Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia XZ1 Compact apskats

    Mīlīgs, maziņš, ātrs, bet ļooooti dārgs.

    Jaunākie raksti

    Kā divi gandrīz identiski viedtālruņi var būt tik dažādi? Iepriekš apskatītais Sony Xperia XZ1 pats par sevi ir visai izdevies viedtālrunis, bet čušš vien sanāk, kad to pretstata tādiem konkurentiem kā Samsung Galaxy S8 vai kaut tam pašam OnePlus 5.

    Xperia XZ1 Compact varbūt arī nav izcils, bet tam nav konkurentu. Ekrāns zem 5.0 collām un kompakti izmēri šodien gandrīz nav atrodami, tāpēc Xperia Compact sērija vienmēr bijusi iecienīta. Un šogad tā būs vēl mīlētāka, jo atgriezti visi flagmaņa Xperia XZ1 parametri – jaudīgs procesors un ūdens noturība.

    Reklāma


    Pagājušā gada Xperia X Compact neiemiesoja neko no flagmaņiem, jo tam nebija mitruma noturības, Xperia X Compact bija visai lēnīgs un tas bija pieejams dīvainās krāsās. Īsāk sakot – tas nebija flagmanis.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 8.0 Oreo
    • Ekrāns: IPS LCD, 4.6 collas, 720 x 1280, ap 319 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 5 ekrāna pārklājums, HDR10 saderība, X-Reality Engine, Triluminos
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 835, 4x 2.45 GHz Kryo & 4x 1.9 GHz Kryo kodoli, Adreno 540 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, aptX HD), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 19 megapikseļi, 1/2.3″ sensors, f/2.0, 25 mm objektīvs, elektroniskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes autofokuss, sejas noteikšana, LED zibspuldze, 2160p ar 30 fps un 720p ar 960 fps video. 8 megapikseļu priekšējā kamera ar f/2.4, 18 mm objektīvu, 1/4″ sensoru un elektronisko attēla stabilizāciju
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs, USB Type-C un ātra akumulatora uzlāde (Quick Charge 3.0), IP68 mitruma un putekļu noturība, 24-bit/192kHz audio
    • Izmēri un svars: 129 x 64 x 9.3 mm, 140 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2700 mAh
    • Krāsas: Black, White Silver, Horizon Blue, Twilight Pink
    • Cena: ap 600 eiro

    Izskats un uzbūve

    Xperia XZ1 Compact (un vispār visu Xperia Z sērijas viedtālruņu) izskats nav daudz mainījies gadiem, kas, manuprāt, jau sāk kļūt apnicīgi. Kā jau minēju, pagājušais Xperia X Compact modelis bija neveiksmīgs, tomēr Sony ir labojies, lai šī gada Xperia XZ1 Compact piedāvātu jau labākus materiālus un tehnisko specifikāciju. Faktiski Xperia XZ1 Compact ir tas pats Xperia XZ1, tikai ar 32 GB atmiņu. Mazāks ekrāns un izmēri ir tikai loģiski Compact sērijai.

    Lai saglabātu akumulatora ietilpību, Xperia XZ1 Compact ir visai biezs, bet to ikdienā īpaši nejūt. Ja Xperia XZ1 Compact būtu plānāks, to nebūtu tik ērti lietot, vismaz man tā šķiet.

    Diemžēl Xperia XZ1 Compact nav ne miņas no alumīnija, kas bija Xperia XZ1 modeļa uzbūvē, bet jau atkal – šāda izmēra viedtālrunī nemaz metālu neprasās. Tas tāpat ir gana stingrs un šķiet pietiekami izturīgs. Arī Xperia XZ1 Compact šogad ir saņēmis IP68 mitruma un putekļu noturību, kas ir laba ziņa. Ne tik labā – nav īsti skaidrs, cik noturīga ir SIM karti nosedzošā vāciņa aizdare. Vāciņš šķiet pārāk viegli atverams, bet to, visticamāk, netīšām atvērt neizdosies.

    Pirkstu nospiedumu nolasītājs atrodas ekrāna bloķēšanas pogā. Ekrāna bloķēšanas poga šoreiz ir arī daļēji skārienjūtīga – ja neizmanto viedtālruņa aizslēgšanu ar pirkstu nospiedumu, vari nedaudz paslidināt pirkstu pa nolasītāju, nevis vilkt pa slēgekrānu. Xperia XZ1 Compact vēl arvien izmanto fizisku kameras slēdža pogu, kas ir liels pluss vismaz manās acīs. Pie fiziskas kameras slēdža pogas jāpiešaujas, lai nepiemirstu pogu arī izmantot.

