Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia XZ2 Compact apskats

    Jaunākie raksti

    Pēdējos gados nav bijušas pārlieku pozitīvas jūtas pret Sony Mobile produkciju. Kāpēc? Tāpēc, ka Sony Xperia zīmols sāka ļoti strauji un agresīvi, bet pēdējie gadi bija skumīgi ar Snapdragon 810 atgremošanu vairākās Xperia paaudzēs, arī kameras no nepārspētām kļuva par stagnējošām. Pat ja ar sensoriem viss ir kārtībā, programmatūras puse netika līdzi konkurentiem.

    Lejupslīde, par laimi, ir beigusies, beidzot var redzēt un just, ka Sony ir ieklausījies klientos un iepazinies ar konkurentu produktiem, lai piedāvātu tiešām spēcīgus viedtālruņus vidējā un arī flagmaņu klasē. Sony Mobile vēl arvien turpina dažās kategorijās iedzīt konkurentus, bet pārsvarā visi mīnusi novērsti ar uzviju.

    Reklāma

    Šoreiz apskatam saņemts pavisam jaunais Xperia XZ2 Compact viedtālrunis. Par Xperia XZ2 Compact un Compact sēriju vispār Sony pārstāvji izsakās, ka viņi katru rītu brīnās, jo konkurenti nemaz nemēģina mazā viedtālrunī ielikt flagmaņa procesoru un kameru.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 8.0 Oreo
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 1080 x 2160 (18:9), ap 483 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 5 ekrāna pārklājums, HDR BT.2020 saderība, X-Reality Engine, Triluminos
      Procesors: Qualcomm Snapdragon 845, 4×2.7 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver kodoli, Adreno 630 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 400 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 19 megapikseļi, 1/2.3″ sensors, f/2.0, 25 mm objektīvs, elektroniskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana, LED zibspuldze, 2160p ar 30 fps un 720p ar 960 fps video. 5 megapikseļu priekšējā kamera ar f/2.2, 23 mm objektīvu, 1/5″ sensoru un elektronisko attēla stabilizāciju
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs, USB Type-C un ātra akumulatora uzlāde (Quick Charge 3.0), IP68 mitruma un putekļu noturība, 24-bit/192kHz audio, pie mums pieejama tikai 2 SIM versija
    • Izmēri un svars: 135 x 65 x 12.1 mm, 168 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2870 mAh
    • Krāsas: Black, White Silver, Moss Green, Coral Pink
    • Cena: ap 619 eiro

    Izskats un uzbūve

    Sony šogad ir Xperia modeļos atkāpies no OmniBalance dizaina, ko jau redzējām Xperia XA2 modelī. Ko tad tas īsti nozīmē? Manuprāt, attālināšanās no OmniBalance ir pamatīgi sadrumstalojusi Xperia sērijas izskatu – Xperia XA2 nelīdzinās Xperia XZ2, kas savukārt nekādi neatspoguļo savu izskatu Xperia XZ2 Compact modelī. Vai tas ir labi? Īsti nepateikšu. Sony paspējis jauno dizainu nosaukt par Ambient Flow. Par laimi jaunais dizains nav pazaudējis fizisko kameras slēdža pogu.

    Xperia XZ2 Compact un arī Xperia XZ2 pie mums šogad nonāks tikai un vienīgi divu SIM karšu versijās. Abiem modeļiem ir hibrīdā SIM atvilktnīte – tātad vai nu divas SIM kartes vai arī viena SIM un viena microSD karte.

    Xperia XZ2 Compact šogad pieejams četrās visai foršās krāsās – viena no tām ir matēti melna, bet pārējās ir gana interesantas un vienlaikus neuzkrītošas. Man vairāk patīk glancētās pilnizmēra Xperia XZ2 krāsas – tās ir glancētas. Kompaktā versija tikusi pie matētām krāsām.

    Sony Xperia šogad nedzenas pēc viedtālruņu plānuma, bet tiek apgalvots, ka pamatīgi piestrādāts pie viedtālruņu izturības. Tāpat pārvietotas kameras viedtālruņu vidusdaļā, lai varētu ievietot kvalitatīvākus objektīvus. Vismaz tā tiek apgalvots prezentācijās.

    Xperia XZ2 Compact aizmuguri sedz polikarbonāts, kas faktiski ir plastmasa nodēvēta gudrā vārdā. Ar Xperia XZ2 Compact pastaigāju aptuveni nedēļu, varbūt pat nedaudz vairāk, bet nekādās skrambās plastmasas aizmugure neiedzīvojās. Plastmasas aizmugure padara Xperia XZ2 sēriju izturīgāku.

    Pilnā izmēra Xperia XZ2 modeļos redzēsim interesantu aizmugures vāka risinājumu – mēs varam sataustīt caurspīdīgu plastmasu, bet krāsas kārta paslēpta zem tās. Sony pārstāvji apgalvo, ka tādējādi krāsa neskrāpējas un caurspīdīgā materiālā švīkas ir mazāk redzamas. Diemžēl Xperia XZ2 Compact modeļos aizmugures nosegvāks nav tik izsmalcināts.

    No lietotājam viedokļa varu pateikt, ka pirkstu nospiedumu nolasītāji un ekrāna bloķēšanas pogas Xperia XZ2 Compact un arī lielajā Xperia XZ2 modelī atrodas zemāk par konkurentu izvēlētajām vietām. Sākumā šķiet, ka pirkstu nospiedumu nolasītājs un ekrāna bloķēšanas poga ir par zemu, bet ar laiku pierod. Iespējams, tas pat ir ērtāks risinājums cilvēkiem ar mazākām plaukstām.

    Runājot par mazajām plaukstām – Xperia XZ2 Compact tūlīt kāds ķersies nolamāt par 5.0 collu ekrānu. Izmēru ziņā Xperia XZ2 Compact ir nedaudz garāks (6 mm garāks) par Xperia XZ1 Compact, bet Xperia XZ2 Compact kļuvis arī biezāks. Te gan jāpiemin, ka Xperia XZ2 Compact šogad ir modernāks 18:9 malu attiecības ekrāns un beidzot Compact sērijā ir 1080p izšķirtspēja.

    Xperia XZ2 Compact vēl arvien lepojas ar IP65/68 mitruma un putekļu noturības reitingu, bet peldēties ar viedtālruni nedrīkst. Lai uzsvērtu attālināšanos no viedtālruņa gremdēšanas ūdenī, Sony izvācis ārā no kameras lietotnes iespēju nobloķēt ekrāna darbību, atstājot vien fiziskās slēdža pogas nospiešanu fotogrāfijas uzņemšanai.

    Xperia XZ2 Compact šogad pamatīgi atjauninājis ekrāna tehnisko specifikāciju – tajā atradīsim jau minēto 1080p izšķirtspēju (faktiski tā ir 1080p+ izšķirtspēja 2160 x 1080), 18:9 malu attiecību, 5.0 collas un HDR attēla parādīšanu. Tātad Xperia XZ2 Compact ir spēj panākt pilnā izmēra Xperia XZ2.

    Viedtālrunis rāda ļoti glītu attēlu, X-Reality dzinis pat mēģina parastu attēlu pārveidot par HDR, bet tas ne vienmēr izdodas. Vai ir kaut kas uzkrītoši slikts Xperia XZ2 Compact ekrānā? Jā, manuprāt, ekrāna atspīdumi ir visai brutāli, tādus atspīdumus sen nebiju redzējis flagmaņos. Arī Xperia XZ2 ir pamatīgi ekrāna atspīdumi. Tātad, saulainā vasaras dienā telefonu laukā būs lietot pagrūti.

    Xperia XZ2 Compact ir pazaudējis 3.5 mm austiņu pieslēgvietu, bet komplektā līdzi tiek dota pāreja no USB Type-C. Nav pārāk ērti, ja esi jau iegādājies labas vada austiņas. Tāpat nebūs iespējams veikt uzlādi un klausīties mūziku vienlaikus.

    Veiktspēja

    Xperia XZ2 Compact bez mazākās minstināšanās spēj sacensties ar citiem flagmaņiem. Šis ir pirmais viedtālrunis, kas pie manis nonācis ar Qualcomm Snapdragon 845 procesoru. Tāpat Xperia XZ2 Compact šogad ir 4 GB RAM un 64 GB atmiņa (ar microSD pievienošanas iespēju).

    Ar ko tieši izceļas Snapdragon 845 procesors? Preses relīzē, protams, atrodam pamatīgu muldēšanu par mākslīgo intelektu, nanometriem un gigaherciem. Sintētiskās veiktspējas testos Snapdragon 845 procesors lido garām citiem Android konkurentiem. Bet ikdienas lietotājam tas nedod neko!

    Tā kā visi dārgie viedtālruņi ir ātri, tad jūtamākā Snapdragon 845 procesora ieviestā izmaiņa ir energoefektivitāte. Xperia XZ2 Compact ar 2870 mAh akumulatoru varētu pat izturēt gandrīz divas pilnas dienas ar normālu lietošanu. Protams, spēlītes noēdīs enerģiju, bet arī te Snapdragon 845 ir taupīgs. Ļoti taupīgs!

    Xperia XZ2 Compact šogad nāk ar 4 GB RAM, kas nevienu nepārsteigs, bet 64 GB atmiņa ir patīkams uzlabojums. Pagaidām 128 GB atmiņas pieejamas tikai pašiem dārgākajiem viedtālruņu flagmaņiem. Protams, Xperia XZ2 Compact varēsi pievienot arī microSD atmiņas karti.

    Vienlaikus nākas atzīt, ka Sony vēl arvien nav pilnīgā spējis tikt galā ar vairākām saskarnes ātrdarbības problēmām. Kameras saskarne nav pati ātrākā, kaut gan salīdzinot ar iepriekšējiem Xperia modeļiem uzlabojumi ir būtiski.

    Programmatūra

    Lietotājam pieejama slavenā STAMINA enerģijas taupīšana, kas ļoti labi sadarbojas ar jaunajām Xperia XZ2 Compact iespējām – tiek atslēgti HDR ekrāna attēla uzlabojumi un pāris fona procesi, bet kopējo ātrdarbību STAMINA neietekmē.

