Web Analytics
More
    Reklāma

    Airbnb izmēģina jaunu “pretballīšu” tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Dzīvokļu un māju īres platforma Airbnb testē jaunu tehnoloģiju, lai arvien labāk spētu noteikt tos lietotājus, kuri servisu izmanto dažādu ballīšu rīkošanai.

    Airbnb pie ballīšu kontroles strādā vairākus gadus, īpaši pēc 2019. gada, kad kādā īrētā mājā šaušanā bojā gāja pieci cilvēki. Tas bija solis, lai aizliegtu šādus māju pasākumus ar lielu skaitu cilvēku. Ja iepriekš algoritms centās vairāk pārbaudīt lietotājus līdz 25 gadiem, tad tagad šāda kontrole ir ieslēgta visiem lietotājiem bez vecuma ierobežojuma.

    Reklāma

    Airbnb pārbauda gan atsaukmes par īrniekiem, gan to, cik tālu no esošās mājvietas ir paredzēts īrēt naktsmītni. Ja lietotājs tiks uzskatīts par šādu potenciālu ballīšu rīkotāju, viņa konts var tikt bloķēts, tomēr joprojām varēs veikt rezervācijas, ja tā būs viena istaba vai viesnīca, kas vairāk norāda uz ceļojumu.

    Kā norāda serviss, tad jau iepriekš veiktie kontroles darbi ir palīdzējuši samazināt nelegālo ballīšu skaitu Austrālijas tirgū par 35 procentiem, bet no 2020. gada kopējais samazinājums bijis 44% ik gadu. Jaunā kontrole sākumā tiks izmantota ASV un Kanādas tirgiem, bet ar laiku tā darbosies visā pasaulē. Pagājušajā gadā serviss bloķējis 6600 lietotājus, kuri pārkāpuši ballīšu noteikumus, un kopumā Airbnb lieto 150 miljonu lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    18.08.2022 09:50

    “Airbnb pie ballīšu kontroles strādā vairākus gadus, īpaši pēc 2019. gada, kad kādā īrētā mājā saušanā bojā gāja pieci cilvēki. Tas bija solis, lai aizliektu šādus māju pasākumus ar lielu skaitu cilvēku.”

    saušana?
    aizliekt?
    :D

    Reklāma