Web Analytics
More
    Reklāma

    Avago Technologies par 37 miljardiem ASV dolāru iegādājas Broadcom

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka Avago Technologies kompānija ir piekritusi iegādāties mikroshēmu ražotāju Broadcom. Darījuma kopējā summa ir 37 miljardi ASV dolāru un 17 miljardi no tiem tiks maksāti skaidrā naudā, bet 20 miljardi – uzņēmuma daļās. Šis darījums kļūs par lielāko mikroshēmu biznesa darījumu vēsturē un ļaus apvienotajam uzņēmumam (to joprojām sauks par Broadcom) nostāties uz tiešas kara takas ar tādiem milžiem kā Intel un Qualcomm.

    Ja ar Broadcom produkciju mēs ik dienas saskaramies izmantojot mūsu viedierīces, tad Avago Technologies varētu būt mazāk zināms uzņēmums. Tas tika radīts 1961. gadā kā Hewlett-Packard mikroshēmu bizness, taču 1999. gadā atdalījās un kļuva par atsevišķu uzņēmumu, kas gadu gaitā ir izveidojis spēcīgu tehnoloģiju produktu portfeli. Avago Technologies ražo optisko tīklu, gaismas diožu un dažādu pielieotjumu mikroshēmu produktus un tādējādi noteiktās jomās konkurē arī ar Broadcom.

    Reklāma

    Kopumā mikroshēmu tirgū ir novērojama uzņēmumu konsolidācija, lai lietu interneta buma priekšvakarā spētu piedāvāt izdevīgas (lētas) mikroshēmas mobilajām un ne tik mobilajām ierīcēm (ledusskapjiem?) kas nu vēlēsies savienoties savā starpā un piekļūt vispasaules tīmeklim.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    29.05.2015 09:57

    Interesanti , interesanti ..

    Broadcom ražotājs ar nosacīti “pagaru bārdiņu” – jebšu gana izplatīts un atsevišķās nišās pat dominējošs ( wifi , bt/fm moduļi lielākoties ir broadcom ražojums )ražotājs .. un tad šo pārpērk
    kāds “maziņais” .
    Telefonos urķējoties līdz šim Avago ražotus esmu redzējis tikai jaudas pastiprinātājus ( tautā saukti “raidītāji” ) , pietam gana reti jo te izplatītāki ir Skyworks un Triquint …

    Reklāma