    Lai vienuviet parādītu visas Xperia XZ2 Compact iespējas, lietotājam pieejams to apkopojums un apraksts. Tiek apgalvots, ka Xperia XZ2 Compact pēc pāris nedēļu lietošanas būs apguvis tavus paradumus, tiks piedāvātas dažādas papildus iespējas. Šo diemžēl darbībā neredzēju. Manuprāt, šāds iebūvēts špikošanas rīks mūsdienās ir obligāta nepieciešamība, jo ražotāji arvien plašāk aprīko viedtālruņus ar papildus iespējām, bet tās nekā netiek publiski dokumentētas. Par šo Sony liels virtuālais cepums!

    Izstrādāts viedais atmiņas tīrīšanas rīks, kas fonā spēj novākt liekās datnes. Tādējādi lietotājam nenākas ik pa laikam manuāli startēt atmiņas sakārtošanu. Izskatās, ka šis strādā, jo manuālajā režīmā gandrīz nekad nekas pašam neatrodas dzēšams.

    Kopumā no programmatūras viedokļa Xperia XZ2 Compact šķita visai ierasts, nekas pārlieku neuzmācās, bet arī nekādas dižās papildus iespējas tā arī automātiski neparādījās. Jāatzīmē, ka Xperia XZ2 Compact saņēmu vēl pirms tā oficiālas iznākšanas, pieļauju, ka līdz Xperia XZ2 Compact nonākšanai veikalos, tas vēl saņems kādus programmatūras labojumus.

    Kamera

    Xperia XZ2 Compact izmanto to pašu 19 megapikseļu Motion Eye kameru, kas iznāca kopā ar Xperia XZ1 sēriju. Klāt nākušas pāris interesantas nianses, bet rodas sajūta, ka tās vēl ir izstrādes stadijā. Visai liels uzsvars reklāmas materiālos tiek likts uz 4K HDR video uzņemšanu, jo Xperia XZ2 sērija ir pirmie viedtālruņi pasaulē ar 4K HDR. Nekur nav pazudis arī palēninātais video ar 960 kadriem sekundē (šogad beidzot līdzīgu funkciju piedāvā arī Samsung savā flagmanī). Sony apgalvo, ka palēninātais video kļuvis labāks, tas tagad pieejams ne tikai 720p, bet arī 1080p izšķirtspējā.

    Attēla apstrādes ziņā nevaru apgalvot, ka Xperia XZ2 Compact ticis kaut kur šausmīgi tālu – no viedtālruņa tāpat nāk ārā nedaudz pelēcīgas un noteikti ne jautrās krāsās ieturētas fotogrāfijas. Salīdzinot ar to pašu Samsung un Huawei, Xperia XZ2 Compact neizpelnīsies tūlītēju fanu sajūsmu par Instagram izvietotajām (neapstrādātajām) fotogrāfijām. Varbūt Xperia XZ2 Compact radīto fotogrāfiju krāsas ir nedaudz pareizākas, bet kopējais iespaids būtu aprakstāms ar “end of the world” vai “emo”, vai kaut kas uz to pusi, kad fotografē nedaudz mākoņainā laikā.

    Xperia XZ2 Compact tiek daudz labāk galā ar trokšņu minimizēšanu, kad to salīdzina ar XZ1 sēriju, bet konkurentiem ar divām kamerām veicas ne mazāk labi. Pat ļoti vājos gaismas apstākļos izdodas lietojamas fotogrāfijas un arī video sanāk skatāmi.

    Viedtālrunim ir visai plats 25 mm atbilstošs objektīvs, kas dažkārt nāk talkā, bet arī ir jāuzmanās no saules zaķīšu iekļūšanas – ja saules gaismai gadās iekļūt kaut kur pa sānu iekšā, visādu krāsu defekiņi būs neizbēgami. Tāpat objektīvam patīk pastiept kadra sānus, padarot celtnes šķības un cilvēkus resnus.

    Manuprāt, 4K HDR video arī vēl ir izstrādes stadijā – īstu ieguvumu no HDR tā arī neizdevās ieraudzīt. HDR video ir šausmīgi pelēcīgi, tiem trūkst kontrasta. Var jau būt, ka vainīgs datora ekrāns, kas neatbalsta HDR… 1080P ar 60 kadriem sekundē vēl arvien izskatās labāk.

    Slow-motion video uzņemšana pakāpusies no 720p izšķirtspējas līdz jau vērā ņemamiem 1080p, pamatīgi piestrādāts arī pie video kvalitātes, tie vairs tik ļoti necieš no vājāka izgaismojuma. Samsung Galaxy S9 sērijā ticis nedaudz tālāk, piedāvājot automātisku lēno filmēšanu, kad tiek konstatēta ātra kustība. Xperia XZ2 Compact lēno filmēšanu nāksies uzsākt pašam.

