Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Tab S3 apskats

    Var ar ieguldīto darbu pietiks cīņā pret Apple iPad Pro 9.7?

    Jaunākie raksti

    Šī gada Mobile World Congress Samsung bija ļoti piesardzīgs, izziņojot vien Galaxy Tab S3 planšetdatoru, kaut ierasts, ka ap šo laiku jau bija jābūt izziņotam jaunajam flagmanim Galaxy S8.

    Galaxy Tab S3 seko pagājušā gada Galaxy Tab S2, bet Samsung ir nolēmis iet tiešā konfrontācijā ar Apple iPad Pro 9.7. Tas nozīmē, ka nākas izmantot labākās komponentes, un arī iestrādāt vairākus būtiskus uzlabojumus. Galaxy Tab S3 ir spējīgs Snapdragon 820 procesors, planšetdatoram laba 13 megapikseļu kamera, 6000 mAh akumulators un stikla aizmugures noformējums.

    Reklāma

    Samsung ir uzdrošinājies iet ne tikai pret Apple, bet pat pret visiem tirgus spēlētājiem, jo daudzi Android ražotāji ir izstājušies no cīņas par planšetdatoru tirgu, kas tiek uzskatīts par loģisku soli. Te gan jāsaka, ka Samsung varētu būt rīkojies prātīgi, jo uzņēmumi tikai šobrīd uzsāk izmantot planšetdatorus kā pārdošanu veicinošus rīkus. Tāpat uzņēmumu vadītāji arvien biežāk aizstāj klēpjdatorus ar planšetdatoriem.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat ar Samsung Grace saskarni
    • Ekrāns: Super AMOLED, 9.7 collas, 2048 x 1536, ap 264 ppi, skrambu drošs pārklājums, HDR
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 820, 2x 2.15 GHz Kryo & 2x 1.6 GHz Kryo kodoli, Adreno 530 video apakšsistēma
    • RAM: 4.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE)
    • Kameras: 13 megapikseļi, HDR. 2160p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: e-kompass, pirkstu nospiedumu lasītājs, AKG/HARMAN skaņa, USB 3.1 Type-C, ANT+
    • Izmēri un svars: 237.3 x 169 x 6 mm, 429 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 6000 mAh
    • Krāsas: melna, balta
    • Cena: plānota 679 eiro (Wi-Fi) un 769 eiro (4G)

    Izskats un uzbūve

    Galaxy Tab S3 izskatās kā zem pamatīgiem 22” džipmašīnas ratiem izrullēts Galaxy S7 viedtālrunis. Planšetdatora uzbūvē izmantots stikls un metāla pamale, padarot Galaxy Tab S3 ļoti patīkamu un pamatīgu. Samsung ir izdevies izvairīties no kameras acs izvalbīšanās ārpus kopējām planšetdatora korpusa līnijām. Var uzskatīt, ka Galaxy Tab S3 ir vidēji viegls un plāns, bet tas panākts, nedaudz zaudējot akumulatora ietilpību.

    Te būtu jānorāda, ka kopš Galaxy Tab S2 laikiem ir jūtama būtiska kvalitātes izaugsme, jo Tab S2 bija ar plastmasas aizmuguri, kas šķita nedaudz tukša. Stikla aizmugure likusi Galaxy Tab S3 nedaudz augt biezumā un svarā. Visi protam lietot internetu, tāpēc nevienam nebūs pārsteigums, ka Galaxy Tab S3 ir gandrīz identiskos izmēros ar iPad Pro 9.7.

    Galaxy Tab S3 saņēmis pirkstu nospiedumu nolasītāju, USB Type-C uzlādes spraudni, AKG/HARMAN skaļruņus, 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietu un komplektā arī S-Pen irbuli.

    Ekrāns

    9.7 collu Super AMOLED ekrānam ir 2048 x 1536 punktu izšķirtspēja, kas ideāli saskan ar iPad Pro 9.7 parametriem. Samsung nav piemirsis arī šogad uzlabot Super AMOLED ekrāna krāsu attēlojumu, kas nu jau šķiet perfekts. Attēls ir ļoti labi saskatāms arī Saules gaismā. Uzskatu, ka Samsung ekrāns šogad ir viegli pārspējis Apple LCD IPS ekrānu.

    Ekrāns ir viens no šī gada Galaxy Tab S3 reklāmas jājamzirdziņiem, jo tas saņēmis HDR video attēlošanas atbalstu. HDR video nozīmē tikai to, ka Galaxy Tab S3 spēj attēlot plašāku attēla dinamisko diapazonu. Turklāt šogad Galaxy Tab S3 lielās arī ar spēju atskaņot 4K video ar 60 kadriem sekundē – pilnai laimei neko vairāk nevajag.

    Pagaidām HDR video pieejamība ir visai vāja. Šur tur mētājas pāris HDR video, jo tikai pagājušajā gadā televizoru un mediju atskaņotāju ražotāji ir pievērsuši uzmanību HDR video. Pieejamas arī pāris filmas, no Netflix un Amazon pieejami vairāki seriāli, kas izmanto HDR video priekšrocības.

    Atzīšos, ka lejupielādēju vairākus HDR video paraugus, bet nekādu dižo baudījumu neguvu. Galaxy Tab S3 32 GB atmiņa neļauj no tīmekļa ielādēt HDR veidotas filmas, jo tās aizņem ne mazāk par 50 GB. Cik noprotu, Netflix pie mums nerāda HDR saturu. Teorētiski var runāt par YouTube izvietotām HDR filmiņām, bet šajā gadījumā nemācēšu pateikt, vai YouTube HDR tiek atbalstīts Galaxy Tab S3 ekrānā. Internetā pieejamā informācija ir pretrunīga, citi saka, ka YouTube HDR atbalsta tikai Chromecast Ultra kopā ar saderīgu televizoru, citi saka, ka YouTube HDR var skatīties visās HDR video atbalstošās ierīcēs.

    S Pen

    Samsung izlēmis Galaxy Tab S3 pārdošanu veicināt ar komplektā iekļautu aktīvo S Pen irbuli. Jaunais S Pen saņēmis 0.77 mm saskarsmes virsmas laukumu ar ekrānu, tas reaģē uz spiediena izmaiņām. S Pen sadarbojas ar vairākām Galaxy Tab S3 uzstādītām lietotnēm, kas atceļojušas no neiznākušā Galaxy Note7 viedtālruņa modeļa. Tiesa, Note sērijas viedtālruņos neatradīsim S Pen ar tik plašām iespējām.

    Jaunais S Pen atpazīst 4096 dažādas spiediena intensitātes, pats irbulis ir viegls, bet kvalitatīvs. S Pen nav iespējams ievietot Galaxy Tab S3, kas varētu novest pie irbuļa pazaudēšanas vai pamešanas novārtā kaut kur tālā atvilktnē.

    Viena no interesantākajām iespējām ir Screen Off Memo funkcija, kas ļauj veikt piezīmes nemaz neieslēdzot Galaxy Tab S3 ekrānu un nepalaižot nevienu lietotni.

    Atsevišķi nopērkama arī Galaxy Tab S3 pievienojama tastatūra. Tā nebija iekļauta komplektā, tāpēc par to varu pastāstīt tikai no lasītā. Samsung uzsver, ka tastatūra būs ērta rakstīšanai, atstarpes starp pogām nodrošinās nekļūdīšanos. Tastatūra kalpos arī par planšetdatora aizsargmaku.

    Galaxy Tab S3 tastatūrai nav sava akumulatora, bet tā no planšetdatora paņems tikai niecīgu enerģiju. Tieši tāpēc tastatūrai nav Bluetooth savienojuma, skārienpaliktņa vai izgaismojuma.

    Tīmeklī pieejamā informācija norāda, ka Galaxy Tab S3 tastatūra nodrošinās tikai divus planšetdatora novietošanas leņķus (uz galda vai kad planšetdatoru tur klēpī).

    Veiktspēja un akumulators

    Galaxy Tab S3 šogad atnācis ar augstu novērtētu Snapdragon 820, kas ir neliels pārsteigums pēc ierastās Exynos procesoru izmantošanas ražotāja iepriekšējos planšetdatoros. Galaxy Tab S3 ir 4 GB RAM, bet tikai 32 GB atmiņa. Nekādas citas atmiņu versijas netiek Galaxy Tab S3 piedāvātas. Ņemot vērā planšetdatora grandiozo cenu, uzskatu, ka 32 GB ir smiešanās par pircēju. Apple iPad Pro 9.7 gan arī līdzīgā cenā piedāvā tikai 32 GB atmiņu bez microSD, bet vai tas ir gana labs attaisnojums…?