    Vizuāli Xperia XZ1 Compact arī ir nedaudz vecišķs, jo ap ekrānu ir pamatīgas apmales, kas man par lielu pārsteigumu nemaz tik daudziem cilvēkiem nešķiet liels mīnuss. Es gan par savu izdoto naudu vēlētos saņem maksimāli modernu viedtālruni, bet tā laikam ir tikai mana vēlme…

    Xperia XZ1 Compact ir 4.6 collu 720p ekrāns. Jau atkal – vari piekrist un vari nepiekrist, bet maksāt 600 eiro par 720p ekrānu izklausās vājprātīgi. Vienlaikus nenoliedzu, ka Xperia XZ1 Compact ar savu mazo ekrānu atradīs ne vienu vien pircēju, bet par savu naudu es gribētu saņemt ko vairāk. Te atzīmēšu, ka par 4.6 collu ekrānā 720p izšķirtspēja ir “uz aci” redzama, tātad tā varēja būt augstāka.

    Kopumā nepamet sajūta, ka par 600 eiro tomēr varētu vēlēties saņemt modernāku uzbūvi, noteikti gribētos labāku ekrānu. Līdzīgā cenā pie mobilo sakaru operatoriem ir pieejams Apple iPhone 7 32 GB ar 4.7 collu ekrānu, kas varētu būt interesantāks pirkums.

    Veiktspēja un akumulators

    Xperia XZ1 Compact no pilnizmēra Xperia XZ1 pārmantojis Snapdragon 835 procesoru, 4 GB operatīvās atmiņas apjomu, bet uz pusi mazāka ir iebūvētā atmiņa. Kritums ir visai jūtams – no 64 GB Xperia XZ1 modelī līdz 32 GB Xperia XZ1 Compact. Protams, Xperia XZ1 Compact varēsi pievienot microSD, bet par viedtālruņa cenu varēja tomēr sagaidīt 64 GB.

    Ikdienas lietošanai nozīmīgs ir iebūvētās atmiņas ātrums, kur AndroBench 5.0 uzrāda 615 MB/s lasīšanas (pilnizmēra Xperia XZ1 bija 700 MB/s) un 100 MB/s (190 MB/s) rakstīšanas ātrumu, kas ir pamatīga vilšanās. Tiesa, citi sintētiskās veiktspējas testi neuzrāda tik lielu Xperia XZ1 Compact atšķirību no Xperia XZ1, bet tāpat pāris punkti ir nost par spīti zemākai ekrāna izšķirtspējai.

    Lai arī kā nebūtu, Xperia XZ1 Compact ir ļoti veikls viedtālrunis. Nevienā mirklī nevar just, ka Xperia XZ1 Compact būtu lēnīgs, vai kāda saskarnes daļa raustītos. Protams, Xperia XZ1 Compact saņēmis ļoti jaudīgu Snapdragon 835 procesoru kopā ar Android 8.0 Oreo, neko citu no Xperia XZ1 Compact arī nebiju gaidījis.

    Xperia XZ1 Compact saņēmis tādas pašas ietilpības 2700 mAh akumulatoru kā Xperia XZ1. Manuprāt, arī darbības ilgumi ar vienu uzlādi abiem modeļiem ir līdzīgi, kaut Xperia XZ1 Compact ir zemāka ekrāna izšķirtspējas un izgaismojamais ekrāna laukums. Jebkurā gadījumā Xperia XZ1 Compact mierīgi izdzīvo vienu darba dienu, bet divas dienas varēs izvilināt tikai taupīgākie lietotāji ar visu laiku aktivizētu STAMINA enerģijas taupīšanas režīmu.

    Saskarne un Oreo

    Xperia XZ1 sērijas viedtālruņi ir mana pirmā saskarsme ar Android 8.0 Oreo. Šķiet, ka operētājsistēma ir nedaudz veiklāka ikdienas darbos par 7.x Nougat. Xperia XZ1 Compact uzstādītas aptuveni piecas reklāmas lietotnes – Facebook, AVG antivīruss, Spotify, ofisa lietotnes u.tml. Vairumu no tām var apturēt, divas var atinstalēt pavisam. Kopumā Xperia XZ1 Compact atmiņa netiek lieki piebāzta ar nevienam nevajadzīgu saturu.