    Kopumā – uzlabojumi ir un tie ir visai grandiozi, bet vēl arvien man gribētos no Xperia XZ2 Compact izvilināt fotogrāfijas, kas būtu uzreiz saliekamas Instagram. Konkurentiem šajā kategorijā veicas daudz labāk. Lielākā sūdzība – Xperia XZ2 Compact nemācēs uzņemt makro fotogrāfijas, tuvākais fokusēšanās attālums ir aptuveni 7…8 cm.

    Nobeigumā

    Sony Xperia XZ2 Compact noteikti ir iekārojamākais un ātrākais no mazāka izmēra viedtālruņiem. Sony Xperia XZ2 Compact ar 5.0 collu ekrānu ir ne lielāks (bet drusku biezāks) par Apple iPhone 7 ar 4.7 collu ekrānu. Man ļoti patīk, ka Sony Xperia XZ2 Compact beidzot ir panācis pilnā izmēra Sony Xperia XZ2 ar ekrāna izšķirtspēju, HDR atbalstu un akumulatora darbību. Lielākais Sony Xperia XZ2 modelis ir par 200 eiro dārgāks, bet atšķirības ir tikai izmērā, akumulatorā un pāris skaņas uzlabojumos.

    Man ļoti patīk jaunās Sony Xperia XZ2 Compact un arī Sony Xperia XZ2 krāsas, bet atturīgajiem pieejams melnais Sony Xperia XZ2 Compact.

    Jau iepriekš apskatījām Sony izstrādātās Bluetooth bezvadu austiņas, kas bija tīri lietojamas, bet arī katastrofāli dārgas. Sony Xperia XZ2 Compact un pilnā izmēra Sony Xperia XZ2 sāk spiest tikai uz Bluetooth savienojumu skaņai, neuzstādot 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Atzīšos, ka šis solis ir varbūt pieņemams Apple iPhone, bet Sony tomēr būtu jābūt fleksiblākiem, jo pamatīgi atšķiras tirgus daļas un arī izgājieni, ko potenciālie pircēji spēj piedot dizaina un izmēru vārdā. Turklāt Sony Xperia XZ2 Compact ir kļuvis nevis plānāks un vieglāks, bet gan tuklāks un smagāks, kad to salīdzina ar Sony Xperia XZ1 Compact.

    Qualcomm ir ļoti veiksmīgs izdevies Snapdragon 845 procesors, ko arī pirmo reizi redzu Sony Xperia XZ2 Compact modelī. Te tiešām sūdzībām nav vietas – procesors ir ātrs, ļoti energoefektīvs un tas nesilst. Nevienā mirklī nerodas vēlme meklēt pēc STAMINA aktivizēšanas, kaut arī Sony Xperia XZ2 Compact ir tikai 2870 mAh akumulators.

    Ar milzīgo Sony pieredzi kameru biznesā varētu vēlēties ne tikai fantastiskus tehniskos datus, bet arī interesantākas fotogrāfiju krāsas. Ļoti bieži Sony Xperia XZ2 Compact radītie kadri atgādina Pītera Džeksona vēlmi mūs ievest Mordorā. Pelēcīgas sajūtas pārņem pat saulainā rītā. Toties 4K video uzņemšana ir beidzot ienesta iekš pamata kameras lietotnes, to vairs nenākas medīt pa papildus spraudņiem paredzēto sadaļu.

    Kopumā – ja man būtu nepieciešams kompaktāks, bet ļoti ātrs viedtālrunis, Sony Xperia XZ2 Compact noteikti būtu pirmā izvēle. Šogad sakārtots ir gandrīz viss, par ko Xperia flagmaņiem varēja pārmest pēdējos gados.

    Atsevišķu pilnā izmēra Sony Xperia XZ2 apskatu, visticamāk, netaisīsim. Piebildīšu vien to, ka lielākā Xperia XZ2 atšķirība no Xperia XZ2 Compact modeļa ir iebūvēts papildus vibro motoriņš, kas papildina skaņas efektus. Ideja paņemta no PlayStation kontrolieriem, kuri arī vibrē spēles laikā. Negribētu apgalvot, ka vibrēšana ir ideāli nostrādāta.

    Protams, pilnā izmēra Xperia XZ2 ir lielāks ekrāns, ietilpīgāks akumulators un arī svars būs lielāks. Xperia XZ2 pieejami glītākās krāsās, tie ir glancēti, kamēr Xperia XZ2 Compact ir matēti.

    Patika

    + veiktspēja

    + ekrāna parādītais attēls

    + akumulatora darbība

    + mitruma noturība

    + fiziska kameras poga

    Nepatika

    – nav austiņu pieslēgvietas

    – visai tukls

    – pamatīgi ekrāna atspīdumi

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    9
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 600 eiro)
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    55 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GGrs
    06.04.2018 13:04

    Ja nebūtu tuhls, tad būtu mazāks aķis. Labāk tuhls un ar bateriju.

    Jurģis Spulenieks
    06.04.2018 13:23

    Man vienmēr patikusi OmniBalance dizaina elegance, kas vislabāk izpaudās Z5 sērijā. Šis dizains galīgi neasociējas ar japāņu minimālisma eleganci, tomēr samazinātās ekrāna apmales ir svaigs ūdentiņš sony cienītājiem

    07.04.2018 06:54

    Vismaz Sony nav pavilcies uz iPhone X izskatu kā Huawei un gaidāmais OnePlus 6.

