Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia XZ Premium apskats

    Glīts, brutāla jauda un lieliska kamera!

    Jaunākie raksti

    Pēdējās pāris reizēs mums (būsim precīzi – man) bijušas dažas saķeršanās ar Sony Xperia fanātiķiem un ekstrēmistiem par Xperia zīmola… varbūt ne gluži nomelnošanu, bet vismaz par vairāk vai mazāk pamatotu kritiku. Šoreiz varu ar milzīgu atvieglojumu teikt, ka beidzot Sony ir pacenties un no Xperia flagmaņa izspiedis maksimumu.

    Protams, vienmēr var kādu ne pārāk labvēlīgu vārdu raidīt Sony virzienā par Xperia aksesuāru ekosistēmas ignorēšanu, bet te atkal ir jāsaprot, ka vismaz pie mums pircējs visdrīzāk izvēlēsies Ķīnas “ultra thin silicone mega cover” par pusotru dolāru, nevis divdesmit un vairāk eiro maksājošu oriģinālo koverīti. Nav jau aifons.

    Reklāma

    Sony Xperia XZ Premium turpina iepriekšējā Xperia Z5 Premium modeļa tradīciju ar 4K ekrānu, turklāt šoreiz viedtālrunis var pamatoti lepoties ar modernu un jaudīgu procesoru un pat gandrīz ideāli sakārtotu kameras darbību. Tieši iebildumi pret kameras attīstības ceļu iepriekš izraisīja pamatīgu viedokļu sadursmi ar Xperia pielūdzējiem.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.1 Nougat
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.46 collas, 3840 x 2160, ap 807 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 5, X-Reality dzinis
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 835, 4x 2.45 GHz Kryo & 4x 1.9 GHz Kryo kodoli, Adreno 540 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 64 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 5.0 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC, USB Type-C
    • Kameras: 19 megapikseļi, 1/2.3” matrica, 25 mm f/2.0 objektīvs, elektroniskā attēla stabilizācija, HDR, fāzes nobīdes un lāzera autofokuss, sejas noteikšana. 2160p ar 30 fps, 720p ar 960 fps. 13 megapikseļu priekšējā kamera ar HDR
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: IP68 mitruma un putekļu noturība, e-kompass, barometrs, High-Res 24-bit/192kHz audio atbalsts, pirkstu nospiedumu lasītājs, Quick Charge 3.0, HDR10 saderība
    • Izmēri un svars156 x 77 x 7.9 mm, 195 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3230 mAh
    • Krāsas: Luminous Chrome, Deepsea Black, Bronze Pink
    • Cena: ap 750 eiro

    Izskats un uzbūve

    Manuprāt, Xperia XZ Premium izskatās superīgi. Ražotājs papūlējies izmantot krāsas, kas nav sajaucamas ne ar vienu citu ražotāju. Uzbūvē izmantots Gorilla Glass 5 stikls priekšpusē un arī viedtālruņa aizmugurē, tāpat šur tur būs metāls, bet Xperia XZ Premium sānos ir plastmasa. Bez sānu plastmasas varēja iztikt, jo tā ir vieta, kur telefons saskaras ar roku, radot ne to izcilāko “premium” izjūtu. Plastmasas izmantošana uzbūvē varētu būt viens no lielākajiem Xperia XZ Premium mīnusiem.

    Xperia XZ Premium stiklotās un tumšās virsmas pamatīgi ķēpājas, bet visu var viegli notīrīt. Lielākas problēmas radīs kabatā esošie putekļi.


    Ap ekrānu ir visai platas apmales, kas uzreiz jūtami palielina Xperia XZ Premium kopējos izmērus līdz 156 x 77 x 7.9 mm. Xperia XZ Premium ir platāks un garāks par Samsung Galaxy S8, kaut S8 ir jūtami lielāks 5.8 collu ekrāns. Pat 5.9 collu Huawei Mate 9 ir tikai vienu milimetru platāks un vienu milimetru garāks par Xperia XZ Premium.

    Toties Xperia XZ Premium ir iedabūti visai augstvērtīgi stereo skaļrunīši, tie izvietoti gana asprātīgi, lai, skatoties filmu vai spēlējot spēles, plaukstas tos neaizsegtu.

    Sony nav padevies kopējai pūļa panikai un aprīkojis Xperia XZ Premium ar standarta 3.5 mm austiņu pieslēgvietu. Tāpat pozitīvi vērtējama IP68 putekļu un mitruma noturības palikšana Sony viedtālruņu top modeļos.

    Nedaudz varētu sūdzēties par SIM kartes un microSD ievietošanas iespējām. Abas kartes paslēptas zem viena vāciņa, bet katrai ir sava atvilktnīte. Nav diez ko ērti, turklāt nosedzošais vāciņš šķiet trausls un rada šaubas par tā ūdens noturību.

    Kopumā rodas sajūta, ka Xperia XZ Premium nav pilnībā dēvējams par premium ar savu izmēru un plastmasas apmalēm. Varēja būt kādu nieku augstvērtīgāks salikums un materiālu izvēle.

    Ekrāns

    Xperia XZ Premium ir nestandarta izmēra 5.46 collu ekrāns ar 4K izšķirtspēju (3840 x 2160), turklāt ekrāna tehnoloģija ļauj apskatīt specializētu HDR saturu, gluži kā Samsung šī gada flagmanim Galaxy S8 un S8+, un Galaxy Tab S3. 4K ekrāna izšķirtspēja iepriekš redzēta tikai Xperia Z5 Premium modelim, kur to īsti līdz galam nebija iespējams baudīt, bet kopš tā laika daudz ūdens ir aiztecējis.

    Xperia XZ Premium ir mežonīgi augsts ekrāna punktu blīvums. Ar 807 ppi tas viegli pārspēj Galaxy S8 570 ppi ekrāna punktu blīvumu. Turklāt Xperia XZ Premium pilnu izšķirtspēju darbina visu laiku, vairs nav māžošanās kā Xperia Z5 Premium laikā, kad nevarēja nekādi saprast, vai telefons rāda 1080p, vai tomēr pārslēdzies uz 4K.

    Pagaidām Sony nav pievienojis iespēju samazināt ekrāna izšķirtspēju, lai taupītu enerģiju. Iespējas ar zemāku izšķirtspēju taupīt enerģiju ir iebūvētas Galaxy S8 un pat vairākos Huawei flagmaņos, kas nosēdina izšķirtspēju pat līdz 720p.

    Triluminos Display tehnoloģija īsti nespēja sasniegt OLED augstumus, kas vērojami OnePlus 3T un jau minētajā Galaxy S8, tomēr Sony ir paveicis lielisku darbu. Xperia XZ Premium rāda ļoti kontrastainu un spilgtu attēlu.

    Ar Xperia XZ Premium ekrānā apskatāmo 4K materiālu pieejamību vēl arvien nav spoži. Nav daudz servisu, kas piedāvātu video 4K kvalitātē. Pie mums ir Netflix, kur 4K satura straumēšana izmaksās mēnesī EUR 11.99, teorētiski arī Amazon Prime straumēšanas serviss piedāvā līdzvērtīgas iespējas, bet par šo sīkāk neesmu interesējies.

    Saskarne un programmatūra

    Paviršam glūņam varbūt šķitīs, ka Sony nu nemaz necenšas uzlabot un sakārtot Xperia viedtālruņu saskarni – tā visu laiku ir pelēcīga, vienmuļa, neinteresanta. Daļēji nevar nepiekrist, jo lielāki konkurenti ne tikai metušies pārzīmēt visas ikonas, bet pat iestrādājuši dažādas papildus iespējas. Sony pieturas pie pamatvērtībām – ērta un ātra saskarne.

    Pavisam nesen Google Play veikalā nonākusi Xperia saskarnes beta testētājiem paredzētā versija Xperia Home, kas ekskluzīvi paredzēta tikai dārgākajiem Sony Xperia viedtālruņiem. Tiesa, Xperia Home saskarne beta stadijā ir jau kopš 2014. gada, kas īsti godu nedara.

    Nedaudz vīlos Xperia XZ Premium reklāmas lietotņu klāstā. Iepriekš Sony ļāva visas reklāmas lietotnes, Facebook, antivīrusus, Spotify u.c. atinstalēt, bet šobrīd tās var tikai apturēt. Nav īsti skaidrs, kāpēc reklāmu lietotnēm būtu jāatrodas ražotāja flagmanī. Kopumā pievienotas vismaz 10, manuprāt, bezjēdzīgas lietotnes.

