Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy Tab S2 9.7 apskats

    Veiksmīgs Android planšetdatora modelis, kas paspējis iebrist iPad cenu lauciņā.

    Jaunākie raksti

    Pagājis gads kopš Galaxy Tab S sērijas iznākšanas un tagad ir kārta pamatīgam dizaina un nosaukumu miksam Galaxy Tab S2 sērijā. Galaxy S sērija ir tikusi papildināta uzreiz ar diviem modeļiem – Galaxy Tab S2 8.0 un šīsdienas apskata varoni Galaxy Tab S2 9.7. Planšetdatoriem ir lielisks ekrāns, minimāli fiziskie izmēri un pieklājīga veiktspēja.

    Ražotājs Galaxy Tab S2 izveidojis arī savu maciņu sēriju, kas speciāli paredzēta šiem modeļiem. Maciņi burtiski piepogājas pie planšetdatoriem, tādējādi tie ir daudz kompaktāki un drošāk turas klāt, nekā ietvarā ielikšanas maciņi vai magnēti. Nav nekāds noslēpums, ka ar Tab S2 sēriju Samsung mēģina nokost Apple pīrāga gabalu no iPad mini un iPad Air tirgus.

    Reklāma

    Kopumā par Galaxy Tab S2 sēriju varētu sacīt, ka uzbūves ziņā tā ir izmēros izstiepti foršie Galaxy A3 un Galaxy A5 viedtālruņi, kas papildināti ar jaudīgu procesoru un iespaidīgu RAM atmiņas apjomu. Jāatzīst, ka „pa ilgiem laikiem” atkal ieraudzīju kādu planšetdatoru, kas nelika apdomāt ielēkšanu akā apskata gatavošanas vietā.

    Samsung Galaxy Tab S2 010

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.2 Lollipop ar TouchWiz UX
    • Ekrāns: Super AMOLED, 9.7 collas, 2048 x 1536, ap 264 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: Exynos 5433, četri 1.3 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.9 GHz Cortex-A57 kodoli, Mali-T628 MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 vai 64 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448, HDR. 1440p ar 30 fps video. 2.1 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, nanoSIM 4G, pirkstu nospiedumu lasītājs, ANT+
    • Izmēri un svars: 237.3 x 169 x 5.6 mm, 392 g 4G, 389 g Wi-Fi
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 5870 mAh
    • Krāsas: zelta, melna, balta
    • Cena: sākot no 400 eiro (32 GB un Wi-Fi) vai 500 eiro (32 GB un 4G) interneta veikalos

    Samsung Galaxy Tab S2 018

    Izskats un uzbūve

    Samsung ņēmis vērā lietotāju vēlmi pēc patīkami veidota planšetdatora un Galaxy Tab S2 9.7, lai arī ir daļēji būvēts no plastmasas, tomēr nebūs kauns iedot citam cilvēkam rokās. Planšetdators patīkami iegulst rokās, bet tas nav ērti turams ar vienu roku. Ja meklē šādu ierīci, ir jāskatās uz izmēros mazāko Galaxy Tab S2 8.0. Ierīces 5.6 mm biezums liek nobālēt pat Apple iPad Air.

    Gribētos Samsung Galaxy Tab S2 9.7 salīdzināt ar Galaxy A3 vai A5 uzbūvi. Ierīces vieno metāliskā uzbūve un metāla kantes pa perimetru, planšetdatora formas ir vienkāršas, nekas nav lieki samocīts. Jāpiebilst, ka Tab S2 9.7 sānu skaldnes nav no plika metāla, vismaz tas netiek atsegts acij. Tās ir nokrāsotas, vai arī laminētas. Grūti pateikt.

    Tab S2 9.7 ekrānu sargā, šķiet, skrāpējumu drošs stikls ar lielisku spēju atgrūst pirkstu nospiedumus, diemžēl nekur neatradu nekādu skaļu informāciju par to. Planšetdatora apakšdaļā izvietotas divas skārienpogas un viena fiziska Home poga, kurā iestrādāts pirkstu nospiedumu lasītājs. Samsung vēlme ekrāna lejasdaļas atvēlēšanā pogu joslai man nav īsti skaidra. Samsung Google Nexus 10 tas taču pieņemami strādāja. Tad atkrīt krāmēšanās ar iestatījumiem pogu izgaismošanas ilgumam, pogas vienmēr ir ekrāna apakšā, nevis šad tad ekrāna sānos. Vai augšā.

    Samsung Galaxy Tab S2 029

    Vienlaikus ar Galaxy Tab S2 9.7 saņēmu arī līdzīga ekrāna izmēra LG planšetdatoru – tas bija daudz būdīgāks un smagāks. Galaxy Tab S2 9.7 ar 5.6 mm biezumu un svaru zem 400 gramiem ir kā balerīna pret konkurentu begemotiem, kas ir vismaz 100 gramus smagāki un 2 mm biezāki.

    Kopumā – perfekti uzbūvēts planšetdators. Pat Sony Xperia Tab sērijas planšetdatori „netur līdz”. Xperia Tab sērijas planšetdatoru vienīgais pluss ir ūdensnoturība, bet visi pārējie trumpji ir Galaxy Tab S2 sērijas rokās.

    Ekrāns

    Galaxy Tab S2 9.7 „fotosesija” norisinājās brīvā dabā un biju pamatīgi pārsteigts par ekrāna slidenumu, un attiecīgi arī iespēju to viegli attīrīt no speķainiem pirkstu nospiedumiem. Planšetdatoru gandrīz nebija iespējams nofotografēt, jo, nolikts ar ekrānu pret celmu, tas slīdēja prom. Celms pat nebija mitrs.

    Parasti sūdzos, ka spilgtā saulē ekrāni par daudz atspīd, bet ne Galaxy Tab S2 9.7 gadījumā. Spilgtā Super AMOLED kopā ar minimāliem atspīdumiem jebkuros apkārtējās vides izgaismojuma apstākļos rādīs izcilu attēlu. Atspīdumu minimizēšanas atrāviens no konkurentiem ir tik ievērojams, ka sākumā īsti neticēju savām acīm.

    Samsung Galaxy Tab S2 027

    Planšetdatora 9.7 collu ekrānam ir 2048 x 1536 izšķirtspēja, kas dod ap 264 ppi ekrāna punktu blīvumu. 2048 x 1536 izšķirtspēja jau nodod, ka šis nav 16:9 ekrāns, bet gan nedaudz ērtākais 4:3 malu attiecības ekrāns, kas nošpikots no Apple. 10 collu konkurenti ar 1920 x 1200 vai līdzīgām izšķirtspējām piedāvās zemāku punktu blīvumu (ap 225 ppi), bet augtākas ekrāna izšķirtspējas arī vairs nav nekāds retums.

    Uzskatu, ka Samsung ir izdevies perfekti sabalansēt Galaxy Tab S2 9.7 ekrāna laukumu ar pikseļu skaitu un izmantotajām tehnoloģijām. Ne par daudz, ne par maz.

    Saskarne un lietotnes

    Kopš laika gala Samsung Android veidotajām viedierīcēm izteikti pārmetumi par uzņēmuma izstrādāto TouchWiz lietotāja saskarni, kas pārbāzta ar nevajadzīgām iespējām. Eiropa to uzskatīja par bezjēdzīgi košu un, gadiem ejot, TouchWiz apauga ar tādiem mēsliem, ka Galaxy S4 un Galaxy S5 laikos saskarne bremzēja un kārās vienā laidā. Samsung ir sapratuši, ka tas nav pareizais veids kā darboties saspīlētā ierīču tirgū un Android 5.0 Lollipop netiek lieki noslogots ar briesmīgu saskarni. Kārtība ieviesta visās frontēs, sakopta pat iestatījumu sadaļa. Saskarne ir visai stilīgs miksējums starp Android Lollipop iespējām un Samsung pievienotajiem papildinājumiem. Lollipop nianses nedaudz parādās slēgekrānā un arī dažādos iestatījumos, bet visu citu sedz TouchWiz lietotāja saskarne.

    Jūtami uzlabota pirkstu nospiedumu lasītāja darbība, kad Galaxy Tab S2 9.7 salīdzina ar ražotāja pirkstu nospiedumu lasītāja celmlauzi Galaxy S5. Vairs nenāksies švīkāt pirkstu pār pogu, bet ražotājs sola, ka Galaxy Tab S2 9.7 pirkstu nospiedumu lasītājs spēs pussekundes laikā atpazīt lietotāja pirkstu un atbloķēt viedtālruni. Ātrums un veiklība ir jātrenē, tāpēc pirkstu nospiedumu lasītāja piejaucēšana ir visai laikietilpīgs process. Neskaitāmas reizes nākas pirkstu likt uz Home pogas, bet rezultāts ir tā vērts. Pirkstu nospiedumu aizsardzība lieti noderēs, ja vēlēsies iegūt ātru PayPal maksājumu veikšanu vai privāto datņu mapi. Privāto datņu mapi būs katru reizi jāslēdz vaļā, toties ko tik tur nevar uzglabāt…

    Planšetdatora saskarnē tikts vaļā no uzmācīgākajiem elementiem. Vairs pat Samsung lietotņu veikals neprasa visu laiku tajā pierakstīties. Viens mājas ekrāns noformēts kā Filpboard vizuālais līdzinieks ar jaunumu lasīšanas iespējām, bet tas ir atslēdzams, ja lietotājam labpatīkas kādas citas iespējas.

    Samsung Galaxy Tab S2 022

    Kopējā lietotņu skatā izmantots Samsung sadalījums pa atsevišķām mapēm. Šoreiz Samsung draudzējas ar OneDrive un lietotājs saņems 100 GB šajā mākoņservisā (uz diviem gadiem). Vairāku iepriekš izmantotu lietotņu skatā redzamas Lollipop iezīmes un pēdējo izmantoto lietotni varēsi atvērt pa pusi viedtālruņa ekrāna. Tādējādi šobrīd tiek aktivizēts divu lietotņu režīms vienā ekrāna skatā. Jāatzīst, ka planšetdatorā divu logu režīms beidzot ir lietojams. Ne ideāli, bet šo to pat var paveikt.

    Lieki pievienoto lietotņu skaits noturēts normas robežās, varētu pat teikt, ka to nav nemaz. No 32 teorētiskiem gigabaitiem Galaxy Tab S2 9.7 brīvi pieejami gandrīz 24 GB, kas uzskatāms par izcilu rādītāju. Konkurenti parasti ar brīvās atmiņas apjomu paslīd zem 20 GB. No 3 GB RAM lietotājam pāri paliek 1.7 GB, kas arī ir visai pieņemas rādītājs.

    Jāatzīst, ka biju gaidījis pavisam svaigo Android 5.1 Lollipop versiju, jo tajā izlabotas vairākas Android nianses, bet Galaxy Tab S2 9.7 ir pietiekami svaigs ražotāja planšetdators, tāpēc tas, visticamāk, ieraudzīs Android 5.1 Lollipop un varbūt pat 6.0 Marshmallow.

    Akumulators un ātrdarbība

    Galaxy Tab S2 9.7 aprīkots ar lietotāja nenomaināmu Li-Ion 5870 mAh akumulatoru. 5870 mAh akumulators ir uzskatāms par drīzāk mazu ietilpību. Konkurenti ap 10 collu planšetdatoros pamanās izvietot 6000… 7500 mAh ietilpības akumulatorus. Protams, nedaudz cieš planšetdatoru biezums, piemēram, Xperia Z4 Tab planšetdatorā (6.1 mm biezs ar 6000 mAh akumulatoru). 7500 mAh meklējami 7… 8 mm biezos planšetdatoros.

    Galaxy Tab S2 9.7 gaidstāvē ir ļoti taupīgs un tērēs aptuveni 3% diennaktī, bet ekrāna ieslēgšana pamatīgi papurinās akumulatoru. Grūti novērtēt planšetdatoru darbību ar vienu uzlādi, bet Tab S2 9.7 noteikti nebūtu uzskatāms par čempionu, bet šis planšetdators ir ļoti ērti pārnēsājams.

    Planšetdatoram ir ierastie divi enerģijas taupīšanas režīmi. Mazāk agresīvais nedaudz samazina ekrāna spilgtumu, bet tas vēl arvien ir lietojams un neapgrūtina attēla saskatīšanu. Agresīvais otrās pakāpes taupības režīms paļaujas uz AMOLED tehnoloģijas niansi, ka melna krāsa nozīmē izslēgtu pikseli, kas vispār netērē enerģiju. Manuprāt, planšetdators, kas pārslēgts Samsung iztēlotajā melnbaltajā režīmā ir pilnīgi bezjēdzīgs, tomēr lai jau ražotājam tiek… Ar Samsung viedtālruni vēl var vismaz pazvanīt, bet planšetdators nedara gandrīz neko. Uzskatu, ka viens taupības režīms būtu bijis pietiekami Tab S2 9.7.

    Samsung pašu izstrādātais 20 nm Exynos 5433 procesors ar 3 GB RAM, protams, kādu strēķi atpaliks no Exynos 7420 procesora, kas atrodams Galaxy S6 sērijas viedtālruņos, tomēr Exynos 5433 procesors iepriekš darbinājis Samsung Galaxy Note 4 versiju ar Exynos procesoru. Lēns šis procesors nav nekādā gadījumā.

    Pamocīju Galaxy Tab S2 9.7 ar pāris ēdelīgām spēlītēm, un planšetdators pat jūtami neuzsila, kas mūsdienās ir reta parādība. Nenovēroju arī nekādas bremzes vai nespējas, viss bija labākajā kārtībā.

    Samsung Galaxy Tab S2 031

    Kamera

    Galaxy Tab S2 9.7 uzstādīta 8 megapikseļu f/2.4 aizmugures kamera, kas uzņem attēlus 3264 x 2448 izšķirtspējā ar visai spējīgu HDR režīmu un uzlabotām lietotāja iespējām koriģēt kameras darbību kameras lietotnes Pro sadaļā. 8 megapikseļi planšetdatoros vēl arvien ir retums un vairumam jāiztiek ar pieciem megapikseļiem.

    Kameras aplikācija ir ierastā Samsung stilā, tādu pašu var sastapt arī Galaxy S6 sērijas viedtālruņos. Kameras aplikācija piedāvā vispārējo iestatījumu pielāgošanu, turklāt klāt nākušas vairākas iepriekš planšetdatoros neredzētas iespējas. Patīkami, ka kameras aplikācija darbojas veikli un intuitīvi, pārslēgties starp dažādām fotogrāfijas uzņemšanas metodēm ir ļoti ērti. Manuprāt, šī ir viena no labākajām ražotāju versijām par foto aplikāciju planšetdatoriem.

    Galaxy Tab S2 foto 004 Galaxy Tab S2 foto 014

    Manuprāt, Galaxy Tab S2 9.7 kamera darbojas lieliski un bez uzkrītošām nespējām. Ļoti bieži tiek aktivizēts automātiskais HDR, tomēr tas darbojas atbilstoši un fotogrāfijas bez HDR nebūtu labākas. Protams, var redzēt, ka Galaxy Tab S2 9.7 kameras iespējas atpaliek no šī gada flagmaņiem, jo, piemēram, ainavā koki un krūmi drīzāk izskatās pēc zaļganas pļekas, un nebūs saskatāmas atsevišķas lapas vai zāles stiebri. Diezgan glītas izdodas makro fotogrāfijas.

    Ne tik labā apgaismojumā Galaxy Tab S2 9.7 kamera rada blāvas, pelēcīgas fotogrāfijas ar zemu kontrastu. Droši vien varētu nedaudz uzlabotu kameras sniegumu, pārslēdzoties manuālajā Pro režīmā, bet nekādas milzu ilūzijas nevajadzētu lolot.

    Kopumā – kā planšetdatora kamera ir pieņemama, kā samērā dārga šī gada planšetdatora modeļa kamera ne tik ļoti. Biju gaidījis nedaudz labāku sniegumu. Daudziem varētu nepatikt, ka priekšā ir tikai 2.1 megapikseļa kamera.

    Konkurenti

    Šogad planšetdatoru raža ir visai skumīga. Vairums liek cerības uz Windows 10 operētājsistēmas spējām mazos klēpjdatoros vai hibrīdplanšetēs. Vietu Android un iOS planšetdatoriem daudzos tirgos ierāda Chromebook tā saucamie netbuki.

    Par līdzvērtīgu cenu pieejams HTC Google Nexus 9 planšetdators. To rokās neesmu turējis, bet Nexus 9 būtu uzskatāms par vērā ņemamu konkurentu ar veiklu Nvidia Tegra K1 procesoru, līdzīgu kameru, ietilpīgāku akumulatoru un, protams, Android operētājsistēmas jauninājumiem.

    Samsung Galaxy Tab S2 019

    Ap 400 eiro sāk parādīties Windows 10 planšetdatori ar klaviatūrām. Tiesa, tie būs visai vāji eksemplāri ar zemāku ekrāna izšķirtspēju, piemēram, Acer Aspire Switch 10 E modelī, bet pilntiesīga Windows 10 operētājsistēma būs labāka izvēle, ja vēlēsies ar ierīci paveikt arī kādu darbu.

