Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv – tehnoloģiju ziņas, uzticami apskati un attieksme

    Jaunākie raksti

    Sveiks, draugs!

    Šīs rindas rakstu 10 kilometrus virs zemes lidmašīnā uz Londonu, kur plānoju apmeklēt izglītības un apmācību tehnoloģijām veltīto izstādi BETT Show 2014. Pasākumā centīšos redzēt un dzirdēt pēc iespējas vairāk, lai pēc tam par pieredzēto pastāstītu tev. Ir atlikušas aptuveni divas nedēļas līdz jaunā tehnoloģiju portāla Kursors.lv laišanai tautās. Vai esmu uztraucies? Godīgi pateikšu – nē. Es nemēdzu uztraukties darot lietas par kurām degu aizrautības uguņos un informēšana par tehnoloģiju iespējām ir viena no tām. Pirms astoņiem gadiem es radīju savu pirmo tehnoloģiju blogu un ik pēc dažiem gadiem laižot pasaulē vēl citus tehnoloģiju blogus, esmu aktīvi darbojies, lai iepazītu dažādas tehnoloģijas, to pielietojuma veidus un izkoptu māku vienkāršā un saprotamā valodā par tām pastāstīt tev. Izdarīts ir patiešām daudz, taču uzskatu, ka kopā esam ceļa pašā sākumā un vēl ir tik daudz nepaveiktu darbu un nesasniegtu virsotņu. Tieši tāpēc vēlos pakāpties pakāpienu augstāk un no šodienas tavai uzmanībai piedāvāju Kursors.lv – jaunu tehnoloģiju portālu, kāds man pašam Latvijas interneta vidē ir pietrūcis jau gadiem.

    Reklāma

    Visas aktuālo tehnoloģiju ziņas vienuviet

    Kursors.lv vienuviet apvienos to, ko līdz šim esmu darījis savos tehnoloģiju blogos krizdabz.lv, androids.lv, windowsphone.lv un abolublogs.lv. Tā būs vietne, kur saprotamā valodā varēs uzzināt par tehnoloģiju pasaules aktualitātēm un jaunumiem mobilo ierīču jomā, īpašu uzmanību veltot tieši Latvijā aktuāliem produktiem un notikumiem. Tāpat portālā būs vieta pamatīgi nostrādātiem, uzticamiem un objektīviem ierīču un tehnoloģiju apskatiem un dažādu interesantu ierīču un pasākumu galerijām. Kopā ar mani darbosies aizrautīgi tehnoloģijas lieliski pārzinošu profesionāļu komanda. Dod ziņu, ja arī tu esi gaidījis tieši šādu tehnoloģiju portālu un vēlies interesanti stāstīt par noderīgām tehnoloģijām.

    Lasāmviela – viedokļraksti, intervijas un attieksme

    Tomēr tas nav viss. Kursors.lv liela nozīme būs oriģinālsaturam, ko varēs atrast sadaļā Lasāmviela. Šajā sadaļā stāstīsim par dažādos tuvos un tālos tehnoloģiju pasākumos pieredzēto. Es uzskatu, ka esi pelnījis plašākus rakstus par to kā tehnoloģijas ietekmē dažādas industrijas un sabiedrību kopumā. Es vēlos intervēt interesantus dažādu jomu cilvēkus, kurus vieno stāsti par to kā tehnoloģijas ir palīdzējušas darbā un ikdienā. Tāpat es plānoju labāk iepazīt Latvijas stārtupu un tehnoloģiju uzņēmumu vidi. Latvijā uzņēmīgi cilvēki rada patiešām satriecošas pasaules līmeņa tehnoloģijas, pakalpojumus un produktus, taču bieži vien par tām nav iespējas uzzināt. Es uzskatu, ka ir jārunā par mūsu cilvēku un uzņēmumu sasniegumiem, lai spētu iedvesmot citus cilvēkus (īpaši jauniešus) ķerties pie savu sapņu realizācijas. Tādējādi Kursors.lv vēlos veidot kā laipu starp tehnoloģijām un cilvēku. Tomēr ne visas tehnoloģijas un produkti ir veiksmīgi un noderīgi, tāpēc būs arī raksti, kuros paudīsim savu attieksmi par notiekošo.

    Gadu gaitā esmu pieturējies pie uzskata, ka diskusijas starp cilvēkiem ir pats galvenais un arī Kursors.lv vēlos raisīt interesantas un konstruktīvas diskusijas par tehnoloģijām. Par nožēlu jāatzīst, ka arī es esmu tikai cilvēks un pēdējā laikā vairs nevaru iespēt viens pats tikt galā ar milzīgo lasītāju jautājumu straumi. Tā kā atbildēt uz palīdzības saucieniem uzskatu par ikviena jomas profesionāļa pienākumu, tad Kursors.lv ir izveidots forums, kur lasītāji var palīdzēt viens otram ar noderīgām atbildēm. Portāla augšpusē labajā malā var reģistrēties portālā. Aicinu iepazīties ar foruma lietošanas noteikumiem un uzrakstīt savu novēlējumu Kursors.lv. Vienam no novēlējuma autoriem es personīgi uzdāvināšu lielisko Sony Xperia Z1 viedtālruni.