    Tāpat neesmu sajūsmā par visai uzmācīgajām Sony What’s New un Xperia Lounge lietotnēm, kas arī darbojas fonā un uzmācas ar dažādiem paziņojumiem. Mierīgi varēju iztikt arī bez Livelog, Movie Creator, Email, Music, Album un Video lietotnēm, kas tikai dublē Google piedāvājumu.

    Ja kāds man jautātu, ko es vēlētos mainīt Xperia XZ Premium saskarnē, uzreiz atbildētu – augšējo pelēcīgo rīkjoslu. Kā Sony kopš Android Ice Cream Sandwich laikiem pārņēma rīkjoslu no Google, tā arī tā saglabāta ar niecīgām izmaiņām.

    Veiktspēja

    Xperia XZ Premium ar Snapdragon 835 procesoru un 4 GB RAM nevienu mirkli neizrāda vājumu. Protams, varēja vēlēties nedaudz lielāku RAM atmiņa apjomu no tik dārga flagmaņa, tomēr arī 4 GB RAM būs gana vēl dažiem gadiem. Lai arī Xperia XZ Premium nākas visu laiku darbināt 4K ekrāna izšķirtspēju, tomēr arī tas nebremzē ne lietotnes, nedz arī saskarni.

    Pie manis nonāca Xperia XZ Premium demo modelis, kas ir pilnvērtīgs viedtālrunis, tomēr tas bija daļēji slēgts sintētiskās veiktspējas programmatūras uzstādīšanai, bet beigās tomēr pie tās tiku. Diemžēl nevaru apgalvot, ka Xperia XZ Premium demo viedtālrunis nav uzforsēts, varbūt tas uzrādīs labāku rezultātu veiktspējas testos. Atzīmēšu, ka apskata veidošanas laikā Xperia XZ Premium Latvijā vēl oficiāli nav nopērkams.

    Ikdienas lietošanai nozīmīgs ir iebūvētās atmiņas ātrums, kur AndroBench 5.0 uzrāda 700 MB/s lasīšanas un 192 MB/s rakstīšanas ātrumu, kas par 100 MB/s piekāpjas Galaxy S8 lasīšanas ātrumam, bet rakstīšanas ātrumi ir dēvējami par vienādiem. 700 MB/s lasīšanas un 192 MB/s rakstīšanas ātrumi ir lielisks rādītājs, tie pat nedaudz pārspēj Huawei flagmaņos solītos atmiņas ātrumus.

    Pieļauju, ka arī Xperia XZ Premium pircējiem paredzētā versija nebūs lēnāka un neveiklāka.

    Akumulators

    Sony Xperia XZ Premium darbina 3230 mAh akumulators, kas ļaus ar vienu uzlādi nodzīvot pilnu darba dienu, bet ar daudz garākiem akumulatora izdzīvošanas laikiem gan nevajadzētu rēķināties. Viedtālrunis saņēmis Quick Charge 3.0 ātru akumulatora uzlādi, kā arī vari ērti aktivizēt STAMINA enerģijas taupīšanas režīmu.

    Visnesaudzīgāk pret Xperia XZ Premium akumulatoru izturas video atskaņošana, jo pat 1080p izšķirtspējas video tiek atskaņots ar visiem 4K ekrāna pikseļiem, kas nozīmē arī papildus procesora darbību visu ekrāna pikseļu apkalpošanai. Pusotras stundas garš 1080p video noēdīs aptuveni 25% no enerģijas, ja skatīsies video ārpus telpām ar pilnu ekrāna spilgtumu un ieslēgtu 4G mobilo datu savienojumu, jārēķinās ar noēstiem 32% līdz 35%, kas ir ļoti daudz. Un tas vēl nav viss! 4K HDR filma tērēs vēl kādu nieku vairāk.

    Ikdienā nekādus liekus akumulatora tēriņus nevar novērot. 4K ekrāna pikseļu darbināšanas nav jūtama, vai arī tā izteikti neietekmē akumulatoru. Varbūt kādu nieku vairāk tērē lietotnes un spēles 4K ekrāna dēļ, bet arī tas īsti nav jūtams un izmērāms.

    Kamera

    Viens no lielākajiem Xperia XZ Premium plusiem ir beidzot sakārtotā kamera, kas spēj viegli konkurēt ar šī gada Samsung, Huawei un citu konkurentu veikumu. 19 megapikseļu kamera piedāvā perfektu HDR izmantošanu ikdienā, tāpat tai ir elektroniska attēla stabilizācijas sistēma. Xperia XZ Premium kameras ātrdarbību nodrošina fāzes nobīdes un lāzera autofokusu sadarbība.

    Sony ir spējis no saviem fotoaparātiem pārvilināt uz Xperia XZ Premium arī filmēšanas iespējas ar 960 kadriem sekundē, kas gala rezultātā izveido pamatīgu palēninājumu. Tiesa, ar 960 kadriem sekundē nevarēs filmēt visu laiku un pieejamā izšķirtspēja ir tikai 720p. Palēninājuma izmantošanai jāpāriet speciālā filmēšanas režīmā, tad var uzsākt filmēt un, uzspiežot uz palēninājuma pogas, pāris sekundes tiks uzņemts filmas daļa ar 960 kadriem sekundē. Pēc tam atkal Xperia XZ Premium pats turpina uzņemt ar parastu kadru daudzumu. Izklausās fantastiski? Jā, tā arī daļēji ir, bet filmēšana ar 960 kadriem sekundē norit ar visai zemu bitreitu, kas neļauj filmēt ūdeni vai koka lapotni. Visa filma var gadīties vienos digitālos klučos. Ja no ņirboša ūdens filmēšanas vari atturēties, tad 960 kadri sekundē ir perfekta rotaļlieta dzīvnieku un bērnu filmēšanai.

    Konkurenti iPhone 7 (un iPhone 7 Plus) un Samsung Galaxy S8 (un Galaxy S8 Plus) veic video ierakstu ar 240 kadriem sekundē, kas pret Xperia XZ Premium spējām šķiet smieklīga.

    Kristaps vēl uzskatāmāk parāda kā darbojas šis super palēninātais režīms

    A post shared by Kristaps Skutelis (@krizdabz) on

    Fotografēšana perfekti darbojas Intelligent Auto režīmā, bet pieejami arī manuāli iestatījumi. Manuprāt, beidzot Sony ir saņēmis un aprīkojis Xperia XZ Premium ar lielisku kameru, kas veido gana spilgtas, bet vienlaikus arī pietiekami dabīgas fotogrāfijas.

    Xperia XZ Premium visai labi sadarbojas fāzes nobīdes autofokuss kopā ar lāzera autofokusu. Ražotājs pat nodēvējis fāzes nobīdes autofokusa spējas par pareģojošām (tiešs tulkojums no “predictive”), bet sausais atlikums ir visai veiksmīgi strādājoša autofokusa sistēma, kas ļauj bez lietotāja iejaukšanās izsekot kustīgus objektus. Tie visu laiku tiek turēti fokusā, lai fotogrāfiju var uzņemt bez liekas aizķeršanās.

    Sony ir saglabājis un jūtami uzlabojis atsevišķi uz korpusa izvietoto kameras slēdža pogu. Tā tagad strādā gandrīz tikpat ideāli kā fotoaparātā. Ļoti patika!

    Nobeigumā

    Sony ar Xperia XZ Premium ir ļoti centies – lielisks, ļoti jaudīgs procesors, iespaidīgs 4K ekrāns, patīkami materiāli un krāsas, nevainojama kamera, un pat visai pieņemama akumulatora darbība. Protams, par šo visu tiek prasīta arī atbilstoša cena.

    4K HDR ekrāns ikdienā rāda spilgtu un glītu attēlu, bet ja vēl izdodas atrast 4K HDR filmu… Varēja vēlēties nedaudz plānākas ekrāna apmales.

    Iespējams, ne visiem patiks spoguļa korpusa noformējums. Pirkstu nospiedumus tas nepievelk, bet putekļi gan ir uz korpusa bieži viesi. Nedaudz nepārliecinošs šķita SIM karti nosedzošais vāciņš. Xperia XZ Premium priecēs ar IP68 mitruma un putekļu noturību – slīcināt speciāli nevajag, bet gadās visādi.