    Jurģis Spulenieks
    07.04.2018 08:27
    Reply to  Artis Ābols

    Taisnība, piekrītu par visiem 100, tomēr XZ2 aizmugure atgādina pēdējos HTC veikumus. Šī brīža dizaina tendences nav oriģinalitātei labvēlīgas.

    Emils Klasens
    16.04.2018 21:59
    Reply to  Artis Ābols

    Runā ka jaunais Note 9 pēc dizaina būs ļoti līdzīgs Iphone X

    madarasaule
    06.04.2018 13:41

    Gaidiet drīzumā arī manus piedzīvojumus ar XZ2 lielo versiju! Jūtu, ka tas būs vairāk emocionāls ceļojums, jo, ja neskaita bateriju un ekrānu, tehniski tie ir gandrīz pilnīgi identiski.

    07.04.2018 06:55
    Reply to  madarasaule

    Noteikti pamēģini skaņas vibratoru!

    madarasaule
    08.04.2018 13:55
    Reply to  Artis Ābols

    Vibrators tiešām ir izteikti spēcīgas sajūtas raisošs!

    Puika
    06.04.2018 13:59

    Nav tā, ka mazs aķis priekš Android? Nu, moš taupīgs telefons un ir OK.
    Nedaudz pārsteidz, ka Artis slavē plastmasu, kas manuprāt ir pats trulākais materiāls telefonam.
    Grūti saprast arī kāds labums “modernajam” displeja izmēram. Ja skatās video, tad dēļ tā “modernā” displeja izmēra daļa ekrāna paliek neizmantota.

    Lapsinieks
    06.04.2018 14:30
    Reply to  Puika

    cik daudz tumsonības var ietvert vienā komentārā.

    Puika
    06.04.2018 14:33
    Reply to  Lapsinieks

    Pamato nevis bļausties

    Puika
    06.04.2018 14:33
    Reply to  Lapsinieks

    Jeb tu to par sevi

    Puika
    06.04.2018 14:36
    Reply to  Lapsinieks

    At ko 18:9 labāks par “normālo” izmēru, ja skatās video? Ar to, ka malas tukšas un netiek izmantots viss ekrāns? Plastmasa bija pirms 20 gadiem moderns materiāls telefonam, bet tu jau laikam tad nebiji piedzimis:)

    Lapsinieks
    06.04.2018 14:45
    Reply to  Puika

    Pornofilmas labāk izskatās uz +/- 60 collām. Nav tādu pētījumu, ka viedtālruņu īpašniekiem svarīgākā nodarbe būtu video skatīšanās. Un filmu formāts, starp citu, jau sen ir 21:9 – tā ka te vēl ir kur stiepties garumā.
    Polikarbonāta plastmasa dažādos aspektos ir labāka par stiklu = neplīst, par metālu – nav slidena.
    Akumulatora ietilpība ir jāskatās nevis ciparos, bet darbībā – par to lasi Arta komentārus Vispār jau lōģiku sāk skolā mācīties, nevis rakstot bezjēgas komentārus.

    Puika
    06.04.2018 14:53
    Reply to  Lapsinieks

    Ja tu izmanto savu veco huawei tikai porno filmu skatīšanai un zvanīšanai, tad jā – tad plastmasa kā materiāls tev ir ļoti piemērota – sitot kulakā tev telefons neizkritīs no plaukstas. Cik saprotu tu esi liels porno filmu eksperts:)

    Puika
    06.04.2018 15:52
    Reply to  Lapsinieks

    Palasīju 3 apskatus par šo trubu. Visos 3 bija rakstīts ko es jau teicu, ka plastmasa ir primitīvs un lēts risinājums. Apmēram šādi:
    That said, it’s far from perfect, with a cheap feel (dēļ plastmasas).
    Kas tu tāds esi par gudrinieku, ka visiem būtu tev jāpiekrīt, ka plastmasa ir super risinājums (plastmasa ir primitīvs variants īstenībā).

    Lapsinieks
    06.04.2018 16:00
    Reply to  Puika

    vai esi šo tālruni turējis rokā? neesi. bet ir forši, ka esi gudrāks par sony džekiem. “puika”

    Puika
    06.04.2018 16:06
    Reply to  Lapsinieks

    Atkritums nav jātur rokā, lai saprastu, ka tas ir atkritums. Un plastmasa salīdzinoši ar metālu un stiklu kā telefona materiāls ir atkritums.

    x
    06.04.2018 16:15
    Reply to  Puika

    klau, nu pietiek atgremot indiešu rakstītus aprakstus. tie ir 3. pas. v. plastmasas kastēs dzīvojošu masu aizspriedumi un viņiem lēts alumīnija korpuss skaitās sazinkāda ekstra. stikla truba, es ģībstu, no stikla taisa dildo ko lietošanas starplaikos glabā samta tašā, bet stikla telefoni ir domāti šovrūmiem un nevis praktiskai lietošanai.

    Puika
    06.04.2018 16:20
    Reply to  x

    Techradar un Trusted Reviews ir indiešu? Tu ar galvu draudzējies? Bet man nevajag nekādus apskatus (Techradar un Trusted Reviews es pieminēju tāpat), lai saprastu, ka plastmasa ir pagātnes atrauga.
    Skumji, ka ir tādi cilvēki kā tu kam pašiem savu domu nav un vadās tikai pēc reviews…

    x
    06.04.2018 16:26
    Reply to  Puika

    nu, tu pats nodemonstrējies, ka vadies pēc apskatiem. tavai zināšanai – mūsdienās no t.s. pagātnes atraugas taisa ne tikai rāmi veļļukam par vairākām štukām, bet kosmosa kuģu apvalkus un daudz ko citu. pasaulē ir daudz dažādu plastmasu, ne tikai ķīnas noname cehā ražotā smirdīgā, pēc kuras esi izveidojis savus priekšstatus.

    Puika
    06.04.2018 16:32
    Reply to  x

    Labi, es diskusiju beidzu.
    Tavs primitīvisms ir tik liels, ka nav jēga tērēt savu laiku. Man, atšķirībā no tevis nekad nav bijuši Ķīnas “noname” telefoni.
    Ja tu uzskati, ka plastmasa ir kruts materiāls telefonam, tad turpini vien dzīvot akmens laikmetā. Tikai atšujies no manis:)

    x
    06.04.2018 16:46
    Reply to  Puika

    ja apsolies vairs nespīdēt ar tādiem atavismiem, ar kuriem šodien mēģināji vinnēt konkursā dumb and dumber – deal, es tevi likšu mierā un dzīvo laimīgs konservbundžu pasaulītē)

    Puika
    06.04.2018 17:14
    Reply to  x

    Atzīstu – par “aķi” ir tā kā rakstīja Artis – cik saprotu – pietiekama jauda. Tas labi. Bet es jau to neapšaubīju – tikai uzdevu jautājumu vai patiešām ir pietiekama izturība VISOS ASPEKTOS. Nu, vismaz tā biju domājis savu jautājumu.
    Ja Lapsinieks ir turējis to trubu rokās un saka, ka ir OK, tad ļoti iespējams, ka ir OK. Un, Lapsiniek, neņem ļaunā – Huawei ir ļoti labi telefoni, tu pats sāki ārdīties, tāpēc es kaut ko bez pamata indīgu uzrakstīju. Sorry.
    Par plastmasu – piekrītu x, ka ir arī augstvērtīgas plastmasas. Bet ja man nepatīk plastmasa kā telefona korpusa daļa, tad tāpēc mani saukt par tumsoni nav pamata. Katram sava gaume.
    Par to 18:9. Ir ērtāk lasīt internetā kaut ko un vēl šo to darīt telefonā ar tādu ratio. Ir savi plusi. Atzīstu. Bet, ja es skatos filmas formātā 16:9, tad man 18:9 neder tik labi. Tas taču saprotams. Kāpēc tad jāmētājas ar apvainojumiem?
    Kursoristi, esat pozitīvāki. Nevajag pieņemt, ka tikai tavs viedoklis ir pareizais…
    Kursoristi, es laižu uz dropi! Nopietni! Tiksimies nākošnedēļ:)
    P.S. Sorry par palagu!:)

    07.04.2018 07:02
    Reply to  Puika

    Plastmasa ir lēts un salīdzinoši neforšs materiāls, bet tas ir izturīgs pret sasišanu un ziemā nepiesalsti pie telefona.

    Sony uzsver, ka XZ2 sērijā strādāts pie izturības, to ar stikla aizmuguri iegūt nevar. Protams, vienmēr paliek metāls, ja vien neplāno bezvadu lādēšanu.

    geksis
    09.04.2018 08:57
    Reply to  Artis Ābols

    bet šim modelim tak nav bezvadu uzlādes!

    Puika
    06.04.2018 14:40
    Reply to  Lapsinieks

    Es saprotu, salīdzinot ar tavu huawei par 5 eur šie ir lieliski parametri:)

    svimart
    06.04.2018 16:28
    Reply to  Lapsinieks

    Beidzot jāpiekrīt Kūmiņam…

    Lapsinieks
    06.04.2018 16:39
    Reply to  svimart

    dalabi… besī tupi komenti. šodien apsolīju Kristapam nelekties. Šis bija pēdējais – goč pendele.

    Puika
    06.04.2018 22:50
    Reply to  Lapsinieks

    Lapsiniek un x. Man tād jautājums. Ja jau plastmasa ir tik kruts materiāls telefonam. Tad kāpēc Apple, Samsng un Huawei flagmaņus netaisa no plastmasas? Viņi, jūsuprāt ir idioti?
    Un x, vai tu esi pārliecināts, ka šī telefona plastmasa ir tieši tāda kā kosmosa kuģim? Nu, neiztur jūsu argumenti kritiku.
    Lai maksātu 600 EUR par plastmasas Android, kam apdeiti pēc gada beigsies, nu tur ir jābūt daunim.

    x
    07.04.2018 08:34
    Reply to  Puika

    xxi gs materiālam, no kā uztaisīts verķis, ir minimāla nozīme, jo visa sāls ir tamā, ko un cik labi verķis māk, un cik ilgi tas darbosies (apdeiti, plus vai to mākslīgi neapturēs lai pastimulētu nākamā modeļa noietu).

    protams, ir cilvēku grupas, kas pievērsīs uzmanību korpusa materiālam, īpaši salasoties ka parasts alumīnijs, ko cilvēce rūpnieciski izmanto jau 100 gadus, ir kas vaaaaau – tā jau nav megaproblēma, bet iespēja – var tirgot visādas uzpariktes lai samazinātu izslīdēšanu no nagiem.

    teiksim tā – ja kādam patīk sportot kokvilnas drēbēs jo tās ir dabiskas un tā darīja pirms 50 gadiem – man nav itin nekādu iebildumu. bet maksāt 400+ par jebkuru sistēmu, kas nav nodrošināta ar apdeitiem 4 gadus uz priekšu ir tuvas domāšanas paraugs un tas ir neatkarīgi no korpusa materiāla.

    mistersy
    07.04.2018 11:38
    Reply to  Puika

    Šitais puņķutapa sevi uzskata par trako korpusu materiālexpertu, tikai visi viņa komentāri beidzas ar dauņi un melot….velk uz speciālistu no Liepājas…

    Jonis Makleods
    05.03.2019 15:42
    Reply to  Puika

    Nevis Apple, Samsng un Huawei ir idioti, bet gan pircēji ir idioti… ražotāji tikai izpilda idiotiskus pasūtījumus.
    Man bija Xperia Z5 Compact – aizmugure bija matēta nemetāliska/nestikla. Man ļoti patika. Man ir planšete ar matētu nemetāla/nestikla korpusu – ļoti patīk – ērti turēt rokās (neslīd), no galda neslīd nost… sievai ir jaunāka, modīgāka planšete ar stikla aizmugures paneli – besī ārā – ne rokās ērti turēt, ir no galda pāris reizes noslīdējis… Tā kā nevajag te stāstīt, ka vienīgais pareizais materiāls ir metāls vai stikls, ja stikls vai metāls būs tik pat ērts kā plastikāts, es tādu obligāti izvēlēšos, bet šie te spīdīgie gludie štrunti ir paredzēti mažoriem, blondīnēm un citiem bling-blingeriem.

    07.04.2018 06:59
    Reply to  Puika

    Kur ta nu slavē. Uzskatu, ka ir izturīgāka par stiklu, bet tas ir arī viss. Pilnā izmēra XZ2 gan ir glīts bet tam plastmasas ir vairākos slāņos.

    Par ekrānu – zinies, ir dažādi video malu attiecību standarti sākot no 4:3 un līdz 21:9. Tas, ka tu savā ierobežotajā skatījumā zini tikai 16:9, neko īsti nenozīmē.

    Puika
    07.04.2018 07:11
    Reply to  Artis Ābols

    Nevajag melot, Arti. Es nekad neesmu teicis, ka zinu tikai video formātu 16:9. Bet man visas filmas telefonā ir 16:9 un līdz ar to es nevaru slavēt 18:9. 18:9 displejam vispār nav jēgas.
    Un tur 600 EUR par plastmasas Android (vai arī ja būtu cita OS) ir pilnīgi neadekvāta cena. Apdeiti jau pēc gada nebūs. Lepnais trubas īpašnieks varēs sēdēt un lolot savu plastmasas brīnumu. Stikls ir izturīgs. Mana truba ir vairākkārtīgi kritusi no 2m uz flīzēm. Ne mazākās skrambas.
    Es saprotu tie ir tikai telefoni, nopērk un viss. Bet nav pareizi teikt, ka redz plastmasa ir nežēlīgi kruts korpusa materiāls un, ka 18:9 ir ļoti laba displeja attiecība.

    Briedis
    07.04.2018 21:55
    Reply to  Puika

    Kaut kādas mīkstas flīzes Tev :)

    Lapsinieks
    08.04.2018 10:26
    Reply to  Briedis

    pierādījums tīrai *iršanai ir nevis “uz flīzēm”, bet no 2 m augstuma. Tas momentā skaidrs jebkuram domājošam cilvēkam.

    Briedis
    08.04.2018 11:00
    Reply to  Lapsinieks

    Teorētiski jau iespējams, ka čalis ar tādu sajūsmu vakarā dodas tīrīt zobus, ka dara to ar lieliem palēcieniem. Tad var sanākt, ka klausule izlido no zonas starp plecu un ausi, dubultais backflips pret krānu, atsitiens pret klozetu un tad totālais “plaudis” pret plīzēm… Man sanāk kopējā lidojuma distance ap diviem ar pusi metriem.

    geksis
    09.04.2018 09:06
    Reply to  Briedis

    Vēl jau varbūt viņš ir vairāk kā divus metrus garš un vienmēr krīt runāšanas laikā :)

    digitalk
    08.04.2018 10:59
    Reply to  Briedis
    Lapsinieks
    08.04.2018 11:11
    Reply to  digitalk

    moš tomēr gumijas smadzenes…

    Puika
    07.04.2018 07:24
    Reply to  Artis Ābols

    OK, Arti, sapratu Tavu viedokli. Šīm plastmasas īpašībām es piekrītu. Bet runa nav par to.
    Tomēr šeit visi bauro, ka plastmasa ir kruta visās nozīmēs, un, ka metāla telefoni ir bundžas. Man gan nav metāla truba, bet es tam nepiekrītu. Un manuprāt 18:9 ir pilnīgi bezjēdzīgs displeja formāts. Pie tam Tu rupji melo, sakot, ka es zinu tikai video formātu 16:9. Kad es teicu, ka video ir tikai 16:9?
    Laiks pieaugt, Arti. Ar melošanu var panākt īslaicīgu efektu, bet pēc kāda laika Tev neviens neticēs:)
    P.S. Es vēl aizvien uzskatu, ka plastmasa nav premium materiāls telefonam (vismaz nerada premium iespaidu) un, ka 18:9 formāts displejam nav pārāks par 16:9. Es nesaprotu kāpēc man būtu Tev jādzied līdzi un jāsaka: o, jā super – plastmasas truba ar displeju 18:9 :D

    Lapsinieks
    07.04.2018 09:01
    Reply to  Puika

    “Kursoristi, es laižu uz dropi!”

    smaga drope bijusi…

    Jānis A
    06.04.2018 14:59

    Njā redz līdz kam mēs esam nonākuši 2018. gadā.
    5.0″ tagad skaitās kompakt-telefons. Pēc pāris gadiem laikam būs 5.5″ compact.
    Vienīgā cerība vēl, ka apple izlaidīs SE2.

    wils
    06.04.2018 15:31
    Reply to  Jānis A

    “Čukča nav lasītājs, čukča ir rakstītājs”
    Salīdzinam iepriekšējā modeļa Sony Xpreria XZ1 Compact izmērus ar jaunpienācēju.
    129x64x9.3 mm (XZ1 compact) vs 135x65x12.1 mm (XZ2 Compact)

    Tātad palicis garāks par 6 mm un platāks par veselu milimetru, bet ekrāna lielums palielināts no 4.6″ uz 5.0″.

    Lapsinieks
    06.04.2018 16:01
    Reply to  wils

    bet biezums diezgan ievērojams. ļoti dīvaina sajūta to turot rokās. riktīgi kā vecajos laikos…

    wils
    06.04.2018 16:46
    Reply to  Lapsinieks

    Lietotāji pieprasa ietilpīgu bateriju, agrāk 1500 mAh bija norma, tagad prasa min. 3000 mAh.

    madarasaule
    08.04.2018 13:59

    Pirmās foto ar lielo brāli XZ2 skatāmas manā instagrama profilā madara_saule. Drīzumā – arī apskats. Būs karsti – apsolu!

    xG
    17.04.2018 11:00
    Reply to  madarasaule

    Ieteikums instagram profilam. Ja liec bildes no kāda kursora apskatāmā aparāta, tad pieraksti arī klāt modeli, ar ko taisītas attiecīgās bildes.

    madarasaule
    17.04.2018 11:11
    Reply to  xG

    Paldies par ieteikumu. Šodien būs XZ2 apskats. Instagramā visas bildes sākot no foto ar tekstu par attiecīgo tālruni!

    Gatis
    09.04.2018 06:48

    Kuru labāk būtu ņemt Sony Xperia XZ1 Compact vai Sony Xperia XZ2 Compact

    Emils Klasens
    16.04.2018 22:02
    Reply to  Gatis

    Baterijas ziņā XZ1 velaivien ir līderis dēļ tā ka viņam ir 720p displejs

    Emils Klasens
    16.04.2018 22:00

    Man vienalga nepamet sajūtas ka XZ2 un XZ2 Compact ir ļoti Overpraisoti telefonu. Personīgi es pats metu acis uz XZ1 jo viņš pēc dizaina ir vairāk pieņemams un arī cenā ir vairāk pieņemams. Ne visai man uzrunā Lielā XZ2 stikla Korpuss kurš pēc viena nejauša kritiena ir lupatās un tad par remontu ir jāmaksā puss cena no telefona.

    wils
    16.04.2018 22:59

    Izrādās, XZ2 jau novecojis, gaidam XZ2 Premium apskatu ar super-duper kameru.
    https://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-xz2-premium/

    madarasaule
    17.04.2018 11:12
    Reply to  wils

    Pēc XZ2 laikam vairs nepietiktu drosmes to atkārtot vēlreiz.

    Reklāma
    Pēdējos gados nav bijušas pārlieku pozitīvas jūtas pret Sony Mobile produkciju. Kāpēc? Tāpēc, ka Sony Xperia zīmols sāka ļoti strauji un agresīvi, bet pēdējie gadi bija skumīgi ar Snapdragon 810 atgremošanu vairākās Xperia paaudzēs, arī kameras no nepārspētām kļuva par stagnējošām. Pat ja ar...Sony Xperia XZ2 Compact apskats