Web Analytics
More
    Reklāma

    Rio olimpiādē startējis arī Sonarworks

    Jaunākie raksti

    Latviju 2016. gada vasaras olimpiskajās spēlēs pārstāvējis arī uzņēmums Sonarworks. Vispasaules sporta festivāla muzikālais noformējums tapis ar Latvijas stārtapa kalibrācijas tehnoloģiju palīdzību.

    Šo faktu Sonarworks komanda uzzinājusi nesenā sarunā ar ārzemju partneriem. Par Rio olimpiādes muzikālo noformējumu rūpējies trīs Grammy godalgu ieguvējs Alešandre Sikeira, kurš skanējumu pieskatījis tieši ar Sonarworks kalibrētām austiņām. “Sonarworks austiņu kalibrācija nu ir kļuvusi par neaizstājamu rīku, kad darbojos pie skaņas ierakstīšanas un miksēšanas,” uzņēmumam pastāstīja brazīļu skaņas inženieris, kurš jau piekritis kļūt par oficiālu Sonarworks produktu atbalstītāju.

    Reklāma

    Sonarworks austiņu kalibrācija ir pasaulē pirmais risinājums, kas ļauj digitāli padarīt to skanējumu neitrālu. “Patlaban mēs attīstāmies galvu reibinošā ātrumā un drīzumā piedāvāsim jaunu produktu, kas ļaus autentisku mūzikas skanējumu izbaudīt jebkuram mūzikas cienītājam uz jebkuras ierīces. Šobrīd gan ASV, gan Latvijā paplašinām lielisko Sonarworks komandu, tādēļ meklējam entuziastus, kuri vēlas izmainīt mūzikas pasauli,” pastāstīja kompānijas vadītājs un līdzdibinātājs Helmuts Bēms.

    Kopš ieiešanas profesionālā audio tirgū 2015. gada sākumā, “Sonarworks” ir kļuvis par pasaules līderi digitālās skanējuma korekcijas jomā. Vairāk nekā 6000 studiju visā pasaulē lieto “Reference 3” kalibrācijas programmatūru – sākot ar mūzikas entuziastiem mājās līdz pat studijām, kas ieraksta tādas slavenības kā Teilore Svifta, Bejonse, Lēdija Gaga un citi.

    Ideja par “Sonarworks” radās 2012. gadā un uzņēmums oficiāli tika reģistrēts gadu vēlāk. Pēc “Imprimatur Capital” investīciju piesaistes 2013. gadā kompānija fokusējās uz komandas izveidi un idejas pārvēršanu konkurētspējīgā produktā. Patlaban kopējās investīcijas “Sonarworks” ir sasniegušas 1,5 milj. eiro.

    Uzņēmuma īpašnieki ir dibinātāji Helmuts Bēms, un Mārtiņš Popelis, 3 investīciju fondi: “AIF Imprimatur Capital Technology Venture Fund”, “Imprimatur Capital Seed Fund”, “Flycap”, kā arī SIA “Proks Capital” un privātais investors Vilis Vītols.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mcLays
    20.10.2016 11:43

    Virsraksts Rio – rakstā ne vārda, kaut rindkopu būtu ielikuši, ko džeki Brazīlijā darīja.

    Rūdolfs Putniņš
    20.10.2016 11:57
    Reply to  mcLays

    Paši nebijām, startēja produkts!

    20.10.2016 12:00
    Reply to  mcLays

    Sorry, my bad! Biju mazliet nepareizu tekstu nopublicējis. Tagad pārlādē lapu un būtu jārādās tekstam par Sonarworks saistību ar Rio.

    Austris
    20.10.2016 13:22

    Malači džeki, šādi, reizēm itkā ne pārāk lieli, momenti riktīgi palīdz tālākā mārketinga komunikācijā. Lai izdodas iekarot pasauli :)

    Archijs
    20.10.2016 15:25

    Ārnij tu bildē tāds kautrīgs :)

    Reklāma