    Patika

    + 4K HDR ekrāns
    + kamera
    + ātrdarbība
    + spoguļkrāsu korpuss

    Nepatika

    – dažas detaļas veidotas no plastmasas
    – pietrūkst 4K HDR video materiāla, bet tā nav Sony vaina
    – biju gaidījis lielāku akumulatoru

    Glīts, brutāla jauda un lieliska kamera!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    9
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    52 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    onyxx89
    09.06.2017 13:05

    Man dizains galīgi nešķiet tas izskatīgākais, dēļ displeja attiecības pret kopēju izmēru, tās tukšās vietas augšā un apkašā, sānu malas tāds sīkums. Un tas slowmo video izskatās ļoti sliktā kvalitātē, kubiki vien.

    09.06.2017 13:30
    Reply to  onyxx89

    Iespējams, ka kubi ir Youtube problēma. Video šausmīgi ilgi renderējās Youtube serveros. Kādas 4h aptuveni. Bet nevar nepiekrist – 960 fps jāfilmē ir izcilā gaismā ar maksimāli mazu kustību laukumu. Jūras viļņus var vispār nemaz neprovēt filmēt.

    Plus ir vēl viena nianse – 960 fps režīms baigi piezoomē, kas arī ir redzams – rokas trīc pamatīgi.

    x
    09.06.2017 13:39

    radās iespaids, ka premium – tā ir telefongrāmata 4k izšķirstpējā un plastmasas sāni.
    vēlāk izlasīšu par kameru, kas bija pieminēta kā harmoniska…oops, sakārtota.

    Jokman
    09.06.2017 13:55

    Es jau pieteicos. Beidzot ir cienīgs pretinieks Samsung un pirmais telefons LV ar 835 procesoru.

    aigi
    09.06.2017 14:56

    mja, kopš lietoju S8, tās platās melnās malas izskatās pabriesmīgi.

    Skābene
    09.06.2017 15:11
    Reply to  aigi

    Tavs S8 laikam vēl nav kritis! Tiem kam ir kritis, tie lamājas par plānajām maliņām! :)

    Kaspars Vjaksa
    09.06.2017 16:06

    4k displejs telefoniem manā skatījumā ir overkill, pat pie 5,5″ labs 1080p displejs ir ok.
    Kamera laba šamajam, bet dizians gan mūsdienās vairs neuzrunā.

    09.06.2017 16:10
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    4K ekrāns ir kā minimums diskutabls. Bet šis bija pa ilgiem laikiem pirmais tiešām glītais viedtālrunis. Saprotu, ka visi spoguļstikli ir traki nepraktiski, bet tāpat – nu smukiņš.

    Kaspars Vjaksa
    09.06.2017 16:12
    Reply to  Artis Ābols

    nu common, tu gribi teikt, ka līdz 6″ ar to pašu 2k displeju tu redzi pikseļus?

    Kaspars Vjaksa
    09.06.2017 16:18
    Reply to  Artis Ābols
    Kaspars Vjaksa
    09.06.2017 16:19
    Reply to  Artis Ābols
    oldschool zerolemon fan
    09.06.2017 17:42

    Super asie stūri + tikai 3230 baterija = viennozīmīgi NĒ.

    KKTK
    09.06.2017 18:02

    Sony vienmer ir patikuši asi stūri, visiem viņu dzelžiem. Tāds ir viņu stils.

    anonymous
    09.06.2017 22:50
    Reply to  KKTK

    Vienmēr? comment image

    Briedis
    11.06.2017 22:25

    Man besī apaļie stūri, kā, piemēram, Samsungam. Sony dizains patīk. Gaumes jautājums.

    x
    10.06.2017 10:38

    mazliet nesaprotu – samaksājot ap 750 eironaudām, uz manas trubas ir ap 10 (desmit!!!) bloatwāres gabaliem, kuri iejaucas manā lieliskajā sonī pieredzes baudīšanā un kurus es pat nevaru atinstalēt? nopietni?

    NOPIETNI?

    jebkurš kaut mazliet domājošs cilvēks saprot, ka bloats drīkst būt tikai uz subsudētajām iekārtām, bet ja cilvēks samaksā tīri brangu naudu, tad lieciet viņu mierā un nekompostrējiet smadzenes!
    nespēju noticēt, ka cilvēki labprātīgi parakstās uz ko tādu, to nevar darīt cilvēks kurš kaut mazliet ciena sevi……

    pirx73
    11.06.2017 11:24
    Reply to  x

    Neaizmirsti, ka daļa no šī bloata ir Googles uzpiestais (derdzīgais Hangouts, reti kuram vajadzīgā Google+ utml)

    x
    11.06.2017 15:46
    Reply to  pirx73

    domāju, ka cilvēkam, kurš atdod savu naudu, ir vienalga, kurš tieši ko uzspiež.

    ja trubas ražotājs prasa naudu (un ne mazu) un pretī dod apgrūtinājumu – acīmredzams ir jautājums wtf?

    pirx73
    11.06.2017 19:51
    Reply to  x

    Diemžēl ar bloatwares uzspiešanu grēko visi ražotāji, Googli pašu ieskaitot.
    Tad jāliek visādi kaštomi no xda vai 4pda.
    Ne visi bloat apps ir atinstalējami bez roota. Maksimums ko var – atinstalēt jauninājumus un diseiblot.
    Uz subsidētajiem telefoniem, kādus LV par laimi netirgo, vispār ir vēl vismaz 4-5 telefona operatora apši. Maz neliksies. Plus firmware var būt modificēta. Teiksim “paša” Sony Xperia jau saņem jauninājumu, kamēr Verizon Xperiai jāgaida vēl vairāki mēneši.

    x
    11.06.2017 22:04
    Reply to  pirx73

    drošvien ir cilvēki, kuri pa lēto lietotu izvarotu dārgā gala trubu, skatoties reklāmas un saņemot jauninājumus no operatora.
    ja ir izvēle un tīklā var lietot paša pirkto, tad neredzu ar to problēmu.

    bet tad arī gribās tīru, nepieķēzītu OSu, ja reiz esmu maksājis pilnu cenu, vai ne tā. savādāk – par ko naudu ņem?

    Briedis
    11.06.2017 22:24
    Reply to  x

    Cilvēkam ir vienmēr iespēja atdot naudu par ko citu. Mūsdienās neko vairs nevar uzspiest.

    Techbloglv
    11.06.2017 00:58

    Sony ir iestrēdzis uz plastmasas korpusa, bez tam loti mikstas un ne izturīgas, kas skrāpējas pat ar silikona bampera, kas gadījumā ja nolemsiet pārdot telefonu pēc gada vai vairāk stipri ietekmēs telefona vērtību. Nezinu kā šim bet daudziem citiem jaudīgiem Sony modeļiem ir problēmas ar pārkaršanu un akumulatoru, pilnīgi tā liekas ka Sony parūpējās par labiem spēcīgiem dzelžiem bet par dzesi piemirst. Lai arī kā, bet Sony xperia manā kabatā visticamāk vairs nebūs. Labāk tad ņemt Samsung S8 vai iPhone 7 vai LG G6 vai arī nākošos flagmanņus.

    11.06.2017 08:57
    Reply to  Techbloglv

    Karsa nevis Sony telefoni, bet nolādētais Snapdragon 810. Tiek uzskatīts, ka Apple apčakarēja Qualcomm, negaidīti izlaižot 64 bitu procesoru. Qualcomm nebija ko likt pretī, tāpēc tika baigi sasteigts un izlaist ultra sūdīgs (maigāk to saukt nevar) Snapdragon 810.

    Karsa ne tikai Sony, cieta arī LG, HTC u.c. Bet pamatā ir taisnība – visvairāk uzrāvās Sony uz šo procesoru.

    pirx73
    11.06.2017 11:23
    Reply to  Artis Ābols

    Snapdragon 810 ir vismaz 3 atšķirīgas hardware revīzijas. Problēmas bija pirmajai un daļēji … arī otrajai. Rev 3 dzelžiem ar pārkaršanu problēmas nebija.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 11:35
    Reply to  pirx73

    Ko dod tās revīzijas, ja telefons ir jālaiž tirgū tad, kad tas ir jālaiž? :)

    pirx73
    11.06.2017 11:38

    Informācijas precizitāti.
    Telefonam vart būt vairākas hw rev. Līdz ar to “vienam karst, otram ne”. Nav viennozīmīgi.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 11:42
    Reply to  pirx73

    No vienkāršības viedokļa ar šādu precizitāti pilnībā pietiek. Tu taču neiesi uz veikalu prasīt telefonu, kam ir konkrētas revīzijas čipsets. 99.99% gadījumu pārdevējs pat nesapratīs par Tu runā.

    pirx73
    11.06.2017 11:54

    Nē, taču tas rada augstāk minēto situāciju. Early adopteri vaid ka fonis karst kamēr kāds, kurš nopirks vēlāk, neko tādu nemanīs.
    Bez tam – serviss vai ražotājs pats, var inicēt bezmaksas mobo maiņu – lai tiktu pie jaunākas revīzijas SoC, ja klients žēlojas ka iekārta karst.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 11:55
    Reply to  pirx73

    Teorijā, jā, bet praksē tas tā notiek ne vienmēr un patērētāju interesēs labāk ir šādu mazāk veiksmīgu modeli “norakstīt” jau laicīgi.

    x
    11.06.2017 16:25
    Reply to  pirx73

    >tiktu pie jaunākas revīzijas SoC, ja klients žēlojas ka iekārta karst.

    reāli dzīvē kādam ir izdevies nomainīt trubas dēli ar tik žēlīgiem argumentiem?
    jo temp. izdalās jebkurai elektroiekārtai, kas spējīga darboties.
    karsts – aha, tātad darbojas, staigājiet laimīgs))

    manuprāt, tur jābūt citiem argumentiem…ja uzkarst un sāk izslēgties – tas jau pavisam nopietni, to nekādi nevar noraidīt.

    11.06.2017 17:14
    Reply to  pirx73

    Es neesmu redzējis nekarstošu 810. Varbūt tā trešā revīzija kaut kur ir. Piemēram, uz papīra vai kādam galvā.

    cvvvc
    20.06.2017 00:31
    Reply to  Artis Ābols

    apple vainigs, jo qualcomm nolažo. Tipisks artis.

    pirx73
    11.06.2017 11:22

    “nevis divdesmit un vairāk eiro maksājošu oriģinālo koverīti. Nav jau aifons.”
    Samsungi ar 50+ eur oriģinālajiem vāciņiem ērti aizmirsti…

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 11:34
    Reply to  pirx73

    Gribējās tajā vietā iemest kādu klišeju, bet piekrītu, ka jebkuram dārgam Android flagmanim arī ir pieejami dārgi aksesuāri un būs cilvēki, kas izvēlēsies tieši tos.

    Jānis
    11.06.2017 14:52

    Piebildīšu par dārgajiem maciņaksesuāriem. Gada sākumā iepirku vidēji lēto un šeit jau apskatīto ļoti spīdīgi plastmasīgo Sony Xperia X Compact, jau laikus zināju, ka tam vajadzēs arī mājiņu. Kādā no ilglaicīgākajiem interneta veikaliem Sony oriģinālajam maciņam bija cēla atlaide, līdz ar ko to iegādājos par ~ 20 eiro. Jau uzreiz sapratu, ka tas ir nesalīdzināmi labāks izstrādājums par jebkuru 1,5 vai 7 dolāru ķīnīzeri, taču pilno cenu ( ~ 40 eiras) nekad par to nenoliktu.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 14:55
    Reply to  Jānis

    Kāpēc? Ja jau pats redzi atsķirību starp lētu mēslu un normālu kvalitatīvu produktu.

    Jānis
    11.06.2017 15:56

    Tāpēc, ka overprice. To droši vien var saukt par iedzimtu skopumu (tātad arī pret sevi), kam tā arī neesmu pārkāpis. Kālab atstāt pussimtu eiro par plastikāta (ok, kvalitatīva) iztrādājumu, ja arī tas lētais mēsls izpilda to pašu funkciju? Vai tāpēc, ka tajā ieštancēts uzraksts SONY? Pārmaksājums kā likts, bet laikam jau uzņēmumi ar šiem oriģinālajiem aksekssuāriem tiešām kko pelna.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 16:08
    Reply to  Jānis