    Galaxy Tab S3 saņēmis Android 7.0 Nougat, ko sedz Grace UX lietotāja saskarne. Samsung izstrādātajām saskarnēm ar katru gadu veicas arvien labāk. Nevarētu jauno Grace UX lietotāja saskarnes versiju dēvēt par ideālu, bet planšetdatorā tā noteikti ir labāka par pliko un tukšo Android “vanilla” izskatu.

    Grace UX lietotāja saskarne no Galaxy S7 sērijas viedtālruņiem atšķiras ar niansēm, izmantotajām krāsām, paziņojumu parādīšanu, S Pen funkciju esamību u.tml. Esošs Samsung lietotājs uzreiz atpazīs nākamo soli saskarnes attīstībā, jauns lietotājs tūlīt iemīlēs plašo, bet neuzbāzīgo funkciju klāstu.

    Planšetdators atbalsta Vulkan API, kas piedāvā detalizētāku spēļu grafisko noformējumu. Vulkan API atbalsts šobrīd pieejams Samsung flagmaņos, Huawei to it kā solīja iekļaut Mate 9 modelī, bet Vulkan tā arī līdz Huawei nav nonācis. Jāatzīmē, ka Play veikalā šobrīd ir niecīgs spēļu skaits (cik spēju atrast – Need for Speed No Limits, Heroes of Incredible Tales un Vainglory) ar Vulkan atbalstu. Šī nav iespēja, kas būtu jāliek pamatā viedierīce izvēlei.

    Samsung jaunajā Galaxy Tab S3 ir iekļāvis Samsung Flow atbalstu, kas nodrošina paziņojumu sinhronizāciju starp Galaxy viedierīcēm. Kā un vai tas strādā – nezinu. Nebija pieejama neviena cita Samsung Galaxy viedierīce.

    Spēļu spēlētāji novērtēs Galaxy Tab S3 iekļauto Samsung Game Launcher. Game Launcher ļauj ierakstīt spēļu norisi, iekļauta arī pogu bloķēšanas iespēja, lai nebūtu iespējams netīšām iziet no spēles.

    Izmēģinot Galaxy Tab S3 radās iespaids, ka 6000 mAh akumulators ir nedaudz par maz tik spilgtam ekrānam un augstai veiktspējai. Samsung gan pats uzsver, ka Galaxy Tab S3 ar vienu uzlādi nodrošinās 12 stundu video atskaņošanu, bet tam es neticu. Jā, filmās mēdz būt ļoti gari tumsas sižeti, un AMOLED netērē enerģiju tiem pikseļiem, kas ir melni. Varbūt arī Galaxy Tab S3 spēj 12 stundas rādīt, kā afroamerikānis pagrabā ar aizvērtām acīm dzer kafiju no melnas tasītes divpadsmitos naktī…

    Realitātē spēlēs Galaxy Tab S3 akumulators krita samērā strauji – vismaz 20% stundā. Atļaušos atgādināt, ka mūsdienās pat 5.5 collu viedtālruņos ir 4000 mAh akumulatori, tāpēc 6000 mAh iekš gandrīz 10 visai spilgtām ekrāna collām nav nekas grandiozs.

    Kamera

    Galaxy Tab S3 galvenā kamera planšetdatoram ir visai laba, bet tā nespēj sacensties ar moderniem viedtālruņiem. Planšetdatoram ir 13 megapikseļu kamera un f/1.9 gaismasspējas objektīvs, bet attēli ir drīzāk viduvēji. Kamera spēj uzņemt 4K izšķirtspējas video ar 30 kadriem sekundē, ko varētu dēvēt par mūsdienu minimumu.

    Planšetdatora kamerai ir visai mazs dinamiskais diapazons, var just, ka ļoti bieži tiek aktivizēts automātiskais HDR fotogrāfijām. Galaxy Tab S3 ekrānā bildes izskatās pieņemami, bet galddatora ekrānā var redzēt, ka tās ir pelēcīgas, ar vājām krāsām.

    Sliktākā apgaismojumā iegūtie attēli nav ļoti graudaini, bet tie arī nav asi, kas liek domāt par visai viltīgiem algoritmiem trokšņu noņemšanai.

    Uzskatu, ka Galaxy Tab S3 kameras spējas atbilst aptuveni 150 dolāru Ķīnas viedtālrunim. Ķīna būs savā telefonā iemānījusi fāzes nobīdes autofokusu un varbūt kādu kvalitatīvāku objektīvu. Kopumā – planšetdatora kamerai nemaz nav slikti, bet no Galaxy Tab S3 biju gaidījis vairāk.

    Nobeigumā

    Galaxy Tab S3 noteikti būtu dēvējams par Samsung uzdrīkstēšanos izlaist tirgū ne pārāk pieprasītu produktu. Galaxy Tab S3 uzbūve neatpaliek no Galaxy S6 un Galaxy S7 sērijas viedtālruņiem, kas būtu uzskatāms par milzīgu plusu. Šogad ražotājs izvēlējies ignorēt 8.0 collu izmēru planšetdatoriem – Galaxy Tab S2 sērijai bija 8.0 collu versija, arī Apple piedāvā Apple iPad mini 4 ar 7.9 collu ekrānu.

    Planšetdators nāk komplektā ar S Pen, kas ir daudz ērtāks irbulis par smago, slideno un lādējamo Apple Pencil. Irbuļa klātesamība tiek smuki pamatota ar vairākām ērtām lietotnēm. Rakstīšana uz izslēgta ekrāna ir absolūti unikāla iespēja.

    Diez vai kāds strīdēsies, ka šoreiz Samsung izdevies nepārspējams Super AMOLED ekrāns. Galaxy Tab S3 atbalsta HDR video, kaut vismaz es no HDR video neguvu gaidīto baudījumu acīm. Atzīmēšu, ka tīmeklī pieejami HDR video paraugi visai reti bija planšetdatoram saprotamā un atskaņojamā MP4 formātā. Daudz biežāk tīmeklī klejo ENCM formāta datnes, tās Galaxy Tab S3 neatskaņo.

    No šādas cenas planšetdatora būtu gribējies sagaidīt lielākas ietilpības atmiņu, jo 32 GB mūsdienām ir par maz. Lietotājam pieejams gandrīz 21 GB, bet ar to arī ļoti ātri sāks prasīties pēc kādas ietilpīgākas microSD kartes iegādes.

    Galaxy Tab S3 ir uzskatāms par ļoti spēcīgu Apple planšetdatoru pretinieku, bet jau atkal baumas norāda, ka marta nogalē Apple izziņos atjaunotus planšetdatoru modeļus, kas var Galaxy Tab S3 nostādīt nepatīkamā situācijā. Eiropā Galaxy Tab S3 tirdzniecība tiek uzsākta 31. martā.

    Patika

    + ekrāns
    + komplektā S Pen irbulis
    + uzbūve, skaņa

    Nepatika

    – augsta cena
    – 32 GB atmiņa
    – neskaidri HDR video skatīšanās nosacījumi

    Var ar ieguldīto darbu pietiks cīņā pret Apple iPad Pro 9.7?

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    23.03.2017 11:41

    Vai cena ir slepena informācija!?

    Lapsinieks
    23.03.2017 12:04
    Reply to  Skābene

    skatos, ka tu arī lasīt nemāki.

    Kristaps Skutelis
    23.03.2017 12:13
    Reply to  Skābene

    Ja jau rakstā esam pieminējuši, tātad nav slepena.

    Pumba
    23.03.2017 13:02

    Agrāk raksti bija strukturēti tā, ka no sākuma bla bla un beigās kad kur un pa cik, tāpēc Skābene nesapratnē.

    Kristaps Skutelis
    23.03.2017 13:13
    Reply to  Pumba

    Man šķiet, ka Artis jau sen cenu norāda specenas sadaļā, kas mums vienmēr ir bijusi raksta augšdaļā.

    Olivers Bugrijs
    23.03.2017 11:57

    Paldies par apskatu. Ka reiz nevareju izlemt vai iegadaties so ierici!

    wils
    23.03.2017 12:44

    Silti iesaku paskatīties uz Huawei MediaPad M3.

    Edgars
    23.03.2017 18:43
    Reply to  wils

    Iesaku arī Asus Zenpad 3s10.

    nr71
    27.09.2017 18:51
    Reply to  Edgars

    Paldies, Edgar! Tādu nupat nopirku un esmu galīgi apmierināts. Un svarīgi, ka tas maksā puscenu no Tab S3. Vienīgi oriģinālo vāku dabūt gan ir sarežģīti. Vismaz man nekur neizdevās to nopirkt. https://www.asus.com/Tablet-Accessory/ASUS-ZenPad-3S-10-Folio-Cover-Z500M/

    nr71
    27.09.2017 18:52
    Reply to  wils

    Tas taču 8.4 collu aparāts. Te runa par vismaz 9.7 collām.

    GGrs
    23.03.2017 12:38

    Kādam jābūt ekrānam, lai Artis vērtētu 9 vai 10? kas šim vainas? Varbūt vajadzētu kaut kādus kritērijus pēc kā tās balles liek, lai pēc vērtejuma reāli var arī salīdzināt iekārtas, citādi tāda tukša muldēšana vien sanāk

    Lapsinieks
    23.03.2017 12:41
    Reply to  GGrs

    ekrānam zems ppi. daudzi apgalvo, ka redz atšķirību viedtālrunī – 300 vai 400, a te vispābā gavno – 200 sčemta…

    wils
    23.03.2017 12:43
    Reply to  Lapsinieks

    Planšeti vienmēr tur tālāk no acīm par telefonu. Te gan neiet runa par mazu bērnu.

    26.03.2017 15:14
    Reply to  Lapsinieks

    Jā, tai skaitā!

    26.03.2017 15:10
    Reply to  GGrs

    8, jo mani tas HDR video triks nepārliecināja.

    digitalk
    23.03.2017 12:58

    stikla pakaļa tiek uzskatīta par plusu? nju, nju…
    kaut gan… vairums uzliks aizsargvāku un i nemanīs.

    Mix_
    23.03.2017 22:09

    Neesmu īsti pārliecināts, ka kamera u.c. tehniskajām detaļām ir izšķiroša nozīme, runājot par planšetēm. Ja atmetam dažādus lētus un vidēji lētus subproduktus, un pieņemam, ka tehniskām niansēm pievēršam uzmanību tikai tad, ja kaut kas nav kārtībā (kas pirkt vērtai planšetei ir nepieļaujami), visu izšķir aplikācijas.
    Dzelzis ir tikai atslēga uz to, ko ikdienā darām ar ierīci – it kā jau to pērkam, bet lietojam aplikācijas. Un te nu arī lielākā atšķirība – kamēr Google nepievilks skrūves un neliks izstrādātājiem veidot aplikācijas versiju arī lieliem ekrāniem/izšķirtspējām, ar adaptētu UI un, iespējams, papildinātu funkcionalitāti, iPad ir un paliek de-facto vienīgā uzmanības vērtā planšete, ja vien ar planšeti nedomājam tikai un vienīgi kā par telefonu lielāku ekrānu filmu laiskai vērošanai.
    Tāpat, skrūves būtu jāpievelk arī OS jomā, liekot ražotājiem nodrošināt vismaz, teiksim, trīs gadu savietojamību ar aktuālo OS (kas, pie reizes, atsijātu čīpskeitingu izmantoto komponenšu izvēlē) un pašu atjauninājumu izplatīšanu.
    OK, sasapņojos :)

    Ieva Vētra
    24.03.2017 19:26

    “Te gan jāsaka, ka Samsung varētu būt rīkojies prātīgi, jo uzņēmumi tikai šobrīd uzsāk izmantot planšetdatorus kā pārdošanu veicinošus rīkus. Tāpat uzņēmumu vadītāji arvien biežāk aizstāj klēpjdatorus ar planšetdatoriem.” – piekrītu. :D

    Starp citu, Artis nav pieminējis vienu interesantu fīču – planšetei ir četri skaļruņi. Kad skaties video horizontāli, skan viens pāris, katrs savā pusē. Kad vertikāli, tad otrs pāris. Diemžēl visus četrus skaļruņus nevar ieslēgt vienlaikus.

    Reklāma
    Var ar ieguldīto darbu pietiks cīņā pret Apple iPad Pro 9.7?Samsung Galaxy Tab S3 apskats