Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” pirmo reizi iegādājies uzņēmumu – ticis pie satelītu pārvaldīšanas startapa

    Jaunākie raksti

    Kompānija “SpaceX” pirmo reizi savā 19 gadu pastāvēšanas laikā iegādājusies uzņēmumu. Laimīgais ir startaps “Swarm Technologies” – tas pārvalda zemās Zemes orbītas satelītu sistēmu, kas nodrošina lietu interneta pakalpojumus. Darījuma summa gan nav atklāta.

    Jaunuzņēmuma pārvaldībā pašreiz atrodas satelītu tīkls, ko veido 120 sviestmaizes lieluma satelīti. Ja darījums tiks apstiprināts, “Swarm Technologies” kļūs par pilnībā “SpaceX” piederošu meitasuzņēmumu. Vienlaikus šī sadarbība iezīmētu krasu novirzi no “SpaceX” stratēģijas – iekšēji attīstīt savas tehnoloģijas.

    Reklāma

    Pagaidām šķiet, ka lielāku labumu no šī darījuma varētu gūt mazpazīstamais, piecus gadus jaunais “Swarm Technologies”, kas tiktu pie labākas kapitalizācijas iespējām un piekļuves “SpaceX” pieejamajiem resursiem. Kompānijas arī norādījušas, ka ieguvums abām būtu sinerģija, kas saistīta ar satelītu projektēšanu, ražošanu un palaišanu. Savukārt pats “SpaceX” piekļūtu “Swarm Technologies” intelektuālajam īpašumam un zināšanām.

    “Swarm Technologies” satelīts. Avots: “Swarm Technologies”

    Pagaidām nav īsti skaidrs, ko šāda uzņēmuma iegāde mainīs “SpaceX” darbībā, īpaši “Starlink” satelītu tīklam, jo “Swarm Technologies” pārvaldītā satelītu sistēma darbojas citā frekvenču joslā.

    Jāpiebilst, ka “Swarm Technologies” šī gada sākumā nāca klajā ar savu pirmo komerciālo produktu “Tile” – maza izmēra modemu, ko var iestrādāt dažādās savienojamības ierīcēs un savienot ar satelītu internetu. Tas lietotājiem sniedz iespēju par zemām izmaksām izmantot lietu interneta ierīces. Savukārt savu otru produktu uzņēmums palaida jūlijā – 499 USD vērtu all-in-one risinājumu “Evolution Kit”, kas ļauj ikvienam izveidot savu lietu interneta ierīci, izmantojot jau pieminēto “Tile”, saules paneli un dažas citas detaļas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    10.08.2021 21:27

    raksta bildē ir “Evaluation Kit” nevis satelīts.

    digitalk
    10.08.2021 23:38

    tev paraksts zem bildes nepareizs, bildei nav ne vainas.

    Reklāma