    Hm, tad nesapratu. Tu saki, ka oficiālais aksesuārs ir krietni labāks par ķīniešu pakaļdarinājumu, bet maksāt par kvalitāti tāpat nevēlies :)

    x
    11.06.2017 16:22

    ir jēdziens “gana labs” – ja nesaplīst pirmajā nedēļā, tad nokalpo vismaz 90% no 5x dārgāka verķa resursa, nu jā, izskatās ne tik smuki, reizēm plastmasa/gumija ož pēc ķīnas ceha.
    par izvēles kritērijiem – ir cilvēki, kuri lieto tikai no 18/8 ņeržas locītas miskastes jo iederās virtuves iekārtojumā, cits gatavs izmantot plastmasas izstrādājumu par pāris eiro – ka tik veic funkciju, par atlikumu var pārplombēt 3 zobus ar kanālu pildīšanu. brīva valsts, katram tiesības uz izvēli.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 16:23
    Reply to  x

    Ne velti saka, ka skopais maksā divreiz. Vai nav žēl laika un naudas, kas tiek patērēti meklējot šādus “gana labs” produktus? ;)

    x
    11.06.2017 16:32

    maksā jau, maksā 2x.
    bet tomēr ir gadījumi, kad izstrādājums ar radurakstiem ir vajadzīgs tik nenozīmīgam vai fragmentāram pielietojumam, ka neceļas roka pirkt oriģinālo ar mērķi pārdot, kad vairs nevajadzēs. gadās, ka tā labā manta ieguļas plauktā un iziet no aprites, tā arī neatpelnījusi ieguldījumu, pa to laiku nomainās standarti, protokoli un viss, āmen.
    manā sapratnē, jāpērk otrā lētākā pozīcija no lejas kas izdara 80% darba vai uzreiz no augšējā gala, lai gan kalpo, gan izskatās un ja kas, tad var arī pārdot.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 16:42
    Reply to  x

    Doma skaidra un pat šķiet pieņemama, bet kā gan katrā gadījumā zināt kurš ir tas “otrs lētākais” produkts?

    11.06.2017 17:19

    Ja ir vēlme pēc uber visām fīčām – magnētiski atslēdzas, pulkstenis lodziņā utt., tad ir jāņem 40 eur koveris. Dzīvē gan parasti iztiek ar 1 dolāra koveri no eBay.

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 17:36
    Reply to  Artis Ābols

    Kādam pietiek, jā.

    Jānis
    11.06.2017 18:47

    Iepriekšējiem viedruņiem esmu pircis aksesuārus pēc x norādītās metodes – ne nu gluži vislētāko, bet lai tas maks ir gana plāns, neaizsedz mikrofonus, pasargā kameras aci utt. Tāpēc varēju salīdzināt izmaksas un apsvērumus un kapeiku sipējs parasti uzvarēja. :D

    Kristap, minēšu, ka Tu pats savām ierīcēm izmanto tikai oriģinālos loriņus?

    Kristaps Skutelis
    11.06.2017 19:45
    Reply to  Jānis

    Īpaši ar aksesuāriem telefoniem neaizraujos. Aifonam pirku oriģinālos ādas vāciņus – maksāja kosmosu, bet apmierināja mani par katru ieguldīto centu. Gaumīgs, izturīgs un kvalitatīvi nostrādāts. Nešauboties pirktu vēl.

    Saf
    15.06.2017 21:17

    Kā ir ar izmēru, ērti rokā turēt, nav baigā lāpsta?

    Kristaps Skutelis
    15.06.2017 22:19
    Reply to  Saf

    Nu ir diezgan liels telefons, kā jau ierīce ar >5 collu displeju. Tomēr savu diezgan asu stūru dēļ rokā to noturēt var diezgan ērti.

    Saf
    16.06.2017 09:54

    Skaidrs, paldies!

    Vidulis
    12.12.2017 22:13

    Man patīk! Patīk taisnais ekrāns, nav problēmu ar aplipināšanu ar aizsardzības līdzekļiem, dzirdēju, ka tiem modernajiem, noapaļotajiem ekrāniem neturas klāt ne plēvītes, ne stikliņi.

    17.05.2018 19:17
    Reklāma
    Glīts, brutāla jauda un lieliska kamera!Sony Xperia XZ Premium apskats