Web Analytics
More
    Reklāma

    PepsiCo garā video skaidro savu pieredzi elektriskā Tesla Semi kravas auto ekspluatācijā

    Jaunākie raksti

    Dzērienu un uzkodu ražotājs PepsiCo ir viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas ekspluatācijā pieņēmis un izmanto elektriskos Tesla Semi kravas auto. Uzņēmums arī bija faktiski pirmais, kurš šos auto saņēma. Tagad PepsiCo pārstāvji dalījušies iespaidos un arī gūtajās mācībās, lietojot šos kravas auto ikdienā.

    Tesla Semi kravas auto nonāca PepsiCo rīcībā uzņēmuma Sakramento noliktavā, kas ir elektrificēta un arī speciāli pielāgota šim mērķim. Dzīvojot saulainajā Kalifornijā, teritorija aprīkota ar saules paneļiem. Lielākā daļa no uzņēmuma rīcībā esošajiem 21 kravas auto tiek izmantoti piegādēm 100 jūdžu attālumā, mašīnām vairākkārt apstājoties. Auto atrodas uz ceļa līdz pat 12 stundām dienā. Tomēr trīs mašīnas tiek laistas arī garākos maršrutos, kuru distance svārstās no 400 līdz pat 700 kilometriem.

    PepsiCo teritorijā Sakramento uzstādīti speciāli Semi paredzēti Megacharger lādētāji, kas sniedz līdz pat 750kW jaudu. Tas nozīmē, ka auto līdz 80% var uzlādēt nepilnās 45 minūtēs jebšu pusdienlaika pārtraukumā. PepsiCo pārstāvji atzīst, ka tik lielas jaudas lādētāju uzstādīšana ir pietiekami sarežģīta un viņi mācīsies no gūtās pieredzes Sakramento, turpinot elektrificēt citus savus objektus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    08.08.2023 08:57

    Varu iedomāties kādu atbildi iedotu sadales tīkls, kad Latvijas uzņēmums paprasītu palielināt jaudu līdz tādam līmenim, lai varētu vienlaicīgi lādēt 20 mašīnas ar 750kw jaudu! :D

    Biteme
    08.08.2023 09:59
    Reply to  Skābene

    Kāda vispār jēga salīdzināt apaļo ar silto? ST ir postindustriālas valsts uzņēmums, kas velk kopā galus ar mazumtērētāju apkalpošanu. Valstīs ar liela mēroga ražošanu un daudziem jaudīgiem patērētājiem ir pavisam citas vajadzības, cits vēriens un citas iespējas.
    Ja neparādītos tie elektroauto, cilvēki turpinātu pirkt arvien ekonomiskākas spuldzītes un kompjus un elektrības patēriņš turpinātu sarukt un pārvades un sadales tarifi – arvien pieaugt lai kompensētu peļņu.

    Skābene
    08.08.2023 10:46
    Reply to  Biteme

    Agrāk Latvenergo/ST/AST dzīvoja zem viena jumta un barojās no viena katliņa un visiem pietika. Pēc tam katliņu sadalīja 3 bļodiņās, lai viss būtu pa godīgo. Latvenergo bļodiņā ielēja zupiņu ar kaudzīti, bet pārējiem diviem atstāja mazdrusciņ, jo Latvenergo vairs nedalās ar pārējiem. Tad tie divi sāka bļaut, ka nav godīgi, viņi arī grib zupiņu ar kaudzīt, lai visiem vienādi. Tas īsumā par Latvenergo sadalīšanu 3 dažādos uzņēmumos un “tirgus atvēršanu”.

    Manā skatījumā nav pareizi, ka Latvenergo gūst 2,8 reizes lielāku peļņu uz tā rēķina, ka ST un AST elektrību tehniskajām vajadzībām pērk no Latvenergo par biržas cenu, nevis fiksētu tarifu. Kāpēc Latvenergo nemaksā ST un AST, ja jau Latvenergo gūst peļņu no ST un AST infrastruktūras izmantošanas?

    Biteme
    08.08.2023 11:54
    Reply to  Skābene

    Varbūt mēs nezinām visu par to, cik LE maksā AST un ST bez kuriem LE vispār nevar darboties tirgū?

    Skābene
    08.08.2023 12:42
    Reply to  Biteme

    Neesmu grāmatvedis, bet LE gada pārskatā daudz kas redzams. Peļņa no dalības radniecīgajās sabiedrībās 10,5 miljoni. Parādi radniecīgajām sabiedrībām 50 milj.
    ST pārskatā redzams parāds radniecīgajām sabiedrībām 495 milj. :)
    Slinkums meklēt AST gada pārskatu, bet pēc apgrozījumiem izskatās, ka lauvas tiesa parāda ir pret LE.
    No tā secinu, ka LE izsūc peļņu no savām meitām ST un AST un vēl pamanās palikt parādā! :D Tad tik atliek iegriezt reklāmiņu par to cik meitām grūti, kādi tām parādi, vajag celt tarifus! To ka meitas uzņēmumi parādā LE , LE noklusē! ;)

    Last edited 8 months ago by Skābene
    Cddd
    08.08.2023 15:14
    Reply to  Skābene

    Sametamies jaunam projektam, Latvju tauta:” aiziet!” 50 gadus vēlāk Jums ir 3 saimnieki, tagad maksàjiet.

    Sergejs
    08.08.2023 12:49
    Reply to  Skābene

    Viens no runātājiem tieši arī uzsver ka ļoti butiska leta ir infrastruktūras uzbūve un optimizēšana lai varētu lādēt ātri un apkārtne nenodzist.
    Salīdzinot ar Nikola klasisko kabīni Teslai aerodinamika šķiet krietni labāka, kas dod savu + efektivitātei. Piloti saka ka arī ļoti laba redzamība, bet par to grūti spriest, savām acīm jāredz. Ir viens moments video kur ir skats uz sānu, šķita ka statne diezgan tomēr aizsedz skatu.
    Kopumā darbam kur ir daudz stop&go labs variants.

    Reklāma