Web Analytics
More
    Reklāma

    Broadcom par 61 miljardu dolāru iegādāsies VMware

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā noticis viens no lielākajiem iegādes darījumiem tehnoloģiju tirgus un pasaules vēsturē, jo uzņēmums Broadcom paziņojis par uzņēmuma VMware iegādi 61 miljarda dolāru vērtībā.

    Par šo tika runāts iepriekš, bet šobrīd var teikt, ka darījums jau ir galdā. Zīmols Broadcom ir plašāk zināms kā pusvadītāju ražotājs un dažādas programmatūras izstrādātājs infrastruktūrai. Taču VMware ir viens no pasaules līderiem virtualizācijas jomā. Šis darījums papildinās Broaccom programmatūras divīziju, un teorētiski izveidos ļoti spēcīgu produktu, kas varēs radīt dažāda veida risinājums infrastruktūras vajadzībām, kā arī mākoņdatošanas servisiem.

    Reklāma

    VMware iegādes rezultātā Broadcom pārņems arī 8 miljardu dolāru parādsaistības. Kā norāda pieejamā informācija, tad darījums oficiāli noslēgsies 2023. gadā, ja pārraugošās iestādes to apstiprinās. Vēsturē ir bijuši precedenti, kad šādi darījumi tiek noraidīti. Piemēram, bijušais ASV prezidents Tramps 2018. gadā bloķēja Broadcom vēlmi iegādāties procesu ražotāju Qualcomm.

    Ja šis darījums būs veiksmīgs, tas būs viens no lielākajiem tehnoloģiju jomā. To varam pielīdzināt Microsoft un Activision Blizzard darījumam par 68,7 miljardiem dolāru, kā arī EMC iegādes darījums no Dell par 67 miljardiem dolāru 2015. gadā. VMware pārdošana nav gluži pārsteigums, jo pēdējos gados labi finanšu rezultāti mijušies ar parādiem, līdz ar to attīstība ir bijusi ļoti vilņveida. Pāriešana pie Broadcom ļautu stabilizēt šo situāciju un tikt pāri izaicinājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma