Web Analytics
More
    Reklāma

    TechChill kopā ar LMT izsludina pieteikšanos lietu interneta hakatonam

    Jaunākie raksti

    No 14. līdz 16. maijam Baltijas vadošā tehnoloģiju nozares pasākuma TechChill satelītprogrammas ietvaros Rīgā jau otro reizi norisināsies “LMT IoT hakatons”, kas atklās lietu interneta risinājumu aizvien pieaugošo potenciālu mobilo sakaru tīklā. Šogad tiešsaistes pasākuma galvenais fokuss būs dažādi jauni sensoru risinājumi mūsdienu biznesa vides un iedzīvotāju ikdienas izaicinājumiem, sniedzot vēl nebijušu iespēju izmantot LMT lietu interneta vadības platformu.

    Hakatona ietvaros LMT sadarbībā ar TechChill piedāvās iespēju tehnoloģiju jomas entuziastiem gūt pieredzi lietu interneta (IoT – Internet of things) pielietojuma atrašanā, piemēram, uzņēmumu darba efektivitātes celšanai, jaunu biznesa modeļu un sabiedrībai svarīgu risinājumu izstrādei, lietotāju pieredzes uzlabošanai un potenciālo klientu piesaistei. Pieteikties hakatonam ir aicināts ikviens – gan IT jomas profesionāļi un digitalizācijas procesu arhitekti, gan dizaineri, kā arī biznesa un mārketinga speciālisti.

    “Līdz ar jaunās paaudzes 5G tīkla attīstību sensori un lietu internets ir viena no straujāk augošajām jaunā biznesa nišām. Latvija ir izcila vieta, kur izstrādāt un izmēģināt jaunākās tehnoloģijas, jo mums ir augsti attīstīta infrastruktūra – komercrežīmā pieejami abi divi jaunākās paaudzes lietu internetu tīkli. Šajā hakatonā piedāvāsim ekskluzīvu iespēja izmēģināt LMT IoT platformu, pirms vēl tā ir pieejama komercrežīmā, lai radītu dažādus sensoru risinājumus un lietotnes. Aicinu to izmantot, lai kopā ar nozares ekspertiem radītu jaunus, eksportspējīgus risinājumus,“ komentē LMT viceprezidents Ingmārs Pūķis.

    “Mēs dzīvojam laikā, kad ļoti daudzas lietas ir viedas, un mums vajadzētu rast veidus, kā izmantot to pilno potenciālu. Viena no iespējām ir šo lietu apvienošana kopīgā platformā, ar kuras palīdzību iespējams ne tikai kontrolēt konkrētas gudrās ierīces, bet arī veidot savstarpējus, unikālus risinājumus. Tādējādi šī gada hakatona mērķis ir radīt jaunus un plaši pielietojamus gudro māju un pilsētu risinājumus, ko, iespējams, jau drīzumā varēsim integrēt mūsu ikdienā,” papildina TechChill valdes loceklis Ernests Štāls.

    Hakatonam iespējams reģistrēties līdz 13. maijam, un tajā plānots uzņemt aptuveni 50 dalībniekus, kuri, veidojot komandas, meklēs jaunas IoT ierīču sniegtās iespējas, lai atklātu pilnu sensoru tehnoloģiju potenciālu. Komandas varēs piedalīties, gan pievienojot tīklam savas ierīces, gan arī izmantojot ierīces, kuras jau ir izvietotas pilsētvidē. Finālā daudzsološākie hakatona dalībnieki gūs iespēju savus radošos risinājumus prezentēt uz TechChill 2021 virtuālās skatuves vairāk nekā 2000 apmeklētāju auditorijas priekšā, kuru vidū būs arī investori, mediju pārstāvji un potenciālie darba devēji.

    Pieteikuma anketa “LMT IoT hakatonam” atrodama šeit: https://eventornado.com/event/lmt-iot-hackathon-2021#home

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma