Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Matter viedās mājas standarta pabeigšana gaidāma rudenī

    Jaunākie raksti

    Google beidzot plāno šī gada rudenī noslēgt darbu pie Matter viedās mājas un Lietu Interneta standarta izstrādes. Matter sevī iekļaus tādas ērtas iespējas kā Fast Pair un Google pat atļaus izmantot vairākus digitālos balss asistentus Matter savienoto ierīču vadībai. Zināms, ka Matter varēs izmantot kopā ar Alexa, Google Assistant, Siri.

    Matter jau sākumā atbalstīs Wi-Fi, Thread un Bluetooth LE savienotās ierīces. Fast Pair šobrīd strādā kopā ar bezvadu austiņām un citām skaņas ierīcēm, bet Google grasās Fast Pair piedāvāt arī citām Bluetooth ierīcēm. Viedās mājas tīklam ierīces varēs pievienot arī ar QR koda noskenēšanu.

    Reklāma

    Matter būs vienots protokols, kas nodrošinās dažādu viedās mājas ierīču ērtu sadarbību un pārvaldīšanas iespējas. Nenāksies katrai viedajai spuldzei, katram tosterim turēt viedtālrunī savu lietotni. Matter plānos ir viedās ierīces ērti un vienkārši pārvaldīt ar mājās jau esoša Wi-Fi palīdzību. Turklāt Matter sola, ka visa ierīču kontrole būs lokāla, nevis ierīces paļausies uz mākoni, kas, visticamāk, ir vecs laptops kaut kur Āzijā.

    Šobrīd absolūts vairums Lietu Interneta ierīču paļaujas uz serveru darbību un stabilitāti, bet Matter vēlas nodrošināt atteikšanos no dažkārt tik trauslā interneta savienojuma. Vienlaikus tas nozīmētu ātrāku viedā mājokļa darbību un uzlabotu drošību.

    Matter un Thread – kas ir šie jaunie vārdi Lietu Interneta pasaulē?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma