Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Note8 apskats

    Viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem telefoniem.

    Jaunākie raksti

    Šo vasaru iesāku ar kādu radikālu izmaiņu. Pēc ilgiem iPhone lietošanas gadiem noliku skapī savu večuku iPhone 6 Plus un atgriezos pie Android ierīces. Galvenokārt gribēju saprast kā Android ir pa šiem gadiem attīstījies gan programmatūras iespēju, gan dzelžu kvalitātes ziņā. Šim eksperimentam izvēlējos Samsung Galaxy S8+, jo tas ir viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem Android viedtālruņiem un tam būtu jāparāda viss Android spožums. Ja šo vasaru strauji patinam uz priekšu, tad jāsaka, ka mana pieredze ar šo ierīci bija pamatā pozitīva un šobrīd nemaz vairs tik ļoti nealkstu pēc iPhone. Man pašam tas ir diezgan liels pārsteigums.

    Kad Samsung izziņoja jauno Galaxy Note8, biju ļoti ieinteresēts pēc iespējas ātrāk dabūt to savās rokās. Man bija radies ļoti labs iespaids par Galaxy S8+ un gribēju praksē pārliecināties vai man pašam būtu jēga šogad vispār aizmirst par iPhone un nomainīties uz Note8. Jāpiezīmē, ka man pašam neviens Note sērijas viedtālrunis nav piederējis, un, lai arī S Pen irbuli uzskatu par ļoti lādzīgu papildinājumu, man nav lielas praktiskas pieredzes ar to. Esmu arī lasījis vairākos ārzemju apskatos, ka Note8 ir specifiska ierīce, kas pamatā irbuļa dēļ vairāk piemērota māksliniekiem un ekseļa samurajiem. Visiem pārējiem (arī man) pilnībā pietiks ar Galaxy S8+ iespējām. To arī centos noskaidrot šo dažu nedēļu laikā, kamēr ierīce ir pie manis.

    Samsung Galaxy Note8 tehniskā specifikācija

    • Displejs: 6.3 collu QHD+ (2960 x 1440 pikseļu) izšķirtspējas Super AMOLED
    • Procesors: 64 bitu Samsung Exynos 8895 Octa astoņkodolu (4×2.3 GHz & 4×1.7 Ghz)
    • Operatīvā atmiņa: 6 GB LPDDR4
    • Iebūvētā atmiņa: 64/128/256 GB, papildināma ar microSD atmiņas kartēm līdz 256 GB
    • Kameras: Aizmugurē galvenā – 12 megapikseļu sensors ar dual pixel autofokusu, f/1.7 atvērumu, platlenķa objektīvu un optisko attēla stabillizāciju, papildus kamera – 12 megapikseļu sensors ar f/2.4 atvērumu, telefoto objektīvu un optisko attēla stabilizāciju. Priekšā – 8 megapikseļu kamera ar autofokusu un f/1.7 atvērumu.
    • Baterija: lietotāja nenomaināma 3300 mAh ar ātro vadu un bezvadu (WPC un PMA) uzlādi
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth 5.0, ANT+, USB Type-C, NFC, MST, GPS, Galileo, Glonass, BeiDou
    • Programmatūra: Android 7.1.1 Nougat ar TouchWiz UI
    • Ūdens un putekļu noturības klase: IP68
    • Izmērs un svars: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm, 195 g

    Uz Note8 pleciem gulstas milzu atbildības nasta

    Domāju, ka nevienam nav īpaši jāatgādina caur kādu elli Samsung izgāja ar Note8 priekšgājēju. Sprāgstošo bateriju dēļ no sava flagmaņa uzņēmums ieguva vien kaunu pa visu seju un milzu klapatas, lai likvidētu šīs problēmas radītās sekas. Tomēr interesantā kārtā neizskatās, ka Note7 fiasko kaut kā īpaši būt ietekmējis pieprasījumu pēc Samsung viedtālruņiem. Cilvēki ļoti labi izpērk Galaxy S8 sērijas telefonus un pēc pirmajiem datiem izskatās, ka ļoti pieprasīts ir arī jaunais Note8.

    Es to varu izskaidrot ar vairākiem apstākļiem. Pirmkārt, Samsung pēdējos pāris gadus ir iemanījušies savus telefonus veidot ne tikai tehniski spējīgus (ar to uzņēmumam nav bijis problēmu jau gadiem), bet beidzot arī to dizains ir moderns un patiešām gaumīgs. Otrkārt, Note8 šobrīd praktiski nav konkurentu un S Pen irbulis vēl platāku padara plaisu līdz citām alternatīvām ierīcēm. Kad pirms sešiem gadiem Samsung izlaida pirmo Note sērijas telefonu, pasaule par šo irbuli vīpsnāja, taču nu vairs nevienam smiekli nenāk. Samsung ir spējis šo savulaik trako ideju pārvērst spēcīgā ierocī!

    Tomēr Samsung būs vajadzīgi visi uzņēmuma rīcībā esošie ieroči, lai pavisam nebūtībā aizslaucītu nelāgās Note7 atmiņas.

    Note8 korpuss ir augstvērtīgs, dizains gaumīgs

    Jau pirms vairākiem gadiem Samsung prata veidot tehniski iespaidīgus telefonus, tomēr to plastmasīgais dizains bija… briesmīgs un būtiski iepalika iPhone. Šobrīd situācija ir krietni labāka un pēdējo pāris gadu Samsung telefoni (arī lētākā Galaxy A līnijas galā) patiešām kvalitatīvi un gaumīgi nostrādāti. Metāla un stikla elementi izstrādāti precīzi un kopā salikti kvalitatīvi. Teikšu kā ir – telefonu ir ļoti patīkami turēt rokā un vairs nav kauns to izmantot sabiedriskās vietās.

    Uzsākot lietot Galaxy S8+, pukojos par nejēdzīgo pirkstu nospieduma sensora novietojumu ierīces aizmugrē pie kameras. Dažu nedēļu laikā pieradu un vairs to neuzskatu par būtisku problēmu. Note8 ir vēl garāka ierīce un pirkstu nospiedumu sensors atrodas līdzīgā vietā. Salīdzinot ar Galaxy S8/S8+, tas tagad ir vairāk izcelts un pabīdīts mazliet nostāk no kamerām. Tā ir maza, bet svarīga izmaiņa. Jā, no sākuma ir jāpiešaujas pie tā novietojuma, taču man tas prasīja kādas divas dienas un tagad varu telefonu atbloķēt par to nedomājot. Ja tomēr šāda pieeja šķitīs neērta, Note8 piedāvā arī citas telefona atbloķēšanas iespējas – ar PIN kodu, zīmējumu, kā arī sejas vai acu zīlīšu atpazīšanas funkciju. Pēdējo nedēļu eksperimentēju ar sejas atpazīšanu un jāsaka, ka šī funkcija darbojas labāk nekā biju gaidījis.

    Note8, salīdzinot ar Galaxy S8+, ir mazliet asākas sānu malas, kas ļauj telefonu ērtāk noturēt rokā. Ierīces korpusu no abām pusēm klāj Corning Gorilla Glass 5 aizsargstikls, tomēr gluži pret betonu to nevajdzētu mest un skatos, ka uz telefona aizmugures esmu iemanījies radīt mazus skrāpējumus.

    Telefons nenoliedzami ir liels, tomēr līdz minimumam samazināto ekrāna apmaļu dēļ neizskatās lempīgs. Principā to var lietot arī turot vienā rokā,bet brīdī, kad sadomāsim kaut ko ātri uzrakstīt, visdrīzāk būs jāpieslēdz arī otra roka. Pamatā tāpēc, ka telefona stikla aizmugure to padara ļoti slidenu. Tāpat diezgan labi realizēta ir ekrāna samazināšanas funkcija. Varam iestatīt, ka 3x uzspiežot uz mājas pogas, ekrāna saturs tiek sakompresēts mazākā lodziņā, kurā jau krietni ērtāk ir aizstiepties ar pirkstu turot telefonu vienā rokā.

    Mans testa Galaxy S8+ ir melnais modelis un uz tā ļoti labi redz speķainu pirkstiņu nospiedumus. Pieņemu, ka uz melnā Note8 situācija būs līdzīga. Testa Note8 izvēlējos zeltītā krāsā (jo likās, ka tāds bildēs izskatīties labāk) un tā korpusa netīrumi ir mazāk pamanāmi.

    Displejs – viens no labākajiem industrijā

    Vēl tagad atceros ar kādu “Oho!” uztvēru Galaxy S8 jauno displeju. Tā kā LG G6 un Xiaomi Mi Mix 2 mūsu pusē diemžēl šobrīd ir neaktuālas (lasi, oficiāli nepieejamas) ierīces, Samsung ar savu milzīgo bez-apmaļu displeju pelnīti savāca tendenču noteicēja godu. Pie šādiem displejiem, kam ir ļoti mazas sānu malas, ļoti ātri un viegli pierod un savādākiem (vecmodīgākiem) displejiem aprīkoti viedtālruņi pēkšņi šķiet… neriktīgi. Spilgts piemērs ir jaunais Sony flagmanis Xperia XZ1, kas kopumā ir lielisks produkts, tomēr uz tā priekšpusi skatīties ir skumji. Uzskatāmi redzams, ka Sony šogad neiet kopsolī ar tirgus līderiem. Bet žēl.

    Note8 ticis pie 6.3 collu Super AMOLED displeja un tas ir patiešām lielisks! Tam ir interesanta malu garuma attiecība (18.5:9) un praksē tas nozīmē, ka telefons ir nepierasti garš. Varbūt mani pirksti ir pieraduši pie Galaxy S8+ formas (arī tam ir ļoti garš ekrāns), bet šādu formu vairs neizjūtu kā neērtību. Roka automātiski ir iemanījusies telefonu paslidināt dziļāk plaukstā, lai varu aizsniegties līdz ekrāna augšai. Telefons ikdienā darbojas ar 1080p izšķirtspēju gluži tāpat kā Galaxy S8 un Galaxy S8+, taču iestatījumos var ieslēgt arī 3K QHD+ (2960 x 1440 pikseļu) izšķirtspēju. Samsung OLED displeju tehnoloģijas attīstības ceļš ir bijis garš un bedrains, taču nu jau pāris gadus šie dispeji ir lieliski – krāsu attēlojums ir precīzs, tie ir pietiekami energoefktīvi un tos lietot ir pilnīgs kaifs. Interesants Note8 displeja jaunieviesums ir mobilā HDR atbalsts, kas nozīmē, ka tagad uz šī telefona varēsim pilnvērtīgi izbaudīt HDR tehnoloģijā veidotu video saturu. Tātad, saturu ar uzlabotu krāsu precizitāti un kontrastu.

    Tā kā telefons ir aprīkots ar AMOLED displeju, tas ļauj efektīvi izmantot enerģiju un bez liekām bažām varēsim lietot Samsung Always On funkciju. Tādējādi pat aizbloķēts telefons uz ekrāna spēs parādīt pulksteni un informāciju par paziņojumiem. Ļoti ērta funkcija pie kuras ļoti pierod!

    Note8 tehniskais aprīkojums un veiktspēja

    Note8 ir ierīce pašiem prasīgākajiem lietotājiem un Samsung ir uzmanīgi ieklausījušies savu klientu vēlmēs (vismaz prezentācijās kompānija to uzsver jau vairākus gadus pēc kārtas). Telefonu darbina jaunais Exynos 8895 Octa un tagad visiem Note8 ir 6 GB operatīvā atmiņa. Praksē tas nozīmē, ka ierīce darbojas plūdeni un vislabāk to var just videospēlēs, skatoties īpaši augstas izšķirtspējas video vai vienā ekrānā vienlaicīgi darbinot divas aplikācijas. Īsumā – Note8 ir viens no pašiem jaudīgākajiem šobrīd nopērkamajiem Android viedtālruņiem.

    Lai arī prezentācijā Samsung parādīja, ka Note8 būs pieejams ar 128 GB un 256 GB iebūvēto atmiņu, sākotnēji pārdošanā nonāk telefona 64 GB versija. Atmiņu var palielināt ar microSD atmiņas kartēm, taču te ir viens āķis. Tā kā telefons nu atbalsta divas SIM kartes, tad viens slots jādala ar microSD atmiņas karti.

