Web Analytics
More
    Reklāma

    IVECO prezentē jauno S-Way un elektrisko kravas auto S-eWay

    Jaunākie raksti

    IVECO atklāj jauno S-Way – automobili, kas turpina ārkārtīgi veiksmīgā priekšgājēja sākto un ievieš jaunas uzlabotas funkcijas un drošības tehnoloģijas, kā arī jaunu dzinēju ar paaugstinātu efektivitāti. Līdztekus tiek prezentēts arī pirmais smagais kravas automobilis ar elektrisko piedziņu – S-eWay, kas pilnībā ražots paša IVECO spēkiem un nodrošina alternatīvu risinājumu reģionālajiem pārvadājumiem.

    Degvielas patēriņa efektivitātē starp labākajiem klasē

    IVECO S-Way piedāvā plašu spēka agregātu izvēli, lai apmierinātu visdažādākās vajadzības. Jaunais xC13 Cursor dīzeļdzinējs ir aprīkots ar jaunākajām spēka piedziņas tehnoloģijām, piemēram, divplūsmu turbīnu, īpaši augsta spiediena degvielas iesmidzināšanu (2500 bāru), jauniem, vieglākiem cilindriem, kloķvārpstu un sadales vārpstu, viedajām palīgiekārtām, turklāt tam ir samazināta iekšējā berze.

    Jaudīgākajā konfigurācijā dzinējs attīsta līdz 580 ZS un 2800 Nm griezes momentu, savukārt 500 ZS variants ar 2600 Nm griezes momentu ir ideāli piemērots maksimālai efektivitātei tālsatiksmes misijās, jo nodrošina līdz pat 10% zemāku degvielas patēriņu. Turklāt papildu funkcijas un profesionālie pakalpojumi var palielināt degvielas patēriņa efektivitāti vēl par 4%.

    GPS-Predictive tagad spēj atpazīt arī pagriezienus un apļveida krustojumus, attiecīgi pielāgojot kruīza kontroles ātrumu. Eco braukšanas režīms ir optimizēts, izmantojot pārnesumu pārslēgšanas stratēģiju, griezes momenta pieejamību, EcoRoll, un to attālināti pārvaldīs telemātika.

    Dzinēja svars ir samazināts par 10% – tagad tas ir pat vieglāks nekā no ražošanas izņemtais Cursor 11, savukārt ilgmūžības standarts ir paaugstināts līdz 1,6 miljoniem kilometru, kas ir par 33% vairāk nekā iepriekšējam modelim.

    Jaunais dzinējs ir savienots ar 17xHE Meritor tiltu un ātrāku reduktoru, kas kopā ar atsaucīgu ZF 12 pakāpju TRAXON Gen2 transmisiju nodrošina vēl vienmērīgāku vilci. Jaunā pārnesumkārba ietver vairākus svarīgus atjauninājumus, piemēram, Shift Assistant, kas sinhronizē pārnesumu pārslēgšanu un motora bremzēšanu.

    Jaunais IVECO S-Way piedāvā lielāku degvielas patēriņa efektivitāti un veiktspēju arī dabasgāzes versijā, kas nodrošina 500 ZS un 2200 Nm griezes momentu, un vienlaikus par 10% zemāku degvielas patēriņu. Iespaidīgo veiktspēju papildina dabasgāzes sniegtās priekšrocības vides jomā, proti, CO2 izmešu samazināšanu līdz pat 90%, ja dzinēju darbina ar biometānu, un ievērojamu trokšņa samazinājumu salīdzinājumā ar līdzvērtīgu dīzeļdzinēja transportlīdzekli.

    Pirmais elektriskais

    Pirmais IVECO patstāvīgi izgatavotais elektriskais kravas auto S-eWay nodrošina nobraukuma rezervi līdz 500 km. To darbina inovatīva akumulatoru sistēma, ko veido deviņi 82 kWh akumulatori, kuru kopējā kapacitāte ir 738 kWh.

    Ātrā uzlāde ar jaudu līdz 350 kW ļauj S-eWay akumulatoru līdz 80% uzlādēt 90 minūtēs. Modernās termālās pārvaldības sistēmas testu nolūkos šie akumulatori ir pārbaudīt reālos apstākļos, pakļaujot tos ekstrēmām temperatūrām no -30 līdz +50°C.

    S-eWay 4×2 vilcēju darbina eAxle ar diviem motoriem, kas nodrošina 480kW jaudu un 1800 Nm griezes momentu. Tā kompaktā konstrukcija ļauj visus akumulatora moduļus izvietot šasijā. Šāds izvietojums ļauj IVECO S-eWay operatoriem pilnībā izmantot piekabes garuma priekšrocības un līdz minimumam samazināt apgriešanās apļa rādiusu. Seši rekuperatīvās bremzēšanas režīmi palīdz maksimāli palielināt efektivitāti, vienlaikus sniedzot vadītājam lielāku kontroli pār piedziņas darbību.

    Uz braucēju orientēts salons

    Salonā izcilus darba un sadzīves apstākļus nodrošina jaunais interjera dizains un pasūtītāja gaumei pielāgojamais priekšējais panelis ar dažādiem materiāliem un krāsām, kā arī pilnībā digitāls kokpits ar TFT instrumentu paneli, informācijas un izklaides sistēmu un bezspoguļa atpakaļskata kamerām.

    IVECO S-Way raksturo izcila sēdpozīcija, taču jaunajā modelī inženieri sēdvietu padarījuši vēl līdzīgāku vieglajam auto, tā vēl vairāk uzlabojot vadītāja komfortu. Tas panākts ar atjaunotu ergonomiku, mazāku, stāvāk novietotu stūres ratu, kā arī daudz plašāku stūresrata regulēšanas diapazonu. Elektriskā stāvbremze ar automātisko ieslēgšanos vēl vairāk paplašina interjera telpu.

    Redzamība ir svarīgs faktors smagajiem kravas automobiļiem, un šai jomā IVECO S-Way izceļas ar lieliem logiem, zemu instrumentu paneli un lieliem spoguļiem. Jaunā spoguļu kameru opcija vadītājam nodrošina vēl labāku redzamību. Turklāt šīs virs durvīm uzstādītās aerodinamiskās kameras, pateicoties mazākai gaisa pretestībai, nodrošina degvielas ietaupījumu līdz pat 1,5%, ja salīdzina ar standarta spoguļiem.

    Jaunas tehnoloģijas

    Jaunā IVECO S-Way kabīnē liela nozīme ir inovatīvām tehnoloģijām. Grafiski bagātīgs 10 vai 12 collu digitālais instrumentu panelis sniedz vadītājam informāciju par transportlīdzekli, turklāt ekrānu var konfigurēt atbilstoši individuālajām vēlmēm.

    Ar pilnīgi jauno un pilnībā pārkonfigurējamo 10 collu informācijas un izklaides sistēmas displeju multivide un citas svarīgākās automašīnas funkcijas ir vadītāja rokas sniedziena attālumā. Bezvadu Apple CarPlay un Android Auto nodrošina piekļuvi visām vadītāja viedtālrunī esošajām lietotnēm, turklāt jaunā sistēma ar Bluetooth starpniecību ļauj vienlaikus pievienot divus tālruņus.

    IVECO Way-Range tagad ietver pilnu 2. līmeņa braukšanas palīgsistēmām (ADAS), kas ir liels solis uz priekšu gan drošības, gan braukšanas komforta ziņā.

    Augstākā līmeņa braukšanas palīgsistēma Drive Assist ir spēcīgs atbalsts vadītājam garos pārbraucienos. Jaunā Highway Assist sistēma palīdz vadītājam saglabāt pozīciju joslas centrā – ja kamera fiksē novirzes no trajektorijas vai kapacitatīvie sensori konstatē, ka vadītāja rokas nav uz stūres, aktīvās stūrēšanas sistēma notur mašīnu savā joslā. Adaptīvā kruīza kontrole ar Stop&Go funkciju nodrošina fiksēta iestatītā ātruma uzturēšanu, saglabājot drošu distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, kā arī automātiski aptur transportlīdzekli satiksmes sastrēgumā un nodrošina tā kustības atsākšanu.

    Papildus tam visā Way-Range klāstā ir ieviests visaptverošs drošības funkciju komplekss, tostarp aklās zonas uzraudzības un kustības uzsākšanas informācijas sistēma, kas aizsargā tuvumā esošos neaizsargātos satiksmes dalībniekus, vadītāja miegainības noteikšanas sistēma, inteliģentā ātruma palīgsistēma un Alcohol Interlock sistēma.

    Professional Safety Report jeb profesionālā drošības atskaišu sistēma izmanto jauno ADAS kompleksu, lai sniegtu pilnvērtīgākus automātiskos ziņojumus un palīdzētu šoferim braukt vēl drošāk. IVECO Driver Pal balss asistents tagad ir pilnībā integrēts informācijas un izklaides sistēmā, lai ļautu vadītājam izmantot balsi funkciju pārvaldīšanai. Easy Way lietotne ir papildināta funkcijām, kas taupa laiku un veicina produktivitāti, piemēram, digitālo darbu sarakstu, dažādu funkciju attālinātu vadību un interaktīvu lietotāja rokasgrāmatu.

    Visu laiku lielākās investīcijas

    IVECO S-Way piedāvā visaptverošu pakalpojumu klāstu, kas izstrādāts, lai maksimāli palielinātu transportlīdzekļu darbspējas laiku un efektivitāti, autovadītāju drošību un vides aizsardzību, un līdz ar to arī uzlabotu klientu darba produktivitāti un rentabilitāti. IVECO mērķis ir nodrošināt klientiem pilnīgu mobilitātes risinājumu, kas ideāli atbilst viņu prasībām.

    Veicot līdz šim lielākos ieguldījumus 1 miljarda eiro apmērā, IVECO pirmo reizi vēsturē ir atjaunojis visu savu produktu un pakalpojumu klāstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma