Web Analytics
More
    Reklāma

    “Airbnb” plāno fokusēties uz ilgtermiņa īres piedāvājumiem

    Jaunākie raksti

    Mājokļu izīrēšanas serviss “Airbnb” ir pazīstams visā pasaulē ar saviem īstermiņa nomas piedāvājumiem. “Airbnb” virzienā parasti lūkojas, piemēram, ceļotāji, kuri dārgu viesnīcu vietā labprātāk izvēlas mājīgākas un maciņam draudzīgākas naktsmītnes. Tikmēr uzņēmuma izpilddirektors Braiens Českijs (Brian Chesky) atklājis, ka nākamgad “Airbnb” vēlas paplašināt savu darbības virzienu un vairāk fokusēties uz ilgtermiņa īres piedāvājumiem.

    “Airbnb” jau līdz šim piedāvājis par naktsmītnēm maksāt ikmēneša īres maksu. Taču dati par 2023. gada otro ceturksni liecina, ka tikai 18% no visām rezervācijām bijušas ilgtermiņa jeb ar uzturēšanos ilgāk par 30 dienām. Českijs uzskata, ka “Airbnb” var darīt vairāk, lai palielinātu klientu interesi par ilgtermiņa rezervācijām un ka īres piedāvājumi ar laiku līdz pat veselam gadam esot “milzīga iespēja”, kas jāizmanto.

    Reklāma

    Uzņēmuma izpilddirektors norāda, ka pandēmija mainīja cilvēku darba ieradumus un arī pēcpandēmijas laikā daudzi joprojām dod priekšroku darbam attālināti. Tāpat arvien biežāk ziemeļos dzīvojošie izvēlas ziemu pārlaist siltākos reģionos, kā arī vasarās daudzi iecienījuši vairākus mēnešus pavadīt saulainākās valstīs. Līdz ar to par “Airbnb” ilgtermiņa īres piedāvājumiem interese būtu.

    Českijs arī norādījis, ka uzņēmums varētu sniegt papildu pakalpojumus īrnieka ērtībām, piemēram, automašīnu nomu un ēstuves, ko, iespējams, piedāvātu zem “Airbnb” zīmola.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    06.10.2023 10:21

    Kūrortpilsētas aizvien vairāk sāk aizliegt īstermiņa īri, tāpēc arī Airbnb meklē jaunas biznesa nišas.
    Gan jau būs “ilgtermiņa īre”” ar tiesībām priekšlaicīgi lauzt līgumu! :D

    davix
    06.10.2023 15:33
    Reply to  Skābene

    Tieši tā. Šeit jau nu gan pie raksta prasītos arī Kursora.lv komentārs ņemot vērā plašāku kontekstu un īsto lietu cēloni pēc būtības. Nevis pa taisno pārpublicēt uzņēmuma mārketinga materiālus, veicinot “miglas pūšanu”. Lietas būtība, ka arvien vairāk valstīs viņus plāno aizliegt/ierobežot, jo tas ilgtermiņā kropļo gan mājokļa tirgu, kā rezultātā kāpj cenas un iedzīvotāji vairs nevar iegādāties mājokļus, jo īpašniekiem izdevīgāk ir šāds īres tirgus, gan jau arī tur notiek sava veida nodokļu maksāšanas apiešana, nekā tas būtu caur viesnīcām.

    Last edited 6 months ago by davix
    Biteme
    06.10.2023 15:45
    Reply to  davix

    Interesanti arī tas, ka esot ļoti daudz gadījumu kad viesi īstermiņa nomas mājoklī ir saskārušies ar seksualizētu vardarbību, savukārt uzņēmums ir iztērējis ievērojamas summas lai apklusinātu upurus un ierobežotu sliktās slavas izplatību.

    Krotow
    06.10.2023 17:27
    Reply to  Biteme

    Viņi tur varēja precizēt vai vardarbība tika veikta no īrētā vonunga īpašnieka vai paša izīrētāja ceļabiedru puses. Tās ir 2 pilnīgi dažādas lietas.