    Kāpēc Kursors.lv?

    Kāpēc tāds nosaukums? Par šāda portāla izveidi esmu domājis jau dažus pēdējos gadus, taču pagājušajos Ziemassvētkos es pats sev neviļus uzdāvināju portāla nosaukumu. Ziemassvētku naktī es redzēju sapni, ka esmu izveidojis tehnoloģiju portālu ar nosaukumu Kursors.lv. Par laimi pamostoties šis nosaukums nebija izzudis no manas atmiņas un uzreiz varēju pārbaudīt vai šāds domēnvārds vēl ir brīvs. Izrādījās, ka to neviens vēl nebija paspējis reģistrēt un ar skubu to paveicu es. Tieši šajā momentā uzsākās aptuveni mēnesi garais portāla izveides un visu ar to saistīto jautājumu risināšanas skrējiens. Idejiski man šāds nosaukums šķiet ļoti atbilstošs tam kādu vēlos izveidot šo resursu. Ar kursoriem savos datoros esam pazīstami no bērna kājas un tas simbolizē pārbaudītas vērtības, ko vēlos attiecināt arī uz satura radīšanu. Plānoju turpināt strādāt pie pamatīgu rakstu izstrādes un nepaklupt zem mūsdienās tik izplatītās “Labāk īsāk, bet vairāk un skaļāk!” domāšanas svara. Par ieskatu nākotnē portāla logotipā rūpējas vizuālais skārienjutīgās saskarnes elements. Tādējādi Kursors.lv būtība būs pasniegt aktuālās tehnoloģiju ziņas gadiem pārbaudītā un kvalitatīvā manierē.

    Esam arī sociālajos tīklos, nāc draudzēties Twitter un Facebook.

    Esmu pārliecināts, ka kopā mēs paveiksim patiešām daudz!

    Kursors.lv idejas autors,
    Kristaps Skutelis

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    43 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Briedis
    05.02.2014 12:40

    Ļoti jauki! :) Sen ko tādu vajadzēja. Tagad vairs nevajadzēs ķemmēt vairākas lapas. viss būs vienuviet.
    Lai veicas! :)

    Vita
    05.02.2014 12:58

    Super, Kristap! Lai veicas tev un visai komandai! :)

    05.02.2014 13:12

    Bučas un apsveikumi. Gan jau kādu dienu zem skalpeļa savā blogā nolikšu, bet jāļauj padarboties.

    05.02.2014 13:35

    Tu jau zini, kas tev jāpublicē, lai nostrādātu trigeris un man sāktu niezēt pirksti. :)

    05.02.2014 13:16

    Pie sevis jau nodomāju – vēl viens, kārtējais vortāls. Bet kad izlasīju, ka beidzot būs viss vienuviet, tad varu tikai teikt – pareizs lēmums, apsveicu, lai veicas. kursors.lv – skan labi, ir pareizās asociācijas.

    fgfg
    05.02.2014 16:55

    Mekleti, protams, tiek zurnalisti, kas stradas par velti? :D

    Gints
    05.02.2014 17:00

    Pat apjuku, kas būtu lieliskāk, sony z vai to ka pats Kristaps personīgi dāvinās.
    Jebkurā gadījumā, veiksmi!

    05.02.2014 17:38

    Visai interesanti, kā no Krizdabz.lv atdalījās vairāki citi blogi, un tagad tie atkal saplūst vienā. Labprāt sekošu līdzi šeit notiekošajam.

    Guntis
    05.02.2014 17:52

    … ceļa pašā sakumā un .. / labot uz “sākumā”
    Citādi, patīk, lai izdodas!

    05.02.2014 18:59

    Apsveicu ar jaunu sākumu!

    Kursors – labs, bet izzūdoša parādība… :)

    Ja kā varu palīdzēt, tad droši dod ziņu!

    Jānis
    05.02.2014 19:20

    Kur var pierakstīties uz jaunumiem, lai šie raksti nāk emailā, tāpat kā krizdabz raksti?

    slinjkje
    05.02.2014 19:41
    Reply to  Jānis

    Forums –> tur pašā apakšā :)

    slinjkje
    05.02.2014 19:42
    Reply to  slinjkje

    aha, arī šīs lapas apakšā :)

    Jānis
    07.02.2014 03:18

    Saņēmu pirmo epastu. Gribētos, lai augšā ir satura rādītājs ar linkiem uz saturu, tā, kā tas ir 95% krizdabz emailu. Pretējā gadījumā konkrēti man nav jēga tos saņemt – skrolēties cauri rakstiem varu jebkur internetā…

    slinjkje
    05.02.2014 19:48

    no kādiem avotiem tiek ņemta profila bilde, tb kur man tā būtu jānomaina? :D

    slinjkje
    06.02.2014 10:49

    neizdodas to saiti atrast, droši vien tāpēc, ka neesmu ielogojusies, bet ielogoties kaut kā arī neļauj :(

    slinjkje
    06.02.2014 10:58

    nu jā, nācās reģistrēties, tad viss izdevās.. bet no kaut kurienes jau tika ņemta iepriekšējā infa..

