Web Analytics
More
    Reklāma

    Kickstarter: tikai 9% projektu netiek novesti līdz galam

    Jaunākie raksti

    Kickstarter pēdējo mēnešu laikā ir izgāzušies divi samērā lieli projekti, kas piesaistījuši ievērojamas publiskās investīcijas. Viena no veiksmīgākajām Kickstarter kampaņām Zano bezpilota lidaparāts ir piedzīvojis smagu piezemēšanos. Pēc 3.5 miljonu dolāru finansējuma saņemšanas Zano bezpilota lidaparāta izstrādātājs ir spējis izsūtīt vien dažus nestrādājošus paraugus pircējiem un šobrīd uzņēmums ir pieteicis maksātnespēju.

    Coolest Cooler pie Kickstarter kampaņas atbalstītājiem nav nonācis, toties to var iegādāties Amazon par 499 dolāriem, kas, protams, izsaucis pamatīgu neapmierinātību Kickstarter kampaņas atbalstītāju vidū. Kickstarter kampaņas ietvaros Coolest Cooler leduskaste atbalstītājiem tika solīta jau šī gada februārī, jaunākā informācija liecina, ka piegādes atstumtas uz 2016. gada aprīli.

    Reklāma

    Kickstarter izpētījis, ka līdz galam netiek novesti un atbalstītāji nesaņem pasūtīto preci aptuveni 9% projektu, kas saņēmuši vēlamo naudas apjomu ražošanas uzsākšanai. 7% gadījumu nauda nonākusi pie ražotāja, arī prece izsūtīta kampaņas atbalstītājiem, bet tie nav bijuši apmierināti ar saņemto ierīci.

    Tiek pieļauts, ka Kickstarter vairs nevar atļauties piesaistīt finansējumu nerealizējamiem projektiem. Tas var iedragāt uzticību Kickstarter kampaņām un stārtapa uzņēmumi dosies pie citiem atbalsta vācējiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    15.12.2015 11:40

    Lūk, šo ciparu es jau labu laiku gribēju zināt. Un kā ir citos kantoros? Vai tie arī padalīsies ar info?

    Nelabojams
    15.12.2015 13:45

    Manuprāt, tas ir ārkārtīgi labs/augsts rādītājs. Caurmēra realitātē izgāžas 60-70% projektu – vismaz tādā nozīmē, ka tie nespēj sevi atpelnīt, kas mazam uzņēmumam nozīmē beigšanu pastāvēt.

    davfreim
    15.12.2015 19:43

    Esmu atbalstījis Kickstarter vairākus desmitus projektu, pagaidām neapmierināts vien esmu bijis ar kādiem 2viem, kuri nebija tik labi kā gaidīts. Bet ir arī tādi, kuri ir bijuši daudz labāki nekā gaidīju par to cenu, piemēram, pulkstenis, kurš jau 2. gadu ikdienā tiek nēsāts un izskatās kā jauns.
    Jostas arī pāris emu paņēmis, lētāk kā veikalā pie mums un kvalitātes ziņā daudz pārākas. Galda spēles dažas arī ir manā īpašumā, tur pie kvalitātes arī nav kur piesieties. Mugursomu arī esmu tur sūtījis, ideāla, viss ļoti labi nostrādāts un pārdomāts. Austiņas arī in-ear vienas ir, jau 2. gads un bez problēmām, skaņa laba. Bet vislabākais pagaidām ir ZENLET maks priekš kartēm, tā kā es ikdienā maksāju tikai ar karti, tad aizvietot lielo kluci (standarta maku) pret ko šādu bija fantastiski, lietošanas ziņā ērts, ar vienu roku lietojams un noteikti nākotnē iegādāšos vēl tādu, kad šis nokalpos savu.

    Protams, specifiski ir tas, ka daži projekti aizkavējas pat pusgadu, bet ar to ir jārēķinās, vidēji gandrīz katrs projekts kavē 1-3 mēnešu, vismaz tie, kurus es atbalstīju. Ir arī daži, kur viss atnāk paredzētajā laikā un 1 projektā pat pirms laika. Ja sūta uz Ziemassvētkiem, tad parasti būs pēc Jaunā gada :)

    Reklāma