    Slais
    06.10.2023 17:53
    Reply to  Skābene

    Jā pamazām kaut ko piegriezīs, lai gan tas nomāli.
    AirBnB un Bookingā besī tas, ka daudzi normāli nenorāda kas īpašumam ir apkārt. Vai pats īpašnieks gadījumā nedzīvo tur pat 2 metru attālumā utt., ļoti bieži arī tiek neievietoti foto par to cik tālu ir kaimiņi untml., ir pat bijis tā, ka uzrakstu īpašniekam saka, ka patālu vismaz 500m utt., atbraucot uz vietas izrādā tur pat 100m nav, kā tie idioti mēre fi*viņzin.
    Respektīvi es kā minimums prasītu striktākus noteikumus par informācijas izsniegšanu utt.

    Krotow
    06.10.2023 17:58
    Reply to  Slais

    Mēra pēdās ko ieraksta kā metrus.

    Slais
    06.10.2023 18:47
    Reply to  Krotow

    Haha, varbūt arī tā.😀
    Bet nu sviests tas ir, bieži var redzēt, ka speciāli tieks slēpta apkārt esošais kaimīņš, vai īpašnieka privātmāja. Tad vajadzēja būt atsevišķai sadaļai “īpašnieka pagalma dāča, vai pirts”, lai uzreiz var saprast, ka jāiet ar līkumu. 😁

    Ivars Dzerve
    07.10.2023 09:27
    Reply to  Slais

    Kāda vaina dzīvot īpašnieka pagalma dāčā? Esmu vairākas reizes dzīvojis mājās, kur daļa istabu tiek izīrētas, nav ne vainas, saimnieks pasniedz brokastis, izstāsta, ko apskatīt utt. Jāapskata tik atsauksmes pirms rezervēt.

    Slais
    07.10.2023 12:15
    Reply to  Ivars Dzerve

    Nu atkarīgs ko meklē. Vaina nekāda, es esmu arī uz sava moča bākas gulējis ceļa malā (ok tas cits stāsts).😀
    Jautājums, vai tas ko tu sagaidi un par ko samaksā ir tas ko tu saņem. Respektīvi es gribu “namiņu” kur tuvumā/blakus nav citu cilvēku, jo dažkārt ir suns līdzi, dažkārt es gribu tur pliks staigāt utt., kāda atšķirība, galvenais tas, ka tas netiek normāli atdalīts, nav pat filtrēšanas funkcijas un ja vel paši iznomātāji “šmaucās”, tad vispār sviests.

    Arčiņš
    07.10.2023 16:14
    Reply to  Slais

    Nekad neesmu iegrābies caur Airbnb. Atsauksmes gan rūpīgi ir jāizlasa un tad nebūs nepatīkami pārsteigumi.

    Slais
    07.10.2023 16:26
    Reply to  Arčiņš

    Atsauksmes arī lasu, tikai tur reti kurš piemin attālumu no kaimiņiem, ļoti iespējams tas tādēļ, ka viņiem ir vienalga, vai pat tas tieši interesē (kā jau augstāk Ivars Dzerve minēja), cilvēkiem kuriem ir lieli un/vai medību suņi tas viss ir citādāk. Kopumā protams viss ir ok, ir labas un sliktas pieredzes, bet patīkami, ja būtu kāds plāns, vai skats no augšas ar atzīmi kur kas atrodas, jo ir tomēr saimnieki kuri ļoti korekti visu atzīmē un tad viss uzreiz skaidrs. Vel jau tas, ka dažkārt tie ir spontāni lēmumi un tad jāskatās uz to kas palicis pāri, šie arī bieži ir tie gadījumi kad sanāk “iegrābties”, labās vietas 99% gadījumu uz nedēļas nogalēm ir rezervētas mēnesi, vai divus uz priekšu utt., plus cik reizes tu brauksi uz vienu un to pašu vietu?
    Takā tas kā kuram, bet izvēles iespējas un precizāki lokācijas apzīmējumi ir tikai pluss, ne mīnuss.

    Reklāma