    Jānis
    05.02.2014 20:04

    Tnx! :)

    Ābols
    05.02.2014 20:33

    Smuka minimālistiska WordPress ādiņa, es varbūt tos 55 dolārus par šādu nebūtu maksājis, bet ir ok.

    05.02.2014 21:26

    Lūk par WordPress spraudņiem es ļoti gribētu kādu latvieti izsakāmies. Visu laiku interesē, ko tauta lieto, kas toč labs, kas noderīgs, kas bezjēdzīgs. Atzīmē sev kaut kur to-do sarakstos. Varbūt kāds viesautors piesakās.

    kma
    05.02.2014 21:22

    Prieks lasīt – lai Jums veicas!
    [Man jāpadomā, ko varētu ar kursors.lv logo izdarīt.]

    :)

    05.02.2014 23:34

    Gaidīsim labas ziņas šeitan! Ceru, ka nekļūs par vēl vienu vietu kur ražotāji un operatori savas preses relīzes publicēs. Tādu vietu mums jau pietiek… vajag kvalitāti un viedokli! Būs grūti, bet ceru, ka varēsiet piedāvāt arī ilgtermiņā!

    PS
    Pie komandas ļoti izteikti Kristaps ir “aukšā” pāri citiem. :) Tiecies pēc varas? Atzinības? Kontroles?

    Es Pats
    06.02.2014 00:09

    Iebukmarkoju. :) Varēji jau pabrīdināt, jo pēdējā laikā riktīgi dusmīgs paliku, ka tavā lapā nekas vairs nenotiek un es kā dunduks tur katru dienu eju. :)))
    Lai veicas. Ja kādā brīdī izdomāšu kā tev palīdzēt, došu ziņu, jo simpatizē tavas aktivitātes un darbības. Malacis. :)

    Ainārs
    06.02.2014 09:24

    Lai neizsīkst vēlme rakstīt (un lai izdodas kaut ko arī nopelnīt), lai kursorā tikai raksti par ko pašiem ir saprašana un pārliecība! Veiksmi!

    vilnis
    06.02.2014 16:32

    un kā tad iespēja ieteikt uz draugiem.lv?

    zais
    07.02.2014 11:01

    Sākums labs, lai tad projektam ilgs mūžs un daudz lasītāju!
    Varbūt var pievienot kaut kādu rakstu vērtējumu “kursoros”, lai kaut kad vēlāk tos varētu šķirot un atlasīt pēc vērtējuma (;

    07.02.2014 11:07
    Reply to  zais

    (Paš)vērtējumi jau ieviesti Apskatos http://www.kursors.lv/apskati/

    Ikdienā radītajam saturam nav tik ilgs “mūžs”, lai daudz ņemtos ap rakstu-viendienīšu vērtēšanu.

    Klusais
    08.02.2014 13:38

    O! Ceru ka tiešām iznāks kas labs! Novēlu neiebraukt purvā kurā iebrauca boot.lv un nepārcensties rakstīt par visu – sākot ar tualetes papīra turētājiem un beidzot ar luksus klases auto. Turieties tomēr pie kādas nišas. Ja reiz par mobilajiem tad par tiem. Jau tā būs izaicinājums vienuviet apskatīt visas šobrīd populārākās mobilās platformas. Pārsvarā jau viens vidējais statistiskais iPhonists nospļaujas par to kas notiek Android lauciņā un otrādi. Neaizbiedē cilvēkus uz šaurāk specializētiem saitiem. Vismaz navigāciju izveido tādu lai viegli atrast sevi interesējošos rakstus.
    Lai vai kā – novēlu darbasparu un izdošanos!

    Newland
    10.02.2014 13:44

    Apsveicu ar šo loģiskā soļa realizēšanu! Tiešām patīkami, ka viss ir vienuviet. Novēlu, lai portāls sper tos soļus, ko pārējie portāli vairs nevarēja! Btw, teorētiski var atrakstīties no pārējiem saitiem un visa info tiks pārnesta šeit?

    Newland
    17.02.2014 15:16

    Ja krizdabz.lv zem “personīgam pārdomām” turpināsi rakstīt arī par auto testiem, tad droši to vari turpināt darīt, ir interesanti :)

    10.02.2014 21:08

    Ideja viss ok, bet kkā liekas ka krizdabz.lv tāpat lasīšu lai cik personiskas pārdomas tur būs :)

    Reklāma