    Arī savienojumu frontē viss ir vislabākajā kārtībā un Note8 nodrošina praktiski visus aktuālākos standartus. Telefonam ir USB Type-C ports apakšā (komplektā ir pāreja no microUSB), tam ir ātra bezvadu uzlāde, gigabita LTE atbalsts, Bluetooth 5 un brīvi izmantojams NFC, ko tepat Latvijā jau var izmantot arī mobilo maksājumu veikšanai. Ak, jā, ierīcei nekur nav nozūmēts arī vecais labais 3.5 mm audio ports. Ha, iPhone un nu arī Pixel lietotāji nervozi pīpē maliņā. Tiesa, šajā frontē Samsung nākotnē varētu iespringt mazliet vairāk un no viena skaļrunīša izvērst pamatīgāku audio sistēmu. Mūsdienās uz telefoniem tomēr mēs ļoti daudz skatāmies video un būtu tikai normāli, ka tiem būt kvalitatīvs un pietiekami skaļš stereo audio pavadījums.

    Note8 ir saņēmis IP68 putekļu un ūdens noturības sertifikāciju un tas ir patiešam nozīmīgs pluss. Īpaši ņemot vērā telefona baisi augsto cenu.

    Parunāsim par Note8 bateriju

    Tā nesprāgst. Vismaz pagaidām. Bet ja nopietni, tad es biju gaidījis ietilpīgāku akumulatoru. Ierīcē ir iebūvēta 3300 mAh baterija, kas mūsdienās šāda izmēra telefonam ir visnotaļ blāvs rādītājs. Reālistiski raugoties, tas ir vienas dienas telefons. Tieši tāpat kā Galaxy S8+. Un es to saskatu kā trūkumu, jo šāda tipa ierīcei ir svarīga ilga darbība. Līdzīgi kā iPhone pasaulē ir nodalīti “mazie” iPhone no Plus modeļiem, kam ir būtiski ilgāka baterijas darbība. Vismaz tā es to atceros no sava iPhone laikiem. Tas nozīmē, ka apkārt būs jāvadā ārējā baterija, vadi un atsevišķi lādētāji jātur darbā, mājās un mašīnā. Nevar nepieminēt arī pozitīvās nianses – ātrā uzlāde ir patiešām ātra gan ar vadu, gan uz bezvadu lādētāja un telefonā ir pieejami arī iestatījumi, kas ļaus vēl vairāk saglābt pēdējās enerģijas atliekas un tādējādi paildzināt ierīces darbības laiku.

    OK, divu dienu sapņus baterijas frontē ar šo telefonu tā arī nesasniegsim, tomēr priekš vienas dienas telefona sniegums ir ļoti, ļoti labs. Citos apskatos esmu redzējis, ka ar vienu uzlādi telefons spēj nodrošināt ap 20 stundu darbību pie aptuveni 5 stundu ieslēgta ekrāna laika. Tas ir ļoti labs rādītājs! Tāpat jāatzīmē, ka telefons izlādējas vienmērīgi un varam diezgan labi paredzēt, cik ilgi tas vēl izvilks. Man pašam praksē lādēšana sanāca biežāka, jo pēcpusdienā redzot baterijas lādiņu zem 40% gribējās to uzlikt uz bezvadu lādētāja, lai līdz nākamajam rītam vairs nav jādomā par uzlādi.

    Beidzot arī Samsung ir divkameru telefons

    Divas aizmugurējās kameras ir vēl viena izteikta pēdējā laika flagmaņtelfonu tendence. Tādas iPhone telefoniem, Huawei un LG jaunākajiem modeļiem. Beidzot divkameru sistēmu ir prezentējis arī Samsung un Note8 ir pirmais šī ražotāja telefons, kas aprīkots ar šādām kamerām.

    Šajā kameru sistēmā ir divi vienādi 12 megapikseļu sensori un abiem tiek nodrošināta optiskā stabilizācija (konkurentiem optiskā stabilizācija ir tikai vienam sensoram), taču ar to līdzības arī beidzas. Vienai kamerai ir f/1.7 atvērums, kamēr otrai – f/2.4. Tāpat tikai primārajai kamerai ir pieejams ātrais autofokuss. Otrais sensors pamatā tiek izmantots, lai uzņemtu optiski 2X pietuvinātus attēlus un telefonam sniegtu telpas dziļuma informāciju, kas savukārt ļauj uzņemt portretus ar tā saucamo bokeh efektu, kad seja ir asumā, bet fons izpludināts. Samsung to sauc par Live Focus funkciju un tā ļauj fonu izpludināt gan pirms, gan pēc attēla uzņemšanas. Praksē tas darbojas diezgan labi, kamēr nemēģinam nostāties pie fona, kas ir līdzīgā krāsā ar seju vai matiem – tad telefons apjūk un var izpludināt pusi sejas. Pozitīvi, ka uzņemot attēlu, tiek sagatavoti attēli gan no kameras ar platleņķa objektīvu, gan otras ar telefoto objektīvu aprīkotas kameras. Rezultātā no viena klikšķa iegūstam attēlu ar dažādu pietuvinājumu.

    Visādi citādi Note8 kameras spējas ir līdzīgā līmenī ar Galaxy S8, tātad – lieliskas. Ar šo telefonu varam automātiskajā režīmā fotografēt un filmēt neiespringstot un Pro režīmā varam pielāgot iestatījumus pēc sirds patikas.

    S Pen irbulis un tā iespējas

    Note8 irbulis nav būtiski mainīts salīdzinot ar Note7 un tam joprojām ir klikšķināms uzgalis, 0.7 mm rakstāmais gals un vairāk nekā 4000 pakāpju piespiediena jutīgums. Tomēr ir šādas tādas pavadošās programmatūras izmaiņas, kas Note8 lietošanu padara ērtāku un praktiskāku.

    Jaunais telefons nes arī dažus patīkamus irbuli pavadošās programmatūras jauninājumus. Piemēram, tagad varam uz nobloķētas ierīces Always On displeja rakstīt līdz 100 piezīmju lapām. Tas joprojām ir ātrākais un ērtākais veids kā ātri veikt piezīmes. Vienkārši izvelkam irbuli no telefona un tas ir gatavs piezīmju veikšanai.

    Pēc darba brīvajā laikā noteikti patika jaunā Live Message funkcija, kas ļauj ar irbuli zīmēt dinamiskus attēlus (principā, GIF kustīgas bildītes), ko pēc tam varam sūtīt mūsu draugiem un mīļajiem. Jā, arī mūsu zīmētas mirguļojošas sirsniņas.

    Tāpat uzlabojumus piedzīvojusi arī tulkošanas funkcija, kas tagad ļauj ērtāk tulkot nevis pa atsevišķam vārdam, bet uzreiz teikumu.

    Cik bieži es izmantoju S Pen? Es, protams, vairākos piegājienos ņēmu rokā irbuli un centos saprast kā darbojas piezīmju veikšana, tulkošana un ķeburu zīmēšana, tomēr automātiski un nedomājot irbuli piezīmju veikšanai no telefona pa šīm dažām nedēļām izvilku vienu vienīgu reizi. Tas man liek domāt, ka šī nu ir tā funkcija pie kuras sevi ir jāpieradina. Jā, viss darbojas un pat ir diezgan ērti (ja pie rokas nav papīra un zīmuļa), bet var arī gadīties situācija, kad Note8 nopērkam, bet ikdienā tā arī neizmantojam vienu no tā galvenajiem trumpjiem – irbuli.

    Programmatūra

    Samsung ir pamatīgi mācījies arī programmatūras izstrādes frontē un šobrīd atradis lielisku balansu starp to, lai lietotājiem nodrošinātu plašas iespējas, bet vienlaicīgi arī ar tām nenoslogotu. Pirms vairākām Galaxy S sērijas paaudzēm tipisks Samsung flagmanis bija burtiski pārbāzts ar vajadzīgām un nevajadzīgām funkcijām. Rezultātā telefons bija gļukains, nestabils un gluži vienkārši neērti lietojams. Arī tagad Samsung savu produktu lietotājiem piedāvā desmitiem dažādu funkciju, taču beidzot tās ir labi nostrādātas un vairums veiksmīgi noslēptas saskarnes dziļumos. Manuprāt, neviens cits Android ierīču ražotājs savos produktos nespēj nodrošināt tik plašu funkcionalitāti, pie tam saglabājot pietiekami minimālistisku saskarnes dizainu. Var just, ka Samsung milzīgie ieguldījumi šajā jomā beidzot ir atnesuši saldus jo saldus augļus.

    Tā kā telefonam ir milzīgs displejs, tajā diezgan ērti vienlaicīgi darbināt divas lietotnes uzreiz. Piemēram, vienā ekrāna daļā mums ir atvērts e-pasts, bet otrā kalkulators, lai varam ātri veikt nepieciešamus aprēķinus.

    Lai arī ne unikāla, tomēr intersanta ir Note8 iekļautā Dual Messenger funkcija, kas ļauj uz telefona vienlaicīgi darbināt vairākus Facebook, Snapchat vai WhatsApp kontus. Kaut ko līdzīgu esam redzējuši jau Huawei telefonos.

    Samsung vēlas sekot “lielajiem puikām” un arī izziņojis pats savu virtuālo balss asistentu Bixby. Lai arī tas nesen ir oficiāli pieejams arī Latvijā, tomēr vēl ir pazaļš un nodrošina tikai visnotaļ vienkāršas komandu atpazīšanas funkcijas. Piemēram, varam likt Bixby atvērt telefona galeriju vai kalendārā parādīt šīs dienas ieplānotos notikumus. Bet būsim reāli, diez vai angliski sarunāsimies ar savu telefonu, tāpēc šī funkcija pagaidām būs drīzāk maz izmantota.

    Latvijā nopērkamie Note8 ir izmantojami ar 2 SIM kartēm

    Kad Latvijā šī gada pirmajā pusē Samsung uzsāka tirgot Galaxy S8, vairāki mani paziņas prasīja vai mūsu pusē tiks pārdoti arī šo telefonu dual SIM modeļi. Laiks rādīja, ka Samsung šādus telefonus mūsu tirgum nebija paredzējis un visiem gribētājiem savi telefoni bija jāmeklē citās valstīs. Ar Note8 ir mazliet savādāk, jo visi Latvijā oficiāli nopērkamie Note8 ir apveltīti ar dual SIM iespēju. Praksē tas nozīmē, ka telefonā varam ievietot vai nu divas SIM kartes, vai vienu SIM karti un microSD atmiņas karti.

    Secinājumi – Note8 vai Galaxy S8+?

    Note8 maksā ap 1000 eiro un tādējādi tas ir pats dārgākais Samsung izlaistais viedtālrunis. Arī jaunais iPhone X maksās virs 1000 eiro un tā sāk izskatīties pēc vēl vienas šī gada flagmaņu tendences. No vienas puses tā ir ļoti liela naudas summa, bet no otras – telefons tomēr ir ļoti svarīga ierīce bez kuras vairs nespējam iztikt ne dienu. Izdalām šo 1000 eiro cenu uz aptuveni diviem (vai pat mazliet vairāk) gadiem, kurus plānojam lietot šo ierīci un iegūsim, ka dienā tā vairs neizmaksā tik daudz. Iedomājies, ja kāds tev atņemtu telefonu uz dienu vai nedēļu. Cik daudz būtu gatavs maksāt, lai to saņemtu atpakaļ? Ja tomēr tik un tā šķiet, ka 1000 eiro par telefonu šķiet neadekvāta naudas summa, tad man ir labas ziņas – tev tas nav jāpērk. Ir gana daudz un nu jau pat tīri labu telefonu, kas maksā krietni lētāk.

    Kā jau minēju iepriekš, es praktiski visu vasaru nostaigāju ar Galaxy S8+ un pēdējās pāris nedēļas lietoju Note8. Pa šo laiku sapratu, ka man tomēr labāk patīk Galaxy S8+. Šis telefons tomēr izskatās labāk, ir mazliet vieglāk noturams rokā un jaudas un iespēju ziņā būtiski neatpaliek no Note8. Es tā arī neiemanījos savā ikdienā iestrādāt Note8 irbuli, kas pa lielam ir noteicošā atšķirība starp šiem telefoniem. Es pat vēlos izteikt pieņēmumu, ka, ja neesi mākslinieks vai ekseļa samurajs, kam ikdienā lieti noderēs irbulis, labāka izvēle būs Galaxy S8+. Kopumā gan abi telefoni ir iespaidīgi un visādā ziņā lieliski!

    Man patika:

    • Premium ierīces dizains un kvalitatīva uzbūve
    • Lielisks displejs
    • Lieliska kamera
    • Telefons ir jaudīgs un darbojas bez aizķeršanās
    • S Pen ir neapstrīdams un noderīgs ierīces trumpis

    Man nepatika:

    • Nav tas veiksmīgākais pirkstu nospiedumu sensora novietojums
    • Šādai ierīcei prasās ietilpīgāks akumulators

    Viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem telefoniem.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    10
    Kamera
    10
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    9
    Akumulators
    9
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 1000 eiro)
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    68 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Briedis
    11.10.2017 14:16

    Pēc gada, vai diviem, vērtēšanas skalai nepietiks ar 10 ballēm. Būs japalielina līdz 20 :)

    x
    11.10.2017 14:20

    nebūt ne lētai iekārtai nav pilnvērtīgu 2 sim slotu – gluži kā lētākajiem izstrādājumiem. šajā klasē nozīme ir arī sīkumiem.

    Lapsinieks
    11.10.2017 14:41
    Reply to  x

    tak noplēs to folijas čipu nost no simkartes, uzlīmē uz sd kartes un voila! strādās visas trīs.

    x
    11.10.2017 14:46
    Reply to  Lapsinieks

    ahaha, par to naudu man ir jābūt samoģelkinam?
    saprotu, cena zem štukas skaitās labdarība un neko gribēt nevar.

    Skābene
    11.10.2017 16:37
    Reply to  x

    Varētu padomāt, ka Iphone X labāks! :)

    davfreim
    12.10.2017 20:46
    Reply to  x

    Un kam reāli vajag tās 2 sim? Tie, kam vajag tāpat ir 2 telefonu, 1 smart un 2. podziņtelefons, kas jālādē reizi nedēļā.

    12.10.2017 21:44
    Reply to  davfreim

    Man vajag un es izmantoju – 1 SIM darbam, kur zvanos ar ārzemēm + lietoju netu ārpus EEZ, otra privātā. Tiem cilvēkiem, kuriem Note sērija ir paredzēta ir ko darīt ar 2, tiem, kuriem konkrētās nišas ierīce nav vajadzīga attiecīgi rodas pastulbi jautājumi.

    Skābene
    11.10.2017 14:38

    Pie irbuļa lietošanas ir jāpierod!Kad pierod, tad ir forši iet uz sapulcēm un neņemt līdzi rakstāmo un papīru,bet pierakstīt visu telefona ekrānā. Kad celtnieks prasa kurā vietā urbt rozeti, tu vienkārši ar irbuli iezīmē bildē un nosūti celtniekam uz whatsap.

    x
    11.10.2017 14:41
    Reply to  Skābene

    aha, +-metrs precizitāte)

    11.10.2017 14:40

    Es sevi nevaru pieradināt pie pirkstu nospiedumu sensora šajā ierīcē – pamatā unlockoju ar ‘sapāroto’ gear s3 frontier (auto unlock), vai izmantoju iris scanner, kas ir pārsteidzoši ātrs un ērts (arī tumsā).
    Par irbuli – sāku aizvien vairāk staigāt uz sapulcēm tikai ar note un pierakstus veikt tur – viegli, ērti, pārskatāmi un kas vēl svarīgāk – var ērti nošērot tālāk to, kas svarīgs (aizmetot pdf uz meilu).

    Dex, vismaz pagaidām, ir visai smaga vilšanās – native appi mērogojas korekti un ir visai patīkami lietošanā, bet ja palaid kādu no appiem, kas nav supportēti, esi spiests, piemēram, netflix skatīties mazā lodziņā – galīgi garām. Gribētos teikt, ka tas ar laiku mainīsies, bet dex ir gana specifiska ierīce ar mazu lietotāju skaitu, tāpēc, visticamāk, tas izpaliks.

    11.10.2017 15:13
    Reply to  Roberts Bite

    Par laimi mana dzīve nepaiet sapulcēs, bet piekrītu – tajās tāda irbuļošana ekrānā varētu būt ērta. Tā vienīgā reize, kad automātiski izvilku irbuli, lai veiktu piezīmes bija, kad vajadzēja nokomentēt vienu prezentāciju. Tātad, tur ir potenciāls. Ja es ar šo telefonu pastaigātu riņķī vēl dažus mēnešus, iespējams, irbuļa lietošana ieietos. Bet pats no sevis tas nenotiek.

    DeX es gribu pastiprinātāk pakost atsevišķi. Saskatu tur potenciālu, jo beidzot tas risinājums (salīdzinot ar Microsoft Continuum) ir kaut cik pieņemami nostrādāts.

    Mikus Raķis
    11.10.2017 19:11
    Reply to  Roberts Bite

    Daļu programmu var apmācīt ar DEX Labs opcijas ieslēgšanu. Citas ar

    DeX MAX.

    Lapsinieks
    11.10.2017 14:42

    pazudis labošanas rīks ctrl=enter. a drukas kļūdu – jūra. Spelčekeris joprojām nav cieņā?

    11.10.2017 14:46
    Reply to  Lapsinieks

    Nekas nekur nav pazudis, noņēmu paziņojumu, jo bija pārāk daudz darba. Spelčekeri sūrie džeki taču nelieto! :)

    Lapsinieks
    11.10.2017 14:48

    ja “sūrs džeks” nozīmē necieņu pret valodu – tad jā. ctrl+enter funkcija nestrādā.

    x
    11.10.2017 14:55
    Reply to  Lapsinieks

    man strādā ( ie11, abp kursoram izslēgts)
    njebosj kāds skriptu kāvējs tev darbojas

    Lapsinieks
    11.10.2017 14:51

    Kristap, to pašu rakstīji pirms pusotra gada, kad to pašu večuku ieliki skapī un vairākus mēnešus staigāji ar P9. Rakstnieks, vaizinies. :D

    11.10.2017 15:14
    Reply to  Lapsinieks

    P9 bija feins telefons, bet tā tomēr nav Note8 līga.

    Lapsinieks
    11.10.2017 15:30

    protams, tam ir pusotrs gads. man strādā kā jauns un pilnībā apmierina visas vajadzības. multimēdijus tālrunī nepatērēju. zvanu, rakstu ziņas, čekoju e-pastus. zec it. Irbulis? da neko nevar ar to irbuli uzzīmēt (māksleniekiem esot paredzēc… ha!) es Tev to saku kā wacom irbulists.

    Lucifer
    11.10.2017 20:47
    Reply to  Lapsinieks

    Ja un tas, ka Tev pietiek ar vecu saabu nenozime, ka ari citiem ar to ir gana…
    Bet man, bet man, bet man, un es, un es…😂😂😂

    Lapsinieks
    11.10.2017 20:58
    Reply to  Lucifer

    delfos atkal banu uzlika?

    Lucifer
    12.10.2017 21:58
    Reply to  Lapsinieks

    Hah Tu jau visus portalus parzini, ka savu saabu😂

    Lapsinieks
    13.10.2017 19:13

    starp citu – aizmirsu apsveikt: cehs.lv Tev veltījis rakstu (par Tevi, tipa). No tās margināļa birkas nekad dzīvē vairs vaļā netiksi. Welcome to the club!

    13.10.2017 19:54
    Reply to  Lapsinieks

    Jā, es arī nobrīnījos, ka viņi par to tēmu tērēja laiku un drukāja rakstu darbu.

    Edgars Sosnars
    11.10.2017 14:52

    Jautājums, vai šādai ierīcei baterijas minimālais darbības laiks nav viena diena? Ja tā, tad tik pozitīvs vērtējums akumulatoram ir stipri par augstu.

    x
    11.10.2017 14:58
    Reply to  Edgars Sosnars

    pilna diena – tas taču ir nenormāli ilgi, saprotot, ka uz minidatora var darbināt sazinko.
    runa jau nav par diennakti gaidīšanas režīmā.

    Lapsinieks
    11.10.2017 14:58
    Reply to  Edgars Sosnars

    a kam vajag “posotru dienu”? Pie šodienas fiksās lādēšanas tā vairs nav problēma. Cik dienas ir jāstrādā ierīcei un pie kāda lietojuma, lai tavuprāt, tā saņemtu augstāko vērtējumu?

    11.10.2017 15:15
    Reply to  Edgars Sosnars

    Tik augstu vērtējumu ieliku, jo telefons stabili tur vienu dienu un vēl nozīmīgs aspekts ir tas, ka to var ātri uzlādēt kā ar vadu, tā bez vadiem. 10nieks būtu, ja būtu lielāka baterija, kas varētu divas dienas novilkt. Šim telefonam tas tomēr prasās.

    11.10.2017 15:21

    Reālas 2 dienas (Wi-fi + 4G + visas sinhronizācijas + dienā ap 3h ieslēgts ekrāns) no pie mums nopērkamajiem telefoniem (nevis visādiem čainas 10 000 mAh brīnumiem) šobrīd ir tikai Huawei Mate 9. Vismaz es nevienu citu neesmu redzējis ar 2 dienu akumulatoru. Tiesa, Mate 9 ne vienmēr tās 2 dienas izvelk, bet pārsvarā izvelk normāli lietojot. Facebook un FB Messenger gan neesmu uzštellējis virsū.

    Skābene
    11.10.2017 16:47
    Reply to  Artis Ābols

    Vai tad šitam nav super taupīgais melnbaltais režīms! Ar to vajadzētu arī 3 dienas izvilkt! :D

    11.10.2017 16:53
    Reply to  Skābene

    Kuram? Mate 9? Nē. Varbūt Mate 9 Porsche ir… Tam ir AMOLED.

    Skābene
    11.10.2017 16:58
    Reply to  Artis Ābols

    Es par Note runāju! Jo te jau par note bateriju visi cepās! :)
    P9 tik Lapseniekam sāp! :)

    11.10.2017 17:31
    Reply to  Artis Ābols

    CAT S41 izvelk pat vairāk.

    11.10.2017 19:44
    Reply to  Artūrs Gailis

    Ar to var arī telts mietiņus dzīt, bet ikdienā… diez kas nav.

    Monvids Preiss
    11.10.2017 22:37
    Reply to  Artis Ābols

    Nu nezinu gan… Man mate9 tik dienu kalpo. Protams virsū ir Messenger un FB watsups u.t.t.

    12.10.2017 09:54
    Reply to  Monvids Preiss

    WhatsApp man arī ir, bet tas laikam nav tik rijīgs. FB un FB Messenger norij kārtīgi akumulatoru, tur tiešām 2 dienas nevajag gaidīt.

    Andris
    11.10.2017 15:10

    Esmu pilnība apmierināts ar savu Note8. Strāda lieliski, un nav kur piesieties. Divlogu režīms vispār konfekte, un vienu dienu izvelk aktīvi lietojot. Prieks, ka Kursors novērtējis tikpat pozitīvi

    petjka
    11.10.2017 15:39

    Diezgan amizanti, akumulators saņem 9 balles no 10 lai gan velk tikai vienu dienu.
    Kurš vēl Latvijā oficiālos veikalos nopērkams android telefons ir jaudīgāks par šo, ja uzskatiet šo par vienu no jaudīgākajiem, nevis jaudīgāko?

    11.10.2017 16:02
    Reply to  petjka

    Nu, paga, vēl jau iPhone X būs drīz.

    Petjka
    11.10.2017 16:24

    Iphone x ir androids?

    13.10.2017 19:54
    Reply to  Petjka

    Nav, bet jākonkurē tāpat.

    Krišjānis Arājs
    11.10.2017 17:44
    Reply to  petjka

    comment imagecomment image

    Salīdzinot ar visiem iepriekšējiem telefoniem šim baterijas darbības laiks tiešām ir 9/10. 5-7h ekrāna darbības laiks atkarībā no lietošanas. Ja vakarā uzlādē uz 100%, tad no rīta pieceļoties ir 97-98%.

    11.10.2017 17:59

    Nu tik rožaini gan man nesanāk. Ar ieslēgtu always on displeju katru stundu vien -1% uzlādes un tā kā tas ir Android, tad tur fonā vēl visādi brīnumi griežas. Dažreiz no rītiem redzu, ka uzlāde nokritusies par visiem 10 vai pat mazliet vairāk procentiem.

    Krišjānis Arājs
    11.10.2017 20:04

    AOD ir izslēgts jo neredzu sev pielietojumu viņam. Tāpēc arī varbūt tāda atšķirība. Pie Battery cobsumption esmu izslēdzis visu ko nevajag ārā. Telefons tīrāks, nav lieku notifikāciju un neēd bateriju. Esmu vairāk kā apmierināts ar savu pirkumu. Šaubījos par bateriju, bet esmu patīkami pārstegts. 20-35h darbojas ar attiecīgi 5-7h SoT. Vecajam NoteEdge bija 15h un 4h SoT. Nesalīdzināmi.

    13.10.2017 19:55

    Mhm, ja pie baterijas saudzēšanas piedomā, tad var izspiest krietni labāku rezultātu. Bet te atkal jautājums par to, cik daudz no ierīces vēlamies zaudēt, lai tikai ietaupītu bateriju. To jau katrs pats izlemj.

    petjka
    11.10.2017 15:40

    Kāpēc nekad nav iphone testi? ne 6, ne 7

    11.10.2017 16:02
    Reply to  petjka

    Tāpēc, ka neesam uzspējuši. Centīsimies laboties ar iPhone X. Nopietni!

    Uģis
    11.10.2017 16:20

    Prognozēju 100+ komentārus un vismaz duci *triggered*. :)

    Skābene
    11.10.2017 16:50
    Reply to  petjka

    Tāpēc, ka tas, kuram ir Note8 neizrāda interesi par kaut kādiem tur Iphone ar Samsung kiškām! :D

    oldschool zerolemon fan
    11.10.2017 18:56

    Nolāpīts. Atkal NE VĀRDA par gps… Tu mani pārsteidz (sliktā nozīmē).

    11.10.2017 19:46

    Tāpēc, ka nenovēroju nekādas problēmas ar ikdienā plaši izmantojamām lietotnēm. Samsung nav arī slikta slava šajā frontē, tāpēc izlēmu tam lieki neveltīt savu laiku.

    Atgādini kuri bija tie rīki, kurus toreiz rekomendēji izmantot GPS testiem.

    geksis
    13.10.2017 02:40

    Tāpat arī nav neviena vārda par to, vai ir vispār iespējams ar viņu veikt zvanus. :)

    13.10.2017 19:55
    Reply to  geksis

    +1 :)

    Kaspars Baradach
    11.10.2017 20:57

    manuprāt ir nekorekti salīdzināt s8+ ar note8. otra kamera notei ir liels palīgs. kā arī rokā abas ierīces sniedz ļoti atšķirīgas sajūtas. dex tā arī neizpakoju)))) pēc nedēļas lietošanas, ierīce iegūlās originālajā alcantara ietvarā. izskats un taktīlas sajūtas joprojām lieliskas, bet vairs nav bail ka izslīdēs no pirkstiem.

    13.10.2017 20:02

    Korekti, korekti. Abi telefoni ir pārāk līdzīgi un tas šajā gadījumā ir pat Note8 mīnuss. Irbuļtelefonam gluži vienkārši nav pārāk daudz trumpju pār S8+.

    Dainis Vainovskis
    12.10.2017 15:10

    Manā dzive ir bijusi 2 samsung note 2. Un 1. Samsung note 4. Teikšu ta samsung note ir karalis visā samsung gimene. Tagat planoju un funktiereju iegadaties.

    davfreim
    12.10.2017 20:44

    Dizainā 9 ar tik tilzi novietotu prikstu nospiedumu sensoru, kuru aizsniegt var tikai slidinot telefonu uz leju plaukstā, nu nezinu gan, citādi jau nekāds īpašais dizains ar ko atšķirtos no citiem nav. Tikai vienīgi tas pirkstu nospiedumu sensors ļoti neērtā vietā.

    12.10.2017 21:21
    Reply to  davfreim

    Tāds nu man sanāca vērtējums šo telefonu reāli ikdienā lietojot aptuveni mēnesi. Kā jau rakstīju, novietojums nav pats ērtākais, bet pie tā var pierast visnotaļ ātri. Visādi citādi dizains ir gaumīgs un korpuss uzbūvēts kvalitatīvi. Es neatradu kur citur piesieties.

    geksis
    13.10.2017 05:57

    Radās jautājums, piezīmes uz ekrāna var rakstīt sarunas laikā?

    Zintis
    13.10.2017 11:51

    Dažkārt Liekas ka tu samsung s8+ reklamē nevis note 8! Bet es ari par s8+ tas note tads kantains simpātisks klucis vien ir. :)

    Zintis
    13.10.2017 11:52
    Reply to  Zintis

    NeSimpātisks

    Jaanis
    13.10.2017 17:53

    Chau! Shodien izpakoju Krievijaa nopirktu Galaxy Note 8 N950FZ. Samaksaaju par to 70 000 rublju. Lai arii aparaats paredzeets RU tirgum, tas atbalsta visas muusu frekvences. Ir paaris lietas, kas mani vnk padara traku! 1) aparaatu nevar rootot. Ok, tehniski to var paveikt, bet tad neatgriezeniski sabojaa KNOXu (orogjinaalaa ROMa ieleshana nepaliidz), taapeec nedarbojas Secure Folder utt. 2) Samsung spiitiigi ignoree vairaaku Useru iespeeju. Ko man dariit, ja gribu opereet ar vairaakiem bankas kontiem vienaa aparaataa? Smart ID lietotaaji sapratiis. 3) Aparaats ir smagi pielaadeets ar visaadu Blotu. Velns paraavis, ja maksaaju 70 000 rublju, tad man vienalga jaaskataas visaadas **** Google reklaaamas? Neroototaam ieriiceem adblocki darbojas kaa VPN, bet jaunie Appi (YT, FB utt.) prot atiet arii blocku HTTPS filtreeshanu. Atgriezhamies pie jautaajuma par rootoshanu. Kaadu stundu raknaajos pa visaadiem APK, lai atrastu normaalus appus bez reklaamaam (crackotu YT, Spotify utt.). Ciest nevaru reklaamas un pilniigi visas censhoos noblokjeet visaam ieriiceem. Atgriezhoties pie rootoshanas, taa sabojaa garantiju, jo aparaats saakumaa raada, Knox Warranty Void. Kaut kaada ****! Gaidu, kad PC razhotaaji anulees piicha garantiju tikai taapeec, ka Win vietaa uzstaadiiju linuxoiidu. Iisi sakot, aparaats ir daargs, bet savu cenu totaali neattainso no power usera viedoklja. Testaa es par programmatuuru… Read more »

    13.10.2017 19:48
    Reply to  Jaanis

    Da, labi! Tā ir nevis power usera pieeja, bet kaut kāda urķa samopala pieeja :) Šāds telefons pavisam noteikti tādām izpriecām nav piemērotākā ierīce. Tev nepietiek visādu čainas brīnumu, kas maksās 4x lētāk un varēsi rūtot priekšā un pakaļā?

    Jaanis
    13.10.2017 20:38

    Srsly? Ok, dazhi argumenti! Ar urkji saprot tehniski izgliitotu datoru eentuziastu, bet power users (laikam) ir taads, kas iekaartu izmanto “nopietniem” meerkjiem. Man liekas, ka robezha ir ljoti izpluudusi. Otrkaart, vai nav bik savaadi maskaat tuukstosh eiro par aparaatu, kas liek skatiities tonnaam reklaamu? Tu to nopietni par kjiinieshiem? Ok, iesaki man, luudzu 250 eiro (4x leetaaku par Note8) kjiinieshu aparaatu ar Exynos 8895 vai Snapdragon 835 SoC, 6 GB RAM, 64 GB ROM, 1440×2960 AMOLED ekraanu un divaam kameraam? Luudzu, es uzreiz pasuutiishu! Neesmu arii sajuusmaa par stikla korpusu. Ok, tas ir esteetiski pievilciigs, bet kaa ar praktiskumu? Tagad ir taads trends, ka visi aparaati kljuust uudens izturiigi (IP67, IP68). A kaada jeega no taa? Kaada statistiksi ir lielaaka varbuutiiba – nosviest telefonu sausumaa uz zemes vai iesviest uudenii? Ja Samsungs Note8 piedaavaatu “Power User Edition”, tb, izturiigs plastmasas korpuss, partiicijaas sadaliitu ROMu, kuraa vareetu pilniigi legaali uzstaadiit 3-puses bruuveejumus, nezaudeejot garantiju, vismaz 4000 mAh bateriju ar hot swap , lai nebuutu jaastaigaa ar lielu power bank, kaa arii normaali konfiugreetu Samsung Androiida versiju ar vairaaku uesu atbalstu un adblocku, tad es ar prieku atteiktos no stikla korpusa un IP68, lai ieguutu vienu riktiigi labu aparaatu. Tas viss ir… Read more »

    13.10.2017 21:11
    Reply to  Jaanis

    Kā jau teicu iepriekš, šis telefons nav tev piemērots. Un nekad nebūs, jo aprakstītā ierīce tādam ražotājam kā Samsung nav nepieciešama.

    Ivars
    15.10.2017 12:33
    Reply to  Jaanis

    Par stikla korpusu. Tā praktiskums slēpjas tajā, ka tas nepieciešams bezvadu uzlādei. Bet visādi citādi – neadekvātas vaimanas. Neviens ražotājs nelaidīs tirgū telefonu, kuru varētu iegādāties vien daži poverjūzeri. Un tas būtu tik dārgs, ka pat poverjūzeri to nepirktu.

    Ieva Vētra
    19.10.2017 19:30

    Čau! Note8 lietoju gandrīz mēnesi (pirms tam bija S8, S7, Note4, Note3….). Vislielāko un superīgāko uzsvaru lieku uz kameru. Nupat biju ceļojumā, tātad kameru izmantoju uz velna paraušanu. Ļoti, ļoti noderēja 2x zooms un attēla izstiepšana no 4:3 (vai 16:9, kā nu kurš lieto) līdz 18.5:9 ar vienas pogas palīdzību. Ja, vai un kad man nāksies atteikties no Note8 un turpināt lietot savu mazmazītiņo S8, šī fīča man reāli pietrūks. Kameras kvalitāte nepievīla nevienā brīdī. Visvairāk nepatīk .. laikam jāsaka, ka izmērs. Notes ir domātas būt lielas, jā, bet šis bija liels pieraduma jautājums. Nu jau ir tāpat, kā tu saki – esmu piešāvusies telefonu slidināt rokā uz augšu un leju, ir ok. Un ir kruts tas lielas, izliektais ekrāns. Nu ir… Lietoju ar Smart View maciņu ( https://www.samsung.com/us/mobile/mobile-accessories/phones/galaxy-note8-s-view-flip-cover–black-ef-zn950cbegus/ ), kā rezultātā tas vairs ne pavisam nav vienas rokas telefons. Ja runājam par baterijas kalpošanas ilgumu, reku pievienošu ekrānšāviņu. Jāpiezīmē, ka lietoju 3G (un zinu, kāpēc to daru; kad vajag, pārslēdzos uz 4G), kas ir visu laiku ir ieslēgti, BT ar pievienotu vismaz 1 BT ierīci (Gear S2, reizēm arī Level U Pro), visu laiku kaut kas džinkst, pīkst, vibrē. Ir ieslēgta reālā laika sync ar visu – e-pastiem, bildēm… Read more »

    Gatis
    20.10.2017 19:46

    Kāpēc LV nepārdod Motorola force modelus

    Reklāma
    Viens no labākajiem šobrīd nopērkamajiem telefoniem.Samsung Galaxy Note8 apskats