    Ap 450 – 500 eiro akciju laikā maksās pirmā paaudzes iPad Air ar 32 GB atmiņu un Wi-Fi vai 16 GB atmiņu un 4G savienojumu. Apple iPad Air 2 (Wi-Fi, 16 GB) arī maksās zem 500 eiro. Apple iPad nepiedāvā 32 GB atmiņas versiju, tāpēc cenas lēciens starp lētāko, bet pamatoti pelto 16 GB versiju un 64 GB versiju ir diezgan jūtams.

    Gala vārds

    Uzskatu, ka uzbūves un ekrāna kategorijās Galaxy Tab S2 9.7 bez problēmām pārspēj Apple lolojumus. Samsung ir spējis tikt vaļā no plastmasīguma, kas bija ražotāja lielākā problēma jau kopš Galaxy S4 laikiem, kad daudzi sāka gaidīt augstvērtīgāk nostrādātus ražotāja flagmaņus. Galaxy Tab S2 9.7 plānuma dēļ ziedota akumulatora ietilpība, bet šo neuzskatu par lielu mīnusu. Planšetdatora ekrānu atļaušos uzskatīt par labāko redzēto. Apple un Sony ir švakāki ekrāni.

    Šogad pamatīgi noslīpētas Galaxy viedierīču saskarne, kas nāk kopā ar Android Lollipop, pret to nav nekādu iebildumu. Galaxy Tab S2 9.7 atmiņa nav pārbāzta, nevienā mirklī planšetdators neuzplijas ar pašreklāmām vai vēlmi virzīt lietotāju Samsung konta izveides virzienā.

    Samsung Galaxy Tab S2 009

    Samsung izstrādātais 20 nm Exynos 5433 procesors kopā ar 3 GB RAM darbojas nevainojami un pārliecinoši, turklāt tas nesilst arī lielākas slodzes laikā.

    No tik dārga planšetdatora biju gaidījis nedaudz labākas fotogrāfijas. Esošās vēl arvien ir galvastiesu pārākas par pagājušā gadā pirmajā Galaxy Tab S sērijā redzētajām, tomēr Galaxy S6 sērija un vairāki konkurenti uzstādījuši ļoti augstas mobilās fotogrāfijas latiņas.

    Galaxy Tab S2 9.7 cena to nostāda starp spēcīgiem konkurentiem. Uzskatu, ka daudzi varētu izvēlēties iOS vai Windows 10 alternatīvas ar uzticamākiem jauninājumiem un pieklājīgākām iespējām izmantot planšetdatoru kā darbarīku, nevis tikai izklaidei.

    Veiksmīgs Android planšetdatora modelis, kas paspējis iebrist iPad cenu lauciņā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    19.10.2015 09:59

    neticu, ka labāks ekrāns kā aipadam…

    19.10.2015 10:28
    Reply to  Purvavelns

    Super AMOLED + minimāli atspīdumi ir visai spēcīga formula.

    Purvavelns
    19.10.2015 10:34
    Reply to  Artis Abols

    noliki blakus un salīdzināji???

    19.10.2015 14:37
    Reply to  Purvavelns

    Kā gan citādāk.

    Purvavelns
    19.10.2015 15:02
    Reply to  Artis Abols

    da lab, padkalivaju tikai

    19.10.2015 17:08
    Reply to  Purvavelns

    Lai arī kā nebūtu, šis tiešām ir spējīgs Android planšetdators tiem, kuri vispār spēj atrast planšetdatoru pielietojumu. Pat teiktu, ka labākais pēdējā gada laikā redzētais. Iepriekš “uhhh” šķita tikai Xperia Z2 Tab un varbūt arī Galaxy Tab Pro 8.4. Pārējie visi, kā teiktu misters Reznors, ir kopijas kopija.

    https://www.youtube.com/watch?v=yA281OuU3rk

    Purvavelns
    19.10.2015 19:25
    Reply to  Artis Abols

    es ar nevaru atrast pielietojumu… bet muterītei tas ir galvenais logs uz pasauli – 10 collu andris. mēģināju viņu pieslēgt pie laptopa, bet pārāk sarežģiti vecam cilvēkam (jau stipri pāri 70)

    20.10.2015 16:16
    Reply to  Purvavelns

    Jā, padzīvojušam cilvēkam planšeti ar Skype un internetu ir vieglāk iebarot, nekā Ubuntu.

    Māris Lapiņš
    31.10.2015 23:32

    android jau vien ir -50% no cenas…

    Reklāma
    Veiksmīgs Android planšetdatora modelis, kas paspējis iebrist iPad cenu lauciņā.Samsung Galaxy Tab S2 9.7 apskats