Web Analytics
More
    Reklāma

    Aicinām atbalstīt latvieša radītās piedzīvojumu videospēles “GRUNND” tapšanu

    Jaunākie raksti

    Latviešu mākslinieks, fotogrāfs Olafs Ošs pašreiz strādā pie inovatīva projekta – piedzīvojumu videospēles “GRUNND“. Tā veidota 3D vidē un ir īpaša ar to, ka mākslinieciski pilnībā radīta ar roku. Tāpat visi vizuālie materiāli, kods un mūzika ir īpaši pielāgoti. Tiesa, lai spēli nākamgad varētu oficiāli izlaist, nepieciešams papildus finansējums.

    “GRUNND” sižets galvenokārt vijas par un ap izvēlēm un negaidītiem piedzīvojumiem. Tajā mistika mijas ar zinātnisko fantastiku. Spēlē ikdienas mierīgais ritājums lēnām pārvēršas spraigu, noslēpumainu notikumu virknē, liekot no cita skatupunkta pavērties uz ikdienas lietām. Tā ir piedzīvojumu spēle, vismaz 5h gara. Taču labākais ir tas, ka to var spēlēt atkal un atkal, jo notikumu gaita un beigas ikreiz ir citādas.

    Reklāma

    “GRUNND” izstrāde balstās uz Olafa Oša nerealizēto fotogrāfijas projektu, iedvesmojoties no novelista Franca Kafkas stāstiem un Deivida Linča kinematogrāfijas. Olafs pats strādā pie spēles stāsta, uzbūves, koda. Savukārt mūzikas lauciņš ir britu komponista Edvarda Votkinsa (Edward Watkins) pārziņā.

    Zīmīgi, ka maijā “GRUNND” saņēma Latvijas Dizaina gada balvu kategorijā “Digitālais dizains”. Savukārt šī gada sākumā indie spēļu platforma “Itch.io” ierindoja šo datorspēli 4. vietā kategorijā “Vizuālā pieredze” un 7. vietā kategorijā “Audio pieredze”.

    Datorspēle “GRUNND” atrodama kolektīvā finansējuma platformā “Kickstarter”, kas vērsta uz radošumu. Ar tās palīdzību radošie cilvēki var savākt finansējumu saviem projektiem, tajā skaitā arī “GRUNND”. Pašreiz šī spēle pieejama angļu valodā bezmaksas demo versijā platformās “Steam” un “Itch.io“. Taču, lai to pilnībā pabeigtu, jāiegulda vēl 9500 USD. Ja šo summu tuvākā mēneša laikā nesavāks, projekts netiks attīstīts tālāk. Tāpēc, ja gribi atbalstīt latvieša veikumu un vēlies, lai datorspēle “GRUNND” tiek oficiāli izlaista, līdz 3. decembrim vari dot savu finansiālo artavu caur “Kickstarter” platformu un papildus saņemt dažādus bonusus.

    Ja viss notiks kā plānots, “GRUNND” iznāks nākamā gada novembrī. Pa šo laiku vari sniegt savu atbalstu, iepazīties ar spēles demo versiju un klausīties raidierakstus “GRUNND PODCAST“, kuros dzirdēsi aizraujošas sarunas par un ap šīs spēles izstrādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kāds
    09.11.2021 10:02

    Lūk… ja plānos būtu izlaist versiju latviešu valodā, ar latvisko audio celiņu, tad daudz nedomājot nopirktu, pat ja tā arī ne reizi nepaspēlētu. :D

    Patīk, ka, pēc video spriežot, atmosfēra, noskaņojums, izpildījums atgādina igauņu veiksmes stāstu Disco Elysium. Var just, ka “GRUNND” ir pamatīga dvēsele, odziņa. Kaut kas, kas mūsdienās spēlēm pietrūkst.

    Last edited 2 years ago by Kāds
    Kursors.lv
    09.11.2021 10:13
    Reply to  Kāds

    Vai ne? Man arī uzreiz savilkās paralēles ar Disco Elysium. Tīri noskaņas ziņā. Malači, treilerī izklausījās ļoti kvalitatīvs audio darbs (gan ierunātā daļa, gan pārējās skaņas).

    Olafs Osh
    09.11.2021 20:15
    Reply to  Kāds

    Laba diena :)

    Ar to latviešu valodu ir tā – es labprāt. Bet tas ir liels finansiāls ieguldījums, kuru, ja nenotiek visādi brīnumi, nu nekādīgi patlaban nav iespējams pacelt. Ja ir vēlme turēt latiņu pietiekami augstu, tad ir jāpiesaista aktieri – draugi un paziņas nerēs. Tas mūsu tirgū izvērtīsies par vismaz vairāku tūkstošu afēru, kuru nekad nevarēs atsist.

    Salīdzinājums ar Disco Elysium silda labāk par tēju!

    Reklāma