Web Analytics
More
    Reklāma

    Radītas riteņu kurpes, kas ļaus dubultot iešanas ātrumu

    Jaunākie raksti

    Šis produkts man atgādina tos divus pieliekamos un ar gaismiņām aprīkotos ritentiņus, kādus savulaik redzējām pie bērnu apaviem, lai tie kādu gabalu varētu ripināties gluži kā ar skrituļslidām. Taču šis prototips būs krietni nopietnāks un motorizēts risinājums, lai uzlabotu cilvēku iešanas ātrumu.

    Īpašās ierīces nosaukums ir Moonwalkers, kas man asociējas ar dziedātāja Maikla Džeksona ikoniskajiem deju soļiem. Taču šoreiz runa ir par pie kurpēm pieliekamiem astoņiem riteņiem un 300 vatu motoru, kā arī programmatūru, kura analizē cilvēka gaitu. Šo ierīci varēs piestiprināt gandrīz pie jebkuriem apaviem, jo riteņi atradīsies nedaudz zemāk par zoli un būs novietoti paralēli.

    Reklāma

    Risinājums nodrošinās tādu lietošanu, ka lietotājs varēs veikt savus ikdienas soļus, bet ar riteņu palīdzību, tādējādi palielinot pārvietošanās ātrumu. Tā nebūs, kā braukšana ar skrituļslidām, bet gan iešana ar motorizētu riteņu palīdzību. Kā apgalvo izgudrotāji, tad Moonwalkers spēs paātrināt iešanas ātrumu līdz pat 250%, bet tas ņemts vērā salīdzinot vidējo iešanas ātrumu, kas ir 4-6,4km/h un ierīces maksimālo ātrumu, kas var sasniegt aptuveni 11,3km/h. Tā kā spēle ar skaitļiem.

    Ar vienu uzlādi būs iespējams noiet līdz 9,6km, un šis risinājums varētu būt kā daļa no mūsdienu mobilitātes rīkiem un tā saucamajiem “pēdējā kilometra” pārvietošanās līdzekļiem. Piemēram, cilvēkam jāveic neliels posms no sabiedriskā transporta vai personīgā auto līdz darbam.

    Inženieri arī ir radījuši speciālu režīmu, kas sapratīs, ja cilvēks kāpj pa trepēm un bloķēs riteņus, lai nesanāk nepatīkams pārsteigums, ar kritienu no trepēm. Tāpat algoritmi spēs pielāgoties katras kājas kustībai, saprotot, ar kuru kāju tiek sperts solis un kad ir jāsniedz papildu enerģija.

    Moonwalkers pagaidām gan ir tikai Kickstarter projekts, kuram nepieciešams savākt 90 000 dolāru lielas investīcijas. Šobrīd kampaņas ietvaros viena pāra cena ir 999 dolāru, bet ja tie reāli nonāktu ražošanā un pārdošanā, cena varētu sasniegt 1400 dolāru par pāri.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Morgen
    29.10.2022 19:03

    Pēc tiem video, kas šobrīd atrodami Shift Robotics YouTube kanālā, izskatās, ka pirmā riteņkurpju paaudze nav produkts, kas varētu būt pievilcīgs plašākai publikai. Diezgan daudz uzlabojumu vēl nepieciešams, lai ikdienas lietotājam tas būtu gana ērts un lietderīgs produkts. Bet ja viņi ir gatavi nepadoties un veltīt daudzus gadus, lai katra nākošā versija kļūtu būtiski labāka, tad šim produktam varētu būt arī izredzes.
    Bet kamēr parastie elektroskūteri ir ātrāki, lētāki un spēj pārvarēt daudz lielāku attālumu, riteņkurpes diez vai spēs iekarot lielu tirgus daļu.

    KKTK
    31.10.2022 10:08
    Reply to  Morgen

    Nop. Velosipēds ir ātrāks, lētāks un spēj pārvarēt daudz lielāku attālumu. Un vispār nav jālēdē ;)

    Biteme
    31.10.2022 10:21
    Reply to  KKTK

    Velosipēds ir lielāks, līdz ar to slikti draudzējas ar transporta līdzekļiem un novietošanu. Kāpēc el. skūteri ir tik populāri? Tas var ienest birojā un turēt zem galda. Velo uz ielas var arī nesagaidīt saimnieku vai sagaidīt bez kādas būtiskas sastāvdaļas. Ne visur un ne vienmēr ir iespējams velo iestumt drošā vietā.

    No praktiskā viedokļa šādi rolleri (nu nav tās kurpes, nav) derēs normālās pilsētās, ne tajās ar izdrupušām ietvēm un betona bruģa ražotāju izlobētajām ietvēm.

    bobis
    31.10.2022 21:07

    Vienkarsi uzlabotas skritulenes.

    Reklāma