts ;), viens ir tas ko rāda tā sauktie cipari, otrs kā ir realitātē. Kāpēc tas ir interesanti?
    1. Rezultāts objektīvāks;
    2. Pašiem interesants (jo kad pats šo testu teiksim tā pildīju biju vienā vietā nobalsojis par foto, kas taisīts ar iphone 7+…
    Tur salīdzināja samsuņus un iphonus un komentāros gaidot rezultātus visi teica, viennozīmīgi uzvarēs tas, šitas. Bet ar praktiski 80% uzvarēja :) kā domā kas? Un daudzi pēc tam teica, bļin pārsteigums, es domāju, ka šitas =] uzvarēs. Tas tā ieteikumam Jums. Vēl no savas pieredzes, lūk frontālā kamera bieži bijusi labi nostrādāta āboliem (iespējams softs) bet fakts kā tāds, jo mana draudzene, kā jau daudzas mīl kopbildes, sejas foto… un jā kkā “škaistāk” izskatās uz iphona ar front kameru. Uz mana s7 ja esi piemēram nosarcis, tātad būsi arī foto tāds :D, bet tās jau nianses.

    Lapsinieks
    20.03.2018 11:38
    Reply to  Padre

    muļķības. ja tev garšo bamslis, tas nenozīmē, ka bamslis ir vislabākais.
    labākā kamera ir nevis tā, ko tu izvēlies pēc savas gaumes un saprašanas kā jāizskatās krāsām un citām lietām, bet tā, kur ir vislabākā detalizācija, plašākais diapazons, zemākie trokšņi utt. arguments par blaindtestiem vispār neiztur nekādu kritiku.

    Padre
    20.03.2018 11:46
    Reply to  Lapsinieks

    Nu diemžēl lielos vilcienos tas balsojums sakrita arī ar profesionāļu vērtējumu ;)

    Lapsinieks
    20.03.2018 11:41

    apbrīnojama Tava vēlme atbildēt uz īpaši stulbiem savārstījumiem. :D

    Padre
    20.03.2018 11:46
    Reply to  Lapsinieks

    Argumenti, kas tieši bija muļķīgs savārstījums, umņik =]?

    Peteris
    17.07.2018 13:49
    Reply to  Padre

    Ko te ņemies, neviens no šiem brīnumiem nav to vērts lai par tiem maksātu vairāk kā 200-300 eiro. Tie ir ātri lai lodātu pa facebook, un citām publiskam lapām, bet ja šīs pašas darbības dara no pc ir pilnīgi savādāks informācijas lauciņš. Varbūt tas jauniešiem tīk, ka var viens ar otru murrāt un, tā nekad netiekoties. Bet citādi labāk lietoju parasto podziņu ierīci. Tas tikai mans viedoklis, jo šīs ierīces ir anormāli uzcenotas, bet to programatūra iesūkā. Tajā sabāž visādas stulbas darbības, lai cilvēkus pievilinatu pirkt. Tas ir tas pats, kas tās stulbās reklāmas tv.

    Toms Skrinda
    08.03.2018 17:09

    9. galaktikas tik tiešām ir ar ļoti labu kameru, neteiktu, ka tā ir labākā (kā to uzskata dxomark), bet cepuri nost! Bet kas tik ļoti attur no tagadējā Galaxy S7 pārejas uz S9+ ir tik drausmīgi lēnā atjauninājumu nodrošināšana. :/

    Rūdolfs Rancāns
    08.03.2018 17:15
    Reply to  Toms Skrinda

    nav tā, ka kopējā dxomark reitingā ir iekļauti arī video parametri, un ja skatās tīri foto sadaļu, tad Pixel 2 vēl joprojām ir vadībā?

    Lapsinieks
    08.03.2018 17:34

    tikai foto dxomark vērtējums:
    S9 – 104
    iphoneX – 101
    Mate10 pro – 100
    Pixel2 – 99
    Iphone 8+ – 96

    Rūdolfs Rancāns
    08.03.2018 17:45
    Reply to  Lapsinieks

    acīmredzot neesmu sīkāk pētījis, bet tur ir iekļauta kaut kāda kopējā iebūvētās kameras aplikācijas darbība? Savulaik P9 tiešām bija ļoti laba kamera, un izcilos gaismas apstākļos es varētu pāris kadrus iemānīt DSLR kvalitātes lauciņā. Bet telefons bija tik lēns, ka par decisive moment pilnīgi un galīgi varēju aizmirst. Ar velo braucot un ieraugot labu kadru, tā ātrā kameras palaišana (dubultklikšķis ar volume down laikam, neatceros) atvērās pēc pāris simt metriem.

    Lapsinieks
    09.03.2018 09:18

    mans novērojums – jo vairāk bilžu galerijā, jo lēnāka paliek kamera.

    Rūdolfs Rancāns
    08.03.2018 17:10

    Slow-mo labāk nolasās tad, ja tiek parādīta darbība kuru nevar darīt lēnām. Bungas spēlēt var lēnām, tāpēc tas neizskatās diezko iespaidīgi. Piemēram, sērkociņa aizdegšanās vai ūdens šļakatas ir daudz interesantāk. MKBHD video ieskatā redzēju, ka filmēt to 960fps video ir sarežģīti, bet šeit apskatā tas vispār nebija aprakstīts. Man personīgi ir pilnīgi vienalga uz tiem benchmarkiem u.c. sausajiem cipariem, kurus var apskatīt jebkurā spekšītā. Daudz vairāk gribētos uzzināt reālās lietošanas pieredzi.
    Lieli iebildumi par + / – sadaļu. Es, piemēram, to, ka atšķiras + versija no parastās, liktu pie mīnusiem. Man ļoti patika ideja, ka ir flagšips un katrs var izvēlties attiecīgo ekrānu izmēru, kurš ērtāk. Piektrūkst vienīgi mini izmērs. Tā emoji figņa ir ākstīšanās, bet to noteitki nevar uzskatīt par mīnusu, kurš varētu ietekmēt attiecīgā telefona pirkšanu/nepirkšanu.
    Par cenas tendencēm var pateikties apple. Kā jau vienmēr. Tā ir kopējā nozares tendence nevis konkrēti šī telefona mīnuss.
    Tā jau viss forši..

    geksis
    08.03.2018 18:03

    “…Samsung noskatījies no Apple, piedāvājot apdāvināt Galaxy S9+ modeli ar vēl vienu galveno kameru. Kameru pāris strādā tāpat kā iPhone 8 Plus un iPhone X – viena ir ar platleņķa objektīvu, otra – ar teleobjektīvu…”

    Es varbūt kautko jaucu, bet vai tikai ābols šo nebija jau noskatījies no SGN8?

    Lapsinieks
    08.03.2018 18:31
    Reply to  geksis

    Ar 7+ 2016tajā no SGN8?

    rinzon
    09.03.2018 00:07

    Vājprātīga cena? Ja pareizi atceros, pie operatoriem S8 pirmā cena bija 829. Nu kā minimums 799. S9 ir 859. 30 – 60 eur kāpums ir vājprātīga cena? Cenu uzskatu par adekvātu, 1000+ jau būtu traki.

    Padre
    20.03.2018 09:37
    Reply to  rinzon

    Da nē visa problēma, ka cena pieaug Samsung, ja tas būtu iphonam tad tas ir ok :D neesi pamanījis kursora izteikto fanbojabolfanu loģiku :)?

    Briedis
    09.03.2018 09:46

    “Man ļoti patīk jaunais ekrāns ar mazāk agresīvu sānu liekumu, skaņas uzlabojumi ir grandiozi…”
    Vai šie uzlabojumi ir arī S9? Vai tikai + modelim?

    09.03.2018 13:20
    Reply to  Briedis

    S9 neesmu redzējis, bet teorētiski skaņai un ekrānam ir jālīdzinās S9+ uzlabojumiem.

    GPS nav tas pats kas GNSS
    11.03.2018 00:08

    No kura laika Galileo, Glonass un ķīniešu brīnums ir GPS>?

    Jonis Makleods
    18.04.2018 18:48

    Pie Sony katru reizi tiek pieminēts makro, bet pie S8 un šeit neviena vārda par makro…

    freelife
    13.06.2018 00:00

    Kāda jēga iezīmēt tekstu un spiest Ctrl+Enter, ja acīmredzamas teksta kļūdas tāpat netiek labotas mēnešiem ilgi (ignore?)…???

    13.06.2018 06:44
    Reply to  freelife

    Sveiks! Ir jēga, katru dienu salabojam sauju norādīto kļūdu. Kaut ko esam palaiduši garām?

    Peteris
    17.07.2018 13:37

    Tas apraksts ir tīri intresants, bet neesmu viedtālruņu fans. Esmu iegādājies minēto modeli, bet arī spēcīgi vīlos. 1 tas ir anormali smags, 2 to nevar ielikt kabatā, bez riska pazaudēt. 3 tam atmiņa operativa smagi iesūkā. (ja pat nevar bez problemam uzlikt jaunu ikonu, lai ekrana neuznirtu ziņojums ka atmiņa ir pilna. 4 tie minētie emo ir tik forši paslēpti, ka man joprojam nav izdevies tos atrast. Pat sekojot tavam norādēm. 5 es nevelos izradīties, dumš, bet ir darbības ko nevajadzētu slēpt. Piemēram izslēgšana, jo ir nejauši uznirusi šī darbība, bet kad man to vaig atrast, ta spēlē paslēpes. 6 joprojam nav izdevies telefonu saslegt caur usb ar pc, pat ar blūzeri neizdodas. Jūs minējāt, ka lietotajs pats var nomainīt akumulatoru, bet ups nekur nav paradīts kā atvērt tālruni? Tas ir pārāk dārgs lai ekspirementētu. Un ta norade ka ir ūdens droš mani nepārliecina. Pat atēli, kur talrunis ir ūdens traukā. Skatoties no ārpuses uz aparātu, šāda pārleicība nav. Metāla korpusā ir dažas atveres, austiņām, ubs un vēl blakus ir kada neizprotama atvere. Un kā varu būt drošs, ka pa tām ūdens nav varēt sabojāt ierīci? 7 Jānorāda ka ierīcei arī nav latviešu valodas, tas mani ļoti pārsteidza. 8 nav… Read more »

    18.07.2018 09:52
    Reply to  Peteris

    Sveiks, Pēteri! Paldies par komentāru! Ir daži punkti par kuriem absolūti nevaru piekrist.

    3. Kā tu dabū gatavu to atmiņas problēmu? Cik miljoni ikonu un mājas ekrānu ir izveidoti?
    5. Ierīci var izslēgt ilgāk paturot izslēgšanas pogu un izvēloties attiecīgo opciju ekrānā.
    6. Jāskatās kas par datoru (Windows/Mac/Linux), jo katram ir savas pieejas. Windows gadījumā viss vienkārši, pieslēdzam ar USB vadu un ierīce parādās kā ārējā atmiņa.
    – Lietotājs pats šim telefonam akumulatoru nemainīs, to lai dara serviss.
    7. Ierīcei ir latviešu valoda. Ja iestatījumos nav, tad jāskatās kādā mistiskā bodē telefons pirkts.
    8. Ko domā ar “failus parakstīt”?

    Kā vispār lieto telefonu, ka visu laiku pilna atmiņa? Operatīvā vai pamatatmiņa? Iestatījumu sadaļā ir tāda Device Maintenance opcija, kas tīra šīs lietas, pamēģini to.

    Dod ziņu, ja vēl rodas kādi jautājumi.

    digitalk
    18.07.2018 10:22

    es pāris nedēļas atpakaļ redzēju tādu S9 – vizuāli ļoti labs šķībacaino viltojums, arī nepārtraukti bļāva pēc brīvās vietas. maksāja zem 200 eiro.

    Lapsinieks
    18.07.2018 10:30
    Reply to  digitalk

    moška tas arī bija Petera mobilais? jo kaut kā neticās, ka cilvēks var nolikt štuku par telefonu, bet raksta kā profesors. nu nemaksā mums profesoriem tādas algas!

    18.07.2018 10:31
    Reply to  digitalk

    Jā, iespējams, šis arī ir tāds gadījums. Tā nu ir sanācis, ka es pats tagad izmantoju S9+ un pēc praktiskās pieredzes nevaru iedomāties, ka komentārā apraktītais notiek reāli.

    Lapsinieks
    18.07.2018 10:33

    bet tik un tā mēģināji atbildēt kā uz kaut ko reālu :D

    18.07.2018 10:36
    Reply to  Lapsinieks

    Nu nevar visi tikai dirsties bezjēgā pie katra raksta. Vajag kādam arī veidot kvalitatīvu diskusiju no kuras pārējiem ir arī kaut kāda jēga.

    Reklāma
    Pa ilgiem gadiem tiešām izdevies Samsung flagmanis. Manās acīs pēdējo reizi tik iekārojams bija Galaxy SIII.Samsung Galaxy S9+ apskats