Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī “Revolut” ierobežojis “GameStop” un “AMC” akciju tirdzniecību

    Jaunākie raksti

    Pēdējās nedēļas laikā plašā uzmanības lokā nonāca akciju tirgū saceltā jezga par investoru veiktajām manipulācijām ar “GameStop” un vairāku citu nīkstošu uzņēmumu akcijām. Reaģējot uz negaidīti radīto nestandarta situāciju, ASV ļoti populārā finanšu platforma “Robinhood” kādu brīdi ierobežoja gan “GameStop”, gan 12 citu uzņēmumu akciju tirdzniecību platformā (varēji tās pārdot, bet ne pirkt). Tā rezultātā daudzi saniknotie investori pārmetās uz citām platformām, kā “Trading 212”, kas lielā cilvēku pieplūduma dēļ vēl līdz šim brīdim liedz reģistrēties jauniem klientiem, kā arī līdzīgi ierobežo “GameStop” akciju tirdzniecību. Izskatās, ka “Revolut”, nolēmis sekot abu platformu piemēram.

    Reklāma

    Šovakar “Revolut”, kas arī piedāvā akciju brokera pakalpojumus, klientiem nosūtījis e-pastu, kas informē, ka “GameStop” un “AMC” akciju tirdzniecība šobrīd ir ierobežota un tās var tikai pārdot. Tāpat arī izskatās, ka pašai “GameStop” mājaslapai pašreiz liegta piekļuve. Atliek sekot līdzi tālākiem notikumiem, taču šķiet, ka beigas draud izvērsties pagalam neglītas. Darījumu vienā pusē esošie hedžfondi pēdējās dienās jau ir zaudējuši vairākus miljardus dolāru un tagad savu naudu zaudēs vienkāršie (retail) investori no tautas puses. Jācer gan, ka pēc vieglas naudas tīkojošo vidū nebūs daudz tādu, kas uz “GME” akcijām lika visus savus iekrājumus.

    Kā vari redzēt zemāk grafikā – pēdējā nedēļa “GameStop” bijusi visai saspringta, taču sākot ar 29. janvāri kompānijas akciju vērtība turpina strauji krist. Sagaidāms, ka tā pēc pēdējiem notikumiem tikai turpinās gāzties lejā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aplams
    03.02.2021 00:51

    nop, dienas beigas bija valjaaa

    Žurcis!
    03.02.2021 02:51

    Brīvs tirgus, brīva ekonomika, hedge funds un retail investors vienādi noteikumi… Kā tad, pilnīga diršana.

    Allahs
    03.02.2021 16:03

    Neaizstāvu miljardierus, bet esmu defensive investor, tadel atbalstu aizliegums. Akciju tirgus nav kautkada spelu vietā, citadi Tu esi tikai spekulators ieb gambleris, kuri agri Vai veelu naudu zaude.

    Jurčiks
    09.02.2021 11:44

    Tikko Revolut uzliku BlackBerry stonku pirkšanas orderi. Tagad tik jāgaida kad amerikāņi pamodīsies un stonku māju atvērs.

    Reklāma