    Android 8.0 Oreo kārtējo reizi nāk ar jaunu fona lietotņu darbības optimizēšanu. Kā tas šoreiz izdosies, tikai laiks rādīs. Vecajās Android versijās visas lietotnes pamodās, tikko viedtālrunis pieslēdzās Wi-Fi. Turpmāk izstrādātājiem būs lietotnēs jāiestrādā specifiski noteikumi, kuros mirkļos lietotne drīkstēs fonā aktivizēties. Android 8.0 Oreo spēs korekti atpazīt, kura lietotne ir aktīva, bet kura uzskatāma par fona procesu. Mūzikas atskaņošana fonā netiks aiztikta, bet Snapchat lietotnes saturu Android 8.0 Oreo neļaus fonā atjaunināt.

    Android 8.0 Oreo lietotnes varēs piekļūt citām lietotnēm, piemēram, paroļu menedžeri varēs aizpildīt lietotājvārdus un paroles. Tiesa, līdzvērtīgu iespēju jau šobrīd daļēji nodrošina Google ar Android 7.0 Nougat, piedāvājot aizpildīt lietotnēs saglabātās paroles.

    1Password lietotnes izstrādātājs AgileBits ir parādījis jaunās Android Oreo un Autofill API iespējas zemāk redzamajā video, kur operētājsistēma ļauj 1Password lietotnei aizpildīt paroļu laukus. Video parādīts, kā lietotājs atver Twitter, sistēma atpazīst lietotāja vārda un paroles pieprasīšanu, 1Password to aizpilda un lietotājam nenākas atminēties neskaitāmas paroles, kad tiek iestatīts jauns viedtālrunis.

    Android 8.0 Oreo atnesis iespēju apskatīt video tā dēvētajā Picture-in-Picture formātā, kas ļauj skatīties video vienā ekrāna daļā, bet citā ekrāna daļā lasīt ziņas vai atbildēt uz saraksti. Picture-in-Picture jau bija daļa no Nougat operētājsistēmas, bet tā bija pieejama tikai Android TV izmantotājiem. Līdz ar Android 8.0 Oreo atnākšanu Picture-in-Picture pieejama arī viedtālruņos. Picture-in-Picture šobrīd strādā kopā ar Chrome pārlūku, YouTube un VLC.

    Xperia XZ1 Compact pie mums atceļojis ar 3D attēlu veidojošu lietotni (nosaukums “3D Izveidotājs”), kas strādā ar viedtālruņa vienīgās kameras palīdzību. Sony nav pārlieku aizrāvies ar 3D attēla iegūšanas nianšu aprakstu. Īsumā – atliek atvērt lietotni un viedtālruņa kameru notēmēt uz priekšmetu. Pēc tam Xperia XZ1 Compact parāda, kurā virzienā jākustina kamera, lai iegūtu 3D attēlu, ko pēcāk lietotne ļauj izdrukāt ar 3D printeri.

    Kas būtu jāievēro, izmantojot 3D attēlus veidojošo lietotni? Pirmkārt jāiziet obligātas apmācības, pretējā gadījumā lietotne neturpina darbu, kas ir visai kaitinoši. Otrkārt jābūt vienmērīgam un pietiekamam izgaismojumam, kas mājas apstākļos ne vienmēr ir iegūstams. Treškārt iegūtais attēls nav gluži ideāls.

    Kopumā – interesanta spēļmantiņa 20 minūtēm, bet nekas unikāls. Google Play veikalā ir vismaz ducis lietotņu, kas sola to pašu rezultātu ar jebkuru citu viedtālruni.

    Xperia XZ1 Compact un Xperia XZ1

    Kamera

    Gluži kā Xperia XZ1, arī Xperia XZ1 Compact ir pārmantojis 19 megapikseļu Exmor RS kameru no Xperia XZ Premium. Xperia XZ1 Compact tiek izmantota nedaudz cita pašiņu kamera – tai ir platāks leņķis, bet mazāks megapikseļu skaits. Xperia XZ1 Compact zaudē arī pašiņu kameras pikseļa izmērā, toties saglabāta elektroniskā attēla stabilizācija.

    Xperia XZ1 Compact piedāvā gan 4K video uzņemšanu, gan arī iespaidīgus 960 kadrus sekundē, iegūstot ļoti palēninātu video. Pirms pāris nedēļām DxOMark vēlreiz testēja Xperia XZ Premium kameru pēc jaunajiem standartiem, kur tā saņēma 83 punktus. iPhone 7 ir 85 punkti, bet, piemēram, šobrīd par gandrīz izcilo uzskatītais Google Pixel 2 ticis pie veseliem 98 punktiem pēc jaunās mērījumu metodes.

    Viens no lielajiem jaunumiem ir Xperia XZ1 Compact spēja uzņem vairākus kadrus pēc kārtas kustīgam objektam, saglabājot to fokusā. 100 kadrus tādējādi būs iespējams uzņemt 10 sekundēs. Nevaru apgalvot, ka iespēja strādā ideāli, tomēr tā bieži tiešām darbojas, kas jau viedtālrunim ir pamatīgs sasniegums.

    Manuprāt, lielākā Xperia XZ1 Compact problēma fotografēšanas laikā ir viedtālruņa izmērs – to ir pārāk grūti noturēt divās rokās, lai viedtālrunis mazāk kustētos fotografēšanas laikā. Tāpat šķiet, ka atsevišķi izdalītā kameras slēdža poga ir neērti novietota. Protams, ja viedtālruni fotografēšanas laikā turi vienā rokā, tad Xperia XZ1 Compact būs ērtāks. Arī mazais ekrāns dažkārt varētu pievilt, ja pierasts pie kameras iestatījumu maiņas tikt 5.5 collu vai lielākā ekrānā. Varbūt kādam ar mazākām plaukstām Xperia XZ1 Compact apkalpot būs vienkāršāk.

    Iespaidi

    Uzskatu, ka Sony ar Xperia Compact sērijas viedtālruņiem perfekti aizpilda tukšo tirgus segmentu mazāka izmēra viedtālruņiem, tomēr Xperia XZ1 Compact ir tālu no pilnības. Par iztērētiem 600 eiro vismaz es vēlētos saņemt fantastisku ekrānu, pamatīgu atmiņu, lielisku uzbūvi un veselu maisu ar aksesuāriem tam visam klāt. Varbūt nedaudz pārspīlēju, bet ceru, ka ideja ir skaidra – 600 eiro par 720p ekrānu un 32 GB atmiņu ir cena, ko attaisnot var tikai Apple logo uz viedtālruņa.

    Xperia XZ1 Compact maksā gandrīz tikpat, cik Xperia XZ Premium ar to pašu procesoru un kameru, bet būtiski labāku ekrānu, 64 GB atmiņu, ietilpīgāku akumulatoru utt. Aptuveni tikpat maksās Samsung Galaxy S7 Edge ar 32 GB atmiņu. Pat relatīvi svaigais HTC U11 64 GB maksā zem 650 eiro. Izvēle līdz 650 eiro ir milzīga ar aptuveni gadu veciem pilntiesīgiem flagmaņiem. Protams, tie nepiedāvā 4.6 collu ekrānus un attiecīgi arī mazus izmērus.

    Labā ziņa gan ir tā, ka Xperia XZ1 Compact cena tuvāko mēnešu laikā kritīs visai strauji, kā tas ir ierasts Xperia modeļiem (vai principā jebkuram citam Android telefonam). Viedtālrunis ir iznācis tikai septembra pēdējās dienās, tāpēc tā cena šobrīd ir ļoti augsta.

    Baumas norāda, ka Xperia XZ1 un Xperia XZ1 Compact ir pēdējie Sony Xperia viedtālruņi ar platām ekrāna apmalēm. Sagaidāms, ka Sony jau 2018. gada pirmajos mēnešos atteiksies no tā saucamā OmniBalance dizaina izmantošanas, tā vietā izvēloties ko modernāku. Arī šajā mirklī esošie Xperia viedtālruņi visdrīzāk piedzīvos pamatīgu cenu korekciju.

    Forši, ka beidzot Sony izmanto savu fotoaparātu pieredzi, lai sakārtotu un uzlabotu Xperia XZ1 sērijas viedtālruņu kameras. Beidzot Xperia XZ1 Compact un pilnizmēra Xperia XZ1 modeļa kameras pietuvojušās konkurentiem. Xperia XZ1 Compact kamera strādā ātri, patīkami, paredzami. Tā attēlo patīkamas, precīzas krāsas. Arī automātiskais HDR režīms ir viens no labākajiem redzētajiem.

    Patika

    + unikāls izmērs

    + Android 8.0 Oreo

    + kamera

    + ātrdarbība

    Nepatika

    – augsta cena

    – zemas izšķirtspējas ekrāns

    – lēnāka un mazāka atmiņa par pilnizmēra XZ1

    Mīlīgs, maziņš, ātrs, bet ļooooti dārgs.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Ekrāns
    5
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    9
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    5
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 650 eiro)
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    27 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    11.10.2017 10:31

    >par savu izdoto naudu vēlētos saņem maksimāli modernu viedtālruni
    t.i. sakarīgas komponentes, jēdzīga uzbūve un OS, kas nav apgrūtināts ar liekotnēm.
    pārējais lai tiek kursoram)

    x
    11.10.2017 10:39

    >600 eiro par 720p ekrānu un 32 GB atmiņu ir cena, ko attaisnot var tikai Apple logo uz viedtālruņa.
    un arī, manuprāt, tikai tāpēc ka apple uz vāciņa štancē tikai viens ražotājs.
    man tas ir milzu noslēpums, kā androidu ražotāji pamanās pārdot tipveida ierīces (ne jau unikālus prototipus) par tādu cenu.

    Rūdolfs Rancāns
    11.10.2017 15:12
    Reply to  x

    Bet Apple par 720p ekrānu un 32gb prasa 300€.

    zane
    11.10.2017 11:08

    kur viņu vispār var nopirkt? Ne pie LMT ne Tele2 neesmu redzējusi

    Matiss
    11.10.2017 11:50
    Reply to  zane
    Gunārs Heinsbergs
    11.10.2017 13:25
    Reply to  zane

    Ir pie LMT, maksā 26 eiro mēnesī

    Pfff
    11.10.2017 12:29

    Kamera neparociga vieta, pati lien zem pirkstiem.

    x
    11.10.2017 12:34

    >vēl arvien izmanto fizisku kameras slēdža pogu, kas ir liels pluss vismaz manās acīs
    agrāk arī ļoti patika, bet pārgāja. no pogas jēga vien tad, ja sistēma ir pārāk samudžināta f.k. palaišanai. no praktiskā viedokļa vairs man nevajag. turklāt, trubām ir jāiemanās spiest fix. pogu, neizkustinot aplam vieglo korpusu – cita lieta īstam f.a. kur svars kopā ar objektīvu stabilizē visu to padarīšanu. paliek tikai tāda emocionāla saite – sak, spiežu pogu kā īsts profiņš, nevis bakstu ekrānā.

    11.10.2017 15:24
    Reply to  x

    Manuprāt, šī sūdzība ir spēkā vecajiem Xperia Z modeļiem līdz kaut kādam Z5 ieskaitot. Pēcāk jau slēdža pogas ir ļoti ekselenti nostrādātas ar kārtīgu pusspiedienu fokusam un normālu pogas darbību, lai nav stipri jāspiež un lai neizkustinātu kadru.

    Petjka
    11.10.2017 14:27

    Vēlos pirkt jaunu telefonu, ko labāk ņemt xz1 compact vai iphone 7 32gb?
    Cenas abiem līdzīgas, kuru labāk? iphone iepriekš nav bijis.

    x
    11.10.2017 14:33
    Reply to  Petjka

    tu jau nesaki, ko gaidi no trubas.
    darbosies abas, tāpēc ņem kura labāk no skata patīk.

    Petjka
    11.10.2017 14:48
    Reply to  x

    Gribu jaudīgu aparātu ar salīdzinoši nelielu izmēru, tāpēc šos izskatu.
    Svarīga ir kamera, aizsardzība pret mitrumu, ātrdarbība.
    Tā kā esmu android lietotājs, tad gribu saprast vai gadu vecs 7 iphone būs tikpat labs vai labāks kā šis jaunais xz1 compact?

    11.10.2017 15:29
    Reply to  Petjka

    Nezinu… es ne par vienu no šiem abiem nemaksātu prasīto cenu. Abi ir pārcenoti. Protams, tikko ieslēdzas vajadzība pēc mitruma noturības, tā neko diža izvēle nesanāk. Parastais Galaxy S8 ir pietiekami maziņš… 2 cm garāks, bet to nevarēs pamanīt ;)

    Petjka
    11.10.2017 15:34
    Reply to  Artis Ābols

    Bet S8 pie operatoriem maksā dārgāk kā iepriekš nosauktie. Neuzticami interneta veikali neder.
    Tad iphone 8 tavuprāt ir vēl pārcenotāks? man stikla aizmugure un bezvadu uzlāde nav vajadzīga.

    11.10.2017 15:40
    Reply to  Petjka

    Es iPhone vispār neizskatītu kā variantu, jo iOS ir tik daudz ierobežojumu, ka Kims Čenuns ceļas kājās un aplaudē. Bet atdot 600 par XZ1 Compact arī īsti negribētos. Diemžēl šādos izmēros īsti citu alternatīvu nav.

    Petjka
    11.10.2017 15:44
    Reply to  Artis Ābols

    Man visvairāk kretinē, ka ios iekārtām nav screen share kā androidiem.
    Sanāk nopērc glaunāko smart tv un vēl spraud apple tv klāt lai varētu screen share uztaisīt :D

    Toms Kalnitis
    11.10.2017 16:59

    Kā ar “pūšanos”? Sievai divi mazie Sony bija. Tik tāpēc, ka mazs un nezaudē savu veiktspēju. Bet abiem bija problēmas ar akumulatora uzpūšanos, kā rezultātā 3 vai pat 4 reizes nācās apciemot remontdarbnīcu un galu galā pārgāja uz Samsungu S7

    Skābene
    11.10.2017 17:03
    Reply to  Toms Kalnitis

    Tas ir normāli, Iphone 8 arī pūšās! :)

    x
    11.10.2017 18:29
    Reply to  Skābene

    – kādi jums ir telefoni?
    – ir dažādi, kādu vēlaties – lai uzpūšas vai aizdegas?

    11.10.2017 19:46
    Reply to  Toms Kalnitis

    Superfīča – ja noslīkst, tad uzpūšas un uzpeld.

    Toms Kalnitis
    11.10.2017 19:51
    Reply to  Artis Ābols

    Bet ja nopietni? Diez tikuši galā ar šo problēmu? Jo pēc pirmā riskējām, paņēmām nākamo, bet tam atkal tas pats. Nu tagad roka īsti laikam neceļas, kaut tas būtu sievai piemērotākais telefons

    Toms Kalnitis
    11.10.2017 19:52
    Reply to  Toms Kalnitis

    Turklāt lieliskā garantijas remonta pieeja. Ja paspēj aiznest uz remontu, kamēr viena plaisa uz aizmugures – pieņem. Ja nepaspēj un rodas jau kaut pusotra, garantija beigusies

    Rupucis
    12.10.2017 09:11
    Reply to  Toms Kalnitis

    Ņem Samsungu, tam ar garantijas servisu viss štokos!

    12.10.2017 09:57
    Reply to  Toms Kalnitis

    Diemžēl pie mums telefoni sadzīvo 2…3…4 nedēļas. Izņēmuma gadījumos (kopumā kādi 2 tādi ir bijuši pēdējo 4 gadu laikā) telefonu izsniedz ilgākam laika periodam. Tāpēc mēs nespējam izsekot līdzi ierīču darbībai ilgtermiņā.

    Ja telefons kādu pusgadu bijis tirgū, var meklēt Google pēc tā biežākajām problēmām.

    Janis Bojars
    12.10.2017 10:30

    Izskatās pēc ļoti laba smartphone no Sony… …ceru ka bez rozetes (barošana) viņš varēs 2 dienas iztikt…

    Janis Bojars
    12.10.2017 10:31

    Man ļoti patīk ka Sony smartphone ir atsevišķs taustiņš foto uzņemšanai.

    Skienzrib Sirdna
    19.10.2017 22:27

    Iespējams Latvietis pirmais kurš iegādajies IPHONE 8 telefonu!
    Ja gribi noskatīties,ka vinš to izpako un kādi ir pirmie iespaidi tad noskaties ,jo es biju šokā !!! https://www.youtube.com/watch?v=s3De6cD_64w IPHONE 8 UNBOXING NOSKATIES!!!

    Reklāma
    Mīlīgs, maziņš, ātrs, bet ļooooti dārgs.Sony Xperia XZ1 Compact apskats