Web Analytics
More
    Reklāma

    Noveto radījis bezvadu skaļruni, kas skaņu raidīs tieši klausītāja ausīs

    Jaunākie raksti

    Izraēlas jaunuzņēmums Noveto ir radījis ierīci un ideji par tādu bezvadu skaļruni, kas būs spējīgs skaņu piegādāt tieši līdz klausītāja ausīm, bet nevienam apkārt esošajam nebūs iespējams to dzirdēt.

    Skaļruņa nosaukums ir visai atbilstošs, un angliski tas nodēvēts par SoundBeamer (latviski varētu saukt par skaņas raidītāju), norādot uz funkcionalitāti, kas vismaz šobrīd izklausās pat pietiekami nereāla. Tātad Noveto mērķis ir radīt tādu skaļruni, kas atrodas jebkur telpā, bet skaņa lietotājam tiek nogādāta līdz abām ausīm. Līdzīgi kā tas šobrīd ir ar parastajām austiņām. Uzņēmuma vadītājs Kristofs Ramšteins (Christophe Ramstein) norāda, ka SoundBeamer ir spējīgs radīt neredzamas skaņas kabatas ap lietotāja ausīm un pārraidei tiks izmantota ultraskaņa.

    Reklāma

    Avots: Noveto

    Tas esot iespējams tāpēc, ka ierīcei ir augsta līmeņa akustiskā slāpēšana, kas nozīmē, ka jau ļoti tuvu skaļrunim pati skaņa nebūs dzirdama, bet tā tiks raidīta tieši klausītājam. Protams, ja to pagriezīs ļoti skaļi, tad arī tuvumā esošie cilvēki varētu dzirdēt skanēšanu. Acīmredzot ar mākslīgā intelekta palīdzību skaļrunis būs spējīgs atrast, kur tad atrodas klausītāja galva un veidot šīs skaņas kabatas ap abām ausīm. Taču arī par šo risinājumu nav plašāka informācija.

    Ramšteins norāda, ka šīs ierīces pielietojums ir ļoti liels, palīdzot, piemēram, dažādos videozvanos, kas šobrīd notiek mūsu mājās, lai skaņu dzirdētu tikai viens cilvēks un lai nevajadzētu izmantot smagnējas austiņas. Nākotnē šī tehnoloģija varētu atskaņot vienu saturu dažādās valodās mērķējot to dažādiem cilvēkiem vai atskaņot materiālu muzejos. SoundBeamer ražotājs būšot Foxconn, un kā norāda CEO, tad šī tehnoloģija būs pieejama arī citiem uzņēmumiem.

    Šobrīd ierīci var iegādāties Kickstarter platformā, un lētākā versija ir sākot no 345 USD, bet paredzēts, ka mazumtirdzniecības cena būs 595 USD. Protams, šis jau nozīmē, ka produkts nemaz nav reāli gatavs, un Noveto norāda, ka pirmās ierīces varētu tikt saražotas šī gada pēdējā ceturksnī, tāpēc līdz tam šis projekts ir jāuztver ar pietiekami lielu skepsi.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    20.02.2021 10:22

    Ideāls rīks špikošanai un palīdzībai eksāmenu laikā! 👍

    Pigors
    20.02.2021 12:27

    Ja palielinātu jaudu, būtu perfekts rīks armijniekiem. Pašiem nekas nekait, bet pretinieks ierakumos guļ ar asiņojošām ausīm